Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اتاق بازرگانی تهران، مسعود خوانساری در ملاقات با سایمون شرکلیف سفیر جدید انگلیس با اشاره به روابط تاریخی ایران و انگلستان، اظهار کرد: پس از شکل‌گیری برجام‌، قراردادهایی به ارزش تقریبی ۱۰ میلیارد دلار میان دو کشور منعقد شد که اجرای این قراردادها با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها متوقف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه سطح روابط اقتصادی ایران و انگلستان به ویژه پس از برگزیت قابل ارتقاست، توضیح داد: به دلیل خروج انگلستان از اتحادیه اروپا می‌توان مبادلاتی را بر مبنای ارز محلی دو کشور به انجام رساند؛ اما مهمترین مساله‌ای که در برابر توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور مانع ایجاد کرده، مسائل بانکی است. مساله‌ای که سبب شده، این مراودات به طور مستقیم میان دو کشور برقرار نباشد. بنابراین باید ببینیم چگونه می‌توان این مساله را حل کرد.

خوانساری در ادامه با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد اقتصاد کشور در تهران راهبری می‌شود، از آمادگی اتاق بازرگانی تهران برای معرفی شرکت‌های معتبر ایرانی در حوزه‌های مختلف برای همکاری با شرکت‌های انگلیسی سخن گفت و افزود: البته باید از طریق اعتمادسازی بتوانیم مسایل بانکی را مرتفع کنیم.

وی همچنین به پوشش بالای واکسیناسیون در ایران و امکان تبادل هیات‌های تجاری میان دو کشور اشاره کرد و گفت: در عین حال، با بهره‌گیری از امکان فضای مجازی نیز می‌توان زمینه ارتباط فعالان اقتصادی دو کشور را نیز فراهم کرد.

در ادامه این جلسه سایمون شرکلیف، سفیر جدید انگلیس نیز با بیان اینکه فرصت‌ها و انگیزه برای همکاری‌های اقتصادی با ایران بسیار است، این گزاره را تایید کرد که پس از برگزیت، امکان ارتقای سطح مناسبات اقتصادی و تجاری بیش از گذشته فراهم است.

وی در ادامه، گام نخست برای افزایش مراودات را یافتن راه‌حلی برای مبادلات بانکی دانست و گفت: یکی از مشکلاتی که در مسیر نقل و انتقالات مالی وجود دارد، آن است که اغلب بانک‌های بریتانیایی ماهیتی بین‌المللی دارند و تحریم‌ها در برابر همکاری آنها با ایران مانع ایجاد می‌کند. اما با وجود همه این مشکلات، شرکت‌های ما به ارتباط با شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های صنایع غذایی، کشاورزی و بهداشت و سلامت علاقمند هستند و این تمایل به ویژه در یک سال گذشته بیشتر شده است.

تداوم حمایت از شرکت‌ها برای همکاری با ایران

در ادامه این ملاقات، مایکل بردلی، مدیرکل بازرگانی و سرمایه‌گذاری سفارت بریتانیا در ایران اظهار کرد: دولت انگلیس پس از سال ۲۰۱۸ و خروج آمریکا از برجام، حمایت از شرکت‌های متبوع خود را برای تجارت با ایران ادامه داد. همچنین طی این مدت، رویدادهای تجاری برای تداوم این ارتباطات و پشتیبانی از مبادله با ایران نیز برگزار شده است.

وی با بیان اینکه همه‌گیری کرونا موجب تنزل مناسبات تجاری ایران با سایر کشورها شد، گفت: با وجود مشکلاتی که وجود دارد، ارزش مبادلات رسمی ایران و انگلیس سالانه به حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلیون دلار می رسد که بیشتر شامل محصولات غذایی، دارویی و کشاورزی است. البته با احتساب مبادلات غیررسمی که عمدتا از طریق کشورهایی چون امارات و ترکیه انجام‌ می‌گیرد، ارزش مبادلات افزایش پیدا می‌کند.

مدیرکل بازرگانی و سرمایه‌گذاری سفارت بریتانیا سپس از علاقمندی شرکت‌های بریتانیایی برای همکاری با شرکت‌های ایرانی سخن گفت و افزود: این تمایل بیشتر در میان شرکت‌های کوچک و متوسط دیده می‌شود که منافعشان به دلیل شرایط تحریمی چندان به خطر نمی‌افتد.

وی در ادامه به برگزاری وبیناری طی ماه‌های گذشته برای آشنایی فعالان اقتصادی انگلستان با شرکت‌های ایرانی اشاره کرد و گفت: چنانچه مذاکرات به نتیجه برسد، این امیدواری وجود دارد که روابط اقتصادی دو کشور با وجود پتانسیل‌های موجود به وضعیت سال ۲۰۱۶ بازگردد. در آن مقطع، قراردادهایی در حوزه صنایع هوایی، احداث نیروگاه‌هایی در حوزه تجدیدپذیرها، صنایع زیرساختی و هیدروکربوری به امضا رسیده بود که انتظار این است که این قراردادها بار دیگر به جریان بیفتد.

توقف هشت پروژه با اعمال تحریم‌ها

در ادامه، محمد طاهری که به نمایندگی از اداره سوم غرب اروپای وزارت امور خارجه در این نشست حضور یافته بود، گفت: پیش از اعمال تحریم‌ها، روابط سازنده‌ای میان ایران و بریتانیا برقرار بود. چنانکه حجم مبادلات در سال ۲۰۱۷ به حدود ۵۶۶ میلیون دلار رسید و ارزش همکاری‌های اقتصادی دو کشور حدود ۱۰ میلیارد دلار برآورد می‌شد.

وی سپس با اشاره به زمینه‌های همکاری دو کشور گفت: پیش از اعمال تحریم‌ها، هشت پروژه در ایران تعریف شده بود که قرار بود با همکاری شرکت‌های بریتانیایی اجرا شود. پروژه‌هایی از قبیل ساخت ورزشگاه ۴۰ هزار نفری بانوان، ساخت و تجهیز نخستین مرکز جامع درمان سرطان در ایران، احداث مرکز پروتون‌درمانی با مشارکت یک شرکت بلژیکی و احداث نیروگاه خورشیدی به ارزش ۸۰۰ میلیون یورو که با بازگشت تحریم‌ها متوقف شد. نمایندگان سفارت انگلستان می‌توانند تداوم اجرای این پروژه‌ها را با حضور شرکت‌های انگلیسی مورد پیگیری قرار دهند.

منبع: اتاق بازرگانی تهران پربیننده ترین شامخ به مرز ۵۰واحد نزدیک شد / بنگاه‌های اقتصادی در آستانه رکود برنامه‌ های وزارت صمت برای افزایش تولید خودرو / پیش بینی رشد حدود ۵۰درصدی تولید در کشور گره کور در تولید و تنظیم بازار کاغذ/ بحران بازار کاغذ روزنامه چگونه فروکش می‌کند؟ دالان تاریک اقتصاد، پیش روی تولیدکنندگان/ بیم و امیدها نسبت به آینده به اوج رسید قیمت نجومی سازهای موسیقی / پیانو از ۳۰ تا ۹۵۰میلیون!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران و انگلیس برجام روابط تجاری روابط خارجی تحریم ایران اتاق بازرگانى اتاق بازرگانی تهران اقتصادی دو کشور برای همکاری تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۰۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۵میلیارد دلاری از صادرات خدمات فنی و مهندسی

  رئیس مرکز بین‌الملل و هماهنگی دیپلماسی وزارت نیرو گفت: پیش‌بینی می‌شود در سه الی پنج سال آینده بیش از پنج میلیارد دلار درآمد ارزی از محل صدور خدمات فنی و مهندسی داشته باشیم.
مجتبی اکبری در نشست افتتاح پروژه‌های سد و نیروگاه اومااویا درسریلانکا توسط شرکت‌ ایرانی، اظهار کرد:دولت سیزدهم در دیپلماسی منطقه‌ای بسیار فعال عمل کرده است.وی با بیان این‌که اکنون ۷۰درصد صادرات فنی ومهندسی کشور متعلق به صنعت آب و برق است،ادامه داد: صادرات خدمات فنی ومهندسی صنعت آب وبرق هم‌اکنون دربیش از۱۸کشور جهان در حال انجام است.
رئیس مرکز بین‌الملل و هماهنگی دیپلماسی وزارت نیرو با بیان این‌که صادرات خدمات فنی - مهندسی صنعت آب و برق در سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار بوده است، گفت: البته توان صادرات در این بخش پنج میلیارد دلار است اما در شرایط حاضر این امکان فراهم نشده است. اکنون در۱۸کشور فعالیت در بخش انرژی داریم و خدمات فنی و مهندسی ایران در این کشورها فعال است. وی با اشاه به این‌که اردیبهشت‌ماه در بخش دیپلماسی وزارت نیرو اتفاق‌های خوبی رخ خواهد داد، بیان کرد: به‌زودی در نخستین گام پروژه چندمنظوره اومااویا با حضور مقام‌های ارشد دو کشور ایران و سریلانکا به‌طور رسمی افتتاح می‌شود. رئیس مرکز بین‌الملل و هماهنگی دیپلماسی وزارت نیرو افزود: شرکت فراب در کشور سریلانکا از سال‌های گذشته پروژه بزرگ و چندمنظوره سد و نیروگاه اومااویا را آغازکرده که یکی ازبزرگ‌ترین پروژه‌های کشور سریلانکا است.۴۰۰مهندس ایرانی در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در این پروژه فعال بوده‌اند. سال‌ها پیش، پروژه برق‌رسانی به هزار روستا به دست متخصصان ایرانی توسط یک شرکت داخلی در سریلانکا آغاز شد و در سال ۱۳۹۲ به اتمام رسید.
رئیس مرکز بین‌الملل و هماهنگی دیپلماسی وزارت نیرو ادامه داد: نکته مهم این است که روستاهای این کشور به‌صورت پراکنده است و فرآیند برق‌رسانی را با دشواری و پیچیدگی روبه‌رو می‌کند اما این شرکت ایرانی با اتکا به توان مهندسان در حوزه سدسازی، نیروگاه‌سازی و برق‌رسانی، در این مورد بسیار موفق عمل کرد.
وی به نظر مساعد و موافق رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر کشور سریلانکا به‌دنبال این فعالیت مهندسان ایرانی برای پیشبرد پروژه‌های مهم صنعت آب و برق اشاره کرد وگفت: اعتبار پیشبرد پروژه او‌ما‌او‌یا به میزان ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین شد.
عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی طرح‌های بین‌المللی آب با بیان این‌که اکنون نزدیک به ۱۰۳ مهندس مشاور صاحب صلاحیت در کشور فعالیت دارند، گفت: مهندسان و متخصصان ایرانی از هند تا آفریقا و از آمریکای جنوبی تا آسیای میانه در حال اجرا و پیشبرد پروژه‌های بزرگ و پیچیده در صنعت آب و برق هستند.

پرداخت هزینه توسط سریلانکا
مدیرعامل شرکت فراب با اشاره به این‌که سد چند‌منظوره اومااویا جزو پروژه‌های منحصر‌به‌فرد مهندسی محسوب می‌شود، گفت: هزینه اجرای پروژه سد اومااویا ۵۰۰ میلیون دلار بود که به‌صورت نقدی به مجری ایرانی پرداخت شد. محمد حیدری در نشست بهره‌برداری از پروژه چند‌منظوره اومااویا در سریلانکا اظهار کرد: پس از مطالعات مقدماتی و طی تشریفات اولیه، عملیات اجرایی پروژه اعم از طراحی، نظارت و اجرای طرح از سال ۲۰۱۶ شروع شد و در حال حاضر این پروژه آزمایش‌های اولیه را با موفقیت سپری کرده و آماده بهره‌برداری است. وی با اشاره به این‌که جغرافیای سریلانکا یک جغرافیای منحصربه‌فرد است که منابع بارشی آن موسمی است، افزود: به‌دلیل محدودیت‌های زیادی که سریلانکا در حوزه تامین سوخت برای تولید انرژی دارد، موضوع تامین برق از طریق نیروگاه‌های برقابی در این کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. حیدری با بیان این‌که با اجرای طرح چند‌منظوره اومااویا که در۲۳۰کیلومتری پایتخت کشور سریلانکا واقع شده است، آب مازاد رودخانه‌های اومااویا و ماهاتوتیلااویا در دو حوضه آبریز مجزا به منطقه کم‌آب همین استان منتقل می‌شود، افزود:هدف این است تا علاوه بر تامین آب کشاورزی برای ۵۰۰۰هکتارازاراضی منطقه،همچنین از آن برای تولید برق به ظرفیت۱۲۰مگاوات استفاده شود.مدیرعامل شرکت فراب اظهار کرد:این پروژه ازنظراجرای۲۳کیلومتر تونل با دودستگاهTBMبدون دسترسی میانی درشرایط بسیارسخت زمین‌شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌ها‌(تونل‌ها)ی عمودی دنیا در نیروگاه‌های آبی به طول ۶۱۸ متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی۱۰۰۰تن به صورت معلق ونصب واحداث نیروگاه درحفره و فضاهایی در عمق ۷۵۰ متری زمین که به آن مقار می‌گویند، جزو پروژه‌های منحصر‌به‌فرد مهندسی محسوب می‌شود. هزینه اجرای پروژه سد اومااویا ۵۰۰ میلیون دلار بود که به‌صورت نقدی به مجری ایرانی پرداخت شد.

دیگر خبرها

  • سند همکاری سه جانبه برای مقابله با تروریسم
  • انگلیس ۱۳ نهاد ایرانی را در ارتباط با عملیات«وعده صادق» تحریم کرد
  • انگلیس ۱۳ نهاد ایرانی را در ارتباط عملیات «وعده صادق» تحریم کرد
  • هدفگذاری تجارت ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان
  • تلاش نمایندگان مجلس آمریکا برای لغو معافیت 10 میلیارد دلاری ایران
  • دیپلمات سابق ایران: اینکه 10 کشور برای دفع حمله ایران مجبور به همکاری بودند مهم است
  • درآمد ۵میلیارد دلاری از صادرات خدمات فنی و مهندسی
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • ماجرای خروج ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» چه بود؟
  • ماجرای خروج ایران از «ایکو» و «ایکوموس» چه بود؟