Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزاش ایلنا به نقل از مدیا لاین، تحولات منطقه‌ای اخیر، اسرائیل را نگران کرده است، زیرا برخی از متحدان تازه‌یافته‌اش در حال نزدیک‌تر شدن به رقیب اصلی‌اش ایران هستند. اعلامیه ماه گذشته یک مقام اماراتی مبنی بر اینکه هیاتی از امارات متحده عربی قرار است در آینده نزدیک به تهران سفر کند، آخرین دلیل نگرانی در اورشلیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما، در حالی که وقایع را از نزدیک زیر نظر دارد، اسرائیل به روابط ایجاد شده با امارات ایمان دارد. با این حال، روابط در خاورمیانه می‌تواند متزلزل باشد. چیزی که یک روز پایدار به نظر می‌رسد، ممکن است روز بعد دچار تحول شود.

دکتر موران زاگا، کارشناس کشورهای خلیج فارس گفت: این سفر برای اسرائیل بسیار نگران‌کننده است. نزدیک شدن دو کشور با قیمتی همراه خواهد بود. نزدیک شدن به ایران و متحد اسرائیل بودن با هم کار نمی‌کند.

اسرائیل و امارات در سال ۲۰۲۰ روابط دیپلماتیک کامل برقرار کردند. این توافق به عنوان بخشی از توافق‌نامه عادی‌سازی روابط به دست آمد که روابط بین اسرائیل و چهار کشور امارات، مراکش، بحرین و سودان را عادی می‌کرد.

یک منبع دیپلماتیک در سرزمین‌های اشغالی به مدیا لاین گفت: اسرائیل نگران این تحول نیست، اما از این اتفاق خوشحال نیست، آنها [امارات متحده عربی] به خوبی می‌دانند که ما این موضوع را دوست نداریم. اعتقاد بر این است که روابط بین امارات و اسرائیل به اندازه کافی پایدار است و این پیمان هیچ خطری ندارد.

 جاشوآ تیتلبام استاد  گروه مطالعات خاورمیانه در دانشگاه بارایلان گفت: کلید واژه، عملگرایی است. این کشور می‌خواهد رابطه خوبی با ایران داشته باشد، اما این منافاتی با رابطه خوب با اسرائیل ندارد.

اسرائیل همچنین با دقت  فراوان تأثیر احتمالی مذاکرات هسته‌ای در وین را بر تغییر اتحادهای منطقه‌ای دنبال می‌کند. در حالی که نمایندگان ایرانی در حال مذاکره درباره شرایط یک توافق جدید احتمالی هستند، اسرائیل در حال حاضر نگران اتفاقات وین است. فرافکنی قدرت آمریکا یا فقدان آن در اتاق مذاکره، مطمئناً بر توازن سیاسی در منطقه تأثیر خواهد داشت.

یک منبع دیپلماتیک در سرزمین‌های اشغالی که خواست نامش فاش نشود، گفت: برای امارات این احساس وجود دارد که ایالات متحده در منطقه به طور قابل توجهی ضعیف‌تر از دولت قبلی است و آنها باید مراقب خود باشند. آنها برای اجتناب از رویارویی با ایران، خود را با ایران همسو می‌کنند.

نتایج مذاکرات هسته‌ای بسیار گسترده خواهد بود، زیرا تهران در حال حاضر سایه‌ای طولانی در سراسر منطقه انداخته است.

 یوئل گوزانسکی، کارشناس ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی در این باره گفت: «اگر توافقی حاصل شود، ایران جسورتر خواهد شد و پول زیادی از لغو تحریم‌ها خواهد داشت و همچنان می‌تواند برنامه هسته‌ای خود را حفظ کند». 

انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس‌جمهور امارات متحده عربی و وزیر سابق امور خارجه، در رسانه‌ها نقل کرد که این کشورها یعنی ایران و امارات در حال برداشتن گام‌هایی برای کاهش تنش بین خود هستند.

رسانه دولتی ایران روز یکشنبه گزارش داد که مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی، روز دوشنبه به ایران سفر خواهد کرد تا در مورد گسترش روابط دوجانبه، که به نظر می‌رسد یکی از این اقدامات برای کاهش تنش‌ها باشد، گفت‌وگو کند.

روابط بین امارات و تهران برای سال‌ها متشنج بوده است، زیرا نگرانی‌ها در مورد فعالیت‌های منطقه‌ای ایران افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۹، دو طرف پس از حملات صورت گرفته به کشتی‌های اماراتی در خلیج فارس، گفت‌وگو را آغاز کردند. همزمان، امارات عقب نشینی خود را از یمن اعلام کرد، جایی که به شدت در نبرد با انصارالله بود. نتیجه گفت‌وگوهای ایران و امارات، یادداشت تفاهم در مورد امنیت مرزها بود که ثبات دریایی را برای امارات تضمین می‌کرد.

تغییر سیاسی در ایالات متحده و این تصور در سراسر خاورمیانه مبنی بر اینکه دولت بایدن کمتر درگیر منطقه است، تأثیر مستقیمی بر تحرکات اخیر امارات داشته است.

 زاگا گفت: ایران و امارات قبلاً درگیر گفت‌وگوهای سیاسی بوده‌اند، اما تغییر در دولت آمریکا باعث شده است تا امارات گامی بیشتر برای بهبود روابط خود با ایران بردارد. آنها می‌دانند که اتحاد دفاعی جدید با اسراییل نتیجه نمی‌دهد

زاگا ادامه داد: تغییر در ایالات متحده تأثیر مهمی بر تغییرات سیاست خارجی که در سراسر منطقه شاهد آن هستیم، دارد. این درک وجود دارد که چیزی باید تغییر کند.

امارات و ایران مدت‌ها قبل از اینکه توافق عادی‌سازی با اسرائیل شکل بگیرد، روابط مهمی داشتند. تجارت بین ابوظبی و تهران قابل توجه است و حتی در زمان تشدید تنش‌ها نیز به همین منوال ادامه می‌یابد. امارات دومین شریک تجاری ایران پس از چین است. این رابطه از بین نمی‌رود و اسرائیل این را درک می‌کند.

تیتلبام گفت: اسرائیل این موضوع را درک می‌کند. اقدامات امارات تا حد زیادی یک سیگنال برای واشنگتن است. زمانی که آنها می‌بینند که آمریکا در حال عقب‌نشینی است و ایران ممکن است در مذاکرات هسته‌ای از آمریکا برتری پیدا کند، می‌خواهند روابط خود را با ایران بهبود بخشند.

اسرائیل و امارات در مورد ایران نگرانی مشترک دارند، اما این تهدید به گونه‌ای متفاوت درک می‌شود. پاسخ‌های ضعیف آمریکا به حملات ایران در سراسر خاورمیانه تأثیر طولانی‌مدتی بر کشورهای حاشیه خلیج فارس گذاشته است.

واضح است که منطقه در دوره تغییرات عمده ژئوپلیتیکی قرار دارد. به نظر می.رسد که امارات و اسرائیل هر دو در مورد این روابط عمل‌گرا هستند و هر دو به دنبال این هستند که ببینند ایالات متحده چگونه در حال تغییر موقعیت خود است.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: امارات متحده عربی آمریکا اسرائیل برجام امارات متحده عربی ایالات متحده هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۷۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد ایران و پاکستان نقش بسیاری در مبارزه با اسرائیل دارد

حمیدرضا ترقی قائم مقام حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت سفر رئیس‌جمهور کشورمان به پاکستان اظهار کرد: مردم پاکستان از ابتدای انقلاب علاقه بسیاری به جمهوری اسلامی پیدا کردند و اشتراک‌های فرهنگی و دینی میان مردم دو کشور وجود دارد.

او گفت: مردم این کشور هنگام سفر مقام معظم رهبری به پاکستان استقبال ویژه ای از ایشان به عمل آوردند و همواره دستاوردهای ایران را مورد تحسین قرار می‌دهند.

ترقی ادامه داد: سفر رئیس جمهور به این کشور باعث رفع تنش و ایجاد اتحاد و همبستگی میان دو کشور و ملتهای منطقه خواهد شد و می‌تواند به توسعه دستاوردهای اقتصادی و سیاسی بینجامد.

قائم مقام حزب موتلفه متذکر شد: دشمنان انقلاب اسلامی و گروهک های ضدانقلاب تلاش بسیاری دارند تا از وابستگی ارتش پاکستان به آمریکا برای نفوذ در مرزها و ضربه زدن به جمهوری اسلامی استفاده کنند بنابراین تحکیم روابط بین دو کشور نقش موثری خواهد داشت .

این فعال سیاسی افزود: سفر آقای رئیسی به پاکستان آثار و برکات بسیاری خواهد داشت و می‌تواند دو کشور را در جهت نابودی اسرائیل و گروهک‌های تروریستی همبسته تر کند.

او در پایان گفت: پاکستان در پیمان های مشترک بسیاری با جمهوری اسلامی قرار دارد و تقویت روابط با این کشور نقش بسیاری در افزایش تولید و بهبود شرایط اقتصادی و افزایش صادرات غیرنفتی خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • عمان و امارات خواستار خویشتنداری ایران و اسرائیل شدند
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم
  • تصمیم مهم اردوغان درباره رژیم صهیونیستی ؛ روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  • اردوغان: روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۲/ رئالیسم نوین ایرانی
  • نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی
  • اتحاد ایران و پاکستان نقش بسیاری در مبارزه با اسرائیل دارد
  • نگرانی اینترنشنال از تحویل سامانه اس۴۰۰ روسیه به ایران | این سامانه چه توانایی دارد؟
  •   همۀ دوستان و دشمنانِ خاورمیانه در روایت نیویورک تایمز