Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@02:43:27 GMT

تاثیرات مصرف بیش از حد سموم بر سلامتی

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۰۴۲۱

تاثیرات مصرف بیش از حد سموم بر سلامتی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، گفت: باوجود اینکه استفاده از سموم آفت‌کش در کشاورزی امری ضروری است، اما استفاده از این سموم دارای اندازه مشخص بوده که باید رعایت شود، مصرف بیش از حد سموم و کودهای شیمیایی تاثیر منفی بر کیفیت محصولات کشاورزی ندارد و تنها ممکن است در بلندمدت سلامت مصرف‌کنندگان را تحت تاثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرشید شبانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی، اظهار کرد: استفاده از کود و آفت‌کش‌های شیمیایی در محصولات کشاورزی یک امر اجتناب ناپذیر محسوب می‌شود و در تمامی دنیا نیز این مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند، به‌گونه‌ای که در دنیا متوسط مصرف سموم آفت‌کش‌ ۱.۴ کیلوگرم ماده موثر در هکتار است، در صورتیکه این میزان در ایران حدود ۸۰۰ گرم بوده، همچنین در چهارمحال و بختیاری نیز ۱۸۰ گرم ماده موثر در هکتار مصرف می‌شود.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: بنابراین در ایران مصرف سموم شیمیایی نسبت به سایر نواحی موجود در دنیا کمتر است، اما نکته قابل توجه این موضوع بوده که مصرف سموم شیمیایی در کشاورزی ضروری محسوب می‌شود، زیرا در صورت استفاده نکردن از سموم شیمیایی تولیدات کشاورزی نیز کاهش پیدا می‌کند و آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز منجر به نابودی محصولات کشاورزی می‌شوند، در نتیجه امنیت غذایی با مشکل روبرو خواهد شد، استفاده از سموم آفت‌کش یکی از اصول حفظ امنیت غذایی هر کشوری است.

وی ادامه داد: باوجود اینکه استفاده از سموم آفت‌کش در کشاورزی امری ضروری است، اما استفاده از این سموم دارای اندازه مشخص بوده که باید رعایت شود، این حد و حدود براساس حداکثر باقیمانده مجاز هر سم روی هر محصولی تعریف می‌شود و در هر کشوری دارای میزان استاندارد مشخصی است و این حد مجاز بر اساس فرهنگ تولید و مصرف محصول همچنین نوع مدیریت موجود در آن کشور مشخص می‌شود.

شبانی عنوان کرد: در ایران نیز میزان مجاز برای باقیمانده موادشیمیایی بر محصولات کشاورزی بر اساس حدمجاز تعیین شده در کشورهای اروپایی در نظر گرفته شده است، بنابراین می‌توان گفت این میزان در ایران یکی از سخت‌گیرانه‌ترین میزان‌های تعیین شده در دنیا بوده، زمانیکه محصولات کشاورزی برداشت می‌شوند، میزان باقیمانده ماده شیمیایی مانند انواع سموم و کودهای موجود بر محصول باید کمتر ازمیزان حدمجاز در نظرگرفته شده باشد.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد:  در صورتیکه میزان موادشیمیایی مصرفی برای کشت محصولات کشاورزی بیش از حد مجاز باشد، محصولی ناسالم تولید می‌شود و احتمال دارد در بلندمدت اثرات منفی بر سلامت مصرف‌کننده داشته باشد، برای مثال نیترات به‌عنوان یک ماده سرطان‌زا شناخته شده است و مصرف بیش از حدمجاز از این ماده در محصولات کشاورزی در مدت زمان طولانی می‌تواند منجر به ایجاد  سرطان در افراد شود، البته نکته قابل توجه این است که در صورتیکه میزان ماده شیمیایی مصرف شده تفاوتی قابل ملاحظه با حدمجاز داشته باشد مشکلاتی را در پی دارد برای مثال زمانی که حدود پنج برابر بیشتر از حدمجاز استفاده شوند، اما تفاوت‌های ناچیز مانند ۱۵ درصد مشکلی برای سلامت مصرف‌کنندگان در پی ندارد.

وی یادآور شد: مصرف بیش از حد سموم و کودهای شیمیایی تاثیر منفی بر کیفیت محصولات کشاورزی ندارد و تنها ممکن است در بلندمدت سلامت مصرف‌کنندگان را تحت تاثیر قرار دهد.

شبانی تصریح کرد: پس از مصرف آفت‌کش‌ها میزانی از آن‌ها تبخیر شده و وارد جو می‌شوند، اما درصدی از آن‌ها نیز وارد خاک می‌شوند که این میزان تاثیری بر بافت خاک ندارند، هرچه میزان مواد آلی خاک بیشتر باشد جذب سموم و از کار افتادن آن‌ها با سرعت بیشتری رخ می‌دهد، یعنی موادآلی خاک منجر به تجزیه سموم می‌شوند، در نتیجه این سموم وارد آب‌های زیرزمینی نخواهند شد، بنابراین تنها اثر منفی سموم برای محیط زیست تاثیر احتمال آن‌ها بر آب‌های زیرزمینی است و تاثیری بر بافت خاک ندارند که البته تاثیر آن‌ها بر آب‌های زیرزمینی نیز باتوجه به میزان مواد آلی خاک و امکان تجزیه سموم شیمیایی کاهش پیدا می‌کند.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: برخی کودهای شیمیایی ممکن است بر کیفیت خاک نیز تاثیر منفی داشته باشند، اما بر اساس تحقیقات انجام شده خاک موجود در استان از نظر میزان عناصر غذایی مانند نیتروژن، ازت، فسفر و پتاسیم فقیر است، بنابراین مصرف کودهای شیمیایی نیز درحال حاضر ضرری برای بافت خاک ندارد.

وی اضافه کرد: نکته‌ای که در کاشت محصولات کشاورزی باید مورد توجه قرار بگیرد این است که سم‌پاشی زمانی انجام شود که تا زمان برداشت محصول فاصله مناسبی وجود داشته باشد، این فاصله زمانی باتوجه به محصول و نوع سم متفاوت بوده و لازم است کشاورزان و باغداران این فاصله زمانی را  در نظر داشته و رعایت کنند، همچنین استفاده به میزان دوز توصیه شده برای هر سم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

شبانی با اشاره به مشکل ایجاد شده در صادرات فلفل دلمه‌ای به کشور روسیه، خاطرنشان کرد: محصولات گلخانه‌ای دارای شرایط مساعد برای رشد آفات و بیماری‌ها هستند، به همین دلیل برخی گلخانه‌داران فاصله زمانی بین سم‌پاشی و برداشت محصول را رعایت نمی‌کنند، همچنین برخی سموم در کشور روسیه به ثبت نرسیده، اما در ایران ثبت شده است و مصرف آن‌ها برای محصول فلفل دلمه‌ای مشکل ندارد، بنابراین استفاده از آن‌ها در کشور روسیه برای این محصول مجاز نیست و از سمت کشور روسیه لیست این سموم به ایران اعلام نشده است و به همین دلیل این مشکل ایجاد شده  که درحال حاضر این سموم مشخص شده و به گلخانه‌داران اعلام شده تا افرادی که قصد صادرات محصول خود به کشور روسیه را دارند از این سموم برای فلفل دلمه‌ای استفاده نکنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری کشاورزی کود شیمیایی آفت کش محصولات کشاورزی استفاده از سموم کودهای شیمیایی مصرف بیش از حد سموم و کودهای سموم شیمیایی سموم آفت کش سلامت مصرف کشور روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۰۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) خواص قارچ برای سلامتی؛ فقط این قارچ‌ها خوراکی هستند!

زی‌سان: در طول تاریخ، تمدن‌ها قارچ را به‌عنوان منبع قدرت و شفا می‌دانستند. یونانیان بر این باور بودند که خوردن قارچ باعث قوی شدن جنگجویان می‌شود، در فرهنگ چینی نیز قارچ را به عنوان غذایی، دارویی برای زندگی سالم می‌شناسند و امروز، ژاپن یک داروی تایید شده مبتنی بر قارچ برای درمان سرطان دارد.

به گزارش زی‌سان؛ رفواید قارچ برای سلامتی سال هاست که توسط محققان مشخص شده است و پزشکان نیز آنها را تأیید کرده‌اند؛ علاوه بر همه این موارد روز به روز و با پیشرفت علم و تکنولوژی خواص جدیدی از قارچ برای سلامتی کشف می‌شود. اگر خواص قارچ برای سلامتی را بدانید قطعاً آن را در رژیم غذایی روزانه‌تان قرار می‌دهید. در ادامه خواص قارچ را به طور کامل توضیح داده‌ایم؛ پس مطالعه این مطلب به افرادی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند، توصیه می‌شود.

انواع قارچ‌های خوراکی

همان طور که می‌دانید قارچ‌ها به دو دسته خوراکی و سمی تقسیم می‌شوند. قارچ‌های خوراکی انواع زیادی دارند؛ از این رو گاهی ممکن است افراد نتوانند آنها را در بین قارچ‌های سمی تشخیص دهند. در ادامه نام و مشخصات قارچ‌های خوراکی را توضیح داده‌ایم تا با خواندن این مطلب اطلاعات‌تان درباره انواع قارچ نیز افزایش پیدا کند.

قارچ دکمه‌ای سفید

این نوع قارچ همان قارچ ارزان و پرطرفداری است که به راحتی در بازار یافت می‌شود و در غذا‌های مختلف از آن استفاده می‌کنیم. تنها نکته‌ای که در مورد این قارچ وجود دارد این است که حتماً آن را از میوه فروشی یا سوپرمارکت مطمئن خریداری کنید؛ زیرا قارچ دکمه‌ای سفید بسیار به آمانیتا شباهت دارد که یک قارچ سمی کشنده است.

قارچ قهوه‌ای

قارچ قهوه‌ای در واقع همان قارچ دکمه‌ای سفید بالغ است؛ یعنی آن را دیرتر برداشت کرده‌اند. در این نوع قارچ کلاهک، تا حدودی مایل به رنگ شاه بلوطی و ساقه سفید رنگ است؛ علاوه بر این کلاهک قارچ قهوه‌ای نسبت به قارچ سفید کُرکی‌تر است، اما همچنان گرد و صاف دیده می‌شود.

قارچ پورتوبلو (Portobello)

جالب است بدانید این قارچ نیز همان قارچ دکمه‌ای سفید است با این تفاوت که با عبور از مرحله اول و دوم رشد، بالغ‌تر شده است.

در این نوع قارچ کلاهک کاملاً باز شده و تیغه‌ها نمایان هستند. قارچ پورتوبلو برای کباب کردن مناسب است، اما در سوپ یا پیتزا ظاهر خوشایندی ندارد.

قارچ شیتاکه (Shiitake)

قارچ شیتاکه علاوه بر نوع وحشی نوع پرورشی نیز دارد و در ایران یافت می‌شود، اما از آن جایی که قیمت این قارچ نسبتاً بالاست، بیشتر به خاطر خواص درمانی‌اش خریداری می‌شود. لبه‌های قارچ شیتاکه به سمت زیر کلاهک آن پیچ خورده و ساقه نسبت به کلاهک باریک‌تر است.

قارچ مورل (Morel)

این نوع قارچ ظاهری مخروطی و اسفنجی دارد و در رنگ‌های زرد رنگ پریده، بژ روشن تا تیره و قهوه‌ای سوخته یافت می‌شود. اگر به دنبال این قارچ باشید، فقط در نواحی شمال ایران می‌توانید آن را پیدا کنید. در بازار‌های محلی به آن کرکونوسه هم می‌گویند.

قارچ صدفی

این نوع قارچ مانند اسمش به رنگ سفید و شکلی شبیه بادبزن در بازار موجود است. قارچ صدفی منبع غنی‌ای از نیاسین، ریبوفلاوین و مواد معدنی مانند پتاسیم، مس، آهن و روی است.

قارچ مرغ چوب

این نوع قارچ به اسم رقص ابری یا رقص پروانه نیز شناخته می‌شود. قارچ مرغ چوب به راحتی قابل شناسایی است و رنگ آن قهوه‌ای مایل به خاکستری تیره تا سیاه رنگ است. از خواص این قارچ می‌توان به تنظیم فشار خون، قند خون و کلسترول اشاره کرد.

قارچ کوپرینوس (Coprinus)

این نوع قارچ با ظاهری پشمالو و کلاهک مخروطی به راحتی قابل شناسایی است.

قارچ انوکی‌

می‌توان گفت قارچ انوکی از انواع قارچ‌های کمیاب در ایران است؛ زیرا شرایط پرورش این نوع قارچ در ایران فراهم نیست. اما اگر به دنبال خرید آن باشید شاید بتوانید بسته‌های حاوی قارچ انوکی خشک شده را در بعضی فروشگاه‌ها پیدا کنید که با توجه به قیمت بالای آن خرید این نوع قارچ به صرفه نیست.

پیشنهاد: طرز تهیه ۴ مدل سوپ خوشمزه با قارچ را بخوانید.

نقش قارچ در تقویت سیستم ایمنی

قارچ حاوی آنتی اکسیدان‌های خاصی است که از بدن در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. از این رو مصرف قارچ می‌تواند موجب بالا رفتن سیستم ایمنی بدن شود.

خواص قارچ برای پوست و مو

بتاگلوکان موجود در قارچ خاصیت آبرسانی دارد؛ از این رو مصرف قارچ باعث شادابی و طراوت پوست می‌شود همچنین قارچ با تولید کلاژن می‌تواند روند پیری پوست را کُند کند.

به گزارش زی‌سان، قارچ منبع غنی آهن است و از آن جایی که شایع‌ترین دلیل ریزش مو کم خونی است، مصرف قارچ می‌تواند موجب قطع یا کاهش ریزش مو شود. علاوه بر این مس موجود در قارچ با تولید ملانین در روشن و درخشان شدن رنگ مو تأثیر دارد و فرایند سفید و خاکستری شدن آن را به تعویق می‌اندازد. به طور کل مس و آهن در افزایش سلامت و تقویت مو نقش دارند.

نقش قارچ در جلوگیری از سرطان

قارچ حاوی بتاگلوکان و اسید لینولئیک است که نقش زیادی در جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه در خانم‌ها و سرطان پروستات در آقایان دارند.

خواص قارچ در کنترل دیابت

قارچ فاقد چربی است و کربوهیدات کمی نیز دارد؛ برعکس یک منبع غنی از پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی است، از این رو مصرف قارچ به کنترل دیابت کمک می‌کند.

خواص قارچ برای لاغری و کاهش وزن

از آن جایی که قارچ سرشار از پروتئین، فیبر و آنزیم است، کربوهیدرات پایین و کلسترول و چربی صفر دارد، می‌تواند با سوزاندن کلسترول پس از هضم وعده غذایی به کاهش وزن و سلامت بدن کمک کند. از این رو قارچ جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی کاهش وزن دارد.

نقش قارچ در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی

به گزارش زی‌سان، متأسفانه امروزه مرگ به علت بیماری‌های قلبی وعروقی به عنوان اصلی‌ترین عامل مرگ در دنیا شناخته می‌شود. مصرف قارچ مانع تشکیل پلاک و کاهش التهاب سلول‌های شریان‌های قلب می‌شود؛ پس با مصرف قارچ می‌توانید از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری کنید.

پیشنهاد: این خوراکی‌ها را برای افزایش طول عمر بخورید!

خواص قارچ برای سلامت روده‌ها

پلی ساکارید‌های موجود در قارچ می‌توانند به تغذیه سلول‌های روده، حفظ میکروبیوم روده و بهبود عملکرد گوارشی کمک کنند.

خواص مصرف قارچ در دوران بارداری

قارچ منبع غنی فولات (شکل طبیعی ویتامین B۹) است و در دوران بارداری فولات بهترین تغذیه برای جنین به حساب می‌آید.

خواص قارچ برای درمان اختلالات پوستی

قارچ حاوی آنتی اکسیدان است و می‌تواند اثر رادیکال‌های آزاد در بدن را خنثی کند، در نتیجه باعث بهبود انواع مشکلات پوستی مثل اگزما و آکنه می‌شود.

مصرف قارچ برای چه کسانی مضر است؟

افرادی که دچار اختلالات کلیه هستند باید در مصرف قارچ زیاده روی نکنند.

قارچ به دلیل این که دیر هضم می‌شود، برای افراد مبتلا به ناراحتی‌های معده مناسب نیست.

زیاده روی در مصرