Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام،وجود آثار تاریخی، طبیعی و معنوی در استان ایلام باعث شده این استان یکی از مناطق مهم کشور در حوزه گردشگری باشد.

تمدن ۹ هزار ساله استان ایلام باعث شده بخش مهمی از آثار تاریخی کشور در استان ایلام قرار بگیرد، هرچند آثار تاریخی استان ایلام در کشور بسیار ناشناخته هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از شهروندان ایلامی اظهار داشت: در استان ایلام ظرفیت و پتانسیل‌های غنی در حوزه تاریخی وجود دارد که نیازمند معرفی در سطح ملی و جهانی است.

مجتبی پیری با اشاره به اینکه در حوزه معرفی آثار تاریخی استان ایلام هنوز جای کار وجود دارد، افزود: در صورت معرفی آثار تاریخی استان در کشور قطعاً بسیاری از گردشگران و علاقمندان به تاریخ به این استان سفر خواهند کرد.

او بیان کرد: بسیاری از آثار تاریخی استان ایلام مثل شهر تاریخی سیمره که بزرگترین شهر تاریخی غرب ایران است، می‌تواند در آثار جهانی هم ثبت شوند.

پیری اضافه کرد: متأسفانه هنوز به خوبی بر روی موضوع ثبت جهانی آثار تاریخی استان ایلام کار نشده است.

ثبت ملی ۸۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی ایلام در فهرست آثار ملی

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام  اظهار داشت: یکی از وظایف میراث فرهنگی شناسایی آثار تاریخی، نیز طبیعی و معنوی است.

عبدالمالک شنبه زاده افزود: در حال حاضر بیش از ۲ هزار اثر تاریخی، طبیعی و معنوی در استان ایلام شناسایی شده که بیش از ۸۰۰ اثر از این آثار در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

او افزود: حدود ۲۰۰ پرونده نیز در دست اقدام است که در فهرست آثار ملی ثبت شوند.

اهداف ثبت آثار در فهرست آثار ملی

شنبه زاده با اشاره به اینکه هدف از ثبت این آثار ایجاد چهارچوب قانونی برای حفاظت از آثار تاریخی است، تصریح کرد: همچنین با ثبت ملی آثار تاریخی زمینه کاوش و پیدا کردن زوایای مختلف تاریخی آثار وجود دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام عنوان کرد: از سال گذشته تاکنون بیش از ۲۰ اثر استان ایلام در فهرست آثار تاریخی کشور ثبت شده که شامل تپه‌های باستانی، محوطه‌ها، گورستان‌های تاریخی است.

او ادامه داد: همچنین هشت اثر منقول شامل گچ بری‌های نفیس شهر تاریخی سیمره و محوطه تاریخی گنبد جهانگیر در شهرستان ایوان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

شنبه زاده افزود: سه اثر طبیعی، ۱۲ اثر معنوی و چهار مکان دفاع مقدس استان نیز در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

۳ اثر مهم استان ایلام دارای ظرفیت ثبت جهانی

او با اشاره به اهمیت ثبت جهانی تعدادی از آثار تاریخی استان ایلام، تصریح کرد: ثبت جهانی آثار تاریخی باعث توجه گردشگران مختلف دنیا به استان می‌شود، در این زمینه آثار مختلفی در استان وجود دارد که این ظرفیت را دارند که در فهرست آثار جهانی ثبت شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام بیان داشت: از جمله مزایای ثبت جهانی می‌توان گفت که این آثار در سطح دنیا به عنوان نقاط امن معرفی می‌شوند و هیچکس حق تعرض به این نقاط را ندارد.

او تصریح کرد: این مزیت خود به عنوان یک پدافند غیر عامل است، علاوه بر این توجه سازمان ملل به اثر ثبت شده است که بودجه‌ها، روش‌های پژوهش و مرمت و حفظ آثار جنبه بین المللی می‌گیرد.

شنبه زاده عنوان کرد: واقعیت این است که برای اینکه یک اثر ثبت جهانی شود یک همدلی فوق العاده نیاز است، این خواسته باید در مرحله اول یک خواسته استانی باشد یعنی مسئولان استان همه باید کمک کنند این اثر را در سطح ملی مطرح و به یک خواسته عمومی شود.

او ادامه داد: از جمله این آثار در استان مانند شهر تاریخی سیمره، پل گاومیشان، زمین لغزش سیمره هستند که ظرفیت و پتانسیل جهانی شدن را دارند.

شهر تاریخی سیمره به عنوان بزرگترین محوطه تاریخی استان ایلام در حاشیه جنوب شرقی شهر کنونی شهرستان دره شهر واقع شده و بالغ بر ۲۰۰ هکتار است.

پل تاریخی گاومیشان نیز واقع در شهرستان دره شهر قدمت آن به دوران ساسانیان برمی‌گردد، به دلیل معماری فنی و پیچیده‌اش یکی از حیرت‌انگیزترین پل‌های تاریخی غرب کشور محسوب می‌شود.

منبع:مهر

انتهای پیام/ د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آثار تاریخی میراث فرهنگی آثار تاریخی استان ایلام فهرست آثار ملی شهر تاریخی سیمره آثار تاریخی استان ایلام آثار تاریخی طبیعی و معنوی میراث فرهنگی شنبه زاده ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه گفت: پارسال این کمیسیون بیش از ۱۳ میلیارد ریال برای مرمت و بازپیرایی آثار تاریخی شهرستان شامل "مسجد عماد و رباط لاری" و همچنین راه‌اندازی نگارخانه "قطب‌الدین‌حیدر" هزینه کرد.

مهدی زاهدی در آیین رونمایی از لوح ثبت ملی ساختمان‌های اداره نوغانداری خراسان رضوی (تربت‌حیدریه) افزود: در حد توان خود، همیار دستگاه‌ها برای مرمت سازی آثار تاریخی هستیم.

وی گفت: با این حال برای ثبت ملی این اثر تاریخی شورای شهر هیچ هزینه‌ای نکرده و تنها در حد پیگیری امور فعالیت داشته ایم.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه افزود: ثبت ساختمان تاریخی اداره نوغان‌داری این شهرستان به شماره ۳۳۹۶۴ در تاریخ ۱۱ مردادماه پارسال در فهرست آثار ملی ایران انجام شد.

علی محمدی گفت: این مرکز اکنون به عنوان تنها نمایندگی اداره توسعه نوغان شرق کشور، ارایه دهنده خدمات و تامین کننده تخم نوغان در سطح استان‌های شرق کشور نظیر استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و نیز سیستان و بلوچستان است.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی نوغان‌داری شهرستان تربت حیدریه افزود: این شهرستان از دیرباز به دلیل اقلیم مساعد برای کاشت درخت توت، یکی از مناطق مهم پرورش کرم ابریشم و نوغان‌داری در ایران است.

رییس میراث فرهنگی تربت‌حیدریه گفت: در زمین‌های پیرامون این ساختمان نیز توتستان‌هایی برای بهره‌برداری در فصل پرورش کرم ابریشم ایجاد شده‌است.

وی همچنین گفت: رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه و همچنین شرکت سفیدرود رشت، در تکمیل فرایند ثبت ملی ساختمان تاریخی اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه تلاش بسیاری داشته که جای قدردانی دارد.

 

دیگر خبرها

  • خسارت صد میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به بنا‌های تاریخی سیرجان
  • استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • پیشگیری از تعرض به حریم بناهای تاریخی البرز با ثبت ملی
  • بازدید از آثار تاریخی زنجان به مناسبت روز جهانی بناها رایگان است
  • بنا‌های تاریخی قوت گردشگری گیلان است
  • مطالبه بسطامی‌ها از دولت؛ تامین آب پایدار تا ثبت جهانی آثار تاریخی
  • ثبت رکود تاریخی در جشنواره ‌مدرسه عشق با ارسال ۷۵ هزار اثر
  • معرفی آثار راه‌یافته به جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • هنرمندان با تولید آثار فاخر عملیات روانی دشمن را خنثی کنند