Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - هانا پاکمند؛ با توجه به روند معاملات روزهای اخیر، به‌نظر می‌رسد؛ فروشنده بالقوه‌ای در بازار وجود نداشته اما از طرفی انگیزه‌ای هم برای خرید و ورود نقدینگی جدید وجود ندارد. از اخبار منتشر شده، مبنی بر مشخص شدن قیمت تعدادی از خودروها نشان داد که مسئله خودرو، برای دولت از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی برای تحلیل نرخ دلار، نباید با پیش‌بینی بسیاری از دوستان اقتصادی و دولتی‌ها همراه باشیم. همچنین حواشی اخیر پیرامون نرخ دلار و افزایش قیمت خودرویی‌ها، نشان داد؛ عرضه و تقاضا نرخ را تعیین می‌کند و نه دستور و تصمیمات اداری.

 ابراهیم نوایی، کارشناس و فعال بازار سرمایه در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین، روند بازار را تحلیل کرده و گفت: بازار روزهای اخیر نشان داد که فروشنده‌های زیادی در بازار وجود ندارد و به‌عبارتی ابهامات موجود در بازار، انگیزه خرید را از معامله‌گران گرفته است. اگر این ابهامات حل شده و مسئله بودجه، سریع‌تر تعیین تکلیف شود؛ خریداران با اطمینان بیشتری وارد بازار خواهند شد.

او با اشاره به اخبار منتشر شده، مبنی بر مشخص شدن قیمت تعدادی از خودروها گفت: دولت نشان داد، مسئله خودرو، از اهمیت بالایی برخوردار است. تعدیل نرخ خودروها نیز نشان می‌دهد، که بازار به اخبار منتشر شده واکنش خوبی نشان می‌دهد.

این کارشناس بازار سرمایه، بیشترین عکس‌العمل را ناشی از نبودن فروشندگان بالقوه در بازار دانست و گفت: نبودن فروشندگان بالقوه، تغییر روند محسوسی در معاملات امروز نشان داد و خریداران مجبور به خرید سهام مورد نظر خود در قیمت‌های بالاتری بودند؛ زیرا فروشنده‌ای برای عرضه وجود نداشت.

این فعال باسابقه بازار سرمایه، با بررسی روند نرخ دلار در روز جاری گفت: به‌نظر می‌رسد، نباید منتظر کاهش نرخ دلار آزاد، تا نزدیکی نرخ دلار نیمایی و یا نرخ‌های پایین‌تر بود. نباید با پیش‌بینی بسیاری از دوستان اقتصادی و دولتی‌ها همراه باشیم و به خوبی این حقیقت آشکار شد که واقعیت اقتصادی را از کف بازارها باید جستجو کرد و نه از اتاق مدیران. به عبارتی دیگر عرضه و تقاضا نرخ را تعیین می‌کند و نه دستور و تصمیمات اداری.

باوجود اینکه نرخ دلار در روز گذشته، تا کانال ۳۰هزار تومان هم بالا رفت؛ سهام دلاری رشدی را شاهد نبود. نوایی در این باره گفت: به دلیل حاکم بودن ابهاماتی چون مسئله بودجه، دخالت‌های دولت در سودسازی شرکت‌ها در کلیت بازار، روند سودسازی سهام دلاری و صنایع صادرات‌محور به‌طور کلی با مشکل همراه شده است. دولت کسری بودجه خود را از طریق بالا بردن عوارض‌های شرکت‌ها جبران می‌کند.

مشکل دیگر چند نرخی موجود در بازار ارز است؛ نرخ ترجیحی، نرخ نیمایی و نرخ آزاد. هر چه بازدهی این نرخ‌ها افزایش یابد، عدم شفافیت در میزان سودسازی شرکت‌های ارز محور افزایش یافته و تا تکلیف این مسئله در اداره نیز مشخص نشود؛ سرمایهگذاران نمی‌توانند آینده روشن و شفافی برای سهام مورد نظر خود متصور شوند.

ابهاماتی که سیاستگذار اقتصادی بر سر راه بازار قرار داده است. هر زمان این ابهامات برطرف شوند؛ بازار می‌تواند، تحلیل درست و شفافی از آینده بازار و سودسازی شرکت‌ها ارائه دهد. نرخ ارز، لایحه بودجه، مذاکرات هسته‌ای، سیاست وارد و صادرات کشور، سیاستهای دخالت‌های مالیاتی دولت، همگی باید شفاف سازی شوند.

این فعال بازار سهام در پایان صراحتا مخالفت خود را با فروش ابراز کرد و گفت: ما در کشوری هستیم که تورم به شدت در بازارهای ما نمایان است. چنین شرایطی نقطه ورود مناسبی است تا نقطه خروج. در حال حاضر با توجه به بالا رفتن نرخ ارز این امکان در بازار سرمایه فراهم است که ما از شرکت‌های صادرات‌محور به عنوان سرمایه‌گذاری در حوزه نرخ ارز استفاده کنیم. با این تفاوت که به خرید ارز به عنوان یک سرمایه‌گذاری غیرمولد و خلاف قانون محسوب می‌شود. در حالی‌که بورس، مکانی امن و مولد برای سرمایه‌گذاری است. این نکته را نیز باید در نظر گرفت که افرادی که از بازار سرمایه خارج می‌شوند، باید برای سرمایه خود مکان جدیدی پیدا کنند، که چنین بستری، با توجه به شرایط کشور که درگیر تورم و رکود در بازارها حاکم است، وجود ندارد. همچنین کسانی که از دانش کافی و صبر و تحمل برخوردار هستند، در بلندمدت بازدهی بیشتری از سایر بازارهای موازی خواهند داشت.

پربیننده ترین شاخص به ۲میلیون واحد نزدیک می شود / بی اعتنایی بورس به دلار ۳۰هزار تومانی بورس امروز منتظر بودجه ۱۴۰۱ است / ۲۱ آذر روز موعود بازار سرمایه؟ پذیره نویسی صندوق سهامی انار از یکشنبه ۱۴ آذر بزرگترین واگذاری تاریخ بورس در پیش است / دولت سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس را عرضه می کند منتظر اخبار خوب در بورس باشید / تصمیمات خوبی گرفته ایم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بودجه بورس کالا نقدینگی بورس بازار سرمایه معاملات بورس بازار سرمایه نرخ دلار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۹۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد

آفتاب‌‌نیوز :

امروز اغلب نماد‌های تالار شیشه‌ای با کاهش مواجه شدند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت ۱۳ هزار و ۴۲۰ واحدی به رقم دو میلیون و ۳۰۳ هزار و ۳۸۲ واحد رسید. شاخص هم‌وزن، اما ۱۳۲۱ واحد رشد پیدا کرد و در رقم ۷۵۹ هزار و ۲۲ واحد ایستاد. در حالی بازار در چهار روز قبل رشد کرده بود.

روز سه‌شنبه بیش از ۳۹۳ هزار معامله به ارزش ۵۷۷۶ میلیارد تومان در بورس انجام شد.

فولاد، فملی و شپنا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس ایجاد کردند. هم‌چنین ذوب، کاما و فولاد از نماد‌های پرتراکنش بودند که بجز کاما دو نماد دیگر منفی به کار خود پایان دادند.

فرابورس ایران هم امروز ۴۷ واحد کاهش یافت و شاخص آن به ۲۵ هزار و ۴۸۸ واحد رسید.

تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۰۵ هزار فقره بود که ارزش آن به ۷۷۲۱ میلیارد تومان رسید.

خاور و ارفع بالاترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند، اما هرمز تاثیر منفی ایجاد کرد. نماد‌های پرتراکنش نیز خاور، فزر و کرمان بودند؛ که بجز فزر دو نماد دیگر مثبت شدند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • رشد آرام دلار نیما | امسال دلار نیما چه عددی را به خود خواهد دید؟
  • بهادری جهرمی: تعیین تکلیف صدور مجوزهای کسب و کار با هیئت مقررات می‌باشد
  • عدم تعیین تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • عوامل رشد شاخص بورس روزهای اخیر چه بود؟
  • ۲۹۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سرمایه تزریق شد
  • سکه های حراجی با دلار چند هزار تومان فروخته شدند/ عمیدی: پیام دولت با فروش سکه ها با دلار افزایشی چیست! انتظار سه ماه پر بازده در بازار سرمایه وجود دارد/ دولت مشوق سرمایه گذاری در بازار بورس نیست؟
  • صعود شاخص بورس به بالای دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد
  • تغییر زمین بورس بازان