Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا در مسیر تولید محصول پنبه کشورمان براساس بررسی‌های جهانی شرایط جالبی ندارد و در بین ۱۰ کشور صادرکننده حتی قرار نگرفته و سهمش از ترکیه و آذربایجان که آب و هوایشان خیلی هم گرمسیری نیست بسیار پایینتر است از اینرو برای تولید این محصولات استراتژیک مورد نیاز صنایع برنامه‌های متعددی انجام شده برنامه‌هایی که بتواند وابستگی به این ماده اولیه در صنعت نساجی را کاهش داده و علاوه بر ایجاد ارزش افزوده در اقتصادمان کمکی هم به صادرات و خودکفایی تولیدات گوناگون کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 یکی از برنامه‌ها برای تولید محصول پنبه در کشورمان بازگرداندن و احیای تولید در مناطقی است که روزی خاستگاه این محصول بودند اما به دلایلی (کشت سنتی، هزینه‌های بالای تولید، کمبود آب و وجود آفت‌هایی خاص ) کشت انجام نمی‌شد یا کشت با محدودیت روبه‌روشده بود.

سیستان و بلوچستان از همان مناطق نیمه‌گرمسیری است که ۵۰ سال مجوز کشت پنبه به آن داده نشده بود تا اینکه سازمان جهاد کشاورزی این استان با رایزنی‌های مختلف کشوری و محوریت قراردادن کارخانه بافت بلوچ و پیوندش با این محصول اواخر شهریور پارسال موضوع کشت آزمایشی این ماده اولیه صنایع نساجی را در جنوب شرق جدی گرفت تا اینکه اواخر دی سال ۹۹ مجوز کشت ۵۰۰ هکتار پنبه برای نخستین بار در این منطقه داده شد و امسال در اوایل آذر شاهد برداشت در مناطقی از استان بودیم.

 حالا باید دید محصول پنبه و بازگشتش به مزارع سیستان و بلوچستان بعد از ۵۰سال چه اهمیتی برای این منطقه دارد؟ 

کشت پنبه در سیستان و بلوچستان نیاز کارخانه بافت بلوچ

با توجه به نقش و ضرورت تولید پنبه در ارتباط با تأمین بخش اعظم مواد اولیه صنایع ریسندگی و روغن‌کشی کشور و همچنین اشتغالات متنوع ناشی از فرآوری این محصول ضرورت افزایش تولید پنبه حداقل تا مرحله تأمین کل نیاز صنعت نساجی کشور مورد توجه بوده زیرا واردات این محصول از کشورهایی مانند ازبکستان، ترکیه، امارات متحده عربی، تاجیکستان چین ، هند، اسپانیا، ایتالیا و ترکمنستان آن هم در این شرایط اقتصادی و ارزی توجیهی ندارد.

صنعت نساجی در سیستان و بلوچستان نماینده‌ای چون کارخانه بافت بلوچ دارد که به تازگی‌ها توانسته خودش را جمع و جور کند و برای آینده جنوب شرق کشور امیدی باشد. کارخانه بافت بلوچ پیش از اینها برای تامین پنبه مورد نیازش وابسته بود که با کشت پنبه در این استان بخشی از این زنجیره تولید از وابستگی درآمد و استان را در تولید محصولات نساجی به خودکفایی نزدیکتر کرد.

امان اله طوقی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در همین ارتباط گفت که کشت پنبه در این استان قدمت دیرینه دارد و با راه‌اندازی مجدد کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر و نیاز مبرم این کارخانه و سایر کارخانجات کشور به این ماده فرصت ممتازی برای توسعه کشت پنبه در منطقه فراهم شده است. 

در این زمینه معاون امور صنایع سازمان صنعت،معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز گفته بود که موضوع کشت پنبه با توجه به استعداد منطقه ایرانشهر در بخش کشاورزی تکمیل کننده چرخه تولید بوده و در نهایت نخ ، پارچه ، رنگرزی و تولید پوشاک این زنجیره در سیستان و بلوچستان را تکمیل و به  افزایش اشتغال‌زایی در این استان کمک خواهد کرد.

محمد یوسفی مدیر کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر نیز معتقد است: این اقدام کشت پنبه توسط کشاورزان شرایط خوبی برای کارخانه جهت تهیه مواد اولیه به وجود می‌آورد.

پنبه ماده اولیه شناخته‌شده خیلی از صنایع و پرمصرفترین فیبر طبیعی این روزها با عنوان طلای سفید برای صنعت جهان اهمیت فراوانی دارد اهمیتی که کشورهای مختلف را به سمت کشت مستمر این محصول بومی مناطق گرمسیری یا نیمه گرمسیری کشانده یا آن‌ها را میزبان محصولات وارداتی(گونه‌های فرآوری شده و نشده پنبه) کرده است. با کشت این محصول استراتژیک در سیستان و بلوچستان هم کارخانه بافت بلوچ نیاز داخلیش را بی نیاز می‌‍کند و هم دیگر نیاز به واردات طلای سفید از کشورهای دیگر وجود ندارد و چه بسا اگر پشتکار داشته باشیم و این کشت را در نقاط مختلف کشورمان جدی بگیریم در بین ۱۰ کشور برتر صادرکننده پنبه هم قرار خواهیم گرفت.

برچسب‌ها سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها سیستان و بلوچستان رونق تولید پنبه زاهدان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها سیستان و بلوچستان رونق تولید سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها سیستان و بلوچستان رونق تولید پنبه زاهدان سیستان و بلوچستان کارخانه بافت بلوچ کشت پنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۳۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: اکنون به آتش‌بس در غزه نیاز داریم؛رنج باید پایان یابد

به گزارش خبرآنلاین «تور ونسلند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه و سرزمین های اشغالی فلسطین گفت: ما اکنون به آتش بس نیاز داریم. ما اکنون به آزادی همه گروگان ها نیاز داریم. رنج باید پایان یابد.

او تصریح کرد: درگیری ویرانگر در غزه در کنار خشونت های روزانه در کرانه باختری اشغالی ادامه یافته است. نبرد به طور جدی بر بیمارستان‌های فعال غزه تأثیر گذاشته است.

هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه ادامه داد: با افزایش ناامیدی، قانون و نظم به سرعت در غزه در حال فروپاشی است.

به نقل از ایرنا ونسلند در سخنان خود افزود: قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت (۲۰۱۶) از اسرائیل می‌خواهد که فورا و به طور کامل همه فعالیت شهرک سازی در اراضی اشغالی فلسطین از جمله بیت المقدس شرقی را متوقف کند و به طور کامل به تمام تعهدات قانونی خود در این زمینه احترام بگذارد.

هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه تاکید کرد: با این وجود، فعالیت های شهرک سازی ادامه یافته و تشدید شده است.

او گفت: در مجموع حدود ۴ هزار و ۷۸۰ واحد مسکونی در شهرک های منطقه C کرانه باختری و بیت المقدس شرقی تایید شده است.

ونسلند ادامه داد: قطعنامه ۲۳۳۴ (۲۰۱۶) شورای امنیت خواستار اقدامات فوری برای جلوگیری از همه اعمال خشونت آمیز علیه غیرنظامیان، از جمله اقدامات تروریستی، و همچنین تمام اقدامات تحریک آمیز و تخریبی شده است.

این مقام سازمان ملل اضافه کرد: متأسفانه، درگیری ویرانگر در غزه، در کنار خشونت های روزانه در کرانه باختری ادامه یافته است.

