Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@00:22:07 GMT

سندی که اتهام وهابیت به شیعه را خنثی می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۱۳۷۲

سندی که اتهام وهابیت به شیعه را خنثی می‌کند

ایسنا/قم اتهام وهابیت به شیعه درباره اینکه قرآن شیعیان با قرآن آنان فرق دارد در قالب سندی متقن در کتابخانه حرم حضرت معصومه (س) پاسخ داده شده است.

اولین خطاب خداوند به پیامبر گرامی اسلام (ص) در غار حرا با عبارت «اقرأ؛ بخوان» شروع شد و در ادامه در اولین جملاتی که بر ایشان نازل شد، از اهمیت علم‌آموزی و کتابت علم سخن به میان آمده است که نشان‌دهنده اهمیت مطالعه، علم‌آموزی و ترویج فرهنگ مطالعه در اسلام به‌عنوان دینی که ادعای کمال و تعالی بشر در هر دو بعد مادی و معنوی را دارد، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تعبیر رهبر معظم انقلاب کتاب، دروازه‌ای‌ به‌سوی‌ جهان‌ گسترده‌ دانش‌ و معرفت‌ است‌ و کتاب‌ خوب، یکی‌ از بهترین‌ ابزارهای‌ کمال‌ بشری‌ است؛ همه‌ دستاوردهای‌ بشر در سراسر عمر جهان‌ تا آنجا که‌ قابل‌ کتابت‌ بوده‌ است، در میان‌ نوشته‌هایی‌ است‌ که‌ انسان‌ها پدید آورده‌ و می‌آورند.

کسی‌ که‌ با این‌ دنیای‌ زیبا و زندگی‌بخش‌ ارتباط ندارد بی‌شک‌ از مهم‌ترین‌ دستاورد انسانی‌ و نیز از بیشترین‌ معارف‌ الهی‌ و بشری‌ محروم‌ است‌ و سروکار نداشتن با کتاب برای‌ هر ملتی یک خسارت‌ بزرگ‌ است.

بنابراین همان‌طور که وظیفه دینی و عرفی هر انسان نسبت به خود و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کند این است که نسبت به کتاب و کتاب‌خوانی اهتمام ویژه داشته باشد وظیفه جامعه و نهادهای اجتماعی نسبت به افراد جامعه این است که زیرساخت‌های ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی را فراهم کنند تا علاوه بر در دسترس بودن کتاب‌های مفید فضای مناسب مطالعه و تحقیق را در اختیار آنان قرار دهند که به دنبال این وظیفه و نیاز، کتابخانه‌ها شکل‌ گرفته‌اند.

در کشور ما حرم اهل‌بیت (ع) و مساجد که همواره مورد رجوع مردم متدین بوده‌اند، انجام این رسالت اجتماعی را همواره موردتوجه قرار داده‌اند و کتابخانه‌های بزرگی پیرامون حرم‌ها، مساجد و مراکز دینی شکل‌گرفته است که حرم حضرت معصومه (س) نیز از این قاعده مستثنا نیست و در شهری که مرکز علوم دینی اسلامی است و کتابخانه‌های بزرگی در آن وجود دارد یکی از کتابخانه‌های بزرگ را در خود جای‌داده است.

ازاین‌رو با توجه به اینکه به‌تازگی هفته کتاب و کتاب‌خوانی را پشت سر گذاشته‌ایم، نگاهی به ظرفیت‌ها و منابع موجود در کتابخانه فاطمی می‌اندازیم تا شاید با معرفی این کتابخانه بتوانیم گامی در مسیر ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی برداشته باشیم.

کتابخانه حرم مطهر حضرت معصومه (س) یا همان «کتابخانه فاطمی» قدمتش حداقل به عصر صفویه می‌رسد که علما، فرهیختگان و مردم عادی کتاب‌های خود را به این کتابخانه وقف کرده و می‌کنند، بنابراین پس از انقلاب اسلامی با توسعه فراوان همراه بوده و امروزه به‌صورت یک کتابخانه غنی و بزرگ درآمده است که فضای مناسبی را در اختیار جویندگان علم و دانش قرار می‌دهد.

این کتابخانه با دارا بودن ۷ گنجینه ارزشمند و غنی ظرفیت‌های منحصربه‌فردی دارد که می‌تواند از جهات مختلف مورداستفاده محققان و پژوهندگان عرصه‌های علم و دانش قرار گیرد.

اولین گنجینه کتابخانه فاطمی گنجینه نسخ خطی است که بیش از ۲ هزار نسخه کتاب و قرآن خطی در آن وجود دارد که شامل بیش از ۱۸۰۰ کتاب و بیش از ۳۰۰ قرآن خطی می‌شود.

این گنجینه ارزشمند که دربردارنده کتاب‌هایی از علوم مختلف دینی و غیردینی است، ‌ به دلیل حفظ و حراست مورد مرمت، صحافی و تصویربرداری قرار گرفته است و محققانی که به دنبال استفاده از این گنجینه ارزشمند هستند، می‌توانند تصاویر این کتب را با تماس با کتابخانه دریافت کنند و از این گنجینه علوم بهره‌مند شوند.

گنجینه دیگر این کتابخانه گنجینه نفایس است که کتاب‌هایی که از جهت نوع کاغذ، نوع چاپ، قطعات خوشنویسی، نایاب بودن و… ارزشمند است در این گنجینه نگهداری می‌شوند که شامل ۸۳۸ عنوان کتاب نفیس، ۵۱ نقشه قدیمی و نفیس و ۷۳ پوستر نفیس می‌شود.

سومین گنجینه کتابخانه حرم مطهر حضرت معصومه (س) کتاب‌های چاپ سنگی و سربی است که بیش از ۶ هزار کتاب چاپ سنگی و سربی با قدمتی حدود ۲۰۰ سال را در خود جای‌داده است که شامل کتاب‌های کمیاب و نایاب در موضوعات مختلف می‌شود.

گنجینه دیگر منابع ویژه است که از وقتی کتابخانه فاطمی به‌صورت قفسه باز در اختیار محققان قرارگرفته است برای حفاظت بیشتر از کتاب‌های چاپی که بیش از ۵۰ سال قدمت دارند به‌صورت قفسه بسته در اختیار محققان و مراجعان قرار داده می‌شود که در حال حاضر این گنجینه بیش از ۱۳ هزار کتاب دارد و چون متعلق به بیش از ۵۰ سال پیش هستند در بسیاری از موارد کم یاب و نایاب هستند.

گنجینه قفسه باز کتب چاپی کتابخانه فاطمی نیز از دو بخش خواهران و برادران تشکیل شده است که در بخش خواهران حدود ۵۲ هزار جلد کتاب و در بخش برادران بیش از ۵۹ هزار جلد کتاب موجود است و در قسمت کتب مرجع هم در قسمت خواهران هزار جلد و در قسمت برادران ۱۳۰۰ جلد کتاب وجود دارد.

گنجینه دیگر کتابخانه فاطمی که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است گنجینه پی‌آیندها است که شامل مطبوعات و نشریات می‌شود.

در این گنجینه بیش از ۱۴۰۰ عنوان نشریه و بیش از ۲۰۰ عنوان روزنامه از جمله نشریات کمیاب و قدیمی مانند مجله فلاحت و تجارت متعلق به سال ۱۲۹۸ ش، عروه‌الوثقی متعلق به ۱۳۵۱ ق، روزنامه صوراسرافیل متعلق به ۱۲۷۶ ش، نشریه کاوه متعلق به ۱۲۸۵ ش و نشریه شرف متعلق به ۱۳۰۶ ش موجود است که برخی از این نشریات به‌صورت تعداد موجود است که برای تحقیق از وقایع آن دوره برای محققان بسیار مفید است.

برخی از روزنامه‌های کیهان و اطلاعات قدیمی که بیش از صدسال قدمت دارد در قالب کتاب‌های صحافی شده با جلد چرمی موجود است و می‌تواند در اختیار محققان قرار گیرد.

از گنجینه‌های منحصربه‌فرد کتابخانه فاطمی گنجینه قرآن‌های چاپی است که یکی از گنجینه‌های مهم و مشهور در کشور است، زیرا از همه قرآن‌های چاپی در قطع‌های مختلف با خط‌های مختلف از کاتبان مختلف در چاپ‌های مختلف، مربوط به دوره‌های مختلف و به زبان‌های مختلف با ترجمه و بی ترجمه در این گنجینه مشاهده می‌شود.

یکی از مواردی که وهابیت به شیعه اتهام می‌زنند این است که قرآن شیعیان با قرآن ما فرق دارد و یکی از جاهایی که اثبات می‌کند قرآن ما همان قرآن است و در سال‌های مختلف و در تاریخ‌های مختلف چاپ شده است این گنجینه است.

مجموع قرآن‌های ثبت‌شده موجود در این گنجینه ۶۳۵ نسخه است که از این تعداد ۸۳ مورد با زبان‌های غیرعربی و چاپ کشورهای آفریقایی، آسیایی، اروپایی، آمریکایی و استرالیایی است.

