Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@23:29:14 GMT

ارتباط مصرف فست‌فود و کاهش حافظه کوتاه‌مدت

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۷۴۲۹۰

ارتباط مصرف فست‌فود و کاهش حافظه کوتاه‌مدت

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انجام یک مطالعه ارتباط مصرف فست‌فود و حافظه کوتاه‌مدت را در دانشجویان ساکن خوابگاه بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، «غذاهای فوری» یا فست‌فودها؛ غذاهایی هستند که به سرعت طبخ و آماده شده و در رستوران‌ها و کافه‌ها به عنوان یک وعده کامل و یا یک میان وعده غذایی عرضه می‌شوند و شامل انواع ساندویچ، برگرها، مرغ، ماهی و میگو سوخاری، هات داگ، سیب زمینی سرخ‌کرده، ناگت مرغ، انواع پیتزاها، سوسیس، کالباس، فلافل و سمبوسه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در سال‌های اخیر مصرف غذاهای فوری یا فست‌فودها در سراسر جهان افزایش قابل توجهی داشته است.

مطالعات اخیر حاکی از آن است که مصرف فست‌فود، با ابعاد مختلف عملکرد شناختی مغز مرتبط است. بر همین اساس، پژوهشگران با انجام یک مطالعه ارتباط مصرف فست فود با حافظه کوتاه‌مدت دانشجویان ساکن خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز را بررسی کردند.

در این مطالعه ۱۸۲ دانشجوی مقطع کارشناسی به روش تصادفی از خوابگاه‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انتخاب شدند. با استفاده از پرسش‌نامه، اطلاعات جمعیت‌شناختی، قد، وزن و شاخص BMI و میزان مصرف فست‌فود، سالاد، نوشابه و دوغ آن‌ها جمع‌آوری شد. همچنین برای ارزیابی حافظه کوتاه مدت در دانشجویان، از تست حافظه استاندارد «وکسلر» استفاده شد.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که ۱.۳ درصد از این دانشجویان کمتر از یک‌بار در هفته، ۱۸.۴ درصد حدود یک تا دو بار، ۲۵.۳ درصد سه تا چهار بار و ۵۵.۱ درصد از دانشجویان پنج‌ بار و بیشتر در هفته فست‌فود مصرف کرده بودند. با این‌که بررسی‌های این مطالعه حاکی از مصرف کمتر فست فود در دختران نسبت به پسران بود و این میزان در دانشجویان سال آخر نسبت به دانشجویان سال اول بیشتر بود، اما این تفاوت معنادار نبود.

همچنین اگرچه رابطه بین مصرف فست فود و سالاد با حافظه کوتاه مدت معنادار نبود، اما مصرف بیشتر فست فود و سالاد توسط دانشجویان با نمره کمتر حافظه در آنان همراه بود. همچنین حافظه کوتاه مدت با مصرف نوشابه ارتباط مثبت و معنادار و با مصرف دوغ رابطه معکوس و معنادار داشت.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که میزان مصرف فست فود در دانشجویان خوابگاهی بالاست و مصرف بیشتر فست فود با نمره کمتر حافظه کوتاه مدت در آنان مرتبط است.

پژوهشگران این تحقیق می‌گویند: با توجه به اینکه جمع زیادی از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، در خوابگاه‌ها سکونت دارند، انجام طرح‌های تحقیقاتی در جهت علت‌یابی مصرف بالای فست فود در این گروه و برنامه‌ریزی برای بهبود وضعیت تغذیه‌ای آنان در خوابگاه‌ها ضروری است.

به گفته این پژوهشگران، یکی از محدودیت‌های این مطالعه، مقطعی بودن و حجم نمونه پایین این مطالعه است. زیرا در مطالعات ارتباط سنجی، طراحی مطالعه و حجم نمونه آن بر نتیجه مطالعه بسیار اثرگذار است. همچنین مواردی مانند طول مدت مصرف فست فود و نوشابه و همچنین زمان انجام تست حافظه نیز می‌تواند بر نتیجه مطالعه مؤثر باشد، ولی در پرسشنامه‌های مورد استفاده در این مطالعه لحاظ نشده است.

محققان این مطالعه پیشنهاد می‌کنند که در مطالعات آینده اثرات مصرف فست فودها بر حافظه بلندمدت و عملکرد تحصیلی دانشجویان مورد ارزیابی قرار گیرد.

در انجام این مطالعه مرضیه اکبرزاده، سید عماد مرتضوی، رومینا داوودپور، ملیحه کرمی‌زاده و زهرا سهرابی؛ پژوهشگران دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه، فروردین سال ۱۳۹۹ به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی ارتباط مصرف فست‌فود با حافظه کوتاه مدت در دانشجویان ساکن خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز» در مجله علوم پزشکی صدرا منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فست فود حافظه دانشجو خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی شیراز دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارتباط مصرف فست فود حافظه کوتاه مدت مصرف فست فود خوابگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۴۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین،مطالعه‌ای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان می‌دهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کم‌شنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده می‌کنند پایین‌تر است.

تسنیم در خبری نوشت:نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کم‌شنوایی می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبه‌رشد که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آن‌ها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسی‌ها ارتباط واضحی بین شدت کم‌شنوایی و زوال عقل در آن‌ها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکت‌کنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکت‌کننده کم‌شنوا که از سمعک استفاده می‌کردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.

چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کم‌شنوایی و زوال عقل است، اضافه می‌کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899246

دیگر خبرها

  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • با سوپر غذای تقویت‌کننده مغز آشنا شوید
  • چگونه خطر ضعف حافظه را کاهش دهیم؟