Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- دبیر اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان گفت: قیمت انواع آجیل به خصوص اقلام صادراتی در دو ماه گذشته ۱۵ درصد افزایش یافته است و قدرت خرید مردم در طول سال کاهش داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، غیر از افزایش قیمت کالاهای اساسی و مواد پروتئینی، این بار نوبت گرانی به خوراکی های سبد خانوار رسیده و با افزایش قیمت آجیل در بازار باعث شده حتی سفره شب یلدای مردم از این خوراکی های رنگارنگ و متنوع خالی بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا حمصیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به شیب افزایش قیمت آجیل اظهار داشت: از 2 ماه پیش قیمت انواع آجیل با نسبت های مختلف به خصوص اقلام صادراتی آن حدود 15 درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به افزایش قیمت پسته افزود: امسال برداشت پسته از باغات به دلیل خشکسالی کاهش 40 تا 50 درصدی نسبت به سال گذشته داشته و همین امر باعث شده قیمت پسته اکنون به کیلویی 260 تا 400 هزار تومان برای پسته درجه یک برسد.

دبیر اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان با اشاره اینکه افزایش قیمت مغز بادام متاثر از سرمازدگی بود، بیان کرد: با کاهش برداشت بادام و افزایش مصرف آن، قیمت مغز بادام از مهرماه روند صعودی پیدا کرده و قیمت آن هر کیلو 300 تا 400 هزار تومان رسید. همچنین قیمت فندق نیز از 230 هزار تا 300 هزار تومان و فندق درجه یک هر کیلو 350 هزار تومان به فروش می رسد.

وی با اشاره امکان افزایش قیمت آجیل در شب یلدا ادامه داد: باتوجه به نزدیکی شب یلدا، از لحاظ روانی و تحت تاثیر افزایش تقاضا در این چند شب، ممکن است میزان کمی افزایش پیدا کند. البته قدرت خرید مردم در طول سال برای خرید آجیل بسیار کاهش پیدا کرده است.

گرانی مواد اولیه ‌به صنف شیرینی‌فروشان رسید‌/ افزایش قیمت پلکانی شیرینی در مشهد‌ عضو کمیسیون عمران مجلس: گرانی مصالح ساختمانی نباید احداث سالانه مسکن را تحت‌الشعاع قرار دهد 80 درصد قیمت کالا ناشی از گرانی مواد اولیه بسته‌بندی‌ها/ محدودیت سقف بازرگانی تجار به ضرر صنعت چاپ است

حمصیان گفت: بسیاری از واحدهای آجیل فروشی اجازه ای در یک سال گذشته به دلیل افزایش قیمت خرید آجیل و کاهش خرید مردم، مجبور به تعطیلی واحدهای خود کرده اند.

وی با اشاره به افزایش قیمت نخودچی و کشمش نسبت به سال گذشته تصریح کرد: قیمت هر کیلو نخودچی در سال گذشته 30 الی 40 هزار تومان بوده و امسال به 80 هزار تومان رسیده است. نخود از محصولات صادراتی است و به تبع آن نخودچی که از مشتقات آن است، افزایش قیمت پیدا کرده آیت.قیمت کشمش نیز نسبت یک سال گذشته 40 هزار تومان افزایش یافته است.

دبیر اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان با اشاره به افزایش سرسام آور قیمت تخمه جات گفت: قیمت تخمه ژاپنی سال گذشته از کیلو 70 تا 80 و امسال 170 تا 180 آزار تومان به فروش می رسد. تخمه کدو نیز که سال گذشته 90 هزار تومان در خرده فروشی ها به فروش می رسیده امسال با افزایش 2 برابری و حدود 170 تا 180 هزار تومان به فروش می رسد.

وی اضافه کرد: تخمه هندوانه نیز امسال به دلیل کیفیت پایین و از بین رفتن آن، با افزایش 5 برابری از کیلویی 25 تا 30 هزار تومان به 125 هزار تومان برای مغازه داران و برای فروشنده به دلیل کار شستشو و بوواری که انجام می دهند،با قیمت 140 تا 150 هزار تومان به مشتری بفروشند.

حمصیان در خصوص قیمت بادام هندی در بازار بیان کرد: این نوع مغز در بازار روتین و معمول نیست. بادام هندی به صورت قاچاق به کشور می آید و اجازه واردات ندارد.در کشور نیز تولید نمی شود اما نسبت به پسته نسبتا قیمت پایین تری دارد. قیمت هر کیلو بادام هندی حدود 350 تومان تا 400 تومان است.

وی با اشاره به نظارت اتحادیه بر واحدهای صنفی گفت: اتحادیه به همه واحدها نظارت دارد و قیمت زیاد بعضی خرده فروشی ها نسبت به بقیه این است که آجیل درجه یک ارائه می کند.اما در صورت مشاهده گران فروشی، مردم می توانند شکایات خود را به اتحادیه اعلام تا پیگیری صورت گیرد.

دبیر اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان با اشاره به اینکه برای آجیل نمی توان قیمت مصوب تعیین کرد، خاطر نشان کرد: چند سال پیش نیز موضوع تعیین قیمت مصوب برای آجیل مطرح شد، اما به نتیجه نرسید. آجیل تنوع بالایی در بازار دارد و از هر محصول آجیل نیز با کیفیت ها مختلفی وجود دارد. قیمت آن متاثر از میزان عرضه و تقاضا و صادرات و یا برداشت محصولات است و نمی توان برای آن قیمت مشخص تعیین کرد.

انتهای پیام/163/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اصفهان با اشاره هزار تومان افزایش قیمت سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۸۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح کشت محصول سیر در طارم ۷۰ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ یارمحمدی گفت: هزینه‌های بالای تولید برای کشاورزان و نبود حمایت‌های لازم جهت تأمین نهاده‌های مورد نیاز و بازار‌های مناسب از دلایل عمده کاهش رغبت کشاورزان طارمی برای تولید این محصول با ارزش است.

وی با بیان اینکه شرایط آب و هوایی طارم برای کشت بسیاری از محصولات از جمله سیر مناسب است، افزود: هم اکنون برداشت این محصول از ۱۰۰ هکتار اراضی تحت کشت آن در طارم آغاز شده و پیش بینی می‌شود امسال ۱۶ هزار تن سیر وارد بازار شود.

مدیر جهاد کشاورزی طارم  با بیان اینکه همه ساله برداشت سیر در طارم از اواخر فروردین آغاز شده و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه می‌یابد، گفت: هم اکنون ۵۵۰ نفر بهره بردار در شهرستان طارم به کشت و کار این محصول مشغول هستند و از این طریق کسب درآمد می‌کنند.

یارمحمدی ارقام مورد کشت در این شهرستان را شامل سیر صورتی و قرمز بیان کرد و افزود: سیر تولیدی در طارم به دلیل کیفیت بالای آن علاوه بر مصرف داخل شهرستان و استان زنجان به سایر استان‌های کشور از جمله گیلان و مازندران همچنین در صورت وجود شرایط به برخی کشور‌های دیگر نیز صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرستان طارم حدود ۱۵ هزار هکتار زمین کشاورزی حاصلخیز دارد، گفت: سالانه بیش از ۳۵۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان تولید و برداشت می‌شود که کرفس، نخود فرنگی، سیر و باقالا از عمده محصولاتی است که در پاییز کشت و در اوایل فصل بهار برداشت و روانه بازار می‌شود.

وی ادامه داد: استان زنجان تولیدکننده ۶۱ نوع محصول کشاورزی است که عمده محصولات باغی تولیدی آن زیتون، سیر و انگور است و شهرستان‌های طارم، ابهر، زنجان و خرمدره بیشترین سهم صادراتی محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده اند.

دیگر خبرها

  • برداشت بیش از ۲۵۲ هزار تن انواع محصولات گرمسیری ازباغات سیستان و بلوچستان
  • آجیل فروشی های قدیمی و باکیفیت شهر مشهد
  • صادرات سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی در قزوین
  • آجیل فروشی‌های معتبر و قدیمی شهر مشهد کدامند؟
  • سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی استان قزوین صادر شود
  • قیمت آجیل و خشکبار در میادین میوه و تره‌بار اعلام شد
  • قیمت طلا و سکه کاهش یافت
  • سطح کشت محصول سیر در طارم ۷۰ درصد کاهش یافت
  • قیمت آجیل و خشکبار در میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار
  • افزایش ۱۰ برابری تولید و اشتغال با توسعه کشت گلخانه‌ای