علاوه بر گنجینه‌های فوق که به‌صورت فیزیکی می‌تواند در اختیار محققان و دانش‌پژوهان قرار گیرد یک گنجینه غنی با ۲ هزار و ۷۹۳ عنوان محتوا در رابطه با حضرت معصومه (س) به‌صورت دیجیتال در اختیار محققان قرارگرفته است که شامل ۷۴۴ عنوان کتاب، ۸۱۳ عنوان مقاله، ۵۴ عنوان پایان‌نامه، ۸۴۴ فایل صوتی، ۱۹۷ فایل تصویری و مستند و ۱۳۸ عنوان منابع سه‌بعدی می‌شود که در پرتال کتابخانه فاطمی به نشانی LIB.AMFM.IR به‌صورت ویژه بارگذاری شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حرم حضرت معصومه س کتاب و کتاب خوانی اختیار محققان کتابخانه فاطمی کتابخانه ها حضرت معصومه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۱۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، گفت: از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها و دسترسی جزو ۲۰ کشور برتر دنیا هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مهدی رمضانی پیش‌ از ظهر امروز در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در کردستان ضمن قدردانی از حسن نظر، نگاه مثبت و توجه عملی نماینده حضرت آقا به حوزه کتابخانه و واگذاری ساختمان کتابخانه امام خامنه‌ای در استان، اظهار داشت: خوشبختانه به برکت انقلاب و نگاه رفیع مقام معظم رهبری شبکه کتابخانه‌های کشور جزو شبکه برتر دنیا است به طوری‌که از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها و دسترسی جزو 20 کشور برتر دنیا هستیم.

وی با ذکر اینکه از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها در منطقه جایگاه اول، در آسیا جزو 5 کشور نخست و در جهان اسلام نیز وضعیت خوبی داریم، گفت: در کشوری همچون رم 3800 کتابخانه عمومی، ترکیه 1200 کتابخانه و مصر 300 کتابخانه وجود دارد. سال گذشته میزبان سران این کشورها بودیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به ظرفیت کتابخانه‌های عمومی بر استفاده از این پتانسیل در جهت ترویج فرهنگ مطالعه در کشور تأکید و بیان کرد: شبکه کتابخانه که دسترسی را فراهم کرده و خدماتی که در این شبکه تعریف می‌شود، دو عنصری است که مورد توجه بوده و در این حوزه حدود 40 خدمت در حال انجام و ارائه است.

اجرای طرح کتابخانه‌ الکترونیکی در کشور

وی از اجرای طرح کتابخانه‌های بدون کتاب؛ کتابخانه‌ الکترونیکی یا آینده در کشور خبر داد و افزود: کتابخانه بدون کتاب»؛ نسل جدیدی از کتابخانه‌هاست که در آن خبری از کتاب کاغذی نیست و به جای آن تجهیزات و امکان دسترسی به منابع الکترونیکی و صوتی، پایگاه‌های اطلاعات علمی، انواع بازی‌، فیلم، موسیقی، منابع یادگیری الکترونیک در اختیار کاربران قرار داده می‌شود که تاکنون به عنوان نمونه در تهران اجرا شده و در نقاط دیگر راه‌اندازی خواهد شد.

رمضانی با بیان اینکه طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشورهای شمال اروپا اجرا شده که همگام با آن در کشور دنبال خواهد شد، تصریح کرد: ارائه خدمات کتابخانه در مواقع بحران، سیل و زلزله نیز در دستور کار است.

وی توسعه خدمات کتابخانه در جهت رونق کسب و کار را از دیگر اقدامات حوزه کتابخانه‌های کشور خواند و عنوان کرد: کتابخانه محل آموزش عمومی است و هر شغلی نیازمند آموزش و مهارت است که به جامعه هدف آموزش داده می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به وضعیت کتابخانه در استان، از تلاش برای کمبود شهرها و روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان خبر داد و خاطرنشان کرد: در کردستان، 10 شهر فاقد کتابخانه بوده که امیدواریم مدیریت عالی استان از لحاظ فضا و مکان کمک کرده و ما نیز تجهیزات لازم را خریداری خواهیم کرد.

اتصال کتابخانه‌های عمومی به مدارس

وی  اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح و توجه به حوزه کودک و نوجوان را از دیگر برنامه‌های اولویت‌دار حوزه کتابخانه عنوان کرد و گفت: در همین راستا راه‌اندازی کتابخانه، برنامه تلویزیونی و جایزه برتر صورت گرفته و تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تلاش برای تحقق عدالت فرهنگی و افزایش سطح دسترسی مردم به کتاب و کتابخانه را جزو دستورات اکید رئیس جمهور دانست و یادآور شد: اتصال کتابخانه‌های عمومی به مدارس، اختصاص زنگ مطالعه و شیوه آداب مطالعه نیز در دستور کار است تا از این طریق بتوانیم نقایص و کمبودها را جبران کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • اجرای پویش بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند در چهارمحال و بختیاری
  • پویش «بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند» در چهارمحال و بختیاری
  • کتابخانه ویژه دفاع مقدس در مازندران دایر می شود
  • تاریخ طب در ایران پس از اسلام در فهرست صد کتاب ماندگار قرار گرفت
  • غاز حرکت دومین کتابخانه سیار تایباد خراسان رضوی