Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر انتشارات سایبک گفت: دوران کرونا فرصتی بود که ناشران و حوزه فرهنگ باید از آن بهره برداری می‌کردند، البته اقداماتی در فضای مجازی شکل گرفت ولی این اقدامات ادامه دار نبود برای حرکت به سوی پیشرفت توسعه و رفع موانع باید از خلاقیت و نوآوری استفاده می‌شد موضوعی که ناشران به آن توجه ویژه نداشتند.

بابک عابدین در گفت‌وگو با میزان پیرامون تاثیر کرونا بر رکود حوزه نشر گفت: با گسترش بیماری کرونا در کنار آن تعطیلی‌های متعدد خصوصاً برای مدارس مصارف برخی از اقلام فرهنگی به پایین‌ترین حد خود رسید در واقع کرونا ضرر‌هایی را به ناشران، چاپخانه‌ها و خصوصا تولیدکنندگان لوازم التحریر و نوشت افزار‌ها زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

***فرصت‌هایی که در دوران کرونا از دست رفت

وی در همین راستا ادامه داد: تاثیر کرونا بر فعالیت کتابفروشی‌ها نیز کم نبود و این قشر نیز آسیب‌های غیر قابل جبرانی را توسط کرونا متحمل شدند؛ در حالی که با ایجاد محدودیت‌های عبور و مرور انتظار می‌رفت فضای مناسبب برای مطالعه فراهم شود و خرید کتاب اوج بگیرد اما اوضاع این گونه پیش نرفت. دوران کرونا فرصتی بود که ناشران و حوزه فرهنگ باید از آن بهره برداری می‌کرد البته اقداماتی در فضای مجازی شکل گرفت ولی این اقدامات ادامه دار نبود برای حرکت به سوی پیشرفت توسعه و رفع موانع باید از خلاقیت و نوآوری استفاده می‌شد موضوعی که ناشران به آن توجه ویژه نداشتند من معتقدم شروع کار بسیار خوب بود، اما ادامه روند در فضای مجازی پر قدرت ادامه پیدا نکرد لذا اکنون شاهد رکود در فضای مجازی برای تبلیغ و ترویج کتاب و فرهنگ مطالعه هستیم.

عابدین فرهنگ‌سازی را یکی از مهمترین ضرورت‌های جامعه امروز دانست و بیان کرد: فرهنگ سازی یکی از مهمترین عناصری است که می‌تواند جامعه را به سوی رشد و تعالی راهنمایی کند نبود فرهنگ لازم و عدم توانایی به منظور استفاده از فرصت ایجاد شده در زمان گسترش بیماری کرونا سبب شد شاهد ضرر‌ها و زیان‌ها و آسیب‌های فراوانی در حوزه نشر و فرهنگ باشیم این در حالی است که بسیاری از کشور‌های دیگر از این فضا استفاده کرده و مسیر را برای افزایش فرهنگ خود هموار کردند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

***جاذبه  و نوآوری

وی ایجاد جاذبه برای علاقمندان به کتاب و کتابخوانی را مورد بررسی قرار داد و افزود: نوآوری‌ها در حوزه کتاب و کتابخوانی می‌تواند به شکل‌های مختلف ظهور پیدا کند برخی از نمایشگاه‌های کتاب که در سطح جهانی برگزار می‌شود از این مهم پیروی کرده‌اند آن‌ها در کنار کتاب‌هایی که به مخاطبان ارائه می‌کنند شمع و یا کاست‌ها و موزیک‌های خاصی را ارائه می‌کنند که به مشابه سازی زمان و فضا با محتوای کتاب باز می‌گردد بدین ترتیب زمینه را به نحوی برای مخاطب فراهم می‌کنند که خواننده کتاب هنگام مطالعه با روشن کردن آن شمع و استنشاق بوی آن و یا موزیک خاصی که پخش می‌شود حواس پنجگانه را برای لمس و درک بهتر و ملموس تر از محتوای کتاب ناخواسته درک کند، اینگونه مخاطب خود را در فضای کتاب می‌بیند و این بسیار لذت بخش‌تر برای مخاطبان خواهد بود.

***ارجحیت کتاب های کاغذی

این فعال حوزه نشر به جایگاه کتاب‌های فیزیکی در بین مخاطبان پرداخت و افزود: باید تاکید کنم که همچنان کتاب‌های فیزیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و بسیاری از مخاطبان ترجیح می‌دهند که کتاب را به صورت فیزیکی گرفته و لمس کنند و آن‌ها را مطالعه کنند این بستر را برای ایجاد نوآوری‌های بیشتر فراهم می‌کند متاسفانه صنعت نشر و کتاب در ایران به صنعتی مرده تبدیل شده است در حالی که می‌توان با نوآوری از آن حمایت کرد این حمایت‌ها را نباید محدود به مسئولان کرد بلکه باید حمایت‌ها هم از طرف خود ناشران و هم از طرف مسئولین فرهنگی دنبال شود.

***استفاده از نوآوری 

مدیر انتشارات سایبک به کارگیری نوآوری در ارائه اطلاعات و ارتباط با مخاطب آن را امری مهم دانست و افزود: جامعه امروز با شیوه‌های متفاوت و کمک گرفتن از فناوری تلاش دارد تا به شیوه‌ای جدید از اطلاع رسانی و در عین حال ارتباط گرفتن با مخاطبان بپردازد این مهم را می‌توانیم از طریق برنامه‌های «آی سی تی» دنبال کنیم و از این امکانات به عنوان نقطه اتصال برای تشکل‌ها و همپوشانی و ارائه خدمات بین ناشران و مخاطبان استفاده کنیم. ما نیازمند استفاده از افراد مجرب در بخش‌های آی سی تی و تکنولوژی‌های نوین هستیم و بدین ترتیب می‌توانیم پلتفرمی جدید و تبلیغات با هزینه‌های کمتری را ایجاد کنیم که موثر در جذب مخاطب باشد و به این ترتیب علاوه بر به دست آوردن بازار‌های داخلی در بخش بازار‌های خارجی نیز فعالیت‌های گسترده انجام دهیم.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات بازار نشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات بازار نشر فضای مجازی دوران کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۴۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اظهار کرد: مراکز ملی سلامت روانی و اجتماعی جامعه (سراج) نماد انسجام و ساختاریافته مداخلات عمیق پیشگیری، درمان و توابخشی در حوزه بهداشت روانی هستند.

وی به نظام ادغام خدمات اجتماعی در در حوزه مراقبت‌های بهداشت روان در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط بارز و متمایز نظام سلامت در کشور، ادغام حوزه بهداشت و درمان با حوزه سلامت و اجتماعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بازدید‌های میدانی نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از سیستم بهداشت و درمان کشورمان اشاره کرد و نظام ادغام یافته روان در مراقبت‌های اولیه را که با نظر کارشناسی و تخصصی در کشور شکل گرفته، نظامی کاربردی و مترقی در کشور توصیف کرد.

زالی بهداشت روان را حوزه‌ای چند وجهی دانست و ضرورت انجام کار‌های گروهی و بین بخشی را در این حوزه مورد توجه قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعامل مراکز سراج با فرمانداری‌ها را به عنوان مراجع ذی‌صلاح ارایه خدمت به مردم نشانه دغدغه متولیان کشور نسبت به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه دانست.

زالی به ساختار چند وجهی اهداف مراکز ملی سراج اشاره کرد و افزود: تنها حوزه بهداشت تولیت بهداشت روان را برعهده ندارد و سایر دستگاه‌ها مثل فرمانداری، بهزیستی، استانداری و سایر دستگاه‌ها برای ارایه خدمات باکیفیت‌تر به مردم در اجرای اهداف طرح مذکور همکاری دارند.

وی صنعتی شدن جامعه و‌شتاب‌شهرنشینی را دو‌عامل مهم در افزایش بروز اختلالات روان در دنیا دانست و ضروت مداخلات پیشگیرانه، بهداشتی، درمانی و‌توانبخشی در زمینه روان را یادآور شد.

رئیس دانشگاه به تغییرات ساختاری اختلالات روان بعد از کرونا اشاره کرد و گفت: تغییر در ساختار بیماری‌های روان بعد از پاندمی کرونا مسئله‌ای جهانی است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات بیانگر این موضوع است که از هر سه نفر تا هفت نفر، مبتلا به کرونا بدون در نظرگرفتن تعداد ابتلا، دچار اختلالات روان شناختی شده‌اند اضافه کرد: شایع‌ترین اختلال، اختلال مربوط به خواب، عدم خواب عمیق و مطلوب، افسردگی، اختلال ترس و اضطراب پس از سانحه و کماکان گوشه‌گیری است.

 زالی به مطالعات عمیق و‌کاربردی دانشگاه در رابطه با عوارض کرونا اشاره کرد و افزود: بر اساس نتایج این مطالعات چنانچه فردی بعد از ابتلا به کرونا پس از چهار ماه از گذشت بیماری همچنان عارضه‌های بیماری با او همراه باشد، طبق تعریف دچار کرونای مزمن است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه بین ۳۵ تا ۴۵ درصد مبتلایان به کوید طولانی یا مزمن با اختلالات روانی آن دست و پنجه نرم می‌کنند خاطرنشان کرد: افسردگی، کاهش اعتماد‌بنفس اجتماعی، اختلال شناختی و حافظه، و اختلال در خواب از مهمترین عوارض روانی کرونای مزمن است.

وی به تحقیقات دانشگاه و انتشار اولین مقالات علمی در دنیا با سرفصل ارتباط سکته مغزی با کرونا اشاره کرد و گفت: افزایش مراکز ملی سراج راهکار مناسبی برای ارتقای بهداشت روان در مبتلایان به کرونای مزمن است.

 زالی عنوان کرد: ایجاد و افزایش مراکز سراج بستر مناسبی برای غربالگری، ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم است.

رئیس دانشگاه یکی از مهمترین دلایل کم‌اظهاری و عدم مراجعه مردم برای درمان بیماری روان را بحث انگ یا برچسب‌زدن در جامعه عنوان کرد و افرود: یکی از اهداف ما برای ایجاد مراکز سراج انگ‌زدایی و ایجاد زمینه مطلوب درمان با حفظ محرمانگی پرونده‌هاست.

به گفته وی طرح ملی سراج ارجاعات مجموعه بهداشت و درمان و نهاد‌های حمایتی مثل فرمانداری و بهزیستی را به‌همراه دارد.

وی به ایجاد ۱۰ مرکز ملی سراج در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: به طور کلی با توجه به ترسیم برنامه‌های ملی ایجاد ۱۰۰ مرکز سراج در کل کشور دستور کار است، امروز پنجمین و ششمین مرکز ملی سراج توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در شهرستان دماوند و فیروزکوه به بهره‌برداری رسید و در ماه‌های آتی چهار مرکز دیگر نیز وارد چرخه مدار ارایه خدمت خواهند شد.

رئیس دانشگاه به تاکیدات رییس جمهور با محوریت توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی شرق تهران اشاره کرد و جذب نیروی انسانی، تامین تجهیزات و تقویت زیرساخت‌های عمرانی را راهکار تحقق این مهم دانست.

وی با بیان اینکه منطقه دماوند با وجود دو جاده مواصلاتی استان مازندران به تهران، مرکزی مهم در ارجاعات تروماست اضافه کرد: بدون تردید با تلاش بیشتر شاهد تحقق و رشد رو به تزاید شاخص‌های بهداشتی و درمانی در منطقه دماوند و فیروزکوه خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • کانون پرورش فکری با چندعنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید؟
  • «رضاخان را بهتر بشناسیم»
  • بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما
  • اعلام جزییات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب
  • واردات کتاب در چند قدمی ارز مبادله‌ای/ مابه‌تفاوت نمی‌دهیم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم