Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفر مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی در حالی به وقوع پیوست که دولت سیزدهم در کارنامه ۱۰۰ روزه خود از عملکرد قابل قبولی در حوزه دیپلماسی اقتصادی برخودار بوده و اکنون به نظر می‌رسد حضور این مقام بلندپایه اماراتی در ایران نمونه‌ای دیگر از موفقیت سیاست همسایه محوری دولت سیزدهم محسوب شود.

گروه اقتصاد بین الملل بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «جمهوری اسلامی ایران، اولویت ویژه‌ای را برای همکاری و مشارکت اقتصادی با کشور‌های آسیایی، به ویژه همسایگان خود قائل است»؛ این آخرین جمله مطرح شده از سوی «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان در آخرین ساعات حضور خود در نشست سازمان همکاری اکو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تنها پس از گذشت چند روز از اظهارات مثبت رئیس جمهوری کشورمان در نشست سران سازمان اکو، «طحنون بن زاید» مشاور امنیت ملی و برادر ولیعهد امارات متحده عربی، به عنوان یکی از بلندپایه‌ترین مقامات سیاسی کشور امارات در سفری کوتاه به تهران آمد؛ وی در این سفر و در دیدار با همتای ایرانی خود و رئیس جمهوری کشورمان تاکید ویژه‌ای را بر احیای روابط دو جانبه تهران- ابوظبی به ویژه در حوزه‌های اقتصادی و تجاری داشت.



همزمان با این سفر واکنش «انور قرقاش» وزیر مشاور امارات در امور خارجی نیز قدری تعامل برانگیز بود؛ وی سفر «طحنون بن زاید» به تهران را در راستای تلاش‌های کشور امارات برای بهتر شدن روابطش با کشور‌های منطقه و افزایش ثبات و امنیت در آن بیان کرده بود؛ در ادامه این مسئله شاهد آن بودیم که حتی وی سفر شیخ طحنون، فرد شماره دو امارات به تهران را در جهت منافع و مصالح ملی این کشور خوانده و گسترش روابط با کشور‌های منطقه را در راستای افزایش رفاه برای همه اعلام کرده بود.



پیرامون روابط دو کشور ایران و امارات باید خاطر نشان کرد که در ۱۴ دی سال ۱۳۹۴ و در پی قطع روابط عربستان سعودی و بحرین با جمهوری اسلامی ایران به دلیل تعرض عناصری خود سر به اماکن دیپلماتیک عربستان، دولت امارات متحده عربی نیز به دنبال متحده خود اعلام کرد روابط خود با تهران را به سطح کارداری کاهش می‌دهد؛ حال پس از گذشت ۶ سال و با دیدار‌های انجام شده میان مقامات دو کشور به نظر می‌رسد که روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور به سمت تعادل حرکت خواهد کرد و اکنون سفر یکی از با نفوذ‌ترین چهره‌های اماراتی به تهران و از سوی دیگر سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه به امارت نیز خود گواهی بر همین مسئله است.



علت اهمیت سفر «مرد شماره دو امارات» به ایران چیست؟



کشور امارات متحده عربی همواره به واسطه جایگاه ویژه خود در منطقه، برای جمهوری اسلامی ایران نقش یک کشور واسطه‌ای تجاری را ایفا کرده و به دلیل زیرساخت‌های تجاری مانند سرویس‌های پولی، خدمات ترانزیت و حمل و نقل بخش عمده‌ای از کالا‌های ترانزیتی که مربوط به سایر کشور‌ها بوده را به سمت کشور‌های مبدا از جمله ایران هدایت کرده است.



درحال حاضر شیخ طحنون مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی، رئیس هلدینگ دولتی ADQ است که طی دو سال گذشته با سرعتی فراوان تبدیل به یکی از فعال‌ترین سرمایه‌گذاران اصلی در کشور امارات شده است. وی علاوه بر تصدی گری چنین مقامی، رئیس First Abu Dhabi Bank است که امروز تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین اعتبار‌دهندگان مالی به امارات شده است. طحنون همچنین رئیس هلدینگ Group-۴۲ است که در حوزه هوش مصنوعی و پردازش فعالیت گسترده‌ای می‌کند.



یکی از محور‌های گفتگو و رایزنی شیخ طحنون با رئیس جمهوری کشورمان درباره خط ترانزیت زمینی‌ای باشد که قرار است امارات متحده عربی را به ایران و ترکیه متصل سازد. در واقع تنش زدایی امارات با تهران و آنکارا سبب شده تجارت میان امارات و ترکیه برای ارسال کالا‌های اماراتی به اروپا که پیش‌تر از مسیر دریایی تنگه باب المندب -دریای سرخ-کانال سوئز از بندر شارجه تا بندر مرسین ترکیه انجام می‌شد، در پی افزایش کرایه حمل دریایی کالا، به حمل زمینی از مسیر ترانزیتی ایران به ترکیه انجام شود. این در حالی است که مسیر پیشین ۲۰ روز و مسیر جدید (عبور ترانزیتی از خاک ایران) ۱۲ روز به طول می‌انجامد.



با توجه به نکات مذکور، واسطه شدن چنین فرد مهمی برای احیای مجدد روابط دو کشور ایران و امارات متحده عربی نشان دهنده آن است که ولیعهد و یا دیگر مقامات ارشد این کشور در نظر دارند که از سیاست خارجی دولت سیزدهم مبنی بر دیپلماسی اقتصادی را حداکثر استفاده را در راستای منافع خود برده و در این بین تاکیدات رئیس جمهوری کشورمان بر ارتقای همکاری‌های منطقه‌ای با کشور‌های همسایه، امروزه تبدیل به محرکی برای جذب مقامات اماراتی برای گسترش روابط اقتصادی دو کشور شده است.



کارنامه ۱۰۰ روز اول دولت سیزدهم در حوزه تجارت بین الملل و تعامل با همسایگان در عمل نشان داده است که ترمیم و تعمیق همکاری‌های اقتصادی و تجاری با کشور‌های همسایه و منطقه‌ای در اولویت نخست این دولت قرار دارد؛ همکاری‌هایی که در نهایت می‌تواند زمینه‌های لازم برای تحقق یک امنیت درون زای منطقه‌ای را در منطقه غرب آسیا فراهم سازد.



نکته حائز اهمیت این است که سیاست‌های منطقه‌ای دولت سیزدهم در قبال همسایگان خود به ویژه کشور‌های مستقر در حاشیه خلیج فارس در طول سه ماهه عمر خود، بسیاری از معادلات سیاسی منطقه را تا حد قابل توجهی تغییر داده است؛ گرچه شروع مذاکرات نمایندگان ایران و عربستان در بغداد همزمان با اواخر دولت دوازدهم بود بود، اما نباید فراموش کرد که بسط و گسترش این امر مهم سیاسی همچنان در بغداد و به میل دولت سطدهم به روال گذشته خود در حال انجام شدن بوده و سفر مهمترین فرد امارات متحده عربی به عنوان یکی از متحدان منطقه‌ای عربستان سعودی نیز می‌تواند موضع ایران در مذاکرات بغداد را مستحکم‌تر از گذشته سازد.



۲۰ میلیارد دلار، چشم اندازی از مبادلات تجاری تهران- ابوظبی تا پایان سال ۲۰۲۲


درخصوص روابط تهران و ابوظبی اظهار نظرات بسیار زیاد قابل توجهی از سوی بسیاری از مقامات و کارناسان این حوزه مشرح شده است؛ «فرشید فرزانگان» رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات یکی از همان اشخاص است مه اخیرا در گفتگویی با یکی از خبرگزاری‌های رسمی کشور امارات را از مهمترین شریان‌های اصلی ایران برای دورزدن تحریم‌ها عنوان کرده بود.


وی همچنین امارات متحده عربی را یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های صادرات و واردات کالا به ایران دانسته و در تشریح این مسئله خاطر نشان ساخته بود که درطی این سال‌ها و همزمان با تشدید تحریم‌ها بازرگانان ایرانی از این امکان تجاری برای صادرات و واردات کالا به کشور‌های دیگر حداکثر استفاده را می‌کردند.


علاوه بر این صرافی‌های موجود در امارات متحده عربی در حال حاضر از مهم‌ترین کانون‌های تبادل مالی ایران به شمار می‌رود که با توجه به تشدید تحریم‌های بانکی و مالی اعمال شده بر نظام اقتصادی جمهوری اسلامی چشم‌پوشی از ادامه همکاری با آن‌ها مسئله‌ای ساده نیست.



فرزانگان همچنین در تیرماه سال ۱۴۰۰ طی یک نشست خبری در ستاد ملی اکسپو با اشاره به سطح روابط تجاری دو کشور تصریح کرده بود که روابط ایران و امارات به تدریج در حال پیشرفت است رویکرد اماراتی‌ها نیز افزایش مراودات تجاری با ایران است، چنان که پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۲۲ حجم مبادلات دو کشور به ۲۰ میلیارد دلار و تا پنج سال بعد از آن به ۳۰ میلیارد دلار برسد.



درحال حاضر ایران و امارات متحده عربی به عنوان دو کشور همسایه و دارای مرز آبی مشترک، منافع و اهداف اقتصادی بسیار زیادی با یکدیگر از جمله می‌تواند به اهداف دو کشور در درخصوص کشور سوریه اشاره کرد؛ تا کنون نیز مقامات دو کشور رویکرد بسیار مثبتی بوده است، اظهارات مثبت حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نسبت سفر عبدالله بن زاید وزیر امور خارجه امارات به سوریه و تلاش این کشور به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب خود نمونه‌ای از هم نظری و درک متقابل تهران و ابوظبی نسبت به اهداف یکدیگر است.



حال باید دید که ایران و امارات در آینده چه مسیری را طی خواهد؛ اکنون باید منتظر بود که موضع کشور‌های عرب حاشیه خلیج فارس به ویژه کشور امارات متحده عربی نسبت به سیاست ارتقای همکاری اقتصادی و تجاری با همسایگان در دولت سیزدهم چه خواهد بود.



پایان پیام//

برچسب ها: ایران و امارات ، دیپلماسی اقتصادی ، رئیسی ، همسایگان ، تجارت بین المللی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Ptx

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ایران و امارات دیپلماسی اقتصادی رئیسی همسایگان تجارت بین المللی رئیس جمهوری کشورمان امارات متحده عربی ایران و امارات جمهوری اسلامی کشور امارات دولت سیزدهم دو کشور بن زاید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۳۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش|سفر رئیسی به پاکستان؛ تثبیت سیاست همسایگی

در هفته‌ی جاری، سفر دوروزه و فشرده‌ رئیس‌جمهور به پاکستان با برنامه‌های متنوع انجام شد؛ در این گزارش نگاهی گذرا به این رویدادها داریم. - اخبار سیاسی -

گروه دولت خبرگزاری تسنیم، مقامات عالی دولت سیزدهم در دوران انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بودند که احیای سیاست همسایگی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای را دنبال خواهند کرد و تحکیم روابط با کشورهای مجاور را در کنار تعامل با سایر کشورهای جهان را در برنامه قرار می‌دهند.

رئیسی: امنیت پاکستان را امنیت خود می‌دانیم طبق اعلام مسئولان دولتی آمار تبادلات تجاری و اقتصادی ایران با اکثر کشورهای منطقه در این‌ مدت رشد چشمگیری داشته و در این‌ زمینه توافقات و اسناد همکاری متعددی توسط مسئولان مختلف در سفرها و دیدارهای دو و چند جانبه به امضا رسیده و پیگیری می‌شود.

عضویت در سازمان همکاری شانگهای، گروه بریکس، فعال‌سازی ظرفیت‌های ترانزیت کالا، پیگیری راه‌گذرهای شرق-غرب و جنوب-شمال، رفت‌وآمدهای متعدد دیپلماتیک، فعال‌سازی کمیسیون‌های عالی دوجانبه با همسایگان و سوآپ گازی با ترکمنستان از جمله رخدادهایی است که در این دو سال و نیم اخیر رقم خورده است.

پاکستان همسایه‌ی جنوب‌شرقی ایران است که پیوند تاریخی عمیقی با کشور ما دارد و در گذشته نیز تجاربی در زمینه همکاری‌های بین دو کشور وجود دارد. میزان تجارت و تبادلات اقتصادی ایران و پاکستان اخیراً به دو میلیارد دلار رسیده که به‌گفته‌ی کارشناسان، این رقم امکان رشد چندبرابری را داراست.

سید ابراهیم رئیسی در هفته‌ی جاری به پاکستان سفر کرد؛ سفر رسمی‌ای که بعد از هشت‌سال در مقام ریاست جمهوری اسلامی ایران به این کشور صورت می‌پذیرفت. حسن روحانی رئیس‌جمهور سابق سال 1395 به این کشور سفر کرده بوده و پس از آن ارتباط سران دو کشور در گفت‌وگوهای مکتوب و تلفنی و یا دیدار در حاشیه اجلاس‌ها و نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی صورت می‌گرفت.

در این گزارش خبرگزاری تسنیم، نگاهی به برنامه‌های سفر دو روزه‌ رئیس‌جمهور به این کشور مسلمان خواهیم داشت:

آیت‌الله رئیسی بامداد روز دوشنبه 3 اردیبهشت‌ماه عازم اسلام‌آباد شد و پیش از عزیمت، درباره اهداف این سفر گفته بود ایران در راستای سیاست همسایگی و توسعه روابط با کشورهای اسلامی و همسو، علاقمند به ارتقای روابط با کشور پاکستان است و در این سفر مسائل مختلفی از جمله مسائل اقتصادی و تجاری، انرژی و مسائل مرزی با دولت پاکستان مورد بحث و گفت‌وگو قرار خواهد گرفت.

او هم‌چنین هدف‌گذاری 10 میلیارد دلاری مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور را اعلام کرد و گفته بود امنیت پاکستان را امنیت خود می‌دانیم و تثبیت و ارتقای امنیت نقاط مرزی به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود.

** ورود به اسلام‌آباد و استقبال در کاخ نخست‌وزیری

رئیس‌جمهور کشورمان صبح دوشنبه وارد پایتخت پاکستان شد و توسط ریاض حسین پیرزاده وزیر کار و مسکن و جمعی دیگر از مقامات پاکستانی مورد استقبال قرار گرفت.

شهباز شریف نخست‌وزیر این کشور، مقام عالی ایرانی را مورد استقبال قرار داد و رئیسی در محوطه دفتر وی به رسم یادبود، یک نهال غرس کرد.

** دیدار وزیر خارجه با رئیسی

اسحاق‌دار وزیر خارجه پاکستان در بدو ورود رئیسی به پاکستان به محل اقامت وی رفت و با مقام عالی ایرانی دیدار و گفت‌وگو کرد؛ رئیس‌جمهور در این دیدار گفت با وجود آنکه تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب برخی بیگانگان نیست، اما با توجه به ظرفیت‌های متنوع، متعدد و متقابل موجود روابط دو کشور اسلامی باید ناظر بر تأمین منافع دو ملت بیش از پیش گسترش یابد.

وزیر خارجه این کشور نیز در این ملاقات گفت امت اسلامی به رهبرانی همچون رهبر جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد.

** اراده دو کشور برای ارتقای روابط

اولین برنامه‌ی رسمی رئیسی در این سفر، دیدار با نخست‌وزیر و نشست خبری درباره‌ی گفت‌وگوهای دو طرف بود. رئیس‌جمهور طی سخنانی ضمن تأکید بر لزوم ارتقای روابط دو کشور در تمامی سطوح و رسیدن حجم تبادلات تجاری به 10 میلیارد دلار در گام اول، مواضع دولت و ملت پاکستان در محکومیت رژیم صهیونیستی و جنایاتش را ستود و عنوان کرد منافع ایران و پاکستان در جهت منافع دو کشور تعریف می‌شود.

شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان نیز طی سخنانی پیرامون جنایات اسرائیل در غزه عنوان کرد درخصوص وضعیت مردم‌کشی در غزه گفت‌وگو کردیم و این عمل اسرائیل را محکوم می‌کنیم؛ او هم‌چنین از رهبر معظم انقلاب درباره پشتیبانی‌شان از مردم کشمیر قدردانی کرد.

** امضای اسناد همکاری دوجانبه

هم‌چنین در حضور دو مقام عالی، 8 سند با موضوعاتی از جمله «ایجاد مناطق آزاد تجاری در گذرگاه‌های مرزی مشترک»، «همکاری در بخش سیما و رسانه»، «همکاری در بخش بهداشت دامی»، «همکاری‌های امنیتی»، «همکاری در بخش تعاون و رفاه اجتماعی»، «همکاری در بخش استاندارد» و «همکاری در بخش حقوقی و معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری» بین مقامات دو کشور به امضا رسید.

** ادامه دیدارهای رئیسی با مقامات پاکستانی

در حاشیه دیدار رئیسی و شهباز شریف، یکی از خیابان‌های مهم اسلام‌آباد که از ساختمان پارلمان این کشور آغاز می‌شود به اسم ایران نامگذاری شد.

رئیسی در ملاقات با «سردار ایاز صادق» رئیس مجلس ملی این کشور گفت ایران از سویی میز مذاکره را ترک نکرد و از سوی دیگر در برابر فشارهای آمریکایی‌ها گزینه مقاومت را برگزید.

رئیس مجلس ملی پاکستان نیز در این دیدار بیان کرد هیچ‌کدام از احزاب پاکستانی چه احزاب همسوی دولت و چه احزاب اپوزیسیون، مخالف روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران نیستند.

** تأکید روسای جمهور ایران و پاکستان بر لزوم تحکیم روابط

رئیس‌جمهور کشورمان عصر دوشنبه با همتای خود «آصف علی زرداری» دیدار و گفت‌وگو کرد؛ رئیسی در این دیدار تأکید کرد اشتراکات فرهنگی و مذهبی میان دو ملت ایران و پاکستان موجب تحکیم پیوندها و زمینه‌ساز تعمیق روابط دو کشور است.

زرداری با تاکید بر علاقمندی کشورش به توسعه و ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها، بر اراده مسئولان پاکستان برای گشودن فصل جدیدی از روابط با ایران در این راستا تاکید کرد.

** ناراحتی‌ها از تقویت روابط دو کشور اهمیتی ندارد

دیدار با رئیس مجلس سنای پاکستان از دیگر برنامه‌های شفره‌ی این سفر بود؛ رئیسی در این ملاقات گفت ما منافع متقابل را در توسعه روابط و گسترش همکاری‌های فیمابین می‌دانیم و ناراحتی دیگران از تقویت مناسبات ایران و پاکستان برای ایران اهمیتی ندارد.

«یوسف رضا گیلانی» نیز در این دیدار با استقبال از سفر هیات ایرانی گفت سفر جنابعالی به پاکستان باعث تحول در مناسبات دو کشور خواهد شد.

رئیس‌جمهور هم‌چنین در جمع نخبگان این کشور گفت عملیات طوفان‌الاقصی شکست اطلاعاتی، نظامی، امنیتی و بالاتر از همه اینها شکستی راهبردی برای رژیم صهیونیستی و حامیان او بود که به هیچ وجه قابل جبران نیست. بعد از جنایات اخیر رژیم صهیونیستی دیگر هیچ حکومت اسلامی نمی‌تواند دم از عادی‌سازی روابط بزند، چرا که امروز سران رژیم صهیونیستی و حامیان او به ویژه آمریکا و برخی کشورهای غربی منفورترین چهره‌ها نزد افکار عمومی جهانیان هستند.

** فرمانده ارتش پاکستان به دیدار رئیسی رفت

در حاشیه اولین روز حضور رئیس‌جمهور کشورمان در پاکستان، ژنرال "سید عاصم منیر" فرمانده ارتش این کشور به دیدار رئیسی رفت؛ طرفین بر لزوم برقراری ثبات در مرزها و منطقه تأکید داشتند.

** ادای احترام به اقبال لاهوری

رئیس‌جمهور در اولین برنامه از سفرش به لاهور، به مزار اقبال لاهوری رفت و به این شخصیت ادای احترام کرد.

.

سپس خانم «مریم نواز شریف» سروزیر ایالت پنجاب به دیدار رئیس‌جمهور آمد و طی سخنانی خطاب به رئیس‌جمهور کشورمان گفت تمام تلاش خود را برای گسترش بیش از پیش روابط ایران و پاکستان به کار خواهد گرفت.

** خط و نشان برای اسرائیل

سخنرانی در دانشگاه «جی‌سی‌یو» لاهور، در دیدار نخبگان علمی و فرهنگی ایالت پنجاب دیگر برنامه‌ی این سفر فشرده بود؛ رئیسی طی سخنانی ضمن یاداوری پیوند تاریخی دو ملت ایران و پاکستان، با اشاره به جنایت اخیر اسرائیل در حمله به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ تنبیهی ایران به این رژیم، تصریح کرد اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

** ادای احترام به محمدعلی جناح

رئیسی هم‌چنین در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، پس از سفر به ایالت پنجاب و شهر لاهور، به کراچی مرکز ایالت سند نیز سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح «قائد اعظم» و پدر استقلال این کشور، با تقدیم تاج گل و قرائت فاتحه به مقام وی ادای احترام کرد.

سپس رئیس‌جمهور کشورمان به دانشگاه کراچی قلب اقتصادی پاکستان رفت و طی مراسمی با حضور جمعی از مقامات ایالت سند، نمایندگان مجلس ایالتی و تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه، مدرک دکترای افتخاری این دانشگاه را به سید ابراهیم رئیسی اهدا کردند.

بر اساس این گزارش، سروزیر و استاندار ایالت سند به دیدار رئیسی رفت و مقام عالی کشورمان در این دیدار توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان به‌ویژه کشور دوست و برادر پاکستان جزو اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت امیدواریم توافقات حاصل شده در این سفر با پیگیری مقامات دو طرف هرچه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

** سخنرانی در جمع فعالان اقتصادی و علمای مذهبی

آخرین برنامه رئیسی در پاکستان، سخنرانی در اجتماع نخبگان، فعالان اقتصادی و علمای مذهبی کراچی بود؛ رئیس‌جمهور بیان کرد با وجود گذشت 45 سال از پیروزی انقلاب، مسئله آزادی قدس و احقاق حقوق ملت فلسطین همچنان مورد توجه و تاکید مردم ایران قرار دارد.

وی هم‌چنین با اشاره به توافقات صورت گرفته میان ایران و پاکستان برای گسترش روابط در سطوح مختلف و هدف‌گذاری برای رسیدن حجم تبادلات تجاری به 10 میلیارد دلار در قدم اول، مرز بیش از 900 کیلومتری دو کشور را فرصتی ارزشمند برای توسعه، رفاه و رونق مناطق مرزی دانست.

رئیس‌جمهور بامداد روز چهارشنبه 5 اردیبهشت‌ماه عازم سریلانکا شد که در گزارش بعدی به شرح آن می‌پردازیم.

به گزارش تسنیم، بعد از انجام دیدارها و توافقات فی‌مابین مقامات عالی ایران و پاکستان به‌گفته‌ی رئیس‌جمهور، پیگیری مجدانه و مستمرِ این توافقات و اسناد امضاشده ضرورت دارد تا ظرفیت‌های دوجانبه مورد استفاده قرار بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • گزارش|سفر رئیسی به پاکستان؛ تثبیت سیاست همسایگی
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت/همکاری با کشورهای همسایه و مستقل گسترش می‌یابد/ ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی-مهندسی دارد
  • ائتلاف تهران مسکو، محوری در نظم جدید جهانی
  • رئیسی: توسعه همکاری با کشور‌های همسایه از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • رئیسی: توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان بویژه پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • طرح جدید : شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس