Web Analytics Made Easy - Statcounter

پارسا قابوسی نماینده مقطع کارورزی شورای صنفی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان اینکه مدت زمان برگزاری دوره‌های اینترنتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور یک سال و نیم است اظهار کرد: این دوره در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۲ سال به طول می‌انجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌طوری که می‌توان ادعا کرد دوره اینترنتی دانشجویان یک نیم‌سال به سنوات تحصیلی اضافه می‌کند. این امر به علت کمتر بودن مدت زمان دوره فیزیوپاتولوژی دانشجویان صورت می‌گیرد؛ دانشجویان در دوره فیزیوپاتولوژی پایه‌های علم پزشکی، مهارت‌های نسخه‌نویسی و آموزش‌های بالینی را فرا می‌گیرند. به همین منظور یک ترم از ابتدای دوره فیزیوپاتولوژی دانشجویان کاسته شده و به پایان دوره اینترنی یک ترم افزوده می‌شود. 

وی ادامه داد: طرح ریفورم از سال ۸۴ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرایی شد، در این راستا دوره اینترنی به مدت ۲ سال در این دانشگاه برگزار می‌شد. در سال ۹۶ با وجود اینکه برنامه ملی آموزش آموزش پزشکی عمومی توسط وزارت بهداشت ابلاغ شد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این طرح را قبول نکرد. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال ۹۸ به دلیل تهدیدهایی که از طرف دبیرخانه آموزش پزشکی عمومی وزارت بهداشت در راستای باطل شدن مدارک دانشجویان دوره پزشکی عمومی، مجبور شد طرح ملی آموزش پزشک عمومی را بپذیرد، بر این اساس مقرر شد دوره اینترنی دانشجویان ۱۸ ماهه برگزار شود.

طرح ملی آموزش پزشکی عمومی تنها برای دوره علوم پایه اجرایی شد

نماینده مقطع کارورزی شورای صنفی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تخلف دانشگاه در زمینه اجرایی نکرن طرح ملی آموزش پزشکی عمومی برای دوره کارورزی و کارآموزی گفت: با شیوع ویروس کرونا در کشور و کمتر شدن نظارت وزارت بهداشت در دانشگاه‌ها، طرح ملی آموزش پزشکی عمومی تنها برای دوره علوم پایه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرا شد و برای دوره‌های استاجری(کارآموزی) و دوره اینترنتی (کارورزی) اجرایی نشد. اخیرا به دلیل تغییر مسئولان وزارت بهداشت، اجرا شدن طرح ملی آموزش پزشکی عمومی در مقاطع بالاتر پزشکی نیز لغو شد و همچنان طرح ریفورم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرایی می‌شود.

وی افزود: اضافه شدن یک ترم به دوره اینترنی، منجر به آن شده که کارورزان یک نیمسال تحصیلی ( چهار ماه و نیم) را به مراکز بهداشتی تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فرستاده شوند. بر اساس طرح ریفورم، قرار بوده کارورزان در مراکز بهداشتی در کنار یک پزشک عمومی نسخه‌نویسی، طبابت کردن، ویزیت بیماران و تشخیص بالینی را فرا بگیرند. همان‌طور که می‌دانید پیش از شیوع ویروس کرونا نیز مراجعات مردم به مراکز بهداشتی برای ویزیت شدن توسط پزشک کاهش یافته و این مراجعات پس از شیوع کرونا نیز با کاهش بیشتری مواجه شده است. 

انجام امور خدماتی توسط دانشجویان پزشکی در مراکز بهداشت

قابوسی بیان کرد: در حال حاضر مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشتر در زمینه تزریق واکسن فعال هستند. بنابراین در حال حاضر دانشجویانی در ترم آخر تحصیل خود در رشته پزشکی عمومی به این مراکز فرستاده می‌شوند، مجبور به انجام کارهایی هستند که کوچکترین ارتباطی با رشته پزشکی ندارد.

وی با ذکر مثالی یادآور شد: این دانشجویان باید اطلاعات بیماران را وارد سامانه الکترونیکی وزارت بهداشت کنند یا کد ملی افراد واکسینه شده یا کسانی که تست کوویدشان مثبت شده را به ثبت برسانند. در بسیاری از موارد این دانشجویان مجبور می‌شوند با افرادی که واکسینه نشده‌اند تماس تلفنی برقرار کنند. حتی برخی از دانشجویان به عنوان نگهبان برای درست کردن صف تزریق واکسن، متصدی آزمایشگاه برای زدن مهر روی برگه آزمایش ایفای نقش کرده‌اند.

عضو شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به طور کلی می‌توان ادعا کرد دانشجویان رشته پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراکز بهداشتی این دانشگاه به انجام امور خدماتی مشغولند که کوچکترین ارتباطی با رشته پزشکی ندارد و به ارتقای آموزش و افزایش مهارت‌های آنان منتج نمی‌شود. انجام چنین اموری باید یا توسط پزشک عمومی مقیم مراکز بهداشت انجام شود. به نظر می‌رسد برای انجام چنین اموری ضرورت دارد فردی توسط مراکز بهداشتی دانشگاه استخدام شود، اما با وجود دانشجویان امور خدماتی به صورت رایگان یا ارزان‌قیمت برای دانشگاه انجام می‌شود.

وی افزود: دانشجویان علوم پزشکی شهید بهشتی ۴ ماه و نیم، بیشتر از سایر اینترن‌های کشور به دانشگاه خدمات رایگان ارائه می‌دهند. در نامه‌ای که توسط شورای صنفی خطاب به رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نوشته شد، درخواست لغو طرح آموزشی ریفورم را ارائه کردیم. در حقیقت این طرح توسط وزارت بهداشت باطل شده است اما دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به اجرای آن پافشاری می‌کند. شورای آموزشی دانشکده پزشکی با کمتر شدن مدت زمان این طرح موافقت کرده و طول دوره ۴ ماه و نیم را به ۳ ماه کاهش داده است، اما متاسفانه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با این طرح مخالفت کرده و خواستار آن شده که دانشجویان به طور کامل در مراکز بهداشتی حاضر شوند. احتمال می‌رود با برگزاری دوره‌های اینترنی به مدت ۳ ماه، نیروهای ارزان قیمت و رایگان در مراکز بهداشتی از دست داده می‌شوند.

گفتنی است برنامه آموزشی بازنگری شده پزشکی عمومی شامل مشخصات کلی، برنامه، سرفصل دروس و نحوه ارزشیابی دوره دکتری عمومی رشته پزشکی ۱۷ شهریورماه ۹۶ برای اجرا به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد. شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در شصت و هفتمین جلسه خود در اول مرداد ۹۶ بر اساس طرح دوره دکتری عمومی پزشکی که به تایید دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی رسیده است این برنامه آموزشی را در پنج فصل مشخصات کلی، برنامه، سرفصل دروس، استانداردها و ارزشیابی برنامه تصویب کرد.

انتهای پیام/

نیوشا یعقوبی کد خبر: 1121074 برچسب‌ها شورای صنفی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مراکز بهداشتی مراکز بهداشت وزارت بهداشت امور خدماتی شورای صنفی رشته پزشکی برای دوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۴۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامتی و خوشبختی خانواده‌ها در دست اعضای یک جامعه است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به هفته سلامت (یکم تا هفتم اردیبهشت ماه سال جاری) عنوان کرد: هفته سلامت، فرصتی مغتنمی است برای شناسایی هرچه بهتر خدمات حوزه سلامت به عموم مردم؛ بنابراین با بهره مندی از ظرفیت‌های اطلاع رسانی در این هفته می‌توان سهم بزرگی در آگاهی و افزایش سواد سلامت جامعه برداشت تا به اهداف و اصول سلامتی که در پی آن هستیم برسیم.

وی با اشاره شعار امسال در هفته سلامت، یعنی “سلامت خانواده با مردمی سازی سلامت”، تصریح کرد: شعار امسال بر این حقیقت تاکید دارد که سلامتی و خوشبختی خانواده‌ها در دست تک تک اعضای یک جامعه است. با توجه به این شعار، ما در دانشگاه علوم پزشکی ایران، تلاش خود را برای ترویج فرهنگ سلامت در بین مردم و خانواده‌ها ادامه خواهیم داد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: براین اساس به عنوان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، این فرصت را غنیمت شمرده و با ابراز اهمیت سلامت برای تک تک اعضای جامعه و هم میهنان این ایام را به همکاران حوزه بهداشت و درمان کشور تبریک عرض می‌کنم. با امید به اینکه همه ما بتوانیم در این هفته، به سلامت خود و خانواده‌هایمان بیشتر اهمیت دهیم و با ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی خود، گامی بزرگ در راه سلامتی برداریم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • خوابگاه دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرحله تکمیل
  • بازدید دانشجویان دانشکده بهداشت از تصفیه خانه آب ارومیه
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی
  • بهره برداری از طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی
  • ضرورت توجه به مطالبات پرستاران در مازندران
  • طرح سلامت شهری در استان اصفهان اجرایی می‌شود
  • سلامتی و خوشبختی خانواده‌ها در دست اعضای یک جامعه است