Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده و وقایع‌نگار حوزه دفاع مقدس ضمن تبیین خصوصیات ادبیات پایداری مهمترین وجه در این گونه ادبی را حفظ هویت مردم ایران دانست.

به گزارش قدس آنلاین، ادبیات پایداری نوعی از ادبیات است که از دل شرایط خاص ایجاد می‌شود و در قالب آثار منظوم و منثور جامعه مخاطب را به ایستادگی در برابر ظلم و بیان کردن ستم‌ها ترغیب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محسن کاظمی نویسنده و پژوهشگر در توضیح ماهیت و ضرورت پرداختن ادبیات پایداری، بیان کرد: مهمترین وجه مهم در ادبیات پایداری حفظ هویت مردم ایران است. ادبیات پایداری در ایران امروز همچنان به شکل حماسی، تبلیغی و تهییجی نوشته می شود.

وی افزود: البته به کارگیری ادبیات حماسی، تبلیغی و تهییجی در زمان جنگ کاملا بجا و مناسب بود یعنی زمانی که رزمندگان ما در کارزار و میدان جنگ بودند، به چنین رویکردی نیاز داشتیم و این رویکرد در زمان خود جزو ملزومات بود.

کاظمی ادامه داد: اما پس از این زمان لازم بود به ادبیات پایداری از منظر تاریخی، فلسفی، روانشناختی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نگاه کنیم. رویکردی که در این سال‌ها مغفول واقع مانده.

این نویسنده در پاسخ به این پرسش که چرا ادبیات پایداری همچنان درگیر رویکرد تبلیغی و تهییجی است، گفت: مهمترین موضوع این است که شاید متولیان این امر هنوز نیاز به گذر از این مرحله را درک نکرده اند.

رسالت نویسندگان تعهد به تاریخ است

کاظمی در توضیح اینکه خلاقیت تا چه اندازه در خلق آثار در ادبیات پایداری موثر است، بیان کرد: این امر به سبک کاری که انجام می دهید، بستگی دارد. اگر می خواهید در بحث رمان و داستان در این حوزه قلم فرسایی کنید، حتما باید از خلاقیت برخوردار باشید تا گونه‌های ادبی را برای جذابیت روایت به کار بگیرید اما در کارهای پژوهشی، فکری و اندیشه ای خلاقیت باید در اتخاذ روش ها خود را نشان دهد تا بتواند ما را به کنه حقایق برساند.

وی با اشاره به رسالت هنرمندان افزود: هرکسی که به وظیفه خود به درستی عمل کند، رسالت حقیقی خویش را به بهترین شکل انجام داده است.

این نویسنده ادامه داد: هنرمند برای کاستن از دردها و آلام جامعه باید در سمت و سوی مردم بایستد. بر همین اساس نویسندگان و پژوهشگران باید واقعیت های رویداده در تاریخ را به تصویر بکشند و اگر جز این باشد ما به مردم خیانت کرده ایم.

وی تصریح کرد: رسالت و تکلیف ما نویسندگان و پژوهشگران این است که وفادار به حقیقت و تاریخ باشیم؛ هنرمندان باید متعهد به استفاده از هنرشان جهت انعکاس رنج ها و آلام مردم باشند.

دیوار بلند میان نویسندگان و سینماگران

کاظمی در انتها و در پاسخ این سوال که به رغم اهمیت اقتباس در تولید آثار برجسته حول محور ادبیات پایداری در جهان این موضوع آن چنان که باید و شاید در ایران مورد توجه نیست، بیان کرد: بین نویسندگان و سینماگران ما دیوار بلندی کشیده شده است؛ در این مفهوم که نه سینماگران نویسندگان را درک می کنند و نه نویسندگان سینماگران را.

این نویسنده تاکید کرد: به همین دلیل در تولید یک اثر سینمایی از وضعیت تحقیق و پژوهش و تولید یک کار ادبی در آثار سینمایی غفلت می شود. ناآشنایی این دو دنیا با یکدیگر سبب شده از هم دور بیفتند و نتوانند همدیگر را درک کنند.

وی اظهار داشت: البته در این میان اگر در مواردی شاهد موفقیت بوده ایم به دلیل این است که این دو (سینماگران و نویسندگان) نزدیک به هم بوده اند. یعنی در چنین مواردی که فیلمی به درخشش و موفقیت در اقتباس می رسد حتما در کنار یک سینماگر یک نویسنده و پژوهشگر توانمند هست که این اقتباس را جهت دهی می کند.

کاظمی تاکید کرد: نباید از یاد برد که در این میان بحث حقوق مادی و معنوی برجسته است؛ سینماگر تصور می کند اگر کار خود را از اثری اقتباس کند، این کار به نام او تمام نمی شود بلکه به نام کسی می شود که این کار را آفریده و نوشته است و همان گونه که به بازیگر، فیلمبردار، صدابردار دستمزدی را پرداخت می کند، باید هزینه ای را هم به نویسنده به عنوان صاحب اثری که از آن اقتباس می شود، پرداخت کند. در نتیجه برای صرفه جویی در چنین هزینه ای اساسا به این سمت نمی آیند و اگر مواردی پیش بیاید هم عمدتا از نوع سرقت ادبی است.

محسن کاظمی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران و از فعالان عرصه خاطره نگاری و تاریخ شفاهی به شمار می‌رود. وی در سال ۱۳۷۴ به عنوان وقایع نگار به هیئت معارف جنگ ارتش پیوست و تا سال ۱۳۷۷ در آنجا فعالیت داشت و سلسله گزارش‌هایی از سفرهای میدانی آن تهیه کرد. قسمتی از این گزارش‌ها تحت عنوان یادداشت‌های سفر شهید صیاد شیرازی در سال ۱۳۷۸ انتشار یافت.

او از سال ۱۳۷۴ با دفتر ادبیات انقلاب اسلامی همکاری کرد و گفت وگوهایی با شخصیت‌های سیاسی و مبارز انجام داد.

از وی گزارش‌ها و مقالات بسیاری در جراید و نشریات منتشر شده‌است. برخی نوشته‌ها و مقالات تحقیقی وی در همایش‌ها و نشست‌های تخصصی ارائه شده‌است.

خاطرات جواد منصوری، خاطرات احمد احمد، خاطرات مرضیه حدیدچی دباغ، خاطرات عزت شاهی و یادداشت‌های سفر شهید صیاد شیرازی بخشی از آثار در کارنامه نویسندگی کاظمی در این سال‌هاست.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: محسن کاظمی ادبیات پایداری ادبیات پایداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۳۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه جبهه پایداری برای رسیدن به هیئت رئیسه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

نماینده مردم زنجان در مجلس گفت: هنوز هیچ تصمیمی در جبهه پایداری در مورد هیات رئیسه مجلس گرفته نشده است. صحبت‌هایی صورت گرفته و ما هر هفته جلسه داریم که یکی از موضوعات مورد بحث هم ریاست مجلس و ریاست کمیسیون‌هاست، اما هنوز برای تصمیم گیری زود است.

حجت الاسلام مهدی باقری نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی درخصوص ترکیب مجلس آینده و انتخابات هیات رییسه مجلس آینده که مباحث مختلفی پیرامون آن مطرح می‌شود، گفت: مجلس یازدهم الحمدلله مسیر خوبی را در بحث پیگیری مشکلات مردم آغاز کرد و حضرت آقا هم این مجلس را تایید کردند و تاکید کردند این مجلس مشکلات مردم و مسائل کشور را محور کار‌ها قرار دهد، موضوعات روز را پیگیری کند و مسائل اصلی مردم برای مجلس یازدهم اولویت داشته است.

این مسیر تنها مسیر صحیحی است که چه مجلس یازدهم و چه هر مجلسی باید پیگیری کند لذا هر تغییر و تحولی در راستای تعالی و ارتقاء همین مسیر باشد درست است وگرنه صرفا پیگیری این که مسئول‌ها عوض شوند و افرادی که در صندلی‌ها قرار می‌گیرند تغییر کنند هیچ مشکلی را حل نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این حرف به معنای آن نیست که ترکیب فعلی خوب است، خیر؛ اما به گونه‌ای نباید باشد که اگر تحولی مدنظر عزیزان نماینده دوره دوازدهم باشد محدود به تغییر فرد یا افراد شود. بله مجلس یازدهم اشکالات و نقاط ضعفی داشته که باید برطرف شود، منتها نقاط قوتی هم داشته که باید دنبال و تقویت شود.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پاسخ به این سوال که «شما این نقاط ضعف و اشکالات را متوجه رییس مجلس می‌دانید؟»، عنوان کرد: خیر، ضعف هیات رییسه. اتفاقا به نظر من رییس مجلس قوی بوده، اما اعضای هیات رییسه با قدرت برخورد نکردند که رییس متهم به این شده که مثلا تک روی می‌کرده. به عقیده بنده اگر به آن میزانی که رییس وقت می‌گذاشت، سایر عزیزان هم وقت می‌گذاشتند با جدیت و بدون تعارفات سیاسی برخورد می‌کردند همان جدیتی که رییس مجلس داشت اگر سایر اعضای هیات رییسه هم داشتند، کار‌ها بهتر پیش می‌رفت.

وی افزود: به نظرم پیش از آنکه ایراد را به رییس مجلس بگیریم باید به اعضای هیات رییسه بگیریم؛ نه به معنای اینکه کار نکردند، بلکه با تعارف کار کردند. خیلی از موضوعاتی بود که باید در دستورکار قرار می‌گرفت که هیات رییسه آن‌ها را در برنامه دستور قرار نداد.

باقری در پاسخ به سوالی درخصوص داوطلبان کرسی ریاست، ابراز داشت: آن چیزی که من پیگیری کردم فعلا جدی نشده، یعنی بعضی‌ها مطرح هستند یا دوست دارند مطرح شوند، اما فکر می‌کنم تا پایان اردیبهشت ماه رایزنی‌ها و صحبت‌ها ادامه خواهد داشت و به این زودی نمی‌شود جمع بندی کرد.

بازرس شورای مرکزی جبهه پایداری درخصوص تصمیم این تشکل سیاسی پیرامون انتخابات هیات رییسه مجلس تاکید کرد: هنوز هیچ تصمیمی در جبهه پایداری در این مورد گرفته نشده است. صحبت‌هایی صورت گرفته و ما هر هفته جلسه داریم که یکی از موضوعات مورد بحث هم ریاست مجلس و ریاست کمیسیون‌هاست، اما هنوز برای تصمیم گیری زود است.

نماینده مردم زنجان ابراز داشت: کار جبهه در شورایی به صورت گروهی است لذا من صحبتی در این مورد نمی‌توانم داشته باشم، منتها نظر شخصی من این است که مهم‌ترین عاملی که در مجلس می‌تواند باعث کارآمدی مجلس باشد ترکیب هیات رییسه است نه لزوماً رییس.

وی ادامه داد: حتما باید تلاش کنیم که با همفکری تمامی نمایندگان مجلس دوازدهم کار پیش برود. ببینید کار مجلس کار گروهی و شورایی است؛ به هیچ عنوان رفتار فردی یا حزبی جواب نمی‌دهد بلکه باید تعامل، همکاری و محبت بین تمام نمایندگان باشد که همه نمایندگان احساس کنند توانسته اند نقش آفرین باشند و اینکه هیات رییسه کارآمدی پای کار باشد.

باقری خاطرنشان کرد: نگاه شخصی من زمانی که با دوستان صحبت می‌کنم این است که همکفری و همکاری و محبت بین تمام نمایندگان باید باشد، از نمایندگان اقلیت تا اصلاح طلبان، معتدلین، مستقلین و دوستان جبهه انقلاب همه باید با هم همدل باشند. ببینید یک موضوع کلانی در کشور است. حکمرانی در کشور درست پیش نخواهد رفت جز اینکه تمام مسئولان و کارگزاران نظام باهم وحدت و همکاری داشته باشند، این در سطح مجلس اتفاقا در یک بسته کوچک‌تر نسبت به کل نظام خیلی بیشتر نمود دارد.

وی اضافه کرد: هرکسی بخواهد غیر این فکر کند مجلس وحدت خود را از دست می‌دهد ما در مجلس یازدهم هرجا همدلی عمومی داشتیم کار را بهتر پیش بردیم و هرجا این اتفاق نیفتاده باعث دودستگی و چنددستگی شده است.

بازرس شورای مرکزی جبهه پایداری گفت: تلقی شخصی من با توجه به برآیندی که از جلسات شورا و فعالیت‌های جبهه پایداری در این ۴ سال داشتم این است که حتما تلاش ما به این سمت است که همدلی و وحدت در عموم مجلس ایجاد شود، جبهه پایداری به هیچ عنوان به این سمت نمی‌رود که بخواهد رفتار‌های انفرادی و تکروی از خود نشان دهد و تمام تلاش دوستان پایداری این است که وحدت و همدلی در کل مجلس باشد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • صغیر اصفهانی، شاعری که اندیشه‌ای کبیر داشت
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها
  • جایزه قلم آمریکا با حمایت نویسندگان از مردم غزه لغو شد
  • جایزه قلم آمریکا در پی حمایت نویسندگان از مردم غزه لغو شد
  • جایزه آمریکایی که با حمایت نویسندگان از مردم غزه لغو شد
  • آزادی بیان به سبک غرب / جایزه آمریکایی که با حمایت نویسندگان از مردم غزه لغو شد
  • تنها راه نجات جامعه توسعه فرهنگ همگرایی است
  • نقشه جبهه پایداری برای رسیدن به هیئت رئیسه چیست؟