Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم سینمایی «گشت ارشاد ۳» و «دینامیت» نماینده سینمای کمدی در اکران پاییزه سینمای ایران هستند، دو فیلمی که به راحتی مرز ۱۰ میلیارد فروش را رد کرده و همچنان امید به فروشی چشم گیر دارند، اما نکته قابل تامل در مورد این دو فیلم همان تئوری ساخت آثار بفروش و سطحی است.  

خبرگزاری میزان - سینمای کشور طی دو سال گذشته روز‌های بحرانی را پس از شیوع پاندمی کرونا پشت سر گذاشته است، تعطیلی مداوم سینما‌ها و محدودیت‌های مختلف برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری باعث شد تا سینما در عرصه تولید و پخش لطمات فراوانی را تجربه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با شروع واکسیناسیون سراسری، اما بالاخره ورق برای سینما برگشت، سینمایی که دو سال با صف طولانی فیلم‌های اکران نشده روبرو شده بود سرانجام روزنه امیدی پیدا کرد تا بتواند بار دیگر شاهد حضور تماشاگران در سالن‌های سینما باشد.

شروع همه گیری بیماری کرونا بدون شک مشکلات فراوانی برای اهالی سینما به همراه داشت، اما از سوی دیگر برخی هنرمندان اعتقاد داشتند که این وقفه طولانی مدت می‌تواند زمینه‌ای برای تفکر بیشتر و تولید آثار با کیفیت برای دوران پساکرونا باشد، این هنرمندان معتقد بودند که سینما می‌تواند از دوران گیشه زدگی خود فاصله گرفته و سطح سلیقه مخاطبان را بالا ببرد، اما طیف جدید اکران‌های سینما نشان داد که این نوع از نگاه به دوران کرونا کمی خوشبینانه بوده است.  

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

سینما‌های سراسر کشور پس از شروع واکسیناسیون شاهد اکران گسترده سینما‌های سراسر کشور هستند، به خصوص بعد از اعلام صد در صدی شدن ظرفیت سالن‌های سینما امید سینماگران به موفقیت آثارشان بیش از پیش شد، در حال حاضر سینما‌ها شاهد اکران آثاری در ژانر کمدی، اجتماعی، تاریخی و دفاع مقدس هستند، اما همچون دوران پیش از کرونا بار دیگر گیشه در اختیار سینمای کمدی بفروش است.

فیلم سینمایی «گشت ارشاد ۳» و «دینامیت» نماینده سینمای کمدی در اکران پاییزه سینمای ایران هستند، دو فیلمی که به راحتی مرز ۱۰ میلیارد فروش را رد کرده و همچنان امید به فروشی چشم گیر دارند، اما نکته قابل تامل در مورد این دو فیلم همان تئوری ساخت آثار بفروش و سطحی است.  

فیلم سینمایی گشت ارشاد ۳ از همان ابتدا با حاشیه کار خود را آغاز کرد حضور بهنام بانی به عنوان بازیگر اصلی این فیلم سومین نسخه از فیلم گشت ارشاد را در صدر حاشیه‌ها قرار داد، اتفاقی که امید فیلمساز برای فروش فیلمش را بسیار بالا برد.  

اما به طور کلی اکران این فیلم با وجود فروش میلیاردی یک حرکت رو به عقب برای سینمای کشور است، اکران گشت ارشاد در دورانی که مخاطبان بعد از دو سال بار دیگر به سالن سینما آمده اند نه تنها خدمتی به سینما بلکه سنگ بزرگی برای پیشرفت هنر هفتم محسوب می‌شود.  

گشت ۳ در ابعاد مختلفی قابل نقد است، اما مهمترین مشکل این نداشتن فیلم است، داستان و درام اصلی اثر کاملا کلیشه‌ای و وام گرفته از موفقیت‌های دو فیلم قبلی است، اثری که مشخصا فیلمنامه دم دستی و سطحی داشته که بر پایه شوخی‌های سطحی و سخیف بنا نهاده شده است، گویی اکثریت لحظات فیلم نه از دل فیلمنامه که از بداهه بازیگران ایجاد می‌شود، اما مشکل آنجاست که این بداهه پردازی تا حدی بالا می‌گیرد که درام کاملا در شوخی‌های سطحی گم می‌شود.  

از سویی گروه بازیگران این فیلم یک معضل دیگر است، به غیر از امیر جعفری که از تجربه اش وام می‌گیرد، سایر بازیگران نسبت به دو نسخه قبلی افت چشمگیری داشته و گه گاه همان کلاژ سابق را ارائه می‌دهند، ضعف دو بازیگر اصلی پولاد کیمیایی و ساعد سهیلی گا‌ها تا جایی پیش می‌رود که بازی مبتدیانه بهنام بانی از آن‌ها پیشی می‌گیرد.  

این فیلم اثر به طرز واضحی با سرعت زیاد و در زمان کم ساخته شده است، این شیوه از ساخت را می‌توان به راحتی با تماشای پلان‌های کاملا دم دستی و ساده فهمید، تصاویری که هیچ گونه خلاقیتی در آن‌ها نبوده و صرفا بازیگران را در خود جای می‌دهند.  

فیلم سینمایی گشت ارشاد ۳ هرچند نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان فروش داشته، اما زنگ خطری معنادار نسبت به بازگشت سینمای گیشه زده و بفروش است، سینمایی که به هیچ وجه به تفکر و فرهنگ مخاطب توجه نداشته و فیلمنامه خود را تا شوخی‌های مبتذل مجازی پایین می‌آورد. اثری که امید می‌رود پایانی بر سه گانه گشت ارشاد باشد.  

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سینما سینمای ایران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار سینما سینمای ایران سینمای ایران فیلم سینمایی گشت ارشاد ۳ سینما ها دو فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۴۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از اداره‌کل روابط عمومی سازمان سینمایی، متن این فراخوان به این شرح است:

معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی، با هدف ارتقای سینمای ایران از طریق مساله‌یابی دقیق و شناخت چالش‌های اصلی آن، محورهای پژوهشی سازمان سینمایی را (که با نظرخواهی از سینماگران، پژوهشکده‌ها پژوهشگران، استادان دانشگاه، بخش‌های مختلف سازمان سینمایی، اصناف و انجمن‌های سینمایی گردآوری شده است) با رویکرد میان‌رشته‌ای و کاربردی، پس از پالایش توسط شورای پژوهشی معاونت، به شرح زیر اعلام می‌نماید:

*محورهای پژوهشی:
۱- سینمای ایران، گفتمان و آرمان‌های انقلاب اسلامی
۲- سینمای دفاع مقدس و مقاومت
۳- جهش تولید در سینمای ایران و چالش های پیش رو
۴- کارکرد های سینما در روایت پیشرفت ایران اسلامی و امید افزایی
۵- طراحی الگوی بهره‌گیری از ظرفیت زیست بوم علم و فناوری در توسعه زیرساخت‌های سینما درایران
۶- ظرفیت‌های سینما در کار آفرینی و اشتغال
۷- ظرفیت‌های روایی سینمای ایران درخارج از تهران (مستند، انیمیشن و داستانی)
۸-سینما، فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی (ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای آینده سینمای ایران)
۹- موانع و راهکارهای تقویت فیلمنامه در سینمای ایران
۱۰- ظرفیت‌های ادبیات فارسی، فرهنگ عامه و موسیقی محلی در تولید آثار انیمیشن، مستند و داستانی
۱۱- خلاء‌ها و چالش‌های حقوقی سینمای ایران (حقوق مخاطب ، مالکیت معنوی ، نظام قراردادها و ... )

سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، از کلیه مراکز علمی و پژوهشی، اساتید و پژوهشگران برای همکاری دعوت به عمل می‌آورد.

* علاوه بر حمایت از طرح‌های پژوهشی در محورهای ده‌گانه یاد شده، چنانچه پایان نامه‌هایی به موضوعات مذکور بپردازند و یا به صورت خلاقانه به یکی از نیازهای کاربردی سینمای ایران پاسخ دهند، درمقطع کارشناسی ارشد تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال و درمقطع دکتری تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال، مورد حمایت قرارخواهند گرفت.
پژوهشگران محترم قبل از ارائه طرح‌نامه پژوهشی (پروپوزال)، ارائه فرم درخواست طرح اولیه پژوهشی (RFP) و قطعی کردن عنوان پژوهش، ضروری است برای دریافت فرم مربوطه به آدرس سایت اینترنتی زیر مراجعه نمایید.
apf.farhang.gov.ir/fa/deputy/appliedresearch

• مهلت ارسال آثار: ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
درخواست‌ها و طرح‌نامه‌های پژوهشی می‌بایستی به ایمیل‌های معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی cinemares@chmail.ir ارسال شوند. بدیهی است این طرح‌ها، نزد سازمان امانت خواهند بود.

• شماره تماس : ۳۸۵۱۲۲۳۴ - ۰۹۱۲۵۳۶۶۶۸۵

صبا کریمی

دیگر خبرها

  • بزرگداشت کیومرث پوراحمد ؛ میراث این فیلمساز چه بود؟
  • زنده‌یاد اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شد
  • کیومرث پوراحمد پرچمدار سینمای کودک بود
  • اکران فیلم کوتاه؛ رفع تکلیف یا ضرورت؟!
  • سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد
  • اکران آنلاین غیرمنصفانه و ناعادلانه است/ چرا «کاپیتان» قربانی شد؟
  • فرزاد موتمن :سینمای ایران نیازمند دگردیسی است/ چرا تنوع ژانر نداریم؟
  • سینمای ایران نیازمند دگردیسی است/ چرا تنوع ژانر نداریم؟
  • نقش و اهمیت بانوان در سینمای ایران
  • بیش از ۱۶ هزار همدانی در تعطیلات نوروز به سینما رفتند