Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا در مسیر تولید محصول پنبه کشورمان براساس بررسی‌های جهانی شرایط جالبی ندارد و در بین ۱۰ کشور صادرکننده حتی قرار نگرفته و سهمش از ترکیه و آذربایجان که آب و هوایشان خیلی هم گرمسیری نیست بسیار پایینتر است از اینرو برای تولید این محصولات استراتژیک مورد نیاز صنایع برنامه‌های متعددی انجام شده برنامه‌هایی که بتواند وابستگی به این ماده اولیه در صنعت نساجی را کاهش داده و علاوه بر ایجاد ارزش افزوده در اقتصادمان کمکی هم به صادرات و خودکفایی تولیدات گوناگون کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 یکی از برنامه‌ها برای تولید محصول پنبه در کشورمان بازگرداندن و احیای تولید در مناطقی است که روزی خاستگاه این محصول بودند اما به دلایلی (کشت سنتی، هزینه‌های بالای تولید، کمبود آب و وجود آفت‌هایی خاص ) کشت انجام نمی‌شد یا کشت با محدودیت روبه‌روشده بود.

سیستان و بلوچستان از همان مناطق نیمه‌گرمسیری است که ۵۰ سال مجوز کشت پنبه به آن داده نشده بود تا اینکه سازمان جهاد کشاورزی این استان با رایزنی‌های مختلف کشوری و محوریت قراردادن کارخانه بافت بلوچ و پیوندش با این محصول اواخر شهریور پارسال موضوع کشت آزمایشی این ماده اولیه صنایع نساجی را در جنوب شرق جدی گرفت تا اینکه اواخر دی سال ۹۹ مجوز کشت ۵۰۰ هکتار پنبه برای نخستین بار در این منطقه داده شد و امسال در اوایل آذر شاهد برداشت در مناطقی از استان بودیم.

 حالا باید دید محصول پنبه و بازگشتش به مزارع سیستان و بلوچستان بعد از ۵۰سال چه اهمیتی برای این منطقه دارد؟ 

کشت پنبه در سیستان و بلوچستان نیاز کارخانه بافت بلوچ

با توجه به نقش و ضرورت تولید پنبه در ارتباط با تأمین بخش اعظم مواد اولیه صنایع ریسندگی و روغن‌کشی کشور و همچنین اشتغالات متنوع ناشی از فرآوری این محصول ضرورت افزایش تولید پنبه حداقل تا مرحله تأمین کل نیاز صنعت نساجی کشور مورد توجه بوده زیرا واردات این محصول از کشورهایی مانند ازبکستان، ترکیه، امارات متحده عربی، تاجیکستان چین ، هند، اسپانیا، ایتالیا و ترکمنستان آن هم در این شرایط اقتصادی و ارزی توجیهی ندارد.

صنعت نساجی در سیستان و بلوچستان نماینده‌ای چون کارخانه بافت بلوچ دارد که به تازگی‌ها توانسته خودش را جمع و جور کند و برای آینده جنوب شرق کشور امیدی باشد. کارخانه بافت بلوچ پیش از اینها برای تامین پنبه مورد نیازش وابسته بود که با کشت پنبه در این استان بخشی از این زنجیره تولید از وابستگی درآمد و استان را در تولید محصولات نساجی به خودکفایی نزدیکتر کرد.

امان اله طوقی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در همین ارتباط گفت که کشت پنبه در این استان قدمت دیرینه دارد و با راه‌اندازی مجدد کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر و نیاز مبرم این کارخانه و سایر کارخانجات کشور به این ماده فرصت ممتازی برای توسعه کشت پنبه در منطقه فراهم شده است. 

در این زمینه معاون امور صنایع سازمان صنعت،معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز گفته بود که موضوع کشت پنبه با توجه به استعداد منطقه ایرانشهر در بخش کشاورزی تکمیل کننده چرخه تولید بوده و در نهایت نخ ، پارچه ، رنگرزی و تولید پوشاک این زنجیره در سیستان و بلوچستان را تکمیل و به  افزایش اشتغال‌زایی در این استان کمک خواهد کرد.

محمد یوسفی مدیر کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر نیز معتقد است: این اقدام کشت پنبه توسط کشاورزان شرایط خوبی برای کارخانه جهت تهیه مواد اولیه به وجود می‌آورد.

پنبه ماده اولیه شناخته‌شده خیلی از صنایع و پرمصرفترین فیبر طبیعی این روزها با عنوان طلای سفید برای صنعت جهان اهمیت فراوانی دارد اهمیتی که کشورهای مختلف را به سمت کشت مستمر این محصول بومی مناطق گرمسیری یا نیمه گرمسیری کشانده یا آن‌ها را میزبان محصولات وارداتی(گونه‌های فرآوری شده و نشده پنبه) کرده است. با کشت این محصول استراتژیک در سیستان و بلوچستان هم کارخانه بافت بلوچ نیاز داخلیش را بی نیاز می‌‍کند و هم دیگر نیاز به واردات طلای سفید از کشورهای دیگر وجود ندارد و چه بسا اگر پشتکار داشته باشیم و این کشت را در نقاط مختلف کشورمان جدی بگیریم در بین ۱۰ کشور برتر صادرکننده پنبه هم قرار خواهیم گرفت.

برچسب‌ها سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها سیستان و بلوچستان رونق تولید پنبه زاهدان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها سیستان و بلوچستان رونق تولید سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها سیستان و بلوچستان رونق تولید پنبه زاهدان سیستان و بلوچستان کارخانه بافت بلوچ کشت پنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۴۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام ساخت بزرگراه زابل -زاهدان تا پایان امسال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مدیر کل راه وشهرسازی استان در بازدید از عملیات ساخت بزرگراه در محور زابل- زاهدان با اشاره به تاثیر ساخت بزرگراه در محور زابل- زاهدان بر توسعه استان از طریق کریدور شمال - جنوب و نیز کاهش تلفات جاده‌ای گفت: سال ۱۳۹۹ قول دادیم که ساخت بزرگراه را در این محور سیستان و بلوچستان تا پایان سال ۱۴۰۳ به اتمام برسد.

عطاء اله اکبری  افزود: دستاورد‌های اخیر در این محور ترانزیتی استان در حالی محقق شد که همزمان در تمام مسیر‌های بین شهری و بین استانی تکمیل شبکه بزرگراهی با همت مضاعف به منظور جبران عقب ماندگی‌های تاریخی این بخش استان مورد توجه قرار گرفت.
مدیر کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دشوارترین بخش ساخت بزرگراه در محور زابل- زاهدان حدفاصل سه راهی دشتک تا تاسوکی بود که کمبود منابع آبی، طوفان‌های سهمگین شن و دمای بالای ۵۰ درجه کار را سخت و طاقت فرسا کرده بود وبا دوشیفت و حتی سه شیفت کردن کار به سرعت از منطقه بحرانی عبور و طبق برنامه طرح به شهرسوخته رسید.
اکبری اضافه کرد: درحال حاضر نیز ساخت بزرگراه در قطعه دو محور زابل- زاهدان به عنوان تنها قطعه باقیمانده این محور بطول ۲۳ کیلومتر در دوجبهه کاری در حال ساخت و تکمیل شدن است و همزمان هم از حدفاصل شهرسوخته تا پلیس راه زابل- زاهدان ونیز حد فاصل پلیس راه تا منطقه ورودی به دشت سیستان (لوتک) فرایند کار در حل انجام است.
وی اقدامات شده در تکمیل و بهره برداری از ۲۸۰کیلومتر بزرگراه در محدوده شهر‌های تحت پوشش این اداره کل در سه سال اخیر را مطلوب ارزیابی کرد .
مدیر کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هزینه ساخت یک کیلومتر بزرگراه در این استان در حال حاضر به بیش از ۴۰ میلیارد تومان رسیده است، گفت: طرح های راهسازی این اداره کل در تمامی محور‌های تحت پوشش در حالی فعال است که بدهی پیمانکاران از ۱۴۰۰ میلیارد تومان فراتر رفته است.
وی تاکید کرد: همچنین در تداوم این رویکرد تا سه سال آینده استان سیستان و بلوچستان به صورت بزرگراه به استان خراسان جنوبی متصل خواهد شد و این فرآیند برای استان کرمان نیز برنامه ریزی دقیق شده است.

دیگر خبرها

  • تعیین وضعیت پزشکی۹۷ درصد از زائران حج در سیستان و بلوچستان
  • سند تفکیکی برای ۲ هزار قطعه زمین طرح نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان صادر شد
  • انتظار جدی مردم از مسئولان امنیتی سیستان و بلوچستان
  • توسعه طرح‌های اقتصادی نیازمند حل مشکلات زیرساختی است
  • ساخت بزرگراه زابل -زاهدان تا پایان سال ۱۴۰۳ به پایان می‌رسد
  • صرفه جویی ۹۲ میلیون دلاری با تولید خوراک قزل‌آلای رنگین‌کمان
  • صرفه‌جویی ارزی ۹۱ میلیون دلاری با تولید خوراک قزل‌آلای رنگین‌کمان
  • موفقیت متخصصان ایرانی در مسیر تولید خوارک دام، طیور و آبزیان
  • صرفه جویی ۹۲ میلیون دلاری با تولید خوراک قزل‌آلای رنگین‌کمان یک شرکت دانش‌بنیان
  • اتمام ساخت بزرگراه زابل -زاهدان تا پایان امسال