Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@04:28:58 GMT

ایران از موضع قدرت وارد مذاکرات شد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۸۵۳۳

ایران از موضع قدرت وارد مذاکرات شد

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، فاطمه عواد الجبوری، تحلیلگر روزنامه رای الیوم در گزارشی با اشاره به دور هفتم مذاکرات نوشت که علی رغم جدیت هیئت مذاکره کننده ایران به دلیل ناسازگاری طرف آمریکایی و خواسته‌های یک جانبه آن، مذاکرات هنوز به نتیجه قابل توجهی نرسیده است. با این حال طرف آمریکایی و طرف اروپایی خواسته تهران را غیرواقعی و غیر جدی برای دستیابی به توافق توصیف می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا ادعاها علیه ایران درست است؟

رای الیوم در گزارش خود با اشاره به ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر خواسته‌های غیرواقعی تهران، نوشت: «رسانه‌های آمریکایی و صهیونیستی همیشه دنبال این هستند که نشان دهند ایران ناقض توافق برجام است و این ایران است که باید به تعهدات خود در چارچوب برجام بازگردد. اما حقیقت این است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به طور یکجانبه از این توافق خارج شد و تحریم‌های زیادی را علیه ایران اعمال کرد که تأثیرات زیادی بر جنبه‌های بشردوستانه در ایران داشت. حتی جو بایدن نیز از لغو این تحریم‌ها خودداری کرد. این تحریم های ظالمانه در طول شیوع همه گیری کرونا، مانع دسترسی ایران به دارایی‌های مسدود شده خود در خارج از کشور برای خرید دارو یا واکسن شد.»

رای الیوم در ادامه به گزارش‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره و عنوان کرد که این گزارش‌ها حاکی از آن است که با وجود خروج آمریکا از برجام و ناتوانی طرف‌های اروپایی در اجرای آن، ایران نزدیک به یک سال همچنان به مفاد توافق پایبند بوده است. سپس پس از شکست سازوکار مالی «اینستکس» که به دروغ توسط اروپایی‌ها اعلام شده بود تا بتوانند با ایران تجارت کنند، تهران تصمیم به کاهش تعهدات خود گرفت و مراحل آن کاملاً قانونی و منطبق بر آنچه در ماده ۳۷ همان قرارداد آمده بود، انجام شد.

وحشت و سردرگمی صهیونیست‌ها

این گزارش در ادامه به سردرگمی صهیونیست‌ها درباره حمله نظامی به ایران پرداخت و عنوان کرد که رژیم صهیونیستی امروز در وحشت و سردرگمی است. برخی از آن‌ها خواستار حمله نظامی به ایران هستند و برخی دیگر می‌گویند که راه حل نظامی امکان پذیر نیست.

اظهارات ایهود باراک، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بهترین گواه بر این سردرگمی است. باراک، علیرغم اظهارات قبلی خود که در آن گفته بود: «اگر اسرائیل به ایران حمله کند، آن را هزاران سال به عقب می‌اندازد.»، اما این بار لفاظی‌های او تا حدی منطقی بود و آمریکا را مقصر خروج از توافق می‌دانست.

با وجود این همه سروصدا و تهدید‌های روزانه صهیونیست‌ها علیه ایران، آن‌ها کاملاً آگاه هستند که جنگ علیه تهران «مادر همه نبرد‌ها» خواهد بود و ممکن است نابودی نهایی «اسرائیل» را تسریع کند.

رای الیوم همچنین به حمایت نیرو‌های مقاومت از ایران در صورت حمله احتمالی صهیونیست‌ها پرداخت و گفت: «نه حزب الله، نه گروه‌های مقاومت فلسطینی، نه نیرو‌های الحشد الشعبی، نه سوریه و نه جنبش انصارالله در برابر حملاتی که بر خاک ایران تأثیر بگذارد، سکوت نخواهند کرد و در صورت جنگ، این نیرو‌ها از همه طرف به اسرائیل حمله خواهند کرد.»

این تحلیلگر جنگ ۱۲ روزه در غزه و شکست صهیونیست‌ها در آن را نشان دهنده شکنندگی دشمن و ابزار نظامی آن عنوان کرد و گفت: «پس این دشمن چگونه می‌تواند در برابر حملاتی که این همه جبهه در آن شرکت دارند، مقاومت کند!»

موضع قوی ایران در مذاکرات

در انتهای این گزارش نوشته شده است که ایران از موضع قدرت وارد مذاکرات شد، چرا که به لطف مردم و دولت خود توانست اثر تحریم‌ها را خنثی کند و نفت خود را صادر کند و توانست الگویی برای خودمختاری به جامعه جهانی ارائه دهد؛ بنابراین تحریم‌های آمریکا باعث نمی‌شود که ایران از غرور و عزت خود دست بکشد و طرف‌های غربی چاره‌ای جز تن دادن به خواسته‌های مردم ایران و لغو این تحریم‌های ناعادلانه ندارند.

گفتنی است پس از خروج یک جانبه آمریکا از توافق برجام در مه ۲۰۱۸ و اعمال تحریم‌های یک جانبه از سوی واشنگتن، آینده برجام در هاله‌ای از ابهام فرو رفت. در همین راستا، کمیسیون مشترک برجام از ماه آوریل برای یافتن راه‌هایی برای احیای توافق هسته‌ای دست به کار شد و شش نشست در این خصوص برگزار کرد. طرف‌ها درباره چشم انداز بازگشت احتمالی آمریکا به توافق، گام‌های لازم برای تضمین تبعیت کامل طرف‌ها از مفاد برجام و مسائل مربوط به لغو تحریم‌های ضد ایران بحث کردند. دور هفتم گفت‌وگو‌ها نیز ۲۹ نوامبر (۸ آذر) در وین آغاز شد.

امروز (پنجشنبه) نیز ادامه دور هفتم مذاکرات برجام در وین برگزار شد. در این نشست هیئت ایرانی به رهبری «علی باقری کنی» و طرف‌های دیگر برجام حضور داشتند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحریم های آمریکا مذاکرات هسته ای توافق برجام تحریم ها صهیونیست ها رای الیوم طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۸۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد

آفتاب‌‌نیوز :

"رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.

دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد: حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • الهام علی‌اف: متن توافق صلح بین باکو و ایروان وارد جزییات شده است
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • عباس عراقچی: هم اکنون، زمان استفاده از موشک‌های دیپلماتیک است/ مذاکرات سیاسی، نقد کننده دست آوردهای میدانی است