Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - معلولان کردستانی این‌روزها در حالی از مدیریت بهزیستی استان گله‌مند و از بی‌تفاوتی‌شان انتقاد داشته که می‌گویند نه مشکلاتمان دیده و نه دغدغه‌هایمان شنیده می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، از سال 1992 میلادی با تصویب سازمان ملل سوم دسامبر یا 12آذر ماه به عنوان روز کم‌توان‌ها شناخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد کم‌توان به کسانی تلقی می‌شود که یا از لحاظ جسمانی و یا از لحاظ روحی در شرایط غیر طبیعی قرار دارند و در انجام برخی کارها با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند.

این در حالی است که به دلیل مشکلات موجود در دهه‌های گذشته توانخواهان کشورمان آنطور که شایسته بود در جامعه جذب نشده و نهایتاً در کنج خانه‌ها ماندند تاجایی که کم‌توانی را برای خود به نحوی یک ضعف می‌دانستند، اما با گذشت زمان و ورود افراد کم‌توان به جامعه و پذیرش آنها، کم‌کم شرایط برای خودنمایی آنان فراهم شد و شاهد مثال آن هم موفقیت‌های گسترده در رشته‌های مختلف ورزشی توانخواهان است.

معلولان استان کردستان خواسته‌ها و دغدغه‌هایی داشته که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که خبرنگار تسنیم پای درددل‌های آنان نشسته که در ادامه از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

یکی از افراد کم‌توان سنندجی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: در حال حاضر جامعه نسبت به گذشته بیشتر برای پذیرش افرادی مانند بنده آمادگی دارد و این برای خودم و هم‌نوعانم خوشحال‌کننده است.

وی افزود: درست است که جامعه بیشتر پذیرای ماست اما مشکلاتی نیز وجود دارد و آن را به خوبی می‌توان در شهر مشاهده کرد.

این شهروند سنندجی اظهار کرد: متاسفانه در معماری شهری کمتر به کسانی مانند من توجه شده است چراکه همانگونه که می‌دانید رفت و آمد افرادی مانند بنده با افراد سالم متفاوت است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که بنده و افراد کم‌توان با آن سروکار دارند اشتغال است به نحوی که هیچ شغلی برای ما در جامعه وجود ندارد و یا کمتر از افرادی مانند من استفاده می‌شود.

این شهروند کم‌توان سنندجی گفت: حقوقی که از طرف بهزیستی به ما داده می‌شود واقعا کفاف زندگی را نمی‌دهد و البته در بین افراد کم‌توان داریم که دارو مصرف می‌کنند و با این اوضاع گرانی‌ها فقط بر مشکلات‌مان افزوده شده است.

در ادامه محمد ظاهری یکی دیگر از معلولان کردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: واقعا امروز زندگی برای افراد دارای معلولیت بسیار مشکل است چراکه بسیاری از معلولان با مشکل زخم بستر مواجه هستند که هزینه درمانی بسیار بالایی دارد.

وی افزود: بنده که با خانواده خود زندگی می‌کنم و شرایط مالی خوبی ندارم به هیچ عنوان از دست هزینه‌های خود برنمی‌آیم.

این شهروند سنندجی مدعی شد: اداره‌کل بهزیستی فقط ماهانه حدود 260هزار تومان به من می‌دهد آیا با این مبلغ در این شرایط تورم می‌شود زندگی کرد؟!

معلول کردستانی با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان نسبت به جامعه معلولیت یادآور شد: یکی دیگر از مسائلی که با آن مواجه هستیم مشکلات عبور و مرور است که متاسفانه آنچنان باید در استان به آن توجه نشده است.

ساسان ابولمحمدی نیز به عنوان یکی دیگر از توانخواهان استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: کسی مانند بنده که که زن و بچه‌دار هستم، هیچ درآمدی از خودم ندارم و خانواده‌ام هستند که امورات زندگی بنده را می‌چرخانند.

