Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - سجاد محمودی: کشور ایران از ثروتمندترین ممالک کنونی از حیث منابع و در حال حاضر بزرگ‌ترین دارنده ذخایر هیدروکربوری (مجموع ذخایر نفت و گاز) در دنیا به حساب می‌آید.

بر اساس آمارهای رسمی و تأیید شده مراجع بین المللی، حدود ۱۵۸ میلیارد بشکه نفت (۹.۳ درصد از کل منابع نفتی دنیا) و حدود ۳۳ هزار میلیارد متر مکعب گاز (۱۸ درصد دنیا) را در اختیار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه آحاد مردم با واژه‌های پالایشگاه و پتروشیمی بخوبی آشنا هستند و کارشناسان، با پیشرفت علم و دانش و تحقیقات گسترده، آینده این صنایع را مبحثی با نام پتروپالایشگاه می‌دانند.

پالایشگاه با دریافت نفت و گاز خام از سکوهای بهره برداری، آن را به فرآورده‌های نفتی و گازی چون نفتا، بنزین، نفت سفید، گازوئیل، نفت کوره، قیر، میعانات گازی باارزش و گازهایی چون متان، اتان، پروپان و بوتان تبدیل می‌کند.

بخشی از محصولات تولیدی برای مصرف داخل و به عنوان خوراک ورودی پتروشیمی‌ها استفاده می‌شود که در آنجا طی فرآیندهای مختلفی به محصولات با ارزش افزوده بالایی چون اتیلن، پروپیلن، پلی پروپیلن و گوگرد، ترکیبات اروماتیک و …تبدیل کند و باقیمانده آن به کشورهای هدف صادر می‌شود.

همواره از قیمت نفت خام به عنوان اساس بودجه بندی یاد شده و دولت‌ها نیم نگاهی به تحریم‌های وضع شده دارند. این مهم در بخش‌های مختلفی نمود پیدا می‌کند ولی مهترین تاثیرش را در فروش نفت و گاز خصوصاً به صورت خام می‌گذارد.

فروش نفت خام همیشه یکی از اهرم‌های فشار دولت‌های غربی بوده تا جایی که قسمتی از مذاکرات را معمولاً به خودش اختصاص می‌دهد.

مدت‌ها است که کارشناسان امر یکی از راه‌های مقابله با تحریم‌های نفتی را پایان خام فروشی و تبدیل آن به محصولات با ارزش افزوده بالا می‌دانند که نمود و تأثیر آن را امروزه در مبحث ارزآوری پتروشیمی‌ها به وضوح می‌بینیم.

ایران یک ابرپتروپالایش در جنوب می‌سازد

جواد اوجی وزیر نفت در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از احداث پتروپالایشگاهی با نام سردار دل‌ها، شهید سلیمانی خبر داد. پروژه پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای شهیدسلیمانی طبق طرح مطالعاتی که در معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در حال بررسی است، قرار است در شهر بندرعباس و در نزدیکی پالایشگاه ستاره خلیج فارس احداث شود. خوراک این طرح از خط لوله گوره به جاسک تأمین خواهد شد و مجموع سرمایه‌گذاری این ابرپروژه پتروپالایشگاهی، چیزی در حدود هشت تا ۱۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

مزیت‌های واحدهای پتروپالایشگاهی

رویکرد امروز کشورهای صنعتی دنیا به سمت متمرکز کردن صنایع پیش رفته است.

پتروپالایشگاه یک مجتمع یک پارچه از واحدهای پالایشی و پتروشیمی است که با هدف کاهش قیمت تمام شده و تنوع در محصولات، بهینه سازی عملکرد، افزایش سودآوری و بهینه سازی مصرف انرژی پایه ریزی شده است.

مزیت‌هایی چون افزایش سود فرآوری نفت و میعانات گازی، کاهش آلودگی، کاهش هزینه تأمین خوراک، مدیریت یکپارچه را می‌توان نام برد و مهمترین منفعت ملی آن جلوگیری از خام فروشی، غیر مؤثر واقع شدن تحریم‌ها و نهایتاً تحقق بودجه‌ای است.

ضرورت توسعه صنایع پایین دستی در بوشهر

استاندار بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بر لزوم توسعه صنایع پائین‌دستی نفت و گاز و پتروشیمی در استان بوشهر تاکید کرد و اظهار داشت: استان بوشهر ظرفیت بسیار مهمی برای توسعه صنایع انرژی دارد.

احمد محمدی‌زاده استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این زمینه را بسیار مهم دانست و ادامه داد: استان بوشهر میزبان صنایع عظیم نفت و گاز است و باید صنایع پائین‌دستی آن نیز در استان توسعه یابد.

وی به ظرفیت‌های منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر اشاره کرد و افزود: با توجه با توجه به فراهم بودن امکانات لازم، باید زمینه توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی در شمال استان بوشهر فراهم شود.

چرا استان بوشهر؟

خط لوله گوره به جاسک، نفت و میعانات گازی را از گوره(شمال استان) پس از طی مسیری هزار کیلومتری به جاسک منتقل می کند.

در گزارشی که در صحن علنی مجلس قرائت شد نواقص و کمبودهای عدیده این خط ذکر گردید و اکنون قرار است عددی بین۸تا ۱۰میلیارد دلار صرف ساخت پتروپالایشگاهی در جاسک گردد که قرار است از این خط تغذیه کند.

عبور خط لوله اتیلن غرب(که در زمینه سود دهی آن ابهاماتی وجود دارد) و وجود میدان های نفتی متعدد در شمال استان بوشهر،درکنار دسترسی به آب های آزاد، مزیتی شگرف را در راستای احداث مجتمع های پتروپالایشگاهی به شمال استان بخشیده است.

با توجه به استقبال استان بوشهر از صنایع انرژی و آمادگی مسئولان استان در حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باید بستر لازم بر توسعه پتروپالایشگاه‌ها در استان فراهم شود.

کد خبر 5369404

منبع: مهر

کلیدواژه: بوشهر وزارت نفت نفت پتروپالایشگاه عسلویه پارس جنوبی جواد اوجی احمد محمدی زاده استانداری بوشهر بوشهر ویروس کرونا آمار کرونا خطبه های نماز جمعه کرمانشاه معلولان گرگان واکسن کرونا ایلام سازمان تبلیغات اسلامی شیراز لیگ برتر فوتبال ایران عکس استانها بارش باران توسعه صنایع استان بوشهر شمال استان نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۲۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بتن‌ریزی ساختمان راکتور واحدسوم نیروگاه اتمی بوشهر در آینده

شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران از پاییز ۱۳۸۳ و با هدف ساماندهی و اجرای فعالیت‌های دولت در زمینه تولید و توسعه برق هسته‌ای، راهبری و انجام برخی فعالیت‌های عملیاتی و کارگزاری سازمان انرژی اتمی ایران در این زمینه و نظارت بر آنها، فعالیت خود را آغاز کرده است.

این شرکت در زمینه مدیریت و نظارت بر سرمایه‌ها با هدف انجام هرگونه فعالیت در راستای تولید و توسعه برق هسته‌ای، مدیریت و نظارت بر انجام مطالعات، مکان‌یابی، طراحی، احداث، تامین سوخت هسته‌ای، بهره‌برداری ایمن و ازکاراندازی نیروگاه‌های هسته‌ای و تاسیسات آنها و انجام همه معاملات مربوط به برق هسته‌ای فعالیت دارد.

حسین درخشنده مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران با تبریک فرارسیدن سال ۱۴۰۳ و تقارن آن با ماه مبارک رمضان درباره مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های اجراشده توسط این معاونت و شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: فعالیت‌های شرکت در حوزه نیروگاهی در چهار حوزه کلان، هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: هدف کلان نخست در زمینه بهره‌برداری ایمن، مطمئن و اقتصادی از نیروگاه‌های هسته‌ای است که برنامه‌ها و فعالیت‌های واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر را دربرمی‌گیرد. این نیروگاه، به عنوان نخستین نیروگاه هسته‌ای در کشور، از سال ۱۳۹۲ وارد فاز بهره‌برداری تجاری شده و در مهرماه ۱۴۰۲ دهمین سال فعالیت خود را جشن گرفته است.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران افزود: واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر پس از انجام عملیات تعویض سوخت که در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ به اتمام رسید، به شبکه سراسری برق وصل شد و توانستیم رکورد خوبی را در زمینه تولید برق در طول یک سال به ثبت برسانیم، به‌طوری که تا پایان سال ۱۴۰۲ بیش از ۷ هزار و ۴۷۰ میلیون کیلووات ساعت برق توسط واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری تحویل داده شده است.

ممانعت از انتشار ۸ میلیون تن آلاینده با تولید برق هسته‌ای در سال ۱۴۰۲

وی تاکید کرد: این میزان تولید، رکورد چشمگیری در تولید برق واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر محسوب می‌شود.

درخشنده گفت: میزان برق تولیدی و تحویل آن به شبکه سراسری در سال ۱۴۰۲ موجب صرفه‌جویی در مصرف بیش از ۱۱ میلیون بشکه نفت خام شده، همچنین، از تولید بیش از ۸ میلیون تن آلاینده جلوگیری کرده است.

وی افزود: واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر در یک دهه گذشته بیش از ۶۵ هزار میلیون کیلووات ساعت برق تولید کرده که بیش از ۹۰ درصد از این میزان به شبکه سراسری برق تحویل شده است.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد: عملکرد مطمئن و پایدار واحد یکم در سال گذشته کمک فراوانی به شبکه سراسری برق کشور کرد تا از پیک مصرف در تابستان و زمستان با موفقیت عبور کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اهداف کلان دیگر این معاونت گفت: یکی دیگر از اهداف کلانی که دنبال می‌کردیم، مربوط به احداث واحد‌های جدید نیروگاه‌های هسته‌ای (واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر) است.

درخشنده اظهار کرد: هدف کمی حوزه توسعه‌ای این معاونت و شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران، دستیابی به تولید ۳ هزار مگاوات برق هسته‌ای در ساختگاه بوشهر است که در حال حاضر عملیات اجرایی ۲ واحد ۱۰۵۷ مگاواتی در حال پیگیری بوده و در سال ۱۴۰۲ این پروژه‌ها با سرعت بسیار خوبی دنبال شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • نوروزگاه فرصتی برای معرفی توانمندی‌های شهرستان بانه
  • آخرین وضعیت نیروگاه بوشهر
  • آغاز بتن‌ریزی ساختمان راکتور واحدسوم نیروگاه اتمی بوشهر در آینده
  • بانک‌ها در توسعه امور زیربنایی جامعه مشارکت کنند
  • آخرین وضعیت نیروگاه بوشهر از زبان معاون سازمان انرژی اتمی
  • ممانعت از انتشار ۸ میلیون تن آلاینده با تولید برق هسته‌ای
  • جذب ۵۰ درصدی اشتغال نیروهای بومی درپارس جنوبی محقق شود
  • پرداخت ۶۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی بوشهر
  • عقب‌ماندگی اشتغال بوشهری‌ها در پارس جنوبی جبران شود
  • مدت بازگشایی آب در زاینده‌رود ۱۲ روز است/ قرار نیست توسعه صنایع آب‌بر را داشته باشیم