ونسلند گفت: طبق گفته وزارت بهداشت غزه (MOH)، از ۸ دسامبر تا ۱۸ مارس، حداقل ۱۴ هزار و ۵۴۹ فلسطینی از جمله ۴ عزار و ۲۰۰ زن و ۶ هزار کودک کشته شدند. حداقل ۲۷ هزار و ۷۷۹ مفر نیز مجروح شدند. به این ترتیب مجموع تلفات گزارش شده توسط وزارت بهداشت از ۷ اکتبر به بیش از ۳۱ هزار و ۷۹۰ فلسطینی می رسد که اکثریت آنها زن و کودک هستند.

او ادامه داد: به گفته منابع اسرائیلی، از ۲۵۰ گروگان، ۱۳۴ نفر آنها هنوز در اسارت هستند. منابع اسرائیلی همچنین از کشته شدن بیش از یک هزار و ۴۶۱ اسرائیلی و اتباع خارجی توسط حماس یا سایر گروه های مسلح فلسطینی شامل حداقل ۳۳۸ زن، ۳۷ کودک و ۶۳۳ نیروهای امنیتی، خبر داده اند.

هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه گفت: نزدیک به ۱.۷ میلیون نفر آواره شده اند که حدود ۱ میلیون نفر در رفح پناه گرفته اند. سطوح دسترسی بشردوستانه و ایمنی کارکنان بشردوستانه همچنان نگران کننده است. محدودیت های عملیاتی بر ارائه کمک ها ناثیر می گذارد.

او تاکید کرد: مخالفت های روزانه اسرائیل و تاخیر در حرکت هماهنگ از جمله بازداشت کارگران بشردوستانه و سازوکارهای ناکارآمد رفع تعارض و عدم تایید تجهیزات ارتباطی و وسایل نقلیه زرهی کار امدادرسانی را به شدت خطرناک می کند. کاروان‌های کمک‌رسانی همچنان با حملات، جاده‌های آسیب‌دیده و بی نظمی در میان نبود امنیت مواجه هستند.

سرانجام پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ای برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.

آمریکا پیش‌تر سه قطعنامه آتش‌بس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب، بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید. این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند.

این قطعنامه خواستار اجرای آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده و گفته است: آتش بس فوری در ماه رمضان توسط همه طرف ها رعایت شود که منجر به آتش بس پایدار می شود.

این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیازهای پزشکی و سایر نیازهای بشردوستانه آنها شده است و از طرفین می خواهد به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در رابطه با تمام افراد بازداشتی، عمل کنند.

در پی تصویب این قطعنامه، دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در این باره اعلام کرد: سفر هیات اسرائیل به واشنگتن که قرار بود درباره عملیات در رفح رایزنی کند، لغو شد.

دفتر نتانیاهو در این بیانیه‌ اعلام کرد: آمریکا از مواضع قاطع خود عقب نشینی کرده است و هیات اسرائیلی به واشنگتن نخواهد رفت. این اقدام آمریکا به تلاش‌ها برای آزادی اسرا لطمه می‌زند؛ زیرا حامل پیامی برای حماس است که فشارهای بین‌المللی اجازه دستیابی به توافق آتش‌بس بدون آزادی اسرا را خواهد داد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888423

دیگر خبرها

  • افتتاح اولین مرکز تخصصی فنی پنبه در گلستان
  • صفر تا صد تولید سوسیس خون در یک کارخانه مشهور (فیلم)
  • ۴۱ واحد تولیدی و صنعتی سیستان و بلوچستان به مدار تولید بازگشت
  • قیمت مرغ تا پایان ماه رمضان نوسانی ندارد
  • تلاش برای دستیابی به خودکفایی در زمینه تولید مرغ و تخم‌مرغ در سیستان و بلوچستان
  • تشریح برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان برای تحقق شعار سال
  • آماده شدن آیین نامه تولید بدون کارخانه
  • برنامه‌های جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان برای تحقق شعار سال
  • روستای کلپورگان سیستان و بلوچستان تنها موزه زنده جهان + فیلم
  • سازمان ملل: اکنون به آتش‌بس در غزه نیاز داریم؛رنج باید پایان یابد