وی با انتقاد از بی‌تفاوتی مسئولان نسبت به وضعیت زندگی معلولان افزود: اداره‌کل بهزیستی فقط ماهانه 400هزار تومان برای رفع امورات بنده پرداخت می‌کند که با توجه به این افزایش قیمت‌ها و گرانی‌ها، مبلغی بسیار ناچیز است.

این شهروند سنندجی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات معلولان استان کردستان بحث مسکن و اشتغال است که لازم است بیش از اینها به آن توجه شود.

معلولان استان کردستان از دغدغه‌های خود می‌گویند؛ "مشکلات ما با وعده وعید حل نمی‌شود"روایت تسنیم از مشکلات معلولان؛ از عدم اجرای قانون اشتغال تا گله‌مندی از نبود امکانات

چیاکو مرادی، یکی دیگر از معلولان ساکن یکی از روستاهای کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متاسفانه مسئولان و متولیان امر آنچنان که خودشان بیان می‌کنند به ما معلولان رسیدگی نمی‌کنند.

وی افزود: باتوجه به افزایش قیمتی که در مراحل درمانی برای معلولان وجود دارد هیچ کمکی از طرف بهزیستی برای تامین مخارج درمان به ما نمی‌شود.

این معلول کردستانی تصریح کرد: باتوجه به اینکه بنده در روستا ساکن هستم به تبع شرایط متفاوت‌تری در اشتغال با ساکنان شهری داریم لذا لازم است تا به معلولان روستایی توجه بیشتری شود.

سینا علیزاده‌پور یکی از معلولان شهر سنندج نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با انتقاد از عدم اجرای قانون مربوط به معلولان اظهار کرد: متاسفانه آنچنان که باید قانون معلولان چه در حوزه اشتغال و چه در حوزه مسکن اجرا نمی‌شود.

وی به شرایط اجتماعی معلولان نیز اشاره و تصریح کرد: در جامعه حضور معلولان در برخی از جایگاه‌ها آنچنان که باید حل نشده است و متاسفانه هنوز هم برخی از افراد به افراد کم‌توان با نگاه مترحمانه توجه می‌کنند!

این معلول کردستانی افزود: دلیلی نمی‌شود فردی که در یک زمینه کم‌توان یا ناتوان است در تمامی زمینه‌ها ناتوان باشد.

علیزاده‌پور گفت: توجه به عبور و مرور معلولان در شهرها متاسفانه بسیار مغفول واقع شده است به نحوی که اگر معلولی قصد عبور از یک خیابان و گذرگاه را داشته باشد با مشکلات بسیاری رو‌به رو خواهد شد.

گله‌مندی‌های معلولان‌ کردستانی در حالی مطرح شده که اسماعیل زارعی‌کوشا استاندار کردستان در این‌باره از وعده اختصاص تسهیلات اشتغال‌ روستایی به معلولان خبر داده و می‌گوید: مسکن معلولان را پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: اینکه وعده بدهیم که تمام مشکلات را حل می‌‌کنیم نمی‌تواند وعده درستی باشد، اما قول می‌دهم که مدیریت استان ارتباط خود با جامعه معلولان را حفظ کرده و تا حد امکان برای تحقق خواسته‌های این قشر تلاش خواهم کرد.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه بخشی از دغدغه‌های جامعه معلولان مربوط به دستگاه‌های اجرایی است، گفت: زمانی می‌توانیم این مطالبات را مطالبه‌گری کرده که جزو شاخص‌های ارزیابی عملکرد باشد و در ارزیابی‌ها توسط دستگاه‌های نظارتی، مورد توجه قرار گیرد.

وی در مورد مشکلات و مطالبات معلولان کردستانی در بخش مسکن و اشتغال توضیح داد: مسکن معلولان را در شورای مسکن استان مطرح می‌کنیم کما اینکه وزارت تعاون هم سهم قابل توجهی از طرح جهش مسکن برای معلولان در کشور در نظر گرفته که تلاش می‌کنیم سهم کردستان چشمگیر باشد.

