Web Analytics Made Easy - Statcounter

خداییان گفت: گاهی ملاحظه می‌شود برخی افراد که مترصد فرصتی برای مطرح کردن خود هستند، در جهت تضعیف اقتدار کشورمان و ایجاد یاس و ناامیدی در میان مردم، با دشمن هم‌نوا می‌شوند.

به گزارش مشرق، ذبیح الله خداییان طی نشستی سه ساعته با معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی، بازرسان‌کل و همچنین سربازرسان این معاونت دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: شبکه ملکه چه کسی را کودک می‌دونه؟

وی در این نشست خدمت به مردم در نظام جمهوری اسلامی و پاسداری از خون شهدا را سعادتی بزرگ برای همه مسئولان کشور عنوان کرد و با اشاره به تلاش دشمنان با هدف ناکارآمد جلوه دادن نظامی که ام‌القرای جهان اسلام است، گفت: امروزه بزرگترین خدمت به اسلام و انقلاب، انجام وظایفی است که بر عهده داریم؛ چراکه دشمنان به انحای مختلف سعی می‌کنند مردم را نسبت به آینده ناامید کنند که البته با بصیرت مردم انقلابی کشورمان توطئه آن‌ها همواره با شکست مواجه شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از طرح موضوعاتی مبنی بر وجود فساد سیستماتیک در جمهوری اسلامی در برخی تریبون‌ها، اظهار کرد: گاهی ملاحظه می‌شود برخی افراد که مترصد فرصتی برای مطرح کردن خود هستند، در جهت تضعیف اقتدار کشورمان و ایجاد یاس و ناامیدی در میان مردم، با دشمن هم نوا شده و با بکاربردن عناوین عام، همه مسئولان را مفسد معرفی می‌کنند، درحالی‌که مقام معظم رهبری بارها تاکید فرموده‌اند که فساد سیستماتیک در کشور وجود ندارد.

خداییان ادامه داد: دشمنان سعی می‌کنند همه مسئولان را مفسد جلوه دهند در حالی‌که این ادعا خلاف واقع است، البته سازمان بازرسی مصمم است معدود افرادی که با کم‌کاری، سهل‌انگاری و سوءاستفاده از جایگاه و مقام خود، بر ادعای دشمنان نظام صحه می‌گذارند را سریعا شناسایی و به طرق قانونی با آن‌ها برخورد کند.

عضو شورای‌عالی قوه‌قضاییه با تاکید بر اینکه سازمان بازرسی دستگاهی تخصصی است و به جای شعار، باید مبارزه با فساد را در عمل و با بستن گلوگاه‌ها نشان دهد، تصریح کرد: بازرسان این سازمان وظیفه دارند انحصار را شناسایی و شفافیت را پیگیری کنند؛ چراکه فساد در نقاط کور و تاریک اتفاق می‌افتد و اگر عملکرد همه مسئولان شفاف باشد به فکر انحراف نمی‌افتند.

وی به بیان انتظارات افراد جامعه از سازمان بازرسی کل کشور پرداخت و بیان داشت: انتظار از سازمان بازرسی کل کشور این است که در کنار همه قوا، یک ناظر دقیق باشد و با گزارش صحیح و به موقع، هر نقطه سیاهی را شناسایی و به موقع برخورد نماید.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ضمن تشکر از زحمات بازرسان این سازمان، نکاتی که باید در بازرسی‌ها مورد توجه قرار گیرد را یادآور شد و تاکید کرد: هر بازرس در مرحله اول باید دغدغه کار داشته و تکلیف‌مدار باشد و به صورت شبانه‌روزی، بخش زیرمجموعه خود را مورد نظارت قرار دهد.

دکتر خداییان شناسایی آسیب و هشدار پیش از وقوع آن را امری ضروری دانست و بیان داشت: سازمان بازرسی به عنوان یک چشم بینا باید نسبت به شناسایی آسیب قبل از تبدیل شدن به بحران اقدام کند و برخورد لازم را صورت دهد.

این مسئول عالی قضایی خطاب به بازرسان و سربازرسان معاونت نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی، تاکید کرد که در تهیه گزارشات باید دقت لحاظ شود و همواره خدا و قانون مدنظر قرار گیرد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: گزارش تهیه شده از سوی سازمان بازرسی، باید نتایج و آثاری داشته باشد و به اصلاح روند امور با ارائه هشدارهای لازم، ابطال آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها و یا تغییر قانون منجر شود.

