Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- خراسان‌جنوبی؛ خطوط ریلی با پیشرفت جوامع بشری یکی از راه‌های دسترسی آسان و مطمئن برای سفر به مناطق نزدیک و دوردست و البته حمل کالا به میزان زیاد است.

هر ساله با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و دانش بشری شاهد نمونه‌های جدیدی از قطارهای برون‌شهری و درون‌شهری هستیم که زمان را کاهش داده و حمل و نقل را سرعت بخشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون شک در حال حاضر نیز اتصال به خطوط ریلی یکی از زیرساخت‌های مهم برای توسعه مناطق محسوب شده که می‌تواند در کاهش محرومیت مؤثر باشد.

خراسان‌جنوبی سال‌های بوده که از این زیرساخت مهم توسعه محروم بوده و جزو دغدغه‌ها و مطالبات اصلی مردم این خطه محسوب می‌شود که خوشبختانه پروژه راه‌آهن شرق کشور که بخشی از آن از منطقه خراسان‌جنوبی می‌گذرد مورد تأیید دولتمردان در دولت یازدهم قرار گرفت و نخستین اقدامات برای اجرای این پروژه در استان کلید خورد.

تاکنون صحبت‌ها و قول‌های فراوانی برای تسریع بخشیدن به پروژه راه‌آهن شرق کشور صورت گرفته اما در مراحل اجرایی این پروژه هنوز نیاز به فعالیت‌های بیشتری بوده تا مردم این منطقه از کشور از این نعمت بهره‌مند شوند.

پروژه احداث راه‌آهن در خراسان‌جنوبی از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای در تکمیل کریدور شرق کشور داشته و دارد.

این پروژه با حمایت دولت در راستای سرعت بخشی به اجرای پروژه، مصوبه‌ای مبنی بر اختصاص حدود ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان فاینانس داخلی برای اتصال بیرجند به شبکه راه‌آهن سراسری(ایستگاه یونسی) توسط صندوق توسعه ملی در پی داشت که درسال ۹۹ با پیگیری‌های صورت گرفته توسط هیأت امنای صندوق توسعه ملی به ریاست رئیس‌جمهور وقت با تخصیص این تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی به پروژه ریلی استان‌(بیرجند- یونسی) موافقت شد.

طول پروژه راه‌آهن زاهدان، بیرجند و مشهد در مجموع ۹۰۱ کیلومتر بوده که از این مقدار ۴۲۱ کیلومتر در جغرافیای استان خراسان‌جنوبی قرار دارد.

حد فاصل بیرجند- یونسی ۲۷۱ کیلومتر بوده که از این میزان ۸۸ کیلومتر در استان خراسان‌رضوی که ۵۸ کیلومتر آن از سمت خراسان‌رضوی در دست اجرا است و ۱۸۳ کیلومتر در استان خراسان‌جنوبی بوده که ۳۲ کیلومتر از آن در دست انجام بوده و با  پیشرفت فیزیکی حدود ۲۰ درصد در مرحله عملیات زیرسازی همراه بوده و اعتبار این طرح در قانون بودجه ۲۹۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ به ۶۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.

نگاه جدی دولت به مسئله زیرساخت راه‌آهن شرق

«حجت‌الاسلام مجید نصیرایی» رئیس مجمع نمایندگان مردم خراسان‌جنوبی در مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۵ آبان‌ماه امسال درباره راه‌آهن و پیگیری‌های صورت گرفته در این زمینه در مصاحبه با خبرنگار فارس، اظهار داشت: بحث راه‌آهن از دیگر مسائل مهم در استان بوده و جزو دغدغه‌های جدی مردم این استان است.

وی تصریح کرد: تصور دارم تمامی مراکز استان‌ها وصل به شبکه ریلی کشور هستند اما استان خراسان‌جنوبی همچنان نسبت به این موضوع عقب بوده و مشکل دارد و سال‌هاست که این مسئله جزو مطالبات مردم استان است.

