Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک آسیب‌شناس اجتماعی با اشاره به آمار اعلام شده توسط یکی از مسئولان مبنی بر اینکه از هر سه شهروند ایرانی، یک نفر دچار اختلالات روانی است، گفت: اعلام آمار‌های گوناگون از سوی برخی کارشناسان و مسئولان سازمان‌های دولتی و خصوصی باید براساس منطق آماری و اصول عقلانی و اجتماعی باشد، در غیر این صورت سبب اغتشاش فکری و اضطراب اجتماعی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان- روز گذشته بود که علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیش‌بینی کرد که از هر سه شهروند ایرانی، یک نفر دچار اختلالات روانی باشد. مجید ابهری، آسیب‌شناس و رفتارشناس اجتماعی، نسبت به این آمار واکنش نشان داد و با تاکید براینکه اعلام آمار‌های گوناگون از سوی برخی کارشناسان و مسئولان سازمان‌های دولتی و خصوصی باید براساس منطق آماری و اصول عقلانی و اجتماعی باشد، به میزان گفت: اگر خلاف این امر باشد سبب اغتشاش فکری و اضطراب اجتماعی می‌شود.

وی با اشاره به آمار اعلام شده از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: به عنوان کسی که ۴۰ سال از جوانی خود را صرف پژوهش و امور میدانی مسائل آسیب شناسی اجتماعی کرده‌ام، برایم این سوال مطرح می‌شود که آمار اعلام شده چگونه به دست آمده است، الگوی آمار‌ها از کدام شهر‌ها و استان‌ها گرفته شده است یا چگونگی وضعیت سنجش آن‌ها مشخص است؟

این آسیب شناس ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که هر آماری را نمی‌توان به وضوح در جامعه اعلام کرد و ابتدا باید از روان‌شناسان، آسیب‌شناسان و رفتارشناسان اجتماعی نظرخواهی کرد، سپس روش‌های آمارگیری تعیین و معرفی شود که پس از این مراحل می‌توان بر آمار‌های به دست آمده تکیه و اعتماد کرد.

ابهری اعلام این آمار را شوک فکری بزرگی به جامعه خواند و گفت: چراکه اگر از هر سه نفر یک نفر مبتلا به بیماری‌های روانی باشد، یعنی یک سوم جامعه دچار اختلالات عصبی و رفتاری هستند، بنابراین درمان اینگونه افراد پس از غربالگری اساسی‌ترین و واجب‌ترین حرکت برای دولت و سازمان‌های مرتبط و متولی است.

وی افزود: سازمان نظام روان‌شناسی، مرکز مشاوره جهاد سازندگی و سایر ارگان‌ها و نهاد‌ها باید در این زمینه مداخله کنند و این مسئول محترم باید اعلام کند آمار‌ها را چگونه به دست آورده و کدام استان‌ها را مورد ارزیابی قرار داده است؟

این آسیب شناس ادامه داد: اساسی‌ترین سوال این است که منظور از بیماری‌های روانی کدام یک از بیماری‌ها است؟ باید به طور مشخص تعیین شود نوع بیماری پرخاشگری، فوبیا، پدوفیلیا یا سایر بیماری‌ها است.

ابهری وسواس را یکی از انواع بیماری‌های عصبی و روانی برشمرد و گفت: ابتلا و درمان آن با تنش‌های روحی و عصبی تفاوت‌های بسیاری دارد، همچنین پدوفیلیا و پرخاشگری نیز با سایر بیماری‌ها متفاوت است، بنابراین ضرورت دارد که نوع آن مشخص شود و درجه شدت آن بیماری‌هایی که گزارش شده است، به وضوح اعلام شود؛ مثلا فردی که با خود صحبت می‌کند دچار بیماری اعصاب و روان است، اما نمی‌توان آن را با فردی که جنون خودکشی دارد یکسان دانست.

وی تاکید کرد: بنابراین در این گونه پژوهش‌ها که با سلامت روان و بهداشت روحی و عصبی جامعه ارتباط مستقیم دارد، باید نوع بیماری، شدت و ضعف آن و طیف سنی آن‌ها کاملا مشخص و بررسی شود چند درصد از این جمعیت زیر ۱۸ سال و چه تعداد بالای سن قانونی است، چراکه نحوه درمان هریک از آنان متفاوت است.

آسیب‌شناس و رفتارشناس اجتماعی با بیان اینکه لازم است پیش از اعلام اینگونه آمار‌ها و تهیه اخبار برای دشمنان نظام و مردم، ابتدا با کارشناسان و صاحب نظران علمی و دانشگاهی مشورت و سپس اعلام شود، گفت: تهیه غذای خبری برای معاندان بسیار ساده است، اما عواقب بعدی آن را باید در نظر داشت.

انتهای پیام/

برچسب ها: آسیب های اجتماعی اغتشاش فکری اختلالات رفتاری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی اغتشاش فکری اختلالات رفتاری دچار اختلالات آسیب شناس بیماری ها آمار ها یک نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۴۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به سندرم لی (اختلالی نورولوژیکی) بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

علیرضا زالی جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار، اظهار کرد: بیمار زنی ۲۳ ساله است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصا عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز این بیمار کار گذاشته شود.

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

استاد تمام و رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیحاتی داد و گفت: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

زالی با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، اظهار کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری ۱۸ ساله انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله