Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به عرضه ۳۶ میلیارد دلار ارز از ابتدای امسال تاکنون، گفت: در سال جاری دسترسی این بانک و سیستم اقتصادی کشور به منابع ارزی بهبود قابل ملاحظه‌ای داشته است.

به گزارش قدس آنلاین، «علی صالح آبادی» امروز  در جمع خبرنگاران افزود: از نظر ورود ارز به کشور در شرایط بسیار خوبی هستیم و پیش‌بینی من این است که در آینده نزدیک اوضاع روبه بهبود خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کل بانک مرکزی گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳۶ میلیارد دلار ارز عرضه شده است که برابر کل عرضه ارز در سال گذشته بود.  

وی با بیان اینکه ما دو بازار مهم نیما و  متشکل ارزی در حوزه ارز داریم، اضافه کرد: در سامانه نیما صادرکنندگان ارز خود را عرضه می‌کنند.  
رییس کل بانک مرکزی گفت: از ابتدای سال تا امروز (۱۵ آذرماه) برگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در سامانه نیما ۲۲.۴ میلیارد دلار و عرضه ارز صادرکنندگان در سامانه نیما ۲۰ میلیارد دلار بوده است.  
وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون در مجموع  ۳۶ میلیارد دلار ارز برای کل کالاها بخشی در سامانه نیما و بخشی در شبکه بانکی تامین شده که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.  
صالح آبادی گفت: سال گذشته کمتر از ۳۶ میلیارد دلار ارز عرضه شده است در حالی که امسال در کمتر از ۹ ماه ۳۶ ملیارد دلار عرضه ارز بانکی، نیما و ارز اشخاص توسط بانک مرکزی عرضه شده است.

وی با بیان اینکه روند عرضه ارز در بازار خوب و مطلوب است، گفت: روز گذشته ۲۳۷ میلیون دلار با نرخ ۲۳ هزار و ۴۰۰ در نیما معامله شده است.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: تسهیل برگشت ارز حاصل از صادرات به کشور جزو برنامه‌های جدی بانک مرکزی است و اخیرا جلساتی با تشکل‌ها داشتیم تا بین آنها، اتحادیه‌ها و واردکنندگانی که نیاز به عرضه ارز دارند ارتباط برقرار کنیم و از این طریق بازگشت ارز حاصل از صادرات تسهیل شود.

وی افزود: یکی از ضرورت‌هایی که به صورت جدی دنبال می‌کنیم تقویت عرضه ارز در بازار با مشوق‌هایی است که در نظر داریم.

رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: همچنین تقاضاهایی که ممکن است خارج از بازار نیما باشد را نیز تسهیل می‌کنیم تا از طریق سامانه نیما ارز خود را دریافت کنند.

صالح آبادی تصریح کرد: موضوع ثبت سفارش و تعیین منشا ارز در حوزه واردات موضوع مهمی است که تلاش می‌کنیم در تمام مناطق کشور، ارز از طریق سامانه نیما عرضه و تقاضا نیز از این طریق تامین شود.

رشد ۳.۷ برابری معامله ارز در بازار متشکل ارزی

وی گفت: در بازار متشکل ارزی یا بازار اسکناس ارزی نیز ۱.۳ میلیارد دلار از ابتدای سال معامله انجام شده که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۳.۷ برابر رشد داشته که این عرضه عمدتا توسط صادرکنندگان بوده است.

رییس کل بانک مرکزی توضیح داد: در مقررات ارزی آمده است که اگر صادرکننده‌ای بخواهد بخشی از منابع حاصل از صادرات را به صورت اسکناس برگرداند مانعی ندارد و می تواند در بازار متشکل ارزی عرضه کند.

صالح آبادی با بیان اینکه ارز اصلی کشور از طریق سامانه نیما و حجم بالا تامین می‌شود، گفت: روز گذشته ۲۳۷ میلیون دلار معامله شده و این تداوم دارد و هیچ مشکلی در عرضه ارز در سامانه نیما نداریم. دسترسی خوبی به ارزها داریم و نیازها از این بازار، قابل تامین می‌شود.

وی افزود: در عرضه ارز صادرکنندگان در نیما نیز که ۷۰ درصد رشد داشته روند خوبی داریم و در ماه‌های آینده وضعیت خوبی را در بازار حواله و اسکناس خواهیم داشت و مشکلی برای تامین ارز نداریم.

پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار برای واردات واکسن کرونا

وی تاکید کرد: در کمتر از ۹ ماه گذشته ۱۱ میلیارد دلار ارز برای واردات کالای اساسی و دارو تامین شده و این رقم علاوه بر واردات واکسن کرونا بوده است.

صالح آبادی افزود: ۱.۵ میلیارد دلار برای واردات واکسن کرونا پرداخت شده است و مشکلی در این زمنیه نداریم.

رییس کل بانک مرکزی افزود: ۱۱ میلیارد دلاری که برای واردات کالای اساسی توسط بانک مرکزی تامین شده بیش از رقم کل سال گذشته است و هم اکنون نیز مشکلی برای تامین ارز کالاهای اساسی نداریم.

کاهش رشد تورم

وی در خصوص نرخ تورم نیز گفت: یکی از موضوعات مهم نرخ تورم است و سال گذشته و در دوران آغاز فعالیت دولت جدید، نرخ تورم در کشور بالا بود.

صالح آبادی گفت: اما در دو ماه اخیر نرخ تورم نقطه به نقطه در حال کاهش بوده و این به معنای این نیست که تورم نداریم، تورم داریم ولی رشد تورم کاهش یافته است.

وی افزود: در مهر و آبان ماه تورم نقطه به نقطه ۱۳.۹ درصد کاهش داشته است و نرخ تورم ۱۲ ماهه نیز نزولی شده و ۲.۵ واحد درصد کاهش یافته است.

کنترل خلق پول توسط بانک‌ها

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد پایه پولی گفت: رشد پایه پولی در سال ۹۹ برابر ۳۰.۱ درصد و سهم خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی در رشد پایه پولی ۳۴.۸ واحد درصد بوده است یعنی بیش از کل رشد پایه پولی، رشد سهم خالص دارایی خارجی بانک مرکزی رخ داده است.

وی افزود: این به معناست که بانک مرکزی ارزهایی را با نرخ نیمایی به دولت پرداخت می‌کرده در حالی که با نرخ ۴۲۰۰ تومان به بازار عرضه می‌شده است،

رییس کل بانک مرکزی گفت: امسال در هشت ماهه رشد پایه پولی ۱۷.۸ درصد بوده است که سهم خالص دارایی خارجی ۶.۵ واحد درصد بوده است که این امر حاکی از این است که سهم افزایش خالص دارایی خارجی در مقایسه با سال گذشته خیلی کمتر بوده است.

وی در خصوص برنامه‌های بانک مرکزی برای کاهش نرخ تورم، گفت: در نظر داریم رشد ترازنامه بانک‌ها را مدیریت کنیم.

صالح آبادی خاطر نشان کرد: بانک مرکزی به صورت مداوم ترازنامه ها را رصد می‌کند و بانک‌هایی که آن را رعایت نکنند با افزایش سپرده قانونی مواجه می‌شوند.

وی تاکید کرد: یکی از موضوعات جدی در راستای کنترل خلق پول، این است که خلق پول توسط بانک‌ها را کنترل کنیم و یکی از ابزارهای آنها رشد ترازنامه بانک‌هاست که به صورت جدی دنبال می‌کنیم.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رئیس کل بانک مرکزی منابع ارزی ۳۶ میلیارد دلار ارز رییس کل بانک مرکزی حاصل از صادرات سامانه نیما رشد پایه پولی ابتدای سال خالص دارایی برای واردات عرضه ارز متشکل ارزی صالح آبادی توسط بانک سال گذشته نرخ تورم بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۷۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح سیاست‌های ارزی در بانک مرکزی/ التهابات ارزی کاهش خواهد یافت

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پورابراهیمی در جلسه امروز (یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، اظهار کرد: از رئیس مجلس به جهت پیگیری وضعیت ارزی کشور تشکر می‌کنم. این روزها جلسات متعددی برای افزایش تفاهم میان مجلس و دولت در راستای کاهش التهابات ارزی برگزار می‌شود.

وی افزود: از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست دارم بعد از بررسی‌های کارشناسی در حوزه ارز، نشست مشترک نمایندگان مجلس در این حوزه نیز در دستورکار قرار گیرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از رئیس مجلس درخواست دارم در صورت صلاحدید بعد از نشست کمیسیون اقتصادی و رؤسای برخی از کمیسیون‌های با رئیس کل بانک مرکزی و مجموعه وزارت اقتصاد و وزیر اقتصاد درباره مباحث ارزی، گزارشی در صحن مجلس در این مورد ارائه شود.

پورابراهیمی اظهار کرد: با اصلاح و تغییر سیاست‌های ارزی که در حوزه بانک مرکزی در حال انجام است، شاهد کاهش التهابات ارزی خواهیم بود.

کد خبر 6084056 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • قالیباف: تا هفته آینده گزارش جمع‌بندی موضوع ارز را به صحن می‌آوریم
  • ادعا و هشداری تازه؛ التهابات در بازار ارز بیشتر خواهد شد؟
  • اگر با سیاست بانک مرکزی پیش برویم التهابات بازار ارز بیشتر خواهد شد
  • گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت هفته آینده در صحن قرائت می‌شود
  • هفته بعد گزارش جلسه ارزی مجلس و دولت در صحن مطرح می‌شود
  • تامین سه میلیارد دلار ارز برای واردات کالا‌ از ابتدای فروردین تاکنون
  • اصلاح سیاست‌های ارزی در بانک مرکزی/ التهابات کاهش خواهد یافت
  • اصلاح سیاست‌های ارزی باعث کاهش التهابات بازار می‌شود
  • اصلاح سیاست‌های ارزی در بانک مرکزی/ التهابات ارزی کاهش خواهد یافت
  • انتظارات بیش از حد برای کنترل نرخ ارز عقلایی نیست