Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، یک رسانه آمریکایی با بیان اینکه دولت «جو بایدن» اکنون برای هدایت گفت‌وگوهای وین در جهت مطلوب خود چشم به روسیه و چین دوخته به دشواری‌های پیش روی واشنگتن برای همراه کردن این دو کشور جهت فشار بر ایران اذعان کرده است. 

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال مدعی شده در شرایطی که مذاکرات وین در خطر فروپاشی قرار گرفته دولت بایدن احتمالاً مجبور خواهد بود برای پایان دادن به اختلافات با ایران در حوزه مسئله هسته‌ای از چین و روسیه متوسل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مقام‌های کشورهای غربی اذعان می‌کنند سریع‌ترین مسیر برای افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه ایران از طریق مسکو و به خصوص از طریق پکن است. 

وال‌استریت‌ژونال مدعی شده چین بعد از آنکه تحریم‌ها علیه ایران در نتیجه خروج آمریکا از برجام احیا شد به تهران برای تثبیت اقتصادش کمک کرد. جدیدترین تحلیل‌های اقتصادی نشان می‌دهد چین طی ماه‌های گذشته به طور متوسط روزانه ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران خریداری کرده است.

به نوشته این رسانه، پکن علاوه بر این، از شبکه‌هایی که ایران برای دور زدن تحریم‌ها و تجارت کالاهای دیگر از قطعات خودرو گرفته تا ساخت و ساز ریلی کمک کرده است.

تنها چند هفته بعد از انتخاب شدن «سید ابراهیم رییسی» به سمت ریاست‌جمهوری ایران روسیه و چین با پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای موافقت کردند. وال‌استریت‌ژورنال از این رویداد به عنوان «هدیه دیپلماتیک» این دو کشور به ایران یاد کرده است.

وال‌استریت‌ژورنال در ادامه ابتدا مدعی شده مقام‌های آمریکایی و اروپایی معتقدند که چین و روسیه مخالفتی با افزایش فشارها بر ایران ندارند، اما در ادامه متن به نقل از کارشناسان و تحلیلگران اذعان کرده که شرایط با سال 2015 (زمان حصول برجام) بسیار متفاوت است و همراه کردن این دو کشور با تلاش‌های ضد ایرانی اکنون با دشواری‌های بسیار بیشتری روبرو است. 

مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از دوشنبه هفته گذشته (۸ آذرماه/۲۹ نوامبر) در پایتخت اتریش آغاز شد و جمعه به پایان رسید.

 ایران در جریان این مذاکرات دو سند در دو حیطه رفع تحریم‌ها آمریکا و تعهدات هسته‌ای به طرف‌های مقابل ارائه کرد. 

پس از ارائه این اسناد طرف‌های اروپایی که انتظار نداشتند با پیشنهادات مدون ایران در این دو حیطه مواجه شوند درخواست کردند که برای رایزنی‌های بیشتر با مقام‌های کشورهای خود، به پایتخت‌هایشان بازگردند.

ایران اعلام کرده که این طرح‌ها بر سند برجام و پیش‌نویس حاصل‌شده در 6 دور پیشین مذاکرات وین استوار است. 

پس از ارائه این سندها توسط ایران، کشورهای غربی که به دنبال تحمیل تعهدات حداکثری به ایران در ازای پایبندی حداقلی خودشان به توافق هستند بازی مقصرنمایی علیه تیم مذاکره‌کننده ایران را در دستور کار قرار داده و تلاش کردند تهران را به طرح خواسته‌های خارج از برجام بدون در نظر گرفتن دور قبلی گفت‌وگوها متهم کنند.

در همین راستا، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در تحلیلی که احتمالاً بخشی از کارزار مقصرنمایی ایران است مدعی شده دولت‌های غربی هشدار می‌دهند که مذاکرات یک گام دیگر به فروپاشی نزدیک شده است. 

این روزنامه با وجود این نوشته است: «علی‌رغم این، همراه کردن روسیه و چین جهت راه‌اندازی یک کارزار هماهنگ چندجانبه علیه ایران احتمالاً روندی کند و دشوار خواهد داشت.»

«مایکل سینگ»، مدیر «اندیشکده واشنگتن» می‌گوید: «تحولات ژئوپولتیک امروز ممکن است موجب شود چین و روسیه قاطعانه‌تر از گذشته از ایران حمایت کنند، به خصوص اگر جمع‌بندی آنها این باشد که کارشکنی در اهداف روسیه و آمریکا نسبت به جلوگیری از درگیری‌ در منطقه یا جلوگیری از اشاعه تسلیحاتی اولویت بیشتری دارد.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

وال‌استریت‌ژورنال نوشته سیاست خارجی چین در دوران رییس‌جمهور «شی جین پینگ»، نسبت به زمانی که برجام در سال ۲۰۱۵ حاصل شد حالت فعال‌تر و تهاجمی‌تری به خودش گرفته.

این روزنامه درباره اهمیت ایران برای چین می‌نویسد: «برای دیپلمات‌های چین، تعامل با ایران مجموعه‌ای بسیار پیچیده از منافع امنیتی شامل امنیت انرژی، منع اشاعه هسته‌ای، رابطه با آمریکا و رابطه با قدرت‌های حاشیه خلیج فارس را شامل می‌شود.»

روزنامه آمریکایی در ادامه به حصول توافق ۲۵ ساله میان ایران و چین اشاره کرده، اما نوشته پکن با برخی از دشمنان منطقه‌ای ایران از جمله امارات عربی متحده روابط مهمی دارد. امارات در سال‌های گذشته به دروازه مهمی برای صادرات کالاهای چین به منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) تبدیل شده است.

«دانیل راسل»، مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما به وال‌استریت‌ژورنال گفت: «اینکه انتظار داشته باشیم چین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ به وین برگردد خیالبافی است. به نظرم آن روزها به پایان رسیده‌اند.»

دیپلمات‌ها به وال‌استریت‌ژورنال می‌گویند چین به جای آنکه در مذاکرات به سیاق گذشته چشم به مواضع روسیه داشته باشد اکنون در مذاکرات وین بیشتر از گذشته مواضع خودش را ابراز می‌کند. پیوندهای اقتصادی چین با ایران نیز عاملی است که نفوذ پکن را بالا برده است. 

این دور از مذاکرات وین نخستین دور از این گفت‌وگوها در دولت «سید ابراهیم رییسی»، رییس‌ دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده رفع تمامی تحریم‌ها علیه ایران، به گونه‌ای که قابل راستی‌آزمایی باشد مهم‌ترین دستور کار هیأت ایرانی را در این گفت‌وگوها تشکیل خواهد داد.

در دولت «حسن روحانی»، رییس‌جمهور سابق ایران نیز ۶ دور گفت‌وگو میان ایران و گروه ۱+۴ (انگلیس، روسیه، چین، فرانسه به علاوه آلمان) برگزار شد.

طرف آمریکایی هم در آن مذاکرات با نمایندگان گروه ۱+۴ بدون حضور ایران در خصوص شرایط بازگشت به برجام گفت‌وگو می‌کرد اما آن مذاکرات، به دلیل اصرار آمریکا بر عدم ضمانت درباره ماندن در برجام و یا عدم رفع تمامی تحریم‌ها به بن‌بست رسید و نتیجه‌ای دربر نداشت.

وال‌استریت‌ژورنال نوشته موضع‌گیری‌های چین در ماه‌های گذشته بر این محور قرار داشته که خروج آمریکا از برجام عامل بحران ایجادشده بر سر برنامه هسته‌ای ایران بوده است. چین بر همین اساس خواستار رفع تمامی تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران در دوران دونالد ترامپ بوده است.

همین امروز سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «آمریکا به عنوان طرفی که باعث ایجاد این بحران شد بایستی تمامی تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی علیه ایران، چین و تمامی طرف‌های ثالث را برطرف کند و ایران نیز بایستی بر همین اساس، اجرای تعهدات هسته‌ای خودش را از سر بگیرد.»

رسانه آمریکایی نوشته با وجود این، چین همکاری با شرکای خود در گروه ۱+۴ را هم در مذاکرات وین افزایش داده است.

دو مقام اروپایی مدعی شده‌اند بعد از آنکه هیأت ایرانی سندهای خودش را در مذاکرات وین ارائه داد مذاکره‌کننده ارشد چین ملاقاتی سه ساعته با همتای ایرانی خودش داشت و با او در این خصوص گفت‌وگو کرد.

منبع: فارس پربیننده ترین اولین تصاویر از نقشه ترور اردوغان پوکر برجامی / تعلل بایدن کار دستش داد تاثیرگذارترین زنان ٢٠٢١ معرفی شدند + عکس برترین تصاویر خبری هفته گذشته دور بعدی مذاکرات آخر هفته برگزار می شود / طرف مقابل هیچ ایرادی در متون ایران نگرفت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چین روسیه برجام تحریم ها مذاکرات وین مذاکرات برجام وال استریت ژورنال تمامی تحریم ها مذاکرات وین روسیه و چین همراه کردن علیه ایران مدعی شده هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۹۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌های خیرخواه از سفر دشوار برای کسب سهمیه‌ المپیک

سرمربی تیم ملی ژیمناستیک از سختی‌های فراوانی که به همراه مهدی الفتی متحمل شد تا به قطر برسد صحبت و ابراز امیدواری کرد که در پاریس نتیجه خوبی رقم بخورد. - اخبار ورزشی -

محمدرضا خیرخواه در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره کسب سهمیه حضور در بازی‌های المپیک 2024 پاریس توسط مهدی الفتی ملی‌پوش ژیمناستیک کشورمان اظهار داشت: کسی فکر نمی‌کرد ژیمناستیک ایران بتواند به سهمیه المپیک برسد، اما خوشبختانه تلاش‌هایمان به ثمر نشست و این ورزشکار توانمند و تاریخ‌ساز توانست به این سهمیه ارزشمند دست پیدا کند. ما دو هدف داشتیم که با کسب مدال بازی های آسیایی و همچنین سهمیه المپیک، به آنها رسیدیم. از فدراسیون ژیمناستیک تشکر می‌کنم که حمایت بسیار خوبی داشت و جواب زحمات مسئولان را به خوبی دادیم. حالا امیدوارم عملکردی در شأن نام ژیمناستیک ایران در پاریس داشته باشیم و نتیجه خوبی هم بگیریم که ژیمناستیک ایران سربلند باشد.

وی با اشاره به دشواری اعزام به جام جهانی قطر گفت: وضعیت اعزام ما به قطر با مشکل مواجه شد. به دلیل بسته شدن فرودگاه‌ها و انجام نشدن پروازها بخشی از مسیر را زمینی رفتیم و با معطلی که در فرودگاه داشتیم، تقریباً 48 ساعت بی‌خواب بودیم. زمانی که می‌خواستیم اعزام شویم، فرودگاه بسته شد. در واقع ساعت 11 شب از قزوین حرکت کردیم تا به پرواز ساعت 5 صبح برسیم، اما تعطیل شد.

خیرخواه ادامه داد: در فرودگاه نشستیم تا ببینیم تکلیف چه می شود. تا ساعت 10 شب در آنجا حضور داشتیم و امیدوار بودیم سوار هواپیما شویم و پرواز انجام شود. در همان زمان نیز فدراسیون رایزنی می‌کرد و در نهایت تصمیم گرفته شد از طریق مرز زمینی به ارمنستان برویم، چون اگر این کار را نمی‌کردیم، شانس اعزام را از دست می‌دادیم. فدراسیون، اتومبیل خوبی فراهم کرد. تقریباً 17 ساعت طول کشید تا به فرودگاه ارمنستان رسیدیم. از تهران به ایروان رفتیم و چند ساعت هم در مرز بودیم، فدراسیون هم اتومبیل خوبی را در آنجا مهیا کرده بود. در نهایت بلیت فراهم شد و راهی قطر شدیم. کار بسیار سختی بود، اما باید این ریسک را می‌کردیم. زمانی که به ارمنستان رسیدیم، 4، 5 ساعت هم منتظر پرواز بودیم و سفر به قطر 4 ساعت  طول کشید. در واقع ما چیزی حدود 48 ساعت در مسیر بودیم.

اعلام زمان برگزاری انتخابات فدراسیون ژیمناستیک

سرمربی تیم ملی ژیمناستیک عنوان کرد: فدراسیون همه سعی خود را کرد و هماهنگی‌ها را به سرعت انجام داد تا اتومبیل در مرز و همچنین بلیت سفر به قطر فراهم شود. با همه این تمهیدات 48 ساعت در راه بودیم که البته چاره‌ای هم نبود. در همان فاصله تیم‌های دیگر رسیده بودند و با آرامش در حال تمرین بودند، ولی زمانی که ما رسیدیم، دو روز بعد مسابقه بود. شما یک سفر سه، چهار ساعته که می‌روید، باید یک روز استراحت کنید تا خستگی از بدن بیرون برود. ما 48 ساعت در فرودگاه‌ها و مسیر بودیم. با این شرایط نمی‌شد که بهترین شرایط برای الفتی در پرش‌ها فراهم باشد.

وی تصریح کرد: همه قهرمانان دنیا ناراحت بودند، چون می‌دانستند با چه شرایطی به قطر رسیدیم. در آن دو، سه روزی که باید در تمرین باشیم، در راه بودیم، آن هم با ماشین. با همه این تفاسیر نمی‌توانستم انتظار زیادی از الفتی انتظار داشته باشم و خدا را شکر که او در رقابتش آسیب ندید.

خیرخواه گفت: گفته شد که می‌خواستم الفتی حرکت جدیدی را در این رقابت بزند. بعد از 30 سال آنقدر بی‌تجربه نیستم که در چنین مسابقه انتخابی مهمی دست به این کار بزنم. برای ثبت حرکت جدید، باید فیلم آن حرکت یک ماه قبل برای فدراسیون جهانی فرستاده شود.

وی در پاسخ به این سوال که «پس چرا امتیاز صفر برای الفتی در یکی از پرش‌هایش ثبت شد؟» اظهار داشت: او حرکت را انجام داد، اما زمین خورد. در رشته‌های دیگر اگر کمی خسته باشید، می‌توانید کمی کار را جمع و جور کنید، اما در ژیمناستیک در «یک‌هزارم ثانیه» زمین می‌خورید. ژیمناستی که دو، سه شب نخوابیده و در مسیر ارمنستان بوده که تمام آن گردنه است، با خستگی مواجه می‌شود.

خیرخواه خاطرنشان کرد: اگر یک ژیمناست بخواهد حرکت جدیدی را ثبت کند، باید در کتابچه داوری باشد. اگر هم در کتابچه داوری نیامده باشد، باید یک ماه قبل از آن فیلم بگیریم و برای فدراسیون جهانی ارسال کنیم. پس از آن نیز FIG باید فیلم را ببیند و بگوید که این حرکت حساب می‌شود یا نه. ضمن اینکه در مسابقات کسب سهمیه حرکت جدید نمی‌زنیم. بعد از 30 سال آنقدر تجربه دارم که چنین ریسکی را نکنم. مهدی به شکل خطرناکی زمین خورد. همه افسوس خوردند که چرا این اتفاق برایش افتاد.

سرمربی تیم ملی ژیمناستیک عنوان کرد: گناهی نداشتیم که فرودگاه به یکباره تعطیل شد و مجبور شدیم 50 ساعت در راه باشیم. این قضیه برایم شوکه کننده بود. فدراسیون همه تلاشش را کرد و در اولین فرصت بلیت و ماشین را فراهم کرد. نزدیک به 24 ساعت در فرودگاه ایران بودیم، 17، 18 ساعت تا ارمنستان طول کشید و 10 ساعت هم آنجا تا قطر به طول انجامید. با این شرایط شانس آوردیم که الفتی در رقابتش مصدوم نشد. یک درصد شک نکنید که این خستگی مسیر باعث زمین خوردنش شد. در نهایت از فدراسیون ژیمناستیک که در آن شرایط سخت ما را اعزام کرد تشکر می‌کنم. تاکنون تا این حد هماهنگی ندیده بودم که آنقدر سریع به آنجا برویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کار دشوار بارسا برای حفظ نایب قهرمانی لالیگا
  • ممنوعیت استفاده از «آیفون» در مراکز نظامی کره‌جنوبی
  • ممنوعیت استفاده از گوشی آیفون درمراکزنظامی کره‌جنوبی
  • کره‌جنوبی استفاده از گوشی آمریکایی آیفون را در مراکز نظامی ممنوع کرد
  • استفاده از آیفون در مراکز نظامی کره‌جنوبی ممنوع شد
  • اژه‌ای: مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا مسیری سخت و دشوار است
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی
  • وال استریت ژورنال: آمریکا طرح تحریم برخی بانک‌های چینی را در دستور کار قرار داد
  • فشار آمریکا و اسرائیل به قطر برای تحت فشار قرار دادن حماس
  • ناگفته‌های خیرخواه از سفر دشوار برای کسب سهمیه‌ المپیک