Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون مدیریت تحول علوم انسانی ششمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی بیان کرد: برای ایجاد گفتمان سازی باید صاحبان اندیشه و علم که شامل اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌شوند دغدغه محوری را در مسیر علم و خدمت گذاری به جامعه خود مورد توجه و اهتمام قرار دهند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، حجت‌الاسلام علیرضا پیروزمند رئیس کمیسیون مدیریت تحول علوم انسانی ششمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی درباره ضرورت تبیین و بسط گفتمان تحول در علوم انسانی گفت: اهمیت گفتمان سازی تابع اهمیت موضوع علوم انسانی اسلامی است و اهمیت این علوم، تابع اهمیت علوم انسانی و به طور کلی پیشرفت و توسعه عمومی کشورهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تحول در علوم انسانی صرفا مسئله جمهوری اسلامی و نگاه انقلاب نیست بلکه هر کشوری در مسیر توسعه خود وابستگی زیادی به میزان تحرک، پویایی و کارآمدی علوم انسانی دارد چون این علوم خطوط کلی مسیر حرکت جامعه را در زمینه های مختلفی از جمله اقتصاد، صنعت، تجارت، سیاست، علوم اجتماعی و سیاست گذاری علم در سایر رشته‌های علمی ترسیم می‌کند. به همین علت در عموم کشورهای توسعه یافته اولویت زیادی به عرصه علوم انسانی می‌دهند و سعی می‌کنند بیشترین استعدادها را در این مسیر قرار دهند و زبده ترین افراد را به این جهت هدایت کنند.

پیروزمند با تاکید بر اینکه مسیر پیشرفت در کشور ما با توجه به حاکمیت اسلام و وقوع انقلاب اسلامی، باید از راه عدالت و کمال معنوی فرد و جامعه عبور کند، افزود: دفاع و امنیت کشور باید در خدمت تعالی و توسعه اسلام و توحید قرار بگیرد. این موضوع مهم به دلیل محدودیت‌های کشور و رقابت‌های منفی با انقلاب اسلامی در دنیا، نیازمند تدبر و تعمل در شناخت شرایط و راه‌های برون رفت از این وضعیت و تجویز مناسب با فرهنگ جامعه و شرایط فرهنگی کشور است.

رئیس کمیسیون مدیریت تحول علوم انسانی ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی اضافه کرد: همه موارد مذکور امکانپذیر نمی‌شود مگر از طریق تحول در علوم انسانی اسلامی که در آن نه فقط عالِم به این علم دارای تعهد و مسئولیت پذیری نسبت به جامعه است، بلکه نظام کارشناسی هم مبتنی بر فرهنگ توحیدی و اسلامی شکل گرفته است.

وی با اشاره به اینکه گفتمان‌سازی علوم انسانی اسلامی پیش نیاز ایجاد تحول علمی و به منظور دستیابی به تمدن نوین اسلامی است، گفت: برای به تحرک افتادن جامعه علمی در مسیر اسلامی نیازمند گفتمان سازی هستیم. برای ایجاد گفتمان سازی باید صاحبان اندیشه و علم که شامل اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌شوند دغدغه محوری را در مسیر علم و خدمت گذاری به جامعه خود مورد توجه و اهتمام قرار دهند و فعالیت علمی و مسئولیت اجرایی خود را در این مسیر تعریف کنند.

پیروزمند با اشاره به اینکه سرفصل‌های علوم انسانی رایج سال‌هاست بدون تغییر مانده‌اند، افزود: جمع قابل توجهی از اساتید دانشگاه به خصوص در بخش تحصیلات تکمیلی اطلاعات به روزتری در اختیار دارند و به تحقیقات و منابع تازه‌تری در عرصه علمی رجوع می‌کنند، اما اگر قرار است از علوم غربی بهره‌مند شویم باید روزآمدی در آن وجود داشته باشد.

وی با اشاره به وجود جریان های انتقادی در عرصه‌های علمی در غرب گفت: در غرب هم جریان‌های انتقادی به مدرنیته و پست مدرنیته وجود دارند که جامعه ما با این نگاه انتقادی کمتر آشناست و صدای شان هم کمتر شنیده شده است. جامعه علمی ما به علت وجود هژمونی دنیای غرب که از نظریه‌ها و متفکرین نظام عمومی استکباری حمایت می‌کنند، کمتر با نظرات منتقدان به این جریانات آشنا هستند.

وی اضافه کرد: اگر قرار است ما به بازخوانی و بازگویی علوم غربی ادامه دهیم باید نگاه‌های انتقادی را هم مورد توجه داشته باشیم و مخاطبان را با نگاه‌های انتقادی آشنا کنیم. علاوه بر این ما در کنار فراگرفتن نظریات اندیشمندان غربی، به توانمندسازی دانشجویان به نگاه‌های انتقادی نیاز داریم.

پیروزمند در پایان سخنانش گفت: وقتی در جامعه علمی نظرات نیروهای انتقادی مطرح می‌شود، به معنای برخورد هیجانی با اظهارات آنها نیست، بلکه باید این توانایی در ما ایجاد شود که بر اساس اسلوب علمی و با معیارهای از پیش تعیین شده، سخنان خود را مورد ارزیابی و نقادی قرار دهیم. اگر این اتفاق رخ بدهد و فراگیر شود، می‌تواند شرایط مساعدتری برای تحول در علوم انسانی فراهم کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گفتمان سازی علوم انسانی اسلامی تحول در علوم انسانی علوم انسانی اسلامی گفتمان سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۳۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرم امتیازدهی علمی داوطلبان جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها اصلاح شد

 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد خلج امیرحسینی رئیس مرکزجذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم در نامه‌ای به رؤسای هیئت‌های اجرایی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها اعلام کرد: هیئت عالی جذب (شورای عالی انقلاب فرهنگی)، فرم امتیازدهی علمی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز دانشگاه آزاد را مورد بازنگری و اصلاح قرار داده است.

در این فرم، به مواردی همچون کیفیت محل تحصیل، معدل مقاطع تحصیلی، دوره پسا دکتری، جوانی، بومی بودن و محصولات پژوهشی اهمیت به سزایی داده شده و از موارد کلی و غیر قابل احصاء پرهیز شده است تا حتی الامکان امتیازات علمی مستند به مدارک معتبر بوده و احتمال سلیقه‌ای بودن آنها به حداقل برسد.

بر اساس این دستورالعمل، فرم خلاصه امتیازدهی علمی در سامانه مهر رضوی بارگذاری خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پذیرش محدود پژوهش علوم انسانی از سوی دنیا
  • ایستادگی مردم غزه تفوق گفتمان مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی را اثبات کرد
  • رئیسی: ایستادگی غزه تفوق گفتمان مقاومت را اثبات کرد
  • فرم امتیازدهی علمی داوطلبان جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها اصلاح شد
  • لزوم حکمی‌سازی مراکز علمی برای تولید دانش مبتنی بر بینش
  • مردم پایه و اساس ایجاد تحول در جامعه هستند
  • تمرکز دانش بنیان‌ها بر سواحل مکران
  • دوسالانه‌های تجسمی با چه چالش‌هایی دست و پنجه نرم می‌کنند؟
  • رمضان؛ بهترین فرصت برای تغییر و تحوّل‌
  • نوروز؛ مبنای جدید هنجار سازی در روابط بین الملل