استاندار کردستان وعده داد که در  حوزه اشتغال نیز حتما بخشی از تسهیلات خرد و روستایی را به معلولان اختصاص داده اما طرح‌ها باید به درستی ارائه و اجرایی شود.

شیوا قاسمی‌پور، رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این‌باره با انتقاد از تعلل در اجرای قانون مربوط به معلولان اظهار داشت: این قشر از جامعه، علاوه بر مشکلاتی که خود شبانه‌روز با آن دست و پنجه نرم کرده، با مشکلات دیگری همچون اشتغال، مسکن، عدم اجرای قانون و نگاه مردم مواجه‌اند.

وی با تاکید بر اینکه باید به جامعه معلولان رسیدگی شود، تصریح کرد: از مسئولان متولی انتظار می‌رود مشکلات معلولان را رسیدگی،‌ پیگیری و حل کنند..

نماینده مردم‌ مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه محدودیت حسی حرکتی نباید باعث تضییع حق قانونی معلولان شود، تصریح کرد: باید جامعه معلولان نیز همانند سایر افراد جامعه از خدمات یکسان بهره‌مند شوند.

گفت‌وگوهای خبرنگار تسنیم با معلولان حاکی از آن است که متولیان بهزیستی کردستان، به دلیل فاصله گرفتن از واقعیت‌های زندگی معلولان و سیاسی‌کاری و زد و بند با نمایندگان مجلس و مسئولان کشوری حوزه کاری خود، رسالت اصلی خود را در استان به ورطه فراموشی سپرده و بیش از آنچه دنبال رسیدگی به مشکلات جامعه معلولان باشند، تنها هم و غمشان برگزاری مراسمات و جلسات نمادین روز جهانی معلولان، مانور رسانه‌ای و حفظ صندلی‌شان است.

با همه این موارد توجه مسئولان تنها در یک روز به معمولان نمی‌تواند از انبوه مشکلات آنها برای زندگی عادی در جامه کاسته و مشکلاتشان را برطرف کند.

انتهای پیام/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گفت وگو با خبرنگار تسنیم معلولان استان کردستان جامعه معلولان افراد کم توان اجرای قانون یکی دیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۱۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد مشکلات منطقه ۵ شهرداری کرمانشاه با حضور مسئولان

مشکلات و مسائل منطقه پنج کلانشهر کرمانشاه امروز در قالب بازدید میدانی استاندار، شهردار و برخی از مدیران شهری مورد بررسی قرار گرفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه شامگاه شنبه پیرو بازدید از پروژه‌ها و وضعیت منطقه پنج شهر کرمانشاه در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: با توجه به وضعیت شهر کرمانشاه و مجموعه مسائل موجود مقرر شد جلساتی به صورت متمرکز در مناطق شهرداری برگزار شود تا با گفت‌وگوهای کارشناسی به شناخت بهتر از مسائل دست یابیم.

وی با اشاره به اینکه منطقه پنج کرمانشاه با توجه به وسعت، موقعیت و جمعیت به عنوان نخستین منطقه انتخاب شد، عنوان کرد: این منطقه ورودی شهر برای بسیاری از مسافران است و محدوده بزرگی از مناطق گردشگری و تفریحی مردم در این منطقه قرار دارد و به همین دلیل مسائل این منطقه در اولویت قرار گرفت.