نصیرایی با اشاره به اینکه خوشبختانه این موضوع در سفر اخیر رئیس‌جمهور به استان نیز پیگیری و مصوباتی در این خصوص وجود داشته است، یادآور شد: راه‌آهن جزو موضوعاتی بوده که باید هم به مسیری که از سیستان ادامه پیدا خواهد کرد و از چابهار به استان و بعد به مشهد مقدس متصل و به صورت جدی توجه شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه از ظرفیت راه‌آهنی که در حال حاضر در استان موجود بوده به خوبی استفاده نشده و شاید مدیران برنامه‌ای برای اینکه از این فرصت و ظرفیت چه در بحث اشتغال و چه در بحث ارائه خدماتی می‌توان استفاده کرد، نداشته باشند، گفت: برای این موضوع چنانچه باید و شاید تحرک و تلاشی وجود ندارد و جهت اختصاص اعتبارات برای پیگیری این امر آنچنان که باید و شاید توجه نمی‌شود.

نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در دولت جدید این نگاه به عنوان مسئله زیرساخت‌ها به طور جد مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

قول مساعد وزیر راه و شهرسازی

«وحید داعی» مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: موضوع تسهیل و تسریع در روند اجرای پروژه راه‌آهن چابهار- زاهدان- بیرجند- مشهد از مباحث اصلی جلسه نحوه مشارکت و سرمایه‌گذاری در احداث و تکمیل پروژه‌های ریلی و آزادراهی کشور بود که در روزهای گذشته در محل وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

وی تصریح کرد: در این جلسه کنسرسیوم بانکی این پروژه برگزار و در مورد راهکارهای سرعت بخشیدن به پروژه راه‌آهن استان بحث و رایزنی شد.

تعیین تکلیف اعتبار ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی تا هفته آینده

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی گفت: در این جلسه مقرر شد بانک‌های عامل با محوریت بانک رفاه حداکثر تا هفته آینده نسبت به تعیین و اعلام مبلغ پذیرش عاملیت بانکی تا سقف ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اقدام تا مقدمات برای انعقاد قراردادها و روال قانونی پرداخت فراهم شود.

داعی با اشاره به قول وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه تمامی مصوبات مربوط به این موضوع با جدیت در دولت پیگیری شود، افزود: کریدور ریلی چابهار- زاهدان - بیرجند به سمت یونسی و مشهد از مهم‌ترین پروژه‌های ریلی شمال به جنوب کشور بوده که ترانزیت و صادرات کالا و مسافر را از بندر چابهار به سمت کشورهای آسیای میانه فعال کرده و از ظرفیت‌های بسیار خوب در حمل بار و مسافر در شرق کشور است.

وی یادآور شد: اجرای این کریدور در سه قطعه چابهار- زاهدان به طول ۶۳۰ کیلومتر، زاهدان - بیرجند به طول ۶۰۰ کیلومتر و بیرجند - یونسی به طول ۲۷۱ کیلومتر، مصوبه هیأت وزیران را مبنی بر تأمین اعتبار در قالب ۷۰ درصد توسط صندوق توسعه ملی، ۲۰ درصد آورده کنسرسیوم ریلی و ۱۰ درصد وزارت راه و شهر سازی را دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه موضوع سرعت بخشیدن به روند اجرای این پروژه به عنوان مطالبه استان در سفر ۱۹ شهریور رئیس جمهور مطرح و طبق دستور زئیس‌جمهور مقرر شد وزارت راه و شهرسازی این موضوع را به جد پیگیری کند، خاطرنشان کرد: حدود یک ماه و نیم قبل و طی جلسه‌ای بانک‌های عامل و صندوق توسعه ملی پیشنهادات خود را ارائه و موارد عنوان شده به طور ویژه در جلسه چند روز گذشته مطرح و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

مطالبه جدی مردم خراسان‌جنوبی موضوع راه‌آهن بوده که تلاش مدیران استان باید به این بخش معطوف تا این مطالبه چند ساله را به سرانجام برسانند.

انتهای پیام/۶۹۰۲۷/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: خراسان جنوبی راه آهن صندوق توسعه ملی راه و شهرسازی پروژه راه آهن خراسان جنوبی استان خراسان ۶۰۰ میلیارد وزارت راه شرق کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۱۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح و بهسازی حدود ۱۰۱ کیلومتر از شبکه و خطوط آبرسانی لرستان

یاسر اکبریان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های فنی و مهندسی مجموعه همکاران ستادی و امور، طرح و پروژه‌های مهمی در استان در حال انجام است که تلاش می‌کنیم براساس زمان‌بندی‌های انجام‌شده امسال بخش قابل توجهی از این پروژه‌ها را به سرانجام برسانیم.

