Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-23@21:07:00 GMT

سرطان گاهی خبر می‌دهد!

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۳۹۸۷

سرطان گاهی خبر می‌دهد!

یکی از موضوعاتی که همیشه محل تحقیق و بررسی پژوهشگران پزشکی بوده، بحث علایم سرطان‌ها در بدن انسان است. محققان به دنبال راه‌های تثبیت‌شده‌ای هستند که بتوانند فرد مبتلا را زودتر وارد چرخه درمان کنند.

به گزارش healthline، تشخیص زود هنگام سرطان یکی از تلاش‌هایی است که امروز مختصصان علوم پزشکی به دنبال آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه، اما افزایش اطلاعات عمومی می‌تواند متخصصان را در این راه کمک کند. سرطان‌ها در برخی موارد ممکن است علایم و نشانه‌های مشخصی نداشته باشند، اما در موارد زیادی نشانه‌هایی دارد که فرد باید پس از آن‌ها به پزشک مراجعه کند تا چکاپ‌های دوره‌ای را در برنامه خود قرار دهد.

در ادامه ۶ مورد که می‌تواند نشانه‌هایی از وقوع سرطان در بدن باشد را بخوانید.

در نظر داشته باشید که این موارد قطعیتی ندارند و نشانه‌هایی است که متخصصان درباره آن هشدار می‌دهد. بهتر است برای پیگیری این نشانه‌های به متخصصان حوزه‌های مرتبط آن مراجعه کنید.

۱. سرفه مداوم: سرفه به خاطر علل زیادی بروز میکند و میتواند ناشی از سرماخوردگی، آنفلوآنزا، و یا حتی رطوبت کم باشد. اما این علامت میتواند نشان دهنده بروز سرطان ریه باشد؛ اگر برای یک مدت طولانی با وجود درمان‌های مختلف باقی بماند. سرفه‌های مکرر که منجر به گرفتگی صدا میشوند و سرفه‌های خونی را باید جدی گرفت. سرفه مداوم همچنین میتواند گاهی نشانه‌ای از سرطان تیروئید باشد.

۲. تغییرات پوستی: این تغییرات اغلب به سرطان پوست ربط دارند. لکه‌های سفید در دهان نیز میتوانند نشانه‌ای از ابتلا به سرطان دهان باشند. توده یا برآمدگی زیر پوست می‌تواند نشان دهنده تومور‌ها از جمله سرطان سینه باشد. تغییرات پوستی دیگر از جمله لکه‌های تیره یا هیپرپیگمانتاسیون، افزایش رشد مو، یرقان و سرخی را باید جدی گرفت.

۳. سرطان بدون هیچ علائم هشدار دهنده: در حالی که بسیاری از سرطان‌ها دارای علائم هستند، برخی از انواع آن‌ها نیز هیچ علامتی ندارند تا به مرحله پیشرفت نزدیک شوند؛ مثل سرطان پانکراس. سابقه خانوادگی این بیماری و همچنین تورم مکرر لوزالمعده ممکن است خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهد. برخی از موارد ابتلا به سرطان ریه نیز ممکن است بدون علامت سرفه پیشرفت کند.

۴. تغییرات وزن: با حمله سلول‌های سرطانی، بدن شما ممکن است با از دست دادن وزن مواجه شود. بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان تشخیص داده نشده به طور غیر منتظره ۸ تا ۱۰ کیلو یا بیشتر از وزن خود را از دست می‌دهند. در واقع کاهش وزن غیر منتظره می‌تواند اولین نشانه سرطان باشد. البته کاهش وزن بدون علت البته به بیماری‌های دیگری مانند پرکاری تیروئید، نیز مرتبط است. اما در سرطان‌های مری، ریه، لوزالمعده و معده نیز علامت شایعی است.

۵. تب یا از دست دادن خون: تب واکنش بدن به عفونت یا بیماری است. تب در افرادی که سرطان دارند، یک علامت است به این معنا که سرطان به یک منطقه جدید گسترش یافته است. تب به ندرت از نشانه‌های اولیه سرطان است، ولی میتواند نشان‌های از ابتلا به سرطان خون، لوسمی یا لنفوم باشد. برخی از سرطان‌ها نیز ممکن است با خون ریزی غیر معمول شروع شود. به عنوان مثال سرطان کولون یا رکتال با خون در مدفوع همراه است در حالی که خون در ادرار نشانه‌های از سرطان پروستات و مثانه است. این مهم است که در صورت بروز علائم این چنینی یا ترشحات غیر معمول با پزشک مشاوره کنید.

۶. درد و خستگی: خستگی غیر قابل توضیح یکی از دیگر علائم سرطان و از شایع‌ترین آن‌ها است. خستگی برجسته ترین علامت ابتلا به لوسمی است. علاوه بر این که میتواند به از دست دادن خون و سرطان‌های دیگر نیز ربط داشته باشد. در برخی موارد و در صورت متاستاز، سرطان باعث درد میشود. سرطان‌های روده بزرگ، پروستات، تخمدان و مقعد با درد کمر همراه هستند.

منبع: ایرنا

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه سرطان بیماری سرطان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۳۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) به یافته‌ی تازه‌ای دست یافته‌اند که می‌تواند ارتباط بین خطر ابتلا به سرطان و رژیم غذایی ناسالم و سایر بیماری‌های رایج مانند دیابت را که با تغذیه‌ی نامناسب مرتبط هستند، آشکار کند. کشف آن‌ها نویدبخش ابداع راهبردهایی است که ضمن ترویج سالخوردگی سالم، از سرطان پیشگیری می‌کنند.

به گزارش زومیت، مطالعه‌ی پیشگامانه‌ی اخیر به رهبری پروفسور آشوک ونکیتارامان و دانشمندان موسسه‌ی علوم سرطان سنگاپور از NUS، مرکز تحقیقات سرطان این دانشگاه (N2CR) که زیرنظر دانشکده‌ی پزشکی یونگ لو لین است و همکارانی از آژانس علم، فناوری و تحقیق سنگاپور (A*STAR) انجام شد.

پروفسور ونکیتارامان می‌گوید: «سرطان براثر تعامل بین ژن‌ها و عوامل محیطی مانند رژیم غذایی، ورزش و آلودگی ایجاد می‌شود. اینکه چگونه این نوع عوامل محیطی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند، هنوز خیلی واضح نیست؛ اما برای انجام اقدامات پیشگیرانه‌ای که به ما کمک می‌کنند تا مدت بیشتری سالم بمانیم، درک چنین ارتباطی حیاتی است.»

ماده‌ای شیمیایی، افزایش‌دهنده خطر سرطان

تیم تحقیقاتی ابتدا به مطالعه‌ی بیمارانی پرداختند که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان سینه یا تخمدان هستند؛ زیرا آن‌ها نسخه‌ی معیوبی از ژن سرطان (BRCA2) را از والدین خود به ارث می‌برند. پژوهشگران نشان دادند که سلول‌های چنین بیمارانی به‌ویژه نسبت به اثرات متیل گلیوکسال حساس هستند.

متیل گلیوکسال هنگام تجزیه‌ی گلوکز برای تولید انرژی توسط سلول‌های ما تولید می‌شود. مطالعه‌ی جدید نشان داد که این ماده‌ی شیمیایی می‌تواند نقص‌هایی را در DNA ما ایجاد کند که علائم هشداردهنده‌ی اولیه درمورد پیشرفت سرطان هستند.

پژوهش‌های محققان همچنین نشان داد افرادی که نسخه‌ی معیوب BRCA2 را به ارث نمی‌برند، همچنان ممکن است انباشته‌شدن سطوح بالایی از متیل گلیوکسال را تجربه کنند.

این افراد به‌دلایلی مانند ابتلا به بیماری‌‌ دیابت با پیش‌دیابت که با چاقی یا رژیم غذایی ناسالم در ارتباط است، سطوح بالاتر از حد نرمال متیل گلیوکسال را تجربه می‌کنند. این اتفاق ممکن است علائم هشدار مشابهی داشته باشد که نشان‌دهنده‌ی خطر بالاتر ابتلا به سرطان است.

احتمالا خطر ابتلا به سرطان در بیمارانی با سطوح بالای متیل گلیوکسال بیشتر است

پروفسور ونکیتارامان می‌گوید: «تحقیقات ما نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان در بیمارانی با سطوح بالای متیل گلیوکسال ممکن است بیشتر باشد. متیل گلیوکسال را می‌توان به‌‌طور بالقوه به‌عنوان نشانگر درنظر گرفت و به‌راحتی با آزمایش خون HbA1C تشخیص داد. علاوه‌براین سطوح بالای متیل گلیوکسال را معمولا می‌توان با داروها و رژیم غذایی خوب کنترل کرد و اقدامات پیشگیرانه دربرابر شروع سرطان انجام داد.»

دکتر لی رن کنگ، نویسنده‌ی اول مطالعه می‌گوید: «ما مطالعه را با هدف درک عواملی که خطر ابتلا به سرطان را در خانواده‌های مستعد افزایش می‌دهند آغاز کردیم؛ اما درنهایت به کشف سازوکار عمیق‌تری رسیدیم که مسیر مصرف انرژی ضروری را با پیشرفت سرطان مرتبط می‌کند. این یافته‌ها آگاهی را در مورد تاثیر رژیم غذایی و کنترل وزن در مدیریت خطرات سرطان افزایش می‌دهند.»

سازوکار جدید برای تشکیل تومور

جالب اینجا است که کار تیم تحقیقاتی، تئوری دیرینه در مورد برخی از ژن‌های پیشگیری‌کننده از سرطان را نیز بازبینی می‌کند. این نظریه که پارادایم دو ضربه‌ای نادسون نامیده می‌شود و برای نخستین‌بار در سال ۱۹۷۱ فرمول‌بندی شد، پیشنهاد می‌کند که این ژن‌ها باید برای همیشه و پیش از ایجاد سرطان در سلول‌های ما غیرفعال شوند.

تیم تحقیقاتی اکنون دریافته است که متیل گلیوکسال می‌تواند به‌طور موقت ژن‌های پیشگیری‌کننده از سرطان را غیرفعال کند. این موضوع نشان می‌دهد که دوره‌های مکرر رژیم غذایی نامناسب یا دیابت کنترل‌نشده می‌توانند درطول زمان تلنبار شوند و خطر سرطان را افزایش دهند. یافته‌ی جدید احتمالا در تغییر جهت تحقیقات آینده در این زمینه تاثیرگذار خواهد بود.

محققان با تکیه بر اکتشافات جدید خود قصد دارند مطالعات بیشتری را برای درک این موضوع انجام دهند که آیا اختلالات متابولیک مانند دیابت یا رژیم غذایی نامناسب بر خطر ابتلا به سرطان در سنگاپور یا سایر کشورهای آسیایی تاثیرگذار هستند یا خیر.

تیم تحقیقاتی همچنین امیدوار است که مکانیسم‌های جدیدی را در زمینه‌ی ارتباط بین متابولیسم، رژیم غذایی و سرطان کشف کند تا رویکردهای موثرتری را برای پیشگیری یا به‌تاخیرانداختن شروع سرطان درپیش گیرد.

نتایج مطالعه در ژورنال سل منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها
  • دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است
  • نقش فندق در کاهش ریسک ابتلا به سرطان
  • مصرف کدام کره از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند؟
  • تغییر سبک زندگی راه برون رفت از شیوع سرطان
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