Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا در مسیر تولید محصول پنبه کشورمان براساس بررسی‌های جهانی شرایط جالبی ندارد و در بین ۱۰ کشور صادرکننده حتی قرار نگرفته و سهمش از ترکیه و آذربایجان که آب و هوایشان خیلی هم گرمسیری نیست بسیار پایینتر است از اینرو برای تولید این محصولات استراتژیک مورد نیاز صنایع برنامه‌های متعددی انجام شده برنامه‌هایی که بتواند وابستگی به این ماده اولیه در صنعت نساجی را کاهش داده و علاوه بر ایجاد ارزش افزوده در اقتصادمان کمکی هم به صادرات و خودکفایی تولیدات گوناگون کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 یکی از برنامه‌ها برای تولید محصول پنبه در کشورمان بازگرداندن و احیای تولید در مناطقی است که روزی خاستگاه این محصول بودند اما به دلایلی (کشت سنتی، هزینه‌های بالای تولید، کمبود آب و وجود آفت‌هایی خاص ) کشت انجام نمی‌شد یا کشت با محدودیت روبه‌روشده بود.

سیستان و بلوچستان از همان مناطق نیمه‌گرمسیری است که ۵۰ سال مجوز کشت پنبه به آن داده نشده بود تا اینکه سازمان جهاد کشاورزی این استان با رایزنی‌های مختلف کشوری و محوریت قراردادن کارخانه بافت بلوچ و پیوندش با این محصول اواخر شهریور پارسال موضوع کشت آزمایشی این ماده اولیه صنایع نساجی را در جنوب شرق جدی گرفت تا اینکه اواخر دی سال ۹۹ مجوز کشت ۵۰۰ هکتار پنبه برای نخستین بار در این منطقه داده شد و امسال در اوایل آذر شاهد برداشت در مناطقی از استان بودیم.

 حالا باید دید محصول پنبه و بازگشتش به مزارع سیستان و بلوچستان بعد از ۵۰سال چه اهمیتی برای این منطقه دارد؟ 

کشت پنبه در سیستان و بلوچستان نیاز کارخانه بافت بلوچ

با توجه به نقش و ضرورت تولید پنبه در ارتباط با تأمین بخش اعظم مواد اولیه صنایع ریسندگی و روغن‌کشی کشور و همچنین اشتغالات متنوع ناشی از فرآوری این محصول ضرورت افزایش تولید پنبه حداقل تا مرحله تأمین کل نیاز صنعت نساجی کشور مورد توجه بوده زیرا واردات این محصول از کشورهایی مانند ازبکستان، ترکیه، امارات متحده عربی، تاجیکستان چین ، هند، اسپانیا، ایتالیا و ترکمنستان آن هم در این شرایط اقتصادی و ارزی توجیهی ندارد.

صنعت نساجی در سیستان و بلوچستان نماینده‌ای چون کارخانه بافت بلوچ دارد که به تازگی‌ها توانسته خودش را جمع و جور کند و برای آینده جنوب شرق کشور امیدی باشد. کارخانه بافت بلوچ پیش از اینها برای تامین پنبه مورد نیازش وابسته بود که با کشت پنبه در این استان بخشی از این زنجیره تولید از وابستگی درآمد و استان را در تولید محصولات نساجی به خودکفایی نزدیکتر کرد.

امان اله طوقی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در همین ارتباط گفت که کشت پنبه در این استان قدمت دیرینه دارد و با راه‌اندازی مجدد کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر و نیاز مبرم این کارخانه و سایر کارخانجات کشور به این ماده فرصت ممتازی برای توسعه کشت پنبه در منطقه فراهم شده است. 

در این زمینه معاون امور صنایع سازمان صنعت،معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز گفته بود که موضوع کشت پنبه با توجه به استعداد منطقه ایرانشهر در بخش کشاورزی تکمیل کننده چرخه تولید بوده و در نهایت نخ ، پارچه ، رنگرزی و تولید پوشاک این زنجیره در سیستان و بلوچستان را تکمیل و به  افزایش اشتغال‌زایی در این استان کمک خواهد کرد.

محمد یوسفی مدیر کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر نیز معتقد است: این اقدام کشت پنبه توسط کشاورزان شرایط خوبی برای کارخانه جهت تهیه مواد اولیه به وجود می‌آورد.

پنبه ماده اولیه شناخته‌شده خیلی از صنایع و پرمصرفترین فیبر طبیعی این روزها با عنوان طلای سفید برای صنعت جهان اهمیت فراوانی دارد اهمیتی که کشورهای مختلف را به سمت کشت مستمر این محصول بومی مناطق گرمسیری یا نیمه گرمسیری کشانده یا آن‌ها را میزبان محصولات وارداتی(گونه‌های فرآوری شده و نشده پنبه) کرده است. با کشت این محصول استراتژیک در سیستان و بلوچستان هم کارخانه بافت بلوچ نیاز داخلیش را بی نیاز می‌‍کند و هم دیگر نیاز به واردات طلای سفید از کشورهای دیگر وجود ندارد و چه بسا اگر پشتکار داشته باشیم و این کشت را در نقاط مختلف کشورمان جدی بگیریم در بین ۱۰ کشور برتر صادرکننده پنبه هم قرار خواهیم گرفت.

برچسب‌ها سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها سیستان و بلوچستان رونق تولید پنبه زاهدان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها سیستان و بلوچستان رونق تولید سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها سیستان و بلوچستان رونق تولید پنبه زاهدان سیستان و بلوچستان کارخانه بافت بلوچ کشت پنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۴۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌فروش محصول جدید سایپا بدون تعیین قیمت کارخانه

فرارو- پیش‌فروش سهند سایپا در سال جدید بدون تعیین قیمت نهایی کارخانه استارت خورد.

به گزارش فرارو؛ طرح جایگزینی محصولات سایپا اردیبهشت امسال درحالی آغاز شد که چشم‌انتظاران ساینا S برای صاحب خودرو شدن، راهی جز انتخاب سهند S ندارند. سهند S سایپا که ذاتا فیس‌لیفتی از خود سایناست، مثل اغلب مدل‌های تولیدی سایپا در سال‌های اخیر با پیشرانه X۲۰۰ و موتور ۱.۵ لیتری راهی بازار می‌شود و طبق قرائن‌وشواهد باید منتظر عددی نزدیک ۴۵۰ میلیون به‌عنوان قیمت تمام شده آن در کارخانه باشیم.

سهند S؛ مشخصات فنی

سهند جزو محصولات جدید سایپاست و حالا قرار است بعد از اطلس که فیس‌لیف کوییک به‌حساب می‌آمد، روانه بازار شود. سهند سایپا البته خودش از نظر شکل و قیافه تداعی‌کننده سایناست و خیلی‌ها محصول جدید سایپا را حاصل بازنگری و تغییر چهره همان ساینا می‌دانند.

سهند S مثل اغلب مدل‌های تولیدی سایپا در سال‌های اخیر، برمبنای پلتفرم قدیمی X۲۰۰ طراحی شده است. یعنی همان پلتفرمی که از آن در طراحی تیبا، کوییک، ساینا و ... وجود داشته.

سهند S بدون هیچ تغییر چشمگیری در بخش فنی به سبد محصولات سایپا اضافه می‌شود. پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی M۱۵GSI تفاوت آنچنانی با پیشرانه ساینا S ندارد و حداکثر قدرت و نهایت گشتاور خروجی موتور به‌ترتیب از اعداد ۹۰ و ۱۳۷ فراتر نمی‌رود.

سهند S که تیپ پایه این خانواده است، نیروی تولید موتور را به کمک جعبه‌دنده پنج سرعته به چرخ‌ها منتقل می‌کند و در فهرست امکانات رفاهی آن، چیز‌هایی مثل فرمان هیدرولیک، چراغ روشنایی روز، سنسور نور، سنسور پارک عقب، رینگ فولادی، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، سنسور پایش فشار باد تایرها، تهویه الکتریکی دستی، تریم داخلی پارچه ای، دو کیسه هوا و… به‌چشم می‌خورد.

پیش‌فروش سهند بدون تعیین قیمت کارخانه

سهند سایپا برای دومین مرتبه در ماه‌های گذشته بدون تعیین قیمت نهایی در کارخانه پیش‌فروش می‌شود. بار اول نیمه اسفند پارسال پیش‌فروش سهند S کلید خورد و حالا برای دومین مرتبه در ماه‌های اخیر آماده عرضه محصول جدید سایپا می‌شویم.

سهند S با این وجود در هر دو مرحله بدون تعیین قیمت نهایی کارخانه در دسترس متقاضیان سامانه یکپارچه قرار می‌گیرد و متقاضیان آن باید رقمی را به‌عنوان قیمت علی‌الحساب به حساب سایپا واریز کنند.

قیمت سهند S در طرح پیش‌فروش سایپا به‌شکل علی‌الحساب ۲۳۱ میلیون تومان درنظر گرفته شده که همین عدد به‌معنی افزایش هفت قیمت علی‌الحساب سهند در طرح پیش‌فروش سایپاست. چون متقاضیانی که نیمه اسفند پارسال برای خرید سهند اقدام کردند، متحمل هزینه ۲۲۴ میلیون تومانی شدند.

پیش‌فروش سهند سایپا البته فقط مختص متقاضیانی است که قبلا در سامانه یکپارچه فرصت خرید ساینا S تیپ DA را داشتند، اما الان تنها گزینه پیش‌روی سایپا برای این دسته از متقاضیان، فقط سهند s است. با همه این حرف‌ها می‌شود از جدول محصولات حاضر در طرح پیش‌فروش سایپا به قیمت تقریبی سهند S در کارخانه پی ببریم.

قیمت سهند S در کارخانه به ۴۵۰ میلیون می‌رسد

قیمت سهند S در کارخانه، احتمالا چیزی نزدیک ۴۵۰ میلیون تومان تعیین می‌شود.

پیش‌فروش محصولات سایپا در اولین روز‌های اردیبهشت امسال درحالی آغاز شده که تقریبا چیزی نزدیک نیمی از قیمت تمام‌شده آنها، تحت‌عنوان قیمت علی‌الحساب از متقاضیان دریافت می‌شود.

اطلس G یکی از همین مدل‌هاست و اتفاقا مثل سهند، جزو محصولات جدید نارنجی‌پوشان محسوب می‌شود. قیت اطلس G در کارخانه به‌شکل قطعی حول‌وحوش ۴۰۰ میلیون تومان است، اما در قالب طرح پیش‌فروش اردیبهشت سایپا، متقاضیان باید در همان مرحله اول ۲۰۲ میلیون تومان به‌عنوان مبلغ علی‌الحساب واریز کنند.

کوییک GX نیز که در کارخانه یکی از ارزان‌ترین گزینه‌هاست و نزدیک ۳۵۹ میلیون ارزش دارد، با قیمت ۱۸۴ میلیون تومان به‌شکل علی‌الحساب فروخته می‌شود.

قیمت سهند S در کارخانه احتمالا طبق همین فرمول حدود ۴۵۰ میلیون خواهد بود، اما فعلا رقم درخواستی سایپا از خریداران سهند S دقیقا ۲۳۱ میلیون تومان تعیین شده است. بدنیست بدایند موعد تحویل سهند S در طرح فروش اردیبهشت امسال، بین مهر تا هفته چهارم اسفند خواهد بود.

دیگر خبرها

  • همت بلندی که ۱۶۰ بومی را صاحب شغل کرد
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی
  • پیش‌فروش محصول جدید سایپا بدون تعیین قیمت کارخانه
  • توزیع ۳۵ هزار بسته معیشتی در مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز کشت پنبه در استان گلستان / کشاورزان به توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی توجه کنند
  • آغاز کشت پنبه در استان گلستان / کشاورزان به توصیه کارشناسان جهادکشاورزی توجه کنند
  • پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی
  • واکسیناسیون ‌۸۷۵ هزار قطعه طیور بومی در سیستان و بلوچستان
  • فرمانداران مشکلات مردم سیلزده بلوچستان را با دقت و فوریت پیگیری کنند
  • تاکیداستاندارسیستان وبلوچستان برپیگیری مشکلات مردم سیل زده