وی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ پروژه در بخش‌های آب و فاضلاب با همراهی پیمانکاران و مشاوران شرکت در حال انجام است که بخش زیادی از این پروژه‌ها در مراحل نهایی است. می‌توان به طرح جهاد آبرسانی در استان اشاره که با مشارکت و پای کار بودن مجموعه بسیج سازندگی سپاه استان به‌عنوان نماینده قرارگاه امام حسن (ع) حال انجام است. تاکنون آبرسانی به حدود ۷۰ روستای محروم استان به پایان رسیده است. در ۲۰ روستا آیین افتتاحیه برگزار شده است و در بقیه روستا‌ها ماه‌های آینده انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آبفای لرستان بیان کرد: در بخش اصلاح و بهسازی، سال گذشته حدود ۱۰۱ کیلومتر از شبکه و خطوط استان انجام شده است که این فعالیت امسال نیز ادامه خواهد داشت. همچنین در بخش آب در حوزه شهری ارتقای زیرساخت‌های تأمین آب و بالا بردن ظرفیت‌های موجود را در دستور کار داریم.

اکبریان درباره اقدامات بخش فاضلاب هم گفت: با تلاش‌های انجام‌شده در بخش فاضلاب، پروژه‌های متنوعی در استان داریم که در حال حاضر حدود ۵۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان عملیات اجرایی آنها فعال است. اگر بخواهیم به مهم‌ترین آنها اشاره کنیم، بحث احداث تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در پنج شهرستان استان است که پیشرفت ساختمانی ۷۰ درصدی دارند.

وی اظهار کرد: با توجه به رایزنی‌های انجام‌شده و حمایت‌های مدیریت ارشد استان و سایر مسؤولان استانی و کشوری و از طریق چند بانک عامل، تسهیلاتی برای آنها جذب شده است که تلاش خواهیم کرد سرعت ساخت این تصفیه‌خانه را افزایش دهیم. همچنین در بخش توسعه شبکه فاضلاب و مدرن کردن آن، از همه ظرفیت‌های مهندسی و مالی شرکت استفاده می‌کنیم تا بتوانیم در شاخص‌های بخش فاضلاب که از اولویت‌های مهم دولت است، استان را ارتقا دهیم.

مدیرعامل شرکت آبفای لرستان درباره سایر قسمت‌های این شرکت، توضیح داد: در بخش مشترکان، با تغییراتی که در سیستم‌های خدمت‌رسانی داشتیم، سرعت ارائه خدمات به مردم و مشترکان را بالا بردیم و تلاش خواهیم کرد خدمات الکترونیکی را با هدف سهولت کار و مراجعه حضوری نکردن مشترکان ارتقا دهیم. 

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • مشارکت بیش از ۴ هزار میلیارد ریالی وزارت نفت در طرح‌های مسئولیت اجتماعی
  • اختصاص ۴۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به پروژه‌های سفر رئیس‌جمهور به خراسان‌جنوبی
  • اجرای عملیات احداث وتکمیل کمربندی آران و بیدگل به طول ۴۶ کیلومتر
  • شکستی که مصداق وعده صادق بود/ پنجه عقاب در شن‌های طبس
  • اصلاح و بهسازی حدود ۱۰۱ کیلومتر از شبکه و خطوط آبرسانی لرستان
  • اجرای بیش از ۴۵۰ کیلومتر حفاری در پروژه ملی توسعه شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها در خراسان شمالی
  • خسارت ۱۴۵ میلیارد تومانی بارندگی به کشاورزی خراسان جنوبی
  • اتصال ریلی چین و ویتنام از طریق دو خط سریع السیر تا سال ۲۰۳۰
  • اتصال روستا‌های ۲۰ خانوار اردبیل به شبکه ملی اطلاعات
  • ۲۰۰ میلیارد تومان برای رفع تنش آبی در طبس ابلاغ شد