Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علیمراد اکبری، معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، روز ۵ دسامبر مصادف با ۱۴ آذر را روز جهانی خاک نامیده است و هدف این رویداد فرهنگی نهادینه کردن فرهنگ توجه به خاک و تبیین جایگاه ارزشمند آن به عنوان ثروت تجدیدناپذیر ملی به ویژه در بین نسل های آینده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که این امر پیش‌نیاز تحقق توسعه پایدار سرزمین و افزایش کمی و کیفی غذا در کشورها است، افزود: پس از اعلام موضوعات فرسایش خاک، تنوع زیستی خاک و آلودگی خاک به عنوان شعار روز جهانی خاک در سال های گذشته، در سال جاری این شعار تحت عنوان "کاهش شور شدن خاک و تقویت باردهی خاک" انتخاب شده است.

اکبری خاطر نشان کرد: از اهداف این مراسم، توجه به جنبه های علمی و فرهنگی و ایجاد بستر مناسب برای ایجاد یک نقشه راه مطمئن با رویکرد مشارکتی و هم راستا با جوامع بین المللی است تا به یک توسعه پایدار دست پیدا کنیم.

وی در رابطه با مشکلات اراضی قابل کشت در کشور گفت: وسعت اراضی قابل کشت کشور ۱۸.۵ میلیون هکتار است که ۸.۷ میلیون هکتار آن در آبخور سدها است و به صورت سنتی آبیاری می شود، تنها ۹.۳ میلیون هکتار از این اراضی فاقد محرومیت و مواد آلی است و مابقی اراضی مرغوبیت و کیفیت لازم را ندارد.

اکبری ادامه داد: حدود ۴.۵ میلیون هکتار از اراضی کشور از فرسایش رنج می برد و حدود ۴.۳ میلیون هکتار از اراضی کشور با محدودیت شوری و قلیایی بودن روبه رو است، حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون هکتار از اراضی هم مشکل زه‌دار شدن دارند که یکی از مشکلات در بخش تولید است.

معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره اقدامات انجام شده در حفاظت از خاک عنوان کرد: قانون حفاظت خاک به تصویب مجلس رسیده و آیین نامه اجرایی آن با همکاری های وزارتخانه ها و سازمان های ذی ربط تدوین شده است.

وی افزود: شورای هماهنگی خاک با حضور معاونت آب و خاک، سازمان جنگل‌ها، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان امور اراضی کشور، سازمان هواشناسی، سازمان زمین شناسی و سازمان نقشه برداری تشکیل شده است که در رابطه با تعیین نقشه راه برای خاک و آب کشور تصمیم گیری و برنامه ریزی می کند.

اکبری تصریح کرد: حدود ۱.۶ میلیون هکتار از اراضی کشور تجهیز و نوسازی شده و حدود ۴۸۰ هزار هکتار عملیات زه‌کشی انجام شده است.

وی ادامه داد: ۳۲ میلیون هکتار آبخیزداری در حوضه های آبخیز کشور، حفاظت و احیای پوشش گیاهی از طریق تهیه بیش از ۴۰ میلیون هکتار طرح مرتع داری، احاله مدیریت جنگل و مرتع در ۲۲ میلیون هکتار از جنگل های کشور، اجرای طرح های مقابله با بیابان زایی در ۸ میلیون هکتار از اراضی کشور، توسعه جنگل های دست کاشت در یک میلیون هکتار، تهیه نقش های فرسایش، تهیه اطلس آبخیزداری، اطلس سیل و تهیه نقشه شوری خاک از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه حفاظت از خاک است.

کد خبر 5368833

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سازمان امور اراضی کشور فائو لایحه بودجه 1401 وزارت جهاد کشاورزی قیمت دلار گمرک ایران نهضت ملی مسکن سید جواد ساداتی نژاد کارنامه ۱۰۰ روزه دولت قیمت سکه بهار آزادی مرکز آمار ایران سازمان بورس و اوراق بهادار بانک مرکزی ایران وزارت راه و شهرسازی خودروی دوگانه سوز وزارت امور اقتصادی و دارایی میلیون هکتار از اراضی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۳۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی خیام نکویی ظهر پنج شنبه در بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان (شاهرود) ضمن بیان اینکه در تولید انواع محصولات کشاورزی باید از دانش و فناوری‌های جدید بهره گرفت، ابراز داشت: وجود شرکت‌های دانش بنیان و روی آوردن آنها به بخش کشاورزی از جمله نیازهای اساسی است.

وی ضمن بیان اینکه تنها هفت درصد شرکت‌های دانش بنیان معادل ۷۰۰ شرکت در بخش کشاورزی فعال هستند، افزود: با توجه به نیاز کشور این میزان شرکت دانش بنیان باید به ۲۰ درصد افزایش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است، ابراز داشت: انتظار می‌رود تا شرکت‌های دانش بنیان پا را فراتر نهاده و در این مقوله‌ها ورود کنند.

خیام نکویی ضمن بیان اینکه صنف و صنعت کشور نیز یک و نیم تن گندم نیاز دارند، تصریح کرد: با بهره‌گیری از دانش و فناوری نوین داخلی افزایش تولید گندم در دستور کار است.

وی ضمن بیان اینکه افزایش تولید گندم تا ۱۹ میلیون تن هدف گذاری شده است، افزود: با رشد بهره‌وری در تولید گندم و فناوری‌های جدید معتقدیم این هدف گذاری محقق خواهد شد.

کد خبر 6088589

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • تدوین ۱۱ برنامه کشاورزی برای تحقق شعار سال در قزوین
  • رفع تعرض از ۱۷۷ هکتار زمین دولتی
  • رفع تعرض از ۱۷۷ هکتار زمین دولتی در سراسر کشور
  • آزادسازی یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • معرفی 14 میلیارد تسهیلات توسعه باغ در ساری