صحرایی با بیان اینکه در عین تلاش‌ها و زحمات مجموعه‌های مرتبط مسائل حل نشده و مشکل در این منطقه بسیار است، گفت: توافقاتی برای این منطقه انجام و مقرر شده با زمان‌بندی کارشناسی اجرا شود و معاونت عمرانی و بازرسی استانداری نیز اقدامات برنامه‌ریزی شده را رصد خواهند کرد.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه بخشی از کارها نیازمند هماهنگی بین سازمانی است که با ورود و پیگیر فرماندار باید اجرا شود، افزود: همچنین وظایف درونی شهرداری مرور شده و امید داریم در زمانبندی مشخص شده اتفاقات خوبی رقم بخورد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه با اقدامات انجام تا پیش از شروع تابستان تغییرات برای مردم محسوس و ملموس باشد، عنوان کرد: مصوبات امروز از جمله جمع‌آوری زباله، آسفالت معابر، ایجاد بوستان‌ها، اصلاحات پارک شرقی طاقبستان، بهسازی روکش آسفالت معابر اصلی، ساماندهی کانال جمع‌آوری آب و رسیدگی به پیاده‌روها در نقاط پرتردد اطلاع‌رسانی شود.

صحرایی با اشاره به اینکه امید دارم با جدیت شهردار رضایت بیشتری برای مردم منطقه ایجاد شود، گفت: نکته مهم تمام این توافقات تمرکز و جدیت بر کیفیت کار است و نباید از این نظر کوتاهی کرد.

وی با بیان اینکه اعتبارات این مصوبات از سوی شهرداری است و در برخی موارد که میان بخشی باشد با تهاتر تأمین خواهد شد افزود: تمام مصوبات ظاهری نیستند و مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی است که در منطقه پنج انجام می‌شود.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه شهرداری باید به درآمدهای مفید و پایدار متکی باشد و تکیه به ماده 100 ناشی از یک اشکال به ارث رسیده است، عنوان کرد: شهرداری باید به صورت برنامه‌ریزی شده و منطقی از درآمدهای ناپایدار و مبتنی به تخلفات به سمت درآمدهای پایدار و اقدامات برنامه‌ریزی شده حرکت کند.

آغاز ساخت شهربازی کرمانشاه با تعیین تکلیف سرمایه‌گذار

نادر نوروزی شهردار کرمانشاه نیز در این نشست خبری با بیان اینکه برنامه‌های جهادی در حوزه عمرانی شهرداری از ابتدای سال از منطقه پنج آغاز شده است، اظهار داشت: منطقه پنج به دلیل بافت خاص و ایجاد شهرک‌های جدید فاقد ضوابط شهرسازی و زیرساخت عمرانی بود.

وی با بیان اینکه امسال بازدید میدانی از مناطق شهرداری و به صورت متمرکز با حضور مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی انجام خواهد شد عنوان کرد: در این بازدیدها آسفالت معابر، جدول گذاری، دفع آب‌های سطحی و لکه‌گیری آسفالت، مقابله با تخلفات ساختمانی، ساماندهی صدور پروانه، تعیین تکلیف املاک قولنامه‌ای، جمع‌آوری پسماند، نظافت و رفت و روب و فضای سبز مورد توجه قرار می‌گیرد و بخشی از اقدامات به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

نوروزی با اشاره به اینکه با توجه به مشکل بودجه در شهرداری منتظر تصویب بودجه در شورای شهر برای آغاز اقدامات هستیم گفت: بازآرایی بلوار طاقبستان به صورت متمرکز انجام می‌شود و پارک شرقی طاقبستان نیز با کمک بخش خصوصی اصلاح و به یک منطقه تفریحی و سرگرمی همراه با فضای سبز تبدیل می‌شود.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه سرانه استاندارد فضای سبز 17 متر و در کرمانشاه حدود 11 متر است که با ایجاد فضای سبز افزایش می‌یابد افزود: تفاهم نامه ایجاد پارک جنگلی در جنوب شهر کرمانشاه منعقد شده و منتظر تأیید منابع طبیعی هستیم که به صورت فاز به فاز اجرا شود.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 10 بوستان در مناطق مختلف شهر کرمانشاه ایجاد شده است عنوان کرد: در دو سال گذشته 280 هزار تن آسفالت برای کرمانشاه مورد استفاده قرار گرفته که 130 هزار تن آن مربوط به سال گذشته است و بیش از 2000 کوچه و 100 خیابان اصلی لکه‌گیری و روکش شده است.

نوروزی با بیان اینکه قطار شهری کرمانشاه یکی از مطالبات مردم است گفت: با اقدامات انجام شده امسال اعتبار خاصی به این پروژه تزریق شده و با 1000 میلیارد تومانی که در دسترس است 70 درصد فاز اول امسال و 30 درصد ان سال دیگر به اتمام می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه اتکای شهرداری به درآمدهای ماده 100 صحیح نیست و تلاش شده به سمت ممیزی املاک و جذب سرمایه‌گذار حرکت کنیم اظهار کرد: این دو روش برای درآمدزایی از سال 1401 در دستور کار قرار گرفته است اما این فرایند زمانبر است و به تدریج درآمد پایدار جایگزین جرایم ماده 100 خواهد شد.

نوروزی گفت: با توجه به تماس‌های شهروندان با سامانه 137 از ابتدای امسال 7000 قلاده سگ ولگرد در سطح شهر جمع‌آوری شد و کاهش تماس‌ها نشان می‌دهد وضعیت شهر از این نظر بهبود یافته است.

شهردار کرمانشاه در رابطه با وضعیت شهربازی کرمانشاه گفت: توافق انجام شده با سرمایه‌گذار انجام شده و پرونده در دستگاه قضایی در حال بررسی است و با تعیین تکلیف آن و واگذاری به سرمایه‌گذار جدید کار ساخت شهربازی جدید آغاز خواهد شد.

افزایش سرانه فضای منطقه 5 شهرداری با ایجاد 3 پارک

در جریان بازدیدهای امروز از سه پارک آماده افتتاح منطقه پنج نیز بازدید شد و سجاد یزدانی شهردار منطقه پنج در این بازدید در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پارک شهرک نساجی 9000 مترمربع مساحت دارد و 6 میلیارد تومان اعتبار بذار آن صرف شده است.

وی عنوان کرد: پارک شهرک جهاد و پارک شهرک جهاد به ترتیب 7000 مترمربع و 6000 مترمربع مساحت دارند و اعتبار تخصیص یافته برای هر کدام پنج میلیارد تومان و چهار میلیارد تومان بوده است.

یزدانی گفت: سرانه فضای سبز در منطقه پنج 10 مترمربع و برابر استانداردهای جهانی است و از این نظر نسبت به مناطق دیگر وضعیت بهتری دارد.

وی با بیان اینکه با سه پارک افتتاح شده تعداد پارک‌های افتتاح شده به 39 مورد رسیده است افزود: مجموع مساحت منطقه پنج بیش از 2000 هکتار اینکه 230 هکتار آن فضای سبز است.

یزدانی بیان کرد: براساس طرح تفصیلی شهرک‌ها قطعاتی به عنوان فضای سبز تعریف شده که در آن منطقه پارک ساخته می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مطلق‌زاده: فوتبال برای مسئولان خوزستان مهم نیست
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • واریز ۸۵۰ هزار تومان به حساب معلولان دهک سوم خراسان‌رضوی
  • ۶۷ هزار نفر مستمری بگیر زیر پوشش بهزیستی آذربایجان‌غربی
  • ارائه ۵۱ هزار مشاوره تلفنی در‌ بهزیستی البرز
  • تلاش مسئولان برای گره گشایی از مشکلات جامعه و رسیدگی به مطالبات مردم
  • ارایه بیش از ۵۱ هزار مشاوره تلفنی رایگان در البرز
  • نامناسب بودن معابر، مشکل آزار دهنده معلولان کردستانی
  • برقراری بیش از ۵۱ هزار مشاوره تلفنی رایگان با بهزیستی استان البرز
  • رصد مشکلات منطقه ۵ شهرداری کرمانشاه با حضور مسئولان