خداییان لزوم دقت در گزارشات کیفری را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: لازم است یک بازرس قضایی عناوین مجرمانه ذکر شده در گزارش‌ها را بررسی و اگر رفتاری عنوان مجرمانه نداشته باشد، گزارش کیفری برای آن منظور تهیه نشود.

وی دقت و سرعت در تهیه گزارش‌های بازرسی را لازم و ملزوم یکدیگر دانست و در ادامه گریزی بر رفتار مورد انتظار از سوی بازرسان زد و تاکید کرد: بازرسان در رفتار باید الگو و اسوه اخلاق باشند.

عضو شورای‌عالی قوه‌قضاییه از بازرسان خواست که در بازرسی‌ها و تهیه گزارش، مدیران نمونه، صحیح العمل، پاکدست و پرتلاش را به دستگاه مربوطه معرفی کنند و در عین حال بر ایجاد بانک اطلاعاتی همه مدیران کشور در سازمان بازرسی تاکید کرد.

خداییان در پایان خطاب به بازرسان معاونت نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی، بر ضرورت تعامل و همکاری صمیمانه با دیگر معاونت‌ها و نظارت بر معاونت‌های متبوع خود در استان‌ها تاکید کرد.

گفتنی است، پیش از سخنان خداییان، حجت‌الاسلام عرب انصاری معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی و بازرسان و سربازرسان این معاونت به بیان دغدغه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو سازمان بازرسی کل کشور مبارزه با فساد ذبیح الله خدائیان مقام معظم رهبری سازمان بازرسی نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور همه مسئولان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۴۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فساد در زنجیره تأمین داده‌های فضای مجازی

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، فساد در زنجیره تأمین داده های کشور به عنوان یک پدیده نوظهور شناخته می شود. این پدیده شامل مواردی نظیر دستیابی، گردآوری، ذخیره سازی، پردازش، افشا، انتقال، اعطای دسترسی به بانک داده، امحای داده ها و به طور کلی سوء استفاده یا استفاده خارج از ضوابط قانونی از داده‌ها برای به دست آوردن منافع شخصی یا گروهی می‌شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «فساد در زنجیره تأمین داده‌های فضای مجازی» بیان می‌کند که فساد در زنجیره تأمین داده به‌معنای دستیابی، گردآوری، ذخیره‌سازی، پردازش، افشا، انتقال، اعطای دسترسی به بانک داده، امحای داده‌ها و به‌طور‌کلی سوء‌استفاده یا استفاده خارج از ضوابط قانونی از داده‌ها برای به‌دست آوردن منافع شخصی یا گروهی می‌شود. 

این گزارش مطرح می‌کند که فساد در داده می‌تواند در حوزه‌های مختلفی از جمله علمی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، محیط زیست و سلامت رخ دهد و تأثیرات جدی بر سیاست، اقتصاد، افکار عمومی و حتی زیرساخت کشور داشته باشد. تصور مالکیت اشخاصی غیر از اشخاص موضوع داده و یا تولید‌کنندگان داده از آنجا معنی پیدا می‌کند که داده‌ها در کنار یکدیگر، تولیدکننده مفاهیم کلی‌تری از اطلاعات در نسبت با کلیت جامعه هستند؛ این مفاهیم کلی، نشان‌دهنده ویژگی‌ها و خصوصیات جامعه هستند که از حیطه مالکیت شخصی افراد، موضوع و تولید‌کنندگان آن خارج می‌شود. داده‌های شخصی و داده‌های غیرشخصی تقسیم‌بندی متعارفی است که برای تفکیک دو نوع داده از یکدیگر مطرح می‌شود. 

این گزارش ادامه می‌دهد که حاکمیت‌ها با طرح مقررات محافظت از داده‌های عمومی (برای مثال آن چیزی که در اروپا با عنوان قانون GDPR می‌شناسند)، سعی در حفظ و صیانت از تمامیت و استقلال جامعه در کنار حفظ حق مالکیت شخصی افراد را دارند. 

* اهمیت داده‌ها از منظر اجتماعی‌- سیاسی و اقتصاد

در این گزارش آمده است که در بحث ریشه‌یابی فساد، اهمیت داده‌ها از دو منظر اجتماعی‌- سیاسی و اقتصادی بیش از سایر جوانب حائز اهمیت است. از منظر اقتصادی فساد در حوزه داده عمدتاً با انگیزه‌هایی نظیر کسب سود نامتعارف، رقابت غیرمنصفانه، انحراف مالیاتی و رانت‌های اطلاعاتی و از منظر سیاسی- اجتماعی عمدتاً با انگیزه‌هایی نظیر دست‌کاری و نفوذ در جریانات سیاسی، سوءاستفاده و دست‌کاری غیرمجاز در مدیریت اطلاعات عمومی و تأثیرات گسترده بر افکار عمومی و حوزه عمومی، انحراف در جریان صحیح اطلاع‌رسانی و دسترسی به اطلاعات صورت می‌پذیرد.

این گزارش بیان می‌کند که تجربیات بین‌المللی نشان می‌دهد که کشور‌های پیشرو از طریق ایجاد سازوکار‌های نظارتی، نهاد‌های تنظیم‌گر و رویه‌های تقنین و قضائی، اقداماتی را برای جلوگیری از بروز فساد در زنجیره تأمین داده‌ها طرح‌ریزی کرده‌اند؛ اما این امر در کشور ما به‌رغم برخی از اقدامات مثبت تا حد زیادی مغفول مانده و جای توجه دارد. به‌طور مثال در کشور‌های کره جنوبی، فرانسه، ایرلند، کانادا، انگلستان و ایتالیا بیش از ۱۲۴ الزام قانونی در حوزه حفاظت از داده‌های شخصی وجود دارد، این در‌حالی است که در قوانین ایران ۱۳ الزام دیده شده‌است.

* ابعاد مسئله فساد در زنجیره تأمین داده‌ها 

این گزارش توضیح می‌دهد که ابعاد مسئله فساد در زنجیره تأمین داده‌ها موضوعی پیچیده است که نیازمند بررسی عمیق علل و عوامل مختلف است؛ بنابراین عوامل آسیب‌پذیر (مصادیق) در زنجیره تأمین داده، امنیت فناوری و ضعف در سازوکار‌های نظارتی که به افزایش فساد در شبکه‌های داده منجر می‌شود به این شرح است؛ دسترسی، جمع‌آوری و افشای غیرمجاز داده، پردازش و نگهداری داده‌ها برای همیشه، استفاده مجدد بی‌رویه از داده‌ها، عدم استقرار نهاد تنظیم‌گر بخشی و فقدان نظارت مؤثر بر داده‌ها، ایجاد محدودیت شخص موضوع داده در انتقال داده‌ها در زیست‌بوم محصور، ضعف ضوابط و سازوکار‌های دسترسی، بی‌توجهی به امنیت داده‌ها و در برابر سرعت پردازش، ارتقا نیافتن امنیت داده‌ها، عدم اطلاع‌رسانی به شخص موضوع داده در‌خصوص پردازش الگوریتمی داده‌ها. 

این گزارش ادامه می‌دهد که از این منظر و با توجه به آنچه گفته شد برای کاهش فساد در زنجیره تأمین داده‌ها، می‌توان اقدامات متعددی را در ابعاد مختلف موضوع پیش‌بینی کرد. از‌جمله اقدامات ممکن می‌توان به تشکیل نهاد‌های تخصصی تنظیم‌گر داده، به‌روزرسانی قوانین و مقررات، توسعه استاندارد‌های ایمنی و پدافندی داده، توسعه فرایند‌های شفاف در زنجیره تأمین داده، ایجاد نظارت‌های مؤثر بر دارندگان دسترسی به انواع داده‌ها، افزایش آگاهی و آموزش مردم در مورد مخاطرات به اشتراک‌گذاری داده، اشاره کرد. 

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش با توجه به اقتضائات بومی و ساختار‌های حکمرانی- سیاستی تأثیرگذار بر زنجیره تأمین داده‌های کشور پیشنهاد‌هایی در سه بخش سیاستی-تقنینی، فنی-اجرایی و چارچوب‌های تنظیم گری، با هدف جلوگیری از بروز فساد در زنجیره تأمین داده مطرح می‌کند. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید امام جمعه کیش بر التزام به حجاب و عفاف و رعایت قوانین کشور
  • تجهیز ۲۴ آزاد راه به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض
  • ۲۴ آزادراه به عوارضی الکترونیکی مجهز شد
  • ۲۴ آزادراه به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض مجهز شدند
  • مجهز شدن ۲۴ آزادراه به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض
  • اطلاعیه مهم پلیس درباره شناسایی باندهای فساد در طرح نور
  • طرح جدید اتاق اصناف / منتظر این بازرسان باشید
  • بازرسان اعماق دریا
  • فساد در زنجیره تأمین داده‌های فضای مجازی
  • عامل تیراندازی در تور اطلاعاتی پلیس گلوگاه