Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-20@02:25:35 GMT

آشنایی با فواید اسانس روغن نارنگی

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۸۳۳۸

آشنایی با فواید اسانس روغن نارنگی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصر ایران؛ رکسانا دانیالی - نارنگی را می توان جز آن دسته میوه هایی دانست که دوست داران و عاشقان خاص خود را دارد. اما فواید و خواص بی نظیر این محصول تنها به طعم خوشمزه آن محدود نمی شود.

بر اساس مطالعه ای که جدید که توسط مجله علمی مولکول ها منتشر شده است، مصرف اسانس روغنی نارنگی چه به صورت موضعی و چه استنشاقی اثرات آرام بخشی قابل ملاحظه ای داشته است و در عین حال می توان مدت زمان مورد نیاز برای به خواب رفتن را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید عجیب به نظر برسد اما استنشاق اسانس رقیق نشده نارنگی، قابلیت تفکر متمرکز را افزایش می دهد.

اسانس نارنگی؛ شفابخش ذهن

در یک پژوهش معتبر که نتایج کامل آن از طریق مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترسی است، محققان تاثیر اسانس روغنی نارنگی را روی 10 داوطلب مرد و 10 داوطلب زن آزمایش کردند.

تیم تحقیقاتی 50 واحد یا یک قطره اسانس روغنی نارنگی را روی یک تکه کاغذ صافی ریختند و آن را زیر بینی شرکت کنندگان قرار دادند تا تاثیر استنشاق این ترکیب روی امواج مغزی آنها را بررسی کنند.

در بخش دیگری از این مطالعه، محققان 25 میکرولیتر اسانس رقیق شده به غلظت های 1:1000 و 1:8000 تقسیم کردند. در ادامه غلظت های رقیق شده به کاغذهای صافی انتقال داده شدند و دو تکه کاغذ به صورت مجزا داخل بالش شرکت کنندگان قرار گرفتند.

گفتنی است که این رویکرد به منظور تجزیه و تحلیل تاثیر اسانس نارنگی بر تغییر امواج مغزی، احساس آرامش و زمان به خواب رفتن طراحی شده بود. داده های به دست آمده از دو مطالعه فوق، نتایج زیر را نشان می دهند:

- استنشاق اسانس روغنی رقیق نشده نارنگی سیستم عصبی سمپاتیک را تحریک می کند و از این مسیر فعالیت های مغزی مرتبط با تمرکز و تفکر منطقی را ارتقا می دهد.

- استنشاق اسانس روغنی رقیق شده اثر آرام بخشی داشته و مدت زمان مورد نیاز برای به خواب رفتن را کاهش می دهد.

- در مجموع با توجه به فواید هر یک از انواع اسانس های تهیه شده، استنشاق اسانس رقیق نشده طی روز و اسانس رقیق شده در عصر و ساعات پایانی روز توصیه می شود.

استنشاق، استفاده داخلی و موضعی

در دنیای امروزی و با وجود پیشرفت های علمی گسترده، معمولا اثرات درمانی و مزایای دارویی اسانس های روغنی به صورت مصرف استنشاقی دست کم گرفته می شوند.

علت این مسئله نیز می تواند علاقه کمتر مردم به استفاده استنشاقی از اسانس های طبیعی باشد. در واقع گویی تصور می شود که همیشه مصرف خوراکی تاثیر بهتر و بیشتر بر جای می گذارد.

معمولا اسانس های روغنی به یکی از 3 شکل زیر مورد استفاده قرار می گیرند که شامل اسانس نارنگی هم خواهد بود:

- داخلی: زمانی که اسانس های روغنی به صورت داخلی مصرف می شوند، آنها را به عنوان "غذا" یا "مکمل غذایی" در نظر می گیرند. علاوه بر این بسیاری از شرکت های دارویی اسانس و یا عصاره به دست آمده از گیاهان، میوه ها و یا هر محصول طبیعی دیگری را در قالب مکمل فرموله کرده و در اختیار علاقه مندان قرار می دهند. مصرف این دسته از مکمل ها به طور معمول فاقد ضرر است و برای درمان بیماری ها نیز کاربرد نخواهند داشت.

- موضعی: اگر از اسانس روغنی نارنگی به صورت موضعی استفاده می کنید، باید بدانید که در این حالت اسانس مورد نظر به عنوان یک ترکیب آرایشی شناخته می شود. هرچند این ترکیبات به اندازه ای کوچک هستند که امکان جذب از طریق پوست و اثرگذاری فیزیولوژیکی را داشته باشند.

- استنشاقی: اسانس های روغنی را می توان مستقیما از داخل ظرف نگه دارنده آنها، کف دست، دستگاه بخور و یا انواع روش های دیگر استنشاق کرد. به دنبال استنشاق از طریق بینی، ذرات تشکیل دهنده اسانس خود را به اعصاب بویایی می رسانند و می توانند از این مسیر بر سیستم عصبی تاثیر بگذارند.

با توجه به این مکانیسم مطالعات مختلفی روی تاثیر واقعی اسانس ها بر بدن انسان انجام شده است. در این میان تعدادی از آنها ثابت کرده اند که استنشاق اسانس روغنی نارنگی اثرگذاری مثبت بر خلق و خو، انرژی، کیفیت خواب، تمرکز و عملکرد ورزشی دارد.

اما چرا اسانس نارنگی؟ زیرا ارزان است، بویی عالی دارد و عوارض جانبی شناخته شده داروهای خواب شیمیایی را ندارد. از آن جایی که به طور قانونی برچسب های اسانس های روغنی نباید شامل مزایای سلامت محور آنها باشند، بسیاری از مردم در موردشان چیزی نمی دانند.

به گفته مصرف کنندگان استفاده از اسانس روغنی نارنگی داخل دستگاه بخور به منظور انتشار مداوم شبانه آن در فضای اتاق خواب، اثردهی عالی دارد و کیفیت خواب را تا اندازه زیادی بهبود می بخشد.

محتوای اسانس روغنی نارنگی

اسانس نارنگی از پوست میوه به دست می آید. طی این فرآیند که در واقع پرس سرد محسوب می شود، روغن ها بدون قرار گیری در معرض حرارت بیش از حد فشرده می شوند و خواص خود را حفظ می کنند. در جدول زیر فراوان ترین اجزای موجود در این اسانس بر اساس غلظت مشاهده می شوند:

هریک از ترکیبات فوق تاثیر منحصر به فرد بر فیزیولوژی انسان دارند و به همین علت است که می توان انتظار فواید متنوعی را از یک اسانس روغنی طبیعی داشت.

اثرات اسانس نارنگی نیز درست مانند رزماری، گل سرخ و انواع ترکیبات طبیعی دیگر تایید شده اند و علاقه مندان به استفاده از آن می توانند این اسانس را از طریق عطاری ها و برخی از فروشگاه های آنلاین تهیه کنند.

منبع: عصر ایران پربیننده ترین علائم پیرچشمی در ۴۰ سالگی چیست؟ خوابیدن در این محل ممنوع! این خوردنی مفید باعث سکته می شود! ۶ بیماری : قاتل خاموش آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۹/۱۷)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خوابیدن نارنگی استنشاق روغن نارنگی اسانس های روغنی استنشاق اسانس رقیق شده اسانس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۸۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید بی‌نظیر ریواس

یک متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نقش برخی گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، مهناز مردانی در خصوص مصرف غذایی گیاهان خوراکی و دارویی طبیعی گفت: یکی از نعمت‌های بی‌شمار خداوندی، وجود گیاهان خوراکی و گاها داروئی در استان حاصلخیز لرستان است.

وی با بیان اینکه استفاده درست و منطقی از این گیاهان منجر به حفظ و ارتقاء سلامت خواهد شد، ادامه داد: از جمله این گیاهان می‌توان به ریواس، کنگر، قارچ کوهی، شنگ یا ریش بز، پای غازان یا در گویش محلی پاغزو، زرشک، موسیر، بن سرخ و..... اشاره کرد.

مردانی اضافه کرد: این گیاهان خودرو و ارگانیک سرشار از فیبر، مواد معدنی، ویتامین C ویتامین‌های گروه B و بعضا پیش ساز ویتامین D هستند.

این متخصص تغذیه یادآور شد: فیبر بسیار خوب این گیاهان باعث ایجاد لینت مزاج در افراد و پیشگیری از یبوست‌های مزمن شده و به سلامت سیستم گوارش کمک شایانی خواهد کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: مصرف مناسب انواع این گیاهان منجر به کاهش چربی‌های خون در افراد مبتلا به دیس لیپیدمی و تعدیل قند خون در افراد دیابتی می‌شود.

او گفت: از طرفی آنتی اکسیدان‌های موجود در آنها به سلامت قلب و عروق و کبد کمک می‌کنند و نقش ضد سرطانی دارند.

مردانی اظهار کرد: همچنین وجود ویتامین‌های مختلف همچون ویتامین سی و ویتامین آ و برخی مواد معدنی در ساختار این گیاهان، باعث افزایش سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماری‌های مختلف خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: البته در هنگام مصرف این گیاهان می‌بایست احتیاط لازم به عمل آید. به طور مثال در مصرف قارچ‌های کوهی باید دقت کافی به عمل آید چرا که برخی از این قارچ‌ها سمی بوده و حتی منجر به فوت مصرف کننده خواهد شد و لذا قارچ‌ها از افرادی که قابل اعتماد هستند خریداری شوند.

این متخصص تغذیه گفت: برخی از این گیاهان، مانند ریواس حاوی مقدار زیادی اگزالات بوده و در نتیجه در افرادی که سنگ کلیه از جنس اگزالات دارند، نباید مصرف شود.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت پنج هزار تن دانه روغنی کلزا در شوشتر
  • پیش بینی برداشت پنج هزارتن دانه روغنی کلزا در شوشتر
  • مه رقیق صبحگاهی در سواحل و جزایر هرمزگان، ۳۱ فروردین
  • دو برابر شدن کشت دانه روغنی کلزا در میاندوآب
  • فواید یک ویتامین برای زنان
  • کشت دانه‌روغنی‌کلزا در میاندوآب ۲ برابر شد
  • فواید بی‌نظیر ریواس
  • با فواید غنی زردچوبه و دانه چیا آشنا شوید
  • ریواس کجا می‌روید؟ چند است؟ فواید ریواس چیست و چطور باید آن‎را خورد؟
  • کشف گازوئیل قاچاق در سمنان