Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@19:43:49 GMT

پاییز با کم بارشی به پایان‌می رسد

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۹۵۱۴

پاییز با کم بارشی به پایان‌می رسد

احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی در گفت‌وگو باباشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آخرین آمار مجموع بارش ها از ابتدای پاییز تاکنون ۳۴ درصد کمتر از نرمال بلندمدت است.

وی افزود: استان های غرب و جنوب غرب بیشترین کمبود بارش را نسبت به دوره نرمال داشتند.

وظیفه ادامه داد: استان های کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان از نظر مقدار بالاترین تفاوت با میانگین بلندمدت را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز خشکسالی درباره کم بارشی گسترده در برخی استان ها گفت: استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان و همدان کم بارشی گسترده و قابل ملاحظه ای تاکنون مواجه بودند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال آبی تا کنون استان های کردستان ۴۴ میلی متر، خوزستان ۵۰ میلی متر، ایلام ۷۵ تا ۷۶ میلی متر، کهگیلویه و بویر احمد ۶۶ میلی متر و کرمانشاه ۷۷ میلی متر کاهش بارش نسبت به دوره نرمال را تجربه کرده است.

وظیفه بارش در استان های قم، مرکزی و اصفهان را در حرد نرمال و گیلان و مازندران نرمال و بالاتر از نرمال اعلام کرد.

رئیس مرکز خشکسالی درباره آینده بارش گفت: طی ۲ هفته آینده با کم بارشی فراگیری در کشور مواجه هستیم به طوریکه طی یک تا ۲ هفته آینده اختلاف بارش تا پایان آذر به طور متوسط به ۴۰ درصد می رسد.

به گفته وی، خروجی مدل های اقلیمی نشان می دهد که طی سه تا چهار هفته آینده از ابتدای دی ماه با بهبود بارندگی در کشور، میزان بارش در محدوده نرمال قرار می گیرد.

این مقام مسئول ادامه داد: آمارها نشان می دهد که پاییز کم بارشی شدیدی در حوزه جنوب غرب اعم از رودخانه بزرگ کارون، کرخه و دز داشتیم و  طی ۲ هفته آتی در غرب و شمال غرب و همچنین شرق و جنوب شرق هم کم بارشی داریم.

رئیس مرکز خشکسالی گفت: مدل ها نشان می دهد که طی ماه های دی، بهمن و اسفند بارش ها در حد نرمال و فراتر از نرمال است.

این مقام‌مسئول ادامه داد: با توجه به شرایط جوی به کشاورزان توصیه می شود که امسال حداکثر کشت صورت نگیرد و همواره از کشت محصولات آب بر به سبب تشدید تنش آبی جلوگیری شود‌.

وی در پایان گفت: بنابر مدل های اقلیمی طی ۲ هفته آینده دما با اطمینان بالاتر از نرمال خواهد بود که گرمایش در این فصل غیرعادی است و پیش بینی می شود که در زمستان احتمال دمای بالای نرمال وجود دارد که با این وجود زمستان سردی نخواهیم داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بارش باران دمای هوا کشت دیم رئیس مرکز خشکسالی هفته آینده استان ها میلی متر کم بارشی ۲ هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۹۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی در خصوص آخرین وضعیت بارش‌ها در تهران توضیح داد: میانگین بارش‌ها در فروردین ماه، نرمال و حتی بیشتر از حد نرمال بود و با ادامه بارندگی در این هفته در استان تهران، سمنان و مناطق مرکزی تا جنوبی کشور بارندگی خوبی در پیش است؛ ولی این بارندگی‌ها کمبود آب در این استان‌ها را با توجه به فرصت اندک باقی مانده، جبران نخواهد کرد چراکه در برخی استان‌ها با ذخیره آب مطلوب فاصله زیاد وجود دارد.

بیشتر بخوانید: هشدار ناظران هواشناسی درباره گرمای شدید

وی با اشاره به این‌که توان تبخیر در کشور ما بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: استان تهران با ۲۸۰ میلیمتر بارش سالانه ۲۰۰۰ میلیمتر توان تبخیر دارد. در حالی‌که رفتار ما با آب منطقی نیست؛ در نتیجه اگر شرایط بارندگی به حد نرمال هم برسد ما هنوز با شرایط مطلوب خیلی فاصله داریم.

وظیفه وضعیت بارندگی در استان‌های تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی را در شرایط کلی کمتر از حد نرمال خواند و اظهار داشت: وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال ۴۰ درصد منفی است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه میزان بارش در تهران از ۲۲۰ میلیمتر در سال به ۱۲۰ میلیمتر هم نرسیده است، افزود: علی‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پر بارشی قرار داریم اما حجم ذخایر آبی کل ۵ سد تهران کمتر از ۲۰ درصد است و با کمبود آب قابل توجهی مواجه هستیم.

وظیفه ادامه داد: در تهران تقریباً نیمه اول خرداد به بعد بارش قابل توجهی نداریم و اگر هم باشد به‌صورت رگباری خواهد بود؛ باران‌های تابستانی نیز معمولاً سیل‌آسا و تخریب‌کننده هستند که نمونه‌اش را در سیل سال ۱۴۰۱ در امامزاده داود و فیروزکوه تجربه کردیم.

وی وضعیت بارش‌های تابستانی در برخی مناطق کشور به ویژه جنوب شرق را نسبت به سال گذشته خیلی بهتر دانست و گفت: در جنوب کشور نیز تنها در همین یکی دو هفته آینده بارندگی وجود دارد و بعد به صورت اقلیمی بارندگی قطع می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی با اشاره به بارندگی‌های خوب رخ داده در برخی مناطق کم بارش کشور، اظهار داشت: در استان‌های هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان جنوبی، شرق فارس، جنوب اصفهان و جنوب چهارمحال و بختیاری نسبتاً وضعیت بارندگی آنرمالی شدیدی داشت و در استان سیستان و بلوچستان نیز عمدتاً بارندگی‌ها فراتر از حد نرمال بود. هرچند این بارندگی‌ها به ویژه در مناطق ساحلی رگباری بود و منتهی به دریا می‌شد.

وی بیان داشت: تا پیش از این بارندگی‌ها، سدهای استان هرمزگان وضعیت ناخوشایندی داشت و کمبود بارش در استان هرمزگان به منفی ۵۸ درصد نسبت به نرمال خودش یعنی از آغاز سال آبی تا ۲۸ فروردین سال‌جاری، عقب‌تر بود اما این حجم از بارش باز هم نتوانست کمبود آب مورد نیاز را جبران کند.

کد خبر: 1228299 برچسب‌ها تهران

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بارندگی در کرمان/ بارش باران در رفسنجان به ۱۶ میلی‌متر می‌رسد
  • خروج تدریجی سامانه بارشی از گلستان تا فردا/ثبت بارش ۱۱۹ میلی متری در شیرآباد
  • کاهش شدت وزش باد در ایلام/آغاز بارش‌ها از هفته آینده
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد
  • کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟
  • تا آخر خرداد چقدر بارندگی داریم؟
  • باران تا پایان هفته مهمان کرمانی‌هاست
  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا خرداد + وضعیت بارش‌ها در کشور و ۴ استان کم‌ بارش
  • بارش‌های مطلوب بهاری تا نیمه خرداد
  • پیش‌بینی وضعیت دما و بارش کشور تا نیمه خرداد