Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از اجرای طرح "مشارکت بهره برداران در توسعه پایدار کشاورزی" با ژاپن در استان خبر داد.

اکبر فتحی در گفت‌وگوی خبری، گفت: این طرح در ۱۲ شهرستان و ۷۰ روستای استان با مشارکت خود بهره برداران در حال اجرا بوده که به احیای دریاچه ارومیه کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی افزود: در این طرح اقدامات به‌زراعی (مصرف آب کمتر برای تولید محصول بیشتر)، دقت بیشتر در انتقال آب و جلوگیری از هدررفت آب مزارع و در نهایت صرفه جویی در این خصوص انجام می‌گیرد.

وی با بیان این‌که امیدواریم این طرح به سایر روستاهای استان نیز تسری یابد، ادامه داد: این طرح در راستای توجه به معیشت و درآمد بهره برداران نیز برنامه ریزی شده است. بر این اساس می‌خواهیم با استفاده از تجارب بین المللی بدانیم که چگونه می‌توان با مصرف آب کم، محصول بیشتری تولید کرد.

فتحی با بیان این‌که در این راستا برخی اقدام زیرساختی چون شبکه‌های آبیاری احداث شده است، افزود: از تمامی کشاورزان خواهشمندیم تا هر چه سریعتر به تجهیز مزارع خود به این نوع شبکه‌ها اقدام کنند. ۸۵ درصد منابع مالی این اقدام از محل منابع دولتی تامین می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه، اظهار کرد: در کنار این حوضه، دو حوضه آبریز دیگر استان نیز درگیر خشکسالی و کم آب هستند.

وی با بیان این‌که اقدامات جهادکشاورزی در حوزه خشکسالی دریاچه ارومیه در دو بحث ارتقای راندمان آبیاری و عملکرد در واحد سطح انجام می‌گیرد، گفت: در بحث راندمان آبیاری، اجرای شبکه‌های آبیاری و بهسازی کانال‌های آبیاری و سیستم‌های نوین آبیاری چون قطره‌ای و بارانی مطرح هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به طرح حذف محصولات پرمصرف آبی در اراضی حوضه دریاچه ارومیه و جایگزینی آن با محصولات کم آب بر، افزود: این اقدام مورد اقبال کشاورزان نیز قرار گرفته است و با مشارکت خود آن‌ها انجام می‌گیرد.

وی در خصوص این‌که آیا این طرح باعث کاهش درآمد کشاورزان نمی‌شود، خاطرنشان کرد: تنها در حوزه محصولات جالیزی چون گوجه فرنگی و خیار، طی سال‌های اخیر گلخانه‌هاب استان رشد ۳۲۰ درصدی را داشتند.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ها تلاش می‌شود تا محصولات پرآب بر معمولا در حوضه ارس و سفیدرود کشت شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی آذربایجان شرقی دریاچه ارومیه بهره برداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۴۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدجعفر عظمائی افزود: ۴۹ فقره پروانه بهره‌برداری معدن (بهره‌برداری از معدن جدید) با میزان سرمایه‌گذاری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان و اشتغال ۲۰۰ نفر در سال گذشته صادر شده که درمقایسه با سال ۱۴۰۱ افزایش ۵۳ درصدی داشته است.

وی گفت: پارسال ۲۹ فقره گواهی کشف معدن با مساحت حدود ۱۶۲ کیلومتر مربع صادر شده است که درمقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳برابر در مساحت افزایش یافته که این موضوع نیز افزایش علاقه مندی برای توسعه فعالیت‌های معدنی در استان را نشان می‌دهد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به احیا و فعال سازی ۳۰ معدن در سال ۱۴۰۲ افزود: پارسال حدود ۲.۳ همت حقوق دولتی معادن در این استان وصول شد.

دیگر خبرها

  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • بهره برداری ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است
  • اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌برداران بخش کشاورزی ارزیابی شد
  • ارزیابی اثربخشی دوره‌های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی
  • اجرای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در تاکستان‌های شیروان
  • ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب داریم