Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران در هفته‌های اخیر در حال نوسان حول کانال یک میلیون و 300 هزار واحدی بوده است. چند روز منفی و چند روز مثبت ماجرای این روزهای بازار سرمایه این روزهاست.

بسیاری از اتفاقات پیرامون بورس، نشان می‌دهد، این بازار باید رشد خوبی را تجربه کند، اما تالار شیشه‌ای تهران همچنان گرفتار بی‌اعتمادی و ترس سهامداران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت سهام در این روزها در دو سال گذشته، آرزوی هر خریداری بود؛ با این تفاوت که فروش شرکت‌ها و سود آوری آنها نسبت به آن زمان رشد چشمگیری داشته است.

روزهایی که قیمت دلار، قیمت کالاهایی و فلزات، قیمت طلا و سکه در حال رشد است، بازار سرمایه در حال در جا زدن است و این مساله سبب شده تا جریان خروج پول از بازار سرمایه شدت بیشتری بگیرد و مشکل عدم وجود نقدینگی هم به مشکلات قبلی این بازار اضافه شود.

کدام عوامل باعث ریزش بازار سرمایه شده‌اند؟

به نظر اکثر کارشناسان بازار سرمایه در وضعیت فعلی درگیر عوامل مختلفی است که برآیند همه این عوامل تبدیل شده است به نوسان نزولی بورس در هفته‌های گذشته. به عبارت دیگر، همه سهامداران باید بدانند ریزش بورس به چند علت بنیادی ارتباط دارد و  نمی‌توان مشکلاتی که در بازار سرمایه وجود دارد را به گردن یک نفر یا یک عامل انداخت.

در ماه‌های گذشته عواملی همچون انجام عملیات بازار باز توسط بانک ها و بانک مرکزی، نوسان در بازار ارز، کنترل کسری بودجه و تورم توسط دولت، انجام ندادن وظایف توسط بازارگردانان نمادهای مختلف، مشخص نشدن وضعیت قیمت‌گذاری دستوری برخی کالاها مانند خودرو، مشخص نبودن برنامه وزارت اقتصاد جهت ساماندهی بازار سرمایه، کمبود نقدینگی و تفاضا به دلیل خروج پول حقیقی‌ها، هیجان کاذب در بازار سرمایه که بر روی معاملات سهامداران خرد تاثیر شدیدی داشته، باعث ریزش بازار سرمایه بوده است.

سیگنال منفی شرایط اقتصاد کلان به بورس!

اما نکته اساسی در این بین که از نظر تحلیل بنیادی تاثیر زیادی بر وضعیت فعلی بازار سرمایه دارد، شرایط اقتصاد کلان کشور است. بسیاری از متغیرهای اساسی اقتصاد کلان با وضعیت نامناسبی روبرو هستند و این مساله سبب شده تا بورس نیز چشم‌انداز مشخصی را پیش روی خود نبیند.

شرایط فعلی اقتصاد کلان کشور که به یادگار مانده از دولت دوازدهم برای دولت فعلی است، شرایط را به گونه‌ای رقم زده است که افراد سرمایه خود را به سمت بازار دارایی‌ها مانند مسکن و خودرو و سایر بازارها مانند ارز و طلا ببرند.

اتفاقی که در یک سال و نیم گذشته افتاد، حاصل تصمیمات عجولانه‌‌ای است که دولت در سال پایانی عمر خود جهت تامین کسری بودجه و فروش سهام دولتی گرفت و اعتمادی را که پس از گذشت چند سال به خاطر همین شکل تصمیمات از بین رفته بود و به دلیل تورم و وجود نقدینگی احیا شده بود را مجددا از بین برد تا بازار باز هم به کما برود.

سرمایه سهامداران به کدام بازارها رفته است؟

البته نباید از سهم بانک ها و رمزارزهای مجازی نیز در این بخش غافل شد. بانک‌ها با شرایط تقریبا تضمین شده پرداخت سود، برای افراد با ریسک پذیری کم بهترین مکان برای سرمایه‌گذاری هستند. البته افرادی که ریسک پذیری بالاتری دارند، نیز در این شرایط به سمت سایر بازارها و بازار رمز ارزها حرکت کرده‌اند.

خروج پول افراد حقیقی از بازار سرمایه این بازار را با مشکل کمبود نقدینگی و تقاضا نیز مواجه کرده است. این مساله در کاهش ارزش معاملات و کاهش ارزش معاملات خرد مخصوصا خود را به وضوح نشان داده است.

بازار سرمایه در این وضعیت که قیمت ارز در بازار آزاد به دلایل غیر اقتصادی در حال رشد است و افزایش قیمت کالایی‌ها در سطح جهانی، باید روند صعودی به خود بگیرد. اما با توجه به کنترل تورم در کشور، پولی نکردن کسری بودجه توسط دولت باید روند نزولی به خود بگیرد.

بورس چشم انتظار اقدام انقلابی دولت سیزدهم

اما در کنار این شرایط مشخص نبودن برنامه وزارت اقتصاد جهت ساماندهی بازار سرمایه یکی از اصلی ترین مشکلات این روزهای بورس است. این مساله در حالی رخ داده است که بسیاری از سهامداران هنوز امید زیادی به حرکت انقلابی دولت سیزدهم در خصوص برخورد با متخلفان و ساماندهی این بازار دارد.

سهامداران خرد و حقیقی نیز باید این مساله را بدانند که جریان سرمایه گذاری امری بلند مدت است. در صورتی که سهامداران خرد با این نگاه به سهامداری بپردازند می توانند در کنار بررسی ارزنده بودن نمادها به سودهای خوبی در بازار سرمایه دست پیدا کنند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار رشد بورس اقتصاد بازار سرمایه نوسان و ریسک سرمایه گذاری بلند مدت بازار سرمایه اقتصاد کلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۶۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!

تین نیوز

فعالان صنعت چای با انتقاد از افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده این محصول، تاکید کردند که این مساله منجر به ایجاد بحران در بازار چای خواهد شد.

به گزارش سرویس اقتصادی تین نیوز ، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیات دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند.

نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است. در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به 10 درصد را تصمیمی نادرست خواندند.

یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه به خبرنگار ما گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود. مسعود طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود. طاهری با بیان اینکه بیش از هفتاد درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد. این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده ، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود
  • عوامل رشد شاخص بورس روزهای اخیر چه بود؟
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • سکه های حراجی با دلار چند هزار تومان فروخته شدند/ عمیدی: پیام دولت با فروش سکه ها با دلار افزایشی چیست! انتظار سه ماه پر بازده در بازار سرمایه وجود دارد/ دولت مشوق سرمایه گذاری در بازار بورس نیست؟
  • مجمع حکشتی ۱۴۰۳ | سرمایه حکشتی چند درصد افزایش یافت؟
  • تغییر زمین بورس بازان
  • صرفه جویی در بورس انرژی قیمت پیدا می‌کند