Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- وزیر نیرو با تاکید بر آمادگی برای توسعه و تداوم تبادل برق بین ایران و جمهوری آذربایجان، گفت: مطالعاتی در زمینه همکاری ایران، آذربایجان و روسیه درباره برق انجام شده و این آمادگی از سوی ایران برای آغاز همکاری درخصوص سنکرون شبکه‌های برق این کشورها وجود دارد.

به‌ گزارش  وزارت نیرو، «علی‌اکبر محرابیان» در دیدار با سفیر جمهوری آذربایجان، بر آمادگی ایران برای گسترش روابط در بخش آب و انرژی با این کشور تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به روابط دیرینه دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه آب و انرژی، افزود: دو کشور اشتراک‌های فراوانی در زمینه آب‌های مرزی دارند که باید با گفت‌وگوی مستمر بتوان از ظرفیت‌های مشترک حداکثر بهره را انجام داد.

محرابیان گفت: جمهوری آذربایجان در زمینه انرژی، فعالیت‌های بسیار خوبی را در سال‌های گذشته از جمله استخراج گاز و تولید برق داشته که قابل تحسین است.

وزیر نیرو با تاکید بر ضرورت گسترش روابط تهران- باکو حول محور آب و انرژی، اظهار داشت: امکان افزایش میزان مبادلات اقتصادی بین دو کشور وجود دارد؛ از جمله اینکه در موضوع رودخانه ارس، کارهای مشترکی انجام شده که لازم است در قالب همکاری مشترک، این فعالیت‌ها دنبال شده و به نتیجه برسند.

وی، بر لزوم تکمیل بخش نیروگاه‌های برق‌آبی سدهای «قیزقلعه‌سی» و «خداآفرین» روی رودخانه ارس تاکید کرد.

محرابیان ادامه‌داد: اصل سرمایه‌گذاری در این حوزه انجام و سد ساخته شده، اما نیروگاه برق‌آبی آن هنوز نصب نشده است. طبق گزارش پیمانکار نیز بخشی از تجهیزات، خریداری و به محل سد منتقل شده است.

وزیر نیرو با ابراز تمایل برای افزایش مبادلات کشورهای مذکور در زمینه برق، خاطرنشان‌کرد: با توجه به متفاوت بودن زمان اوج مصرف این کشورها در تابستان و زمستان، افزایش ترانزیت برق به صورت متناوب امکان‌پذیر است تا در کنار تامین نیازهای برق، درآمدی برای کشورهای مذکور باشد.

وی بیان‌داشت: در تلاش هستیم کمیسیون فنی مشترک دو کشور را به‌سرعت تشکیل دهیم و نماینده ایران در این کمیسیون را معرفی ‌کنیم. این کمیسیون باید برای بررسی مسائل و همکاری‌های مشترک به‌صورت دائمی برگزار شود.

برای توسعه روابط با ایران مصمم هستیم
«علی علیزاده»، سفیر جمهوری آذربایجان در ایران نیز در این دیدار با تاکید بر این‌که در توسعه روابط با ایران مصمم هستیم، اظهار داشت: برای همکاری‌های دو کشور در حوزه نیرو، سدهای خداآفرین و قیزقلعه‌سی را به اتمام می‌رسانیم، البته در این حوزه بین دو کشور کمیسیون فنی مشترک و جلسه‌هایی نیز برگزار شده است.

سفیر جمهوری آذربایجان در ایران با اشاره به همکاری‌های تنگاتنگ دو کشور در حوزه نیرو، افزود: تمایل داریم همه کارهای عقب‌مانده در این بخش جبران شود.

 هفتم آذرماه امسال در سفر رییس جمهوری به جمهوری آذربایجان، آیت الله رئیسی از درخواست رییس‌جمهوری این کشور مبنی بر تقویت مناسبات اقتصادی دو کشور و توسعه مسیرهای ترانزیتی با حضور شرکت‌های ایرانی، استقبال کرد.

«الهام علی‌اف» گفت: کارگروه ویژه ای باحضور مقام‌های عالی دولت برای پیگیری و اجرایی شدن توافقات مطرح شده تشکیل خواهد داد.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جمهوری آذربایجان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۴۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی به شبکه سراسری گاز در کردستان 

ایسنا/کردستان مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان گفت: شرکت گاز استان کردستان ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرده است.

احمد فعله گری امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت در جمع خبرنگاران استان، صنایع را از مهمترین رکن های هر جامعه برای افزایش تولید عنوان کرد و افزود: شرکت گاز استان کردستان ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرده است.

وی رونق صنعت را نشانه توسعه هر استان عنوان کرد و افزود: اهمیت اصلی و واقعی گاز طبیعی با توجه به ارزش افزوده فراوان و قابلیت تبدیل به هزاران نوع کالای با ارزش اقتصادی در بخش صنعت بعنوان ماده اولیه و یا منبع انرژی ظاهر می شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان گفت: نیاز روزافزون به گاز برای تأمین انرژی و سوخت و همین‌طور ارز حاصل از فروش و صادرات برای سرمایه گذاری و راه اندازی صنایع مادر و زیربنایی در کشور، اندیشه تمرکز بخشیدن فعالیت‌های مرتبط با صنعت گاز را تقویت کرد.

وی با اشاره به اینکه یک هزار و ۸۹۲ واحد صنعتی استان مشمول قانون مصوبه شورای اقتصاد شدند، بیان کرد: این تعداد واحد در مجموع سالانه مصرف کننده ۵۶ میلیون لیتر فرآورده های نفتی بودند که با برنامه ریزی مدون، تمام صنایع پر مصرف تا پایان سال جاری به شبکه سراسری گاز طبیعی وصل می شوند.

فعله گری به تعداد صنایع گازدار شده مصوبه شورای اقتصاد تا پایان فروردین ماه اشاره و بیان کرد: تاکنون ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد گازدار شده اند که با تحت پوشش قرار گرفتن این تعداد صنایع سالانه در مصرف ۵۲ میلیون لیتر سوخت های مایع صرفه جویی می شود.

وی  یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰۰ واحد صنعتی به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل شد که برای گازرسانی به این تعداد واحد صنعتی و تولیدی ۳۸ کیلومتر شبکه گذاری انجام گرفته است.

این مقام مسئول یادآور شد: در حال حاضر با گازرسانی به ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی که با حجم شبکه گذاری ۶۳۰ کیلومتر انجام گرفته و با گازرسانی به این واحدهای تولیدی و صنعتی ۹۳ درصد حجم جایگزینی گاز طبیعی به جای سوخت های مایع محقق شده که در سال جاری با گازرسانی به اهداف پیش بینی شده این حجم جایگزینی به ۹۵ درصد افزایش خواهد یافت.

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان در ادامه سخنانش بهره مندی واحدهای صنعتی از انرژی مطمئن و در دسترس را موجب افزایش تولید و اشتغال زایی پایدار عنوان کرد و گفت‌: با پروژه‌هایی که در بخش گازرسانی به واحدهای صنعتی فعال است تا پایان سال جاری تعداد دیگری از واحدهای صنعتی به چرخه مصرف کنندگان گاز طبیعی می‌پیوندند.

فعله گری افزود: در سال ۱۴۰۳ برنامه ریزی برای گازرسانی به ۴۰ واحد تولیدی و صنعتی صورت گرفته که تا پایان فروردین ماه تعداد ۳ واحد صنعتی به صف مصرف کنندگان گاز طبیعی افزوده شده اند.

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان در پاپان افزود: ناگفته نماند که منابع عظیم گاز ایران می‌تواند در تحقق اقتصاد ملی و یا اصلاح اقتصادی کشور نقش‌آفرینی کند. کارکرد و نوع فعالیت تمام مولفه‌های اقتصادی در حمایت از تولید داخلی نقش اساسی دارد، اما در این میان جایگاه صنایع و فعالیت‌های صنعتی، نقشی حساس را به خود اختصاص داده است و امروزه در اکثر کشورهای جهان صنعت و تولیدات صنعتی، نقش مهمی در تولید ملی و رشد اقتصادی جامعه دارد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • اتصال ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی به شبکه سراسری گاز در کردستان 
  • آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان
  • جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت سریلانکا شریک شود
  • اتصال سرویس کارت‌های اعتباری ایران و روسیه/ مسکو از تجربه دهه‌ها مقاومت ایران در برابر تحریم بهره می گیرد
  • به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • کنعانی: به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • استقبال ایران از توافق مرزی آذربایجان و ارمنستان
  • ایران به توافقات انجام شده بین آذربایجان و جمهوری ارمنستان احترام می‌گذارد