Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@07:49:11 GMT

۲۰ هزار بیمار تالاسمی گرفتار تأمین دارو

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۰۸۵۸

۲۰ هزار بیمار تالاسمی گرفتار تأمین دارو

دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران از کمبود شدید داروهای حیاتی بیماران تالاسمی کشور خبر داد و گفت: از ابتدای امسال این مشکل گریبان بیماران را گرفته و تا امروز هیچ دارویی برای بیماران تالاسمی وارد کشور نشده مگر ۳۵۰ هزار ویال داروی تقلبی که خسارات زیادی برای بیماران تالاسمی به همراه داشته است.

یونس عرب در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در اواخر سال گذشته درباره کمبود شدید داروهای حیاتی بیماران تالاسمی کشور به سازمان غذا و دارو هشدارهای لازم را دادیم که اگر منابع ارزی برای داروهای وارداتی و تأمین مواد اولیه داروهای تولید داخل محقق نشود، در سال ۱۴۰۰ با مشکل جدی روبه‌رو می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۴۰۰ هیچ دارویی وارد نشده است

وی با انتقاد از عدم برنامه‌ریزی مناسب در سازمان‌های مربوطه، گفت: از ابتدای امسال این مشکل گریبان بیماران را گرفته و تا امروز هیچ دارویی برای بیماران تالاسمی وارد کشور نشده مگر ۳۵۰ هزار ویال داروی تقلبی که خسارات زیادی برای بیماران تالاسمی کشور به همراه داشته است.

دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران با اشاره به پی گیری‌های فراوان و اعتراضات بیماران تالاسمی در نقاط مختلف کشور، افزود: متأسفانه دانشگاه‌های علوم پزشکی نقاط مختلف کشور، به جز بی‌منطق خواندن خواسته بیماران تالاسمی، پاسخ روشنی به این درخواست‌ها نداده‌اند.

وی با رد این ادعا که داروی بیماران تالاسمی به وفور در سامانه تی تک عرضه می‌شود، گفت: وزارت بهداشت بارها ادعا کرده که دارو موجود است اما در حضور خبرنگاران با داروخانه‌های زیادی که در سامانه تی تک اعلام شده بود داروهای تالاسمی در آنها موجود است، تماس گرفتیم و هیچکدام دارویی نداشتند.

۲۰ هزار بیمار تالاسمی گرفتار تأمین دارو

عرب خواستار پاسخگویی روشن وزارت بهداشت درباره موجودی داروی این بیماران خاص شد و افزود: لازم است وزارت بهداشت آمار شفاف و واقعی درباره اینکه چه میزان دارو با چه کیفیت و در چه داروخانه‌هایی موجود است عرضه کند چون ما ۲۰ هزار بیمار تالاسمی و ۲۵۷ مرکز درمانی در کشور داریم و نمی‌توان گفته‌ها و خواسته همه آنها را نادرست دانست.

وی با اشاره به پیامدهای مرگبار کمبود داروی بیماران تالاسمی، گفت: خواسته مشخص بیماران تالاسمی تأمین داروی مورد نیاز اعم از خارجی و داخلی است، بر اساس قانون، دسترسی به دارو حق بیماران است و چیزی خارج از این حق از وزارت بهداشت مطالبه نکرده‌ایم.

نیاز بیماران به سالانه ۱۰ میلیون ویال آمپول

عضو هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران کمبود دارو را موجب گرایش بیماران به مصرف داروهای قاچاق و تقلبی دانست و گفت: معلوم نیست این داروهای قاچاق از کجا به دست بیماران می‌رسد ممکن است این دارو از طریق واسطه‌هایی که در ناصرخسرو و برخی شهرهای بزرگ فعالیت می‌کنند، توزیع شود.

وی در خصوص مشکلات موجود بیماران تالاسمی برای تأمین داروی مورد نیاز گفت: استفاده از داروهای تاریخ مصرف گذشته و بدون نام و نشان خارجی یکی از چالش‌های پیش روی بیماران است که این داروها از کشورهای همجوار و یکی دو سال پس از گذشت تاریخ انقضا به دست بیماران می‌رسد و معلوم نیست این داروها در آینده چه بر سر بیماران می‌آورد.

عرب خواستار رسیدگی دولت به مشکل عدم تخصیص ارز برای واردات داروی بیماران خاص شد و گفت: بیماران تالاسمی سالانه هفت تا ۱۰ میلیون ویال آمپول تزریقی نیاز دارند که تا امروز کمتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار آمپول به دستشان رسیده است.

مرگ ۵۳۸ بیمار تالاسمی به دلیل کمبود و قاچاق دارو

وی درباره پیامد این مشکلات دارویی نیز ادامه داد: مرگ و میر بیماران به شدت افزایش یافته و از اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ تاکنون ۵۳۸ بیمار تالاسمی فوت کرده‌اند، البته درست است که بخشی از مشکلات واردات دارو به دلیل تحریم‌هاست اما وزارت بهداشت باید برای تأمین داروی مورد نیاز بیماران خاص نیز در این شرایط فکری کند.

دبیر انجمن تالاسمی ایران از افزایش تصاعدی آمار مرگ و میر بیماران به دلیل نرسیدن دارو خبر داد و گفت: ابراز نگرانی شدید انجمن از کمبود دارو را به تازگی به دفتر ریاست جمهوری اعلام کردیم و از ایشان کمک خواستیم، رئیس جمهور نیز به وزیر بهداشت دستور داد مشکل را بررسی کنند و نتیجه را برای دفتر ایشان بفرستند تا در این زمینه تصمیم‌گیری شود اما هنوز بیماران تالاسمی درگیر کلاف سردرگم تأمین دارو هستند.

وی با بیان اینکه برخی خانواده‌ها دو یا سه بیمار تالاسمی دارند و نمی‌توانند از پس تأمین هزینه‌های خرید داروی قاچاق بربیایند، افزود: برای این بیماران چاره‌ای جز این باقی نمانده که به دانشگاه‌های علوم پزشکی مراجعه کنند و از این شهر به آن شهر بروند، امیدواریم سازمان غذا و دارو به جای رد مسئولیت، به مسیر اصلی خود که وظیفه ذاتی آن تأمین دارو برای مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر و بیماران تالاسمی است، برگردد.

عرب در پاسخ به این پرسش که چقدر طول می‌کشد جواب نامه رئیس جمهور داده شود؟ نیز گفت: نامه در تاریخ ۲۸ آذرماه به شماره ۳۰۳۱۷۰۰ م برای دفتر وزیر بهداشت دکتر عین الهی ارسال شده اما باید ببینیم چقدر طول می‌کشد که وزارتخانه به نامه پاسخ دهد.

کد خبر 540088

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مشکلات بیماران تالاسمی روش هاي درمان تالاسمي علائم تالاسمي تالاسمی چیست آمار بیماران تالاسمی تشخيص تالاسمي داروی بیماران تالاسمی قیمت داروهای تالاسمی کمبود داروی تالاسمی تالاسمی سازمان غذا و دارو شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برای بیماران تالاسمی انجمن تالاسمی ایران بیمار تالاسمی وزارت بهداشت تأمین دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۰۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟

ایتنا - براساس آخرین پژوهش‌ها درمورد داروهای کاهش وزن، برخی مصرف‌کنندگان مدعی‌اند که داروی «پپتید شبه‌گلوکاگون ۱» (جی‌ال‌پی-۱) و سایر داروهای مشابه، به موازات کاهش وزن، در آنها احساس اضطراب، افسردگی و گاه افکار مرتبط با خودکشی پدید آورده است.
برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند که برخی داروهای درمان دیابت ممکن است شخصیت و رفتار افراد را تغییر دهند. به گزارش نیویورک‌پست، داروهایی نظیر اوزمپیک (ozempic) و ویگووی (Wegovy‌) بر میزان دوپامین تاثیر می‌گذارند. دوپامین بر بخش‌های مختلف بدن تاثیرگذار است.

ترکیبات شیمیایی مغز علاوه بر تاثیر روی انگیزه عاطفی و فیزیکی برای غذا‌ خوردن، بر احساس پاداش، لذت، انگیزه و کنش هم تاثیر می‌گذارد. بر همین اساس، سطوح در حال تغییر این تغییرات شیمیایی این ادعای مصرف‌کنندگان را توجیه می‌کند که چرا تمایلشان به الکل، سکس یا مواد مخدر کاهش می‌یابد.

دکتر کنت بریج، استاد روان‌شناسی و علوم اعصاب در دانشگاه میشیگان، به دیلی میل گفت: «هم مواد اعتیادآور و هم غذا، سیگنال‌های دوپامین و مناطق یادگیری‌-پاداش یکسانی را در مغز را فعال می‌کنند.» طبق گفته او، در برخی موارد وقتی محققان می‌خواهند چیزی را به حیوانات یاد بدهند، آنها را برای مدتی گرسنه نگه می‌دارند، زیرا گرسنگی به یادگیری کمک می‌کند.

او توضیح می‌دهد: «ظاهرا گرسنگی مختص غذا است، اما گستره‌اش بیش از این است و میل و هوس‌های متعددی را بیدار می‌کند. هنگامی که گرسنه‌اید، ارزش انگیزشی پدیده‌ها، حتی آن‌‌هایی که خوراکی نیستند، افزایش می‌یابد.»

به باور کارشناسان، از آنجایی که این داروها مدت زمان احساس سیری را افزایش می‌دهند، میل به چیزهایی غیر از غذا مانند مواد مخدر و الکل را نیز کاهش می‌دهند. دکتر بریج می‌گوید: «احساس سیری نه‌تنها میل به غذا را کاهش می‌هد بلکه به صورت بالقوه میل به چیزهای دیگر را هم کم می‌‌کند.»

به گفته بریج، هنگام مصرف داروهای جی‌ال‌پی-۱ احتمال کاهش میل جنسی هم وجود دارد. طبق استدلال او از آنجایی‌که رابطه جنسی میل طبیعی لذت‌بخشی است، مسدود کردن مسیر پاداش ممکن است کاهش میل جنسی را به‌دنبال داشته باشد. با این حال او می‌گوید که هنوز مشخص نیست داروهای جی‌ال‌پی-۱ مسیر دوپامین را چگونه مسدود می‌کنند.

در سال ۲۰۲۳، سازمان غذا و داروی ایالات متحده، ۶۰۶ گزارش از اختلالات روان‌پزشکی مرتبط با اوزمپیک، ۳۲۴ گزارش مربوط به ساکساندا (Saxenda) و ۱۹۰ گزارش مربوط به ویگووی دریافت کرده است.

دیگر خبرها

  • داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟
  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • لزوم حمایت از بیماران هموفیلی/ ۳ بیمار فاکتور ۹ در استان داریم
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • کلاهبرداری مرگبار با داروی آلزایمر
  • پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای‌عالی بیمه
  • آدرس غلط سازمان غذا و دارو با طرح شائبه لوکس بودن داروی هموفیلی‌ها
  • آدرس غلط سازمان غذا و دارو با طرح شائبه لوکس بودن داروی هموفیلی ها
  • پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه
  • کلاهبرداری مرگ‌آلود با داروی درمان آلزایمر