ظهور غول های تکنولوژی از شرق آسیا
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۹۶۷۴
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از دنیایاقتصاد، مجموع ارزش سهتای آنها در کنار اپلیکیشنهای خدماتی و مصرفی بزرگی که در آستانه ورود به بورس هستند و مقر آنها در سنگاپور و جاکارتا است، نزدیک به ۲۵۰ میلیارد دلار میرسد. علاوهبر این مجموع تکشاخهای جدید یک حوزه با ارزش ۷۰میلیارد دلاری امیدهای جنوبغرب آسیا را بیشتر میکند که یک بازار نوظهور بزرگ در بخش مصرفی صنعت تکنولوژی در خارج از چین سر برمیآورد.
در روز دوم دسامبر (زمان انتشار آخرین نسخه مجله اکونومیست) استارتآپ سنگاپوری Grab در آستانه ورود به بورس و قرار گرفتن در فهرست شاخص نزدک بود که از طریق ادغام با شرکت SPAC انجام میشد. انتظار میرود این معامله رکوردشکن شرکت SPAC ارزش Grab را به ۴۰میلیارد دلار برساند.GoTo Group غول دیگری است که از ادغام تاکسی اینترنتی Gojek سنگاپور با شرکت تجارت الکترونیکی Tokopedia شکل گرفته است و روند ورودش به بورس از نیمه اول سال 2020 کلید میخورد. شرکت Sea از میان این سه، بزرگتر از بقیه و شرکت مادر Shopee است که پیشتاز تجارت الکترونیک داخلی بهحساب میآید. Sea زودتر از آنها و از سال 2017 وارد بورس شده و ارزش بازار آن از پایان سال 2019 تا حالا با رشد هفتبرابری به 145میلیارد دلار رسیده است تا عنوان بزرگترین شرکت بورسی جنوبشرق آسیا را در اختیار بگیرد.
هر کدام از این سه شرکت در زمینههای مختلفی از تاکسی اینترنتی، تحویل غذا، خدمات مالی تا بازیهای موبایلی فعالیت میکنند. ترکیب فعالیتهای آنها از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت است، اما هسته اصلی هر شرکت ایده یکسانی دارد که انتظار میرود میلیونها کاربر به شبکه خدمات آنها اضافه کند. با اینکه ممکن است این شرکتها حاشیه سود پایینی داشته باشند، اما بهخاطر ماهیت فعالیتشان حجم مبادلات بالایی خواهند داشت.
این مدل اغلب بهعنوان استراتژی سوپر اپ یا مجموعه اپ شناخته میشود؛ این شرکتها حالا غولهایی هستند در خانهشان. شرکت GoTo با ناوگانی متشکل از بیش از 2میلیون راننده، در سال گذشته میلادی 22 میلیارد دلار تراکنش داشت که برابر 2درصد از کل تولید ناخالص داخلی اندونزی است. چشمانداز صنعت تکنولوژی مصرفی جنوبشرق آسیا تصویری از رشدی سریع را مجسم میکند که اصلا در یک دهه گذشته وجود نداشت. آنهایی که خوشبین هستند حالا با اشاره به بازاری با 650میلیون کاربر، رشد اقتصادی سریعی را انتظار میکشند.
«مارک گودریج» یکی از تحلیلگران شرکت بزرگ خدمات مالی مورگاناستنلی به این موضوع اشاره میکند که در سال2019، خردهفروشی آنلاین 6درصد از کل خردهفروشی در کشورهای جنوبشرق آسیا را بهخودش اختصاص داد، درحالیکه در آن زمان این رقم در آمریکا حدود 15درصد و در چین برابر 30درصد بود. با این حال، شکاکان به تکهتکه شدن بازار این منطقه اشاره میکنند. بازارهای جنوبشرق آسیا چیزی جز یک بلوک اقتصادی همجوار و هممرز نیستند. کشورهایی که ظرفیت زیرساختی و سطوح درآمدی بسیار متنوعی دارند.
بدونشک اقداماتی در برابر شکستهای بزرگ در حال انجام هستند. هیچکدام از این شرکتهای بزرگ به شکلی مطمئن سودآور نیستند. میزان ضررهای شرکت Sea در فصل سوم امسال به 571 میلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل افزایش داشته است. دو شرکت بزرگ Sea و Grab از آغاز سال2018 و روی هم رفته 17 میلیارد دلار ضرر خالص داشتهاند.
دریای جوهر قرمز موجود در شرق آسیا هم نتوانست اخطاری برای سرمایهگذاران باشد. آنها خواستار اتحاد و یکپارچگی بودند که این بازار را برای سرمایهگذاری آمادهتر کند و در نهایت گویا به این هدف نزدیک هستند. خریدها و ادغامهای فعال در صنعت تکنولوژی جنوبشرق آسیا در سالجاری میلادی رشد انفجاری داشته است. حجم این معاملات تا اواخر نوامبر امسال به 61میلیارد دلار رسیده بود که این میزان برابر کل فعالیتهای اینچنینی در یک دهه گذشته بوده است. این معاملات کمک کردند که استراتژی سوپر اپ شکل بگیرد و به پذیرش کاربران و مصرفکنندگان هم برسد.
«پاتریک کائو» رئیس شرکت GoTo در این مورد توضیح میدهد: «آنچه مصرفکنندگان میخواهند، راهکارهای دیجیتالی عمیقتر و سریعتری است که به شکلی منسجم انجام شوند. آنها نمیخواهند 6کیف پول داشته باشند و پنج گزینه برای تجارت الکترونیک و سه گزینه برای تحویل غذا.»
پیروزی شرکت GoTo، Grab و Sea در رشد رقبای آمریکایی و چینی شکل گرفت. شرکت علیبابا که هنوز حضور پررنگ خودش را در بازار داخلی چین دارد، باعث شکلگیری رقبایی مانند Lazada شده که اگرچه تنها دو سال از تاسیس آن میگذرد، اما به رقیب شماره 2 آن تبدیل شده است. از زمانی که شرکت اوبر با فروش بخش عملیات خود به شرکت Grab در سال 2018، عقبنشینی نسبی کرد، هیچ شرکت آمریکایی دیگری نتوانست در حوزه تجارت الکترونیک یا تاکسیاینترنتی حضور چشمگیری داشته باشد، در حالیکه شرکتهای داخلی این روند را مشاهده و پیگیری کردهاند، حالا دیگر همه آنها بهخوبی میدانند که تمرکز بر بومیسازی میوه خوشمزهای خواهد داد.
انسجام و یکپارچگی باید در تئوری به سودآوری منجر شود، به همیندلیل هم هست که این شرکتها میتوانند خدماتشان را بهصورت یک مجموعه ارائه بدهند و بخشهای تجاری مختلفی را مدیریت کنند. «مینگ ما» رئیس شرکت Grab به این موضوع اشاره میکند که در فصل دوم امسال 66درصد از رانندههای وسایل نقلیهای دوچرخ در اندونزی، ویتنام و تایلند مشغول کار در بخش تحویل و حملونقل بودهاند که این رقم در همین دوره در سال 2020 برابر 58درصد بوده است. این موضوع به کاهش قابلتوجه هزینهها منجر شده است.
با این حال همیشه این سوال مطرح است که سودها به چه سرعتی میتوانند حاصل شوند؟ دستکم این امید وجود دارد که شرکت Grab در این مسیر قرار دارد؛ درآمد این شرکت - بهعنوان بخشی از ارزش سفرها یا تحویلهای انجام شده- از 5/ 9درصد برای بخش حملونقل و 6/ 5درصد برای تحویل در سال 2018، به ترتیب به 7/ 21 و 1/ 17درصد در فصل سوم امسال رسیده است. این شرکت معتقد است که سود پایین انتخابی است که با توسعه کلی و عمومی مرتبط خواهد بود. با این همه، هر سه این شرکتها در آرزوی افزودن خدمات مالی به سوپر اپهایشان هستند که این کار علاوهبر ایجاد تنوع خدمات ارائهشده توسط آنها، بهمعنای راهی برای سودآوری هم خواهد بود. اهداف خدمات مالی شرکت Grab طبق گفته مدیرانش بیشتر روی همان موضوع سودآوری متمرکز است.
رشد انفجاری صنعت تکنولوژی در جنوبشرق آسیا اما هرگز تنها به شرکتهای بزرگ محدود نیست. بر اساس آمار ارائهشده توسط بانک Credit Suisse، در حالحاضر 35 استارتآپ تکشاخ در کشورهای جنوبشرق آسیا وجود دارند که از میان آنها 19استارتآپ در سالجاری به این جایگاه رسیدهاند.
منبع: دنیای اقتصاد پربیننده ترین چیزهایی که چین ممنوع کرد! دوربینی به اندازه یک دانه نمک + عکس آیا تا به حال نام باشگاه تریلیون دلاری را شنیدهاید؟ رونمایی از خودروی پرنده ۹۲هزار دلاری الکسا بازنشسته می شود
تبلیغات در خبربان
منبع: اقتصاد آنلاین
کلیدواژه: بورس استارت آپ تکنولوژی شرق آسیا اپلیکشن صنعت تکنولوژی میلیارد دلار شرکت ها خدمات مالی شرق آسیا
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۹۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
بهترین برند کولر چیست؟
اجاره کلبه چوبی
تهیه غذا
دوره دیجیتال مارکتینگ
اینتل فروش تراشه استخراج بیت کوین را آغاز کرد
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
فروش کفش
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
کولر گازی 36000 گری
کاهش دما تا ۵ درجه در بیشتر نقاط کشور
افزودنی های بتن چیست؟
آموزش بهترین رشته های فنی و مهندسی برای اپلای...
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
دومان سهند
کلینیک بتن ایران
7 ویلای لوکس و بزرگ برای سفر دسته جمعی
آخرین تغییرات طرح میکا چه تبعاتی برای استیبل کوینها...
شرکت «سرو ونگ»
اخبار فناوری
زمان واریز سود سهام عدالت مشخص شد ؛ سه...
بهترین وکیل خلع ید در تهران
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
تفاوت کولر گازی و آبی
تعمیر فوری گوشی شیائومی
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
کتاب صوتی
داربست
خبر هوشمند فهام
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
خبر بعدی:
سه داور شیرازی مسابقات اسکواش غرب آسیا را قضاوت میکنند
محمد علی میرحسینی روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، گفت: مهدی مختاری ، میلاد روانشید و مرجان کریمی داوران شیرازی هستند که در چهارمین دوره مسابقات اسکواش قهرمانی مردان غرب آسیا در رده بزرگسالان به قضاوت پرداختند.
وی اضافه کرد: دراین رقابت ها کشورهای ایران، عراق، کویت و قطر شرکت دارند و به صورت تیمی و انفرادی در مجموعه اسکواش ورزشگاه انقلاب تهران با هم به رقابت می پردازند.
میرحسینی ادامه داد: این رقابت ۱۲ تیرماه با تعیین تیم ها و نفرات برتر به پایان می رسد.
اسکواش چیست ؟
به گزارش ایرنا، واژه اسکواش به معنای فشردن است و برخورد توپ به دیوار صدایی را تداعی می کند که شبیه اسکواش است وازاین رو نام این رشته ورزشی را اسکواش گذاشته اند ومعادل نام ایرانی آن کوبان است و در سالنی شیشه ای که به ان کورت گفته می شود بازی می کنند.
اسکواش از قدیمی ترین نوع خانواده ورزش های راکتی محسوب می شود. این ورزش همه اجزای آمادگی جسمانی را ازقبیل سرعت، قدرت، استقامت، انعطاف پذیری، چابکی وتوان را دارابوده و در بهبود استقامت قلبی عروقی و عضلانی نقش مهمی ایفا می کند.
توپ های اسکواش از دو تکه لاستیک که به صورت دونیم کٌره هم چسبیده است داخل آن توخالی است، رنگ توپ سیاه است اما برای رقابت در کورت های شیشه ای از توپ سفید استفاده می شود.
توپ های اسکواش با خال های رنگی سطح آنها مشخص می شود.
تاریخچه اسکواش، زندانیان فلیت لندن
بنا بر گزارش منابع اینترنتی، این ورزش راکتی به صورت یک نفره (۲ بازیکن) و ۲نفره (چهار بازیکن) در زمینی کاملاً احاطهشده با دیوارهای ً شیشهای مستحکم بازی میشود،زندانیان، زندان فلیت لندن برای سرگرمی و گذران دوران زندانی با رکت توپ را به دیوار می کوبیدند که بعدا موجب پیدایش بازی با نام راکتس شد.
سپس در سال ۱۸۳۰ در مدرسه هارو انگلستان ابداع شد و در سال ۱۸۷۴ به صورت یکی رشته ورزشی همراه با برگزاری مسابقات در انگلستان رسمیت یافت و در سال ۱۹۶۷ فدراسیون بین المللی اسکواش با شرکت هفت کشور تاسیس شد.
اسکواش در ایران
در حوالی سال ۱۳۲۰ نخستین زمین اسکواش در شهر مسجدسلیمان خوزستان توسط شرکت نفت ساخته شد.
در سال ۱۳۵۳ فدراسیون اسکواش در ایران راه اندازی شد اما یکسال بعد منحل شد تا این که در سال ۱۳۷۲ دوباره به ریاست غلامحسین فرزامی فدراسیون فعال شد ودر سال ۱۹۹۴ به عضویت فدراسیون آسیایی درآمد.
اسکواش در فارس
در سال ۱۳۸۳ برای نخستین باراین رشته در استان فارس به ریاست علی اکبر حجری آغاز به کار کرد و در سال ۸۷ پس ازاینکه رییس هیات این رشته با ایرنا مصاحبه کرد و گفت برای تمرین کردن به یزد می رویم پروژه ساخت نخستین کورت (محل بازی اسکواش ) در زمان مدیرکلی رشید خدابخش کلید خورد و در محل محمودیه شیراز افتتاح شد تا ورزشکاران این رشته در فارس به جای یزد در شهر خودشان تمرین کنند.
این رشته در فارس به تدریج توسعه پیدا کرد و چندین سالن نیز از جمله مجتع تجاری سینا راه اندازی و در سال ۱۳۹۵ هم خانه اسکواش فارس افتتاح شد و در همین سال برای نخستین بار شیراز میزبان مسابقات بین المللی اسکواش با شرکت نمایندگان چند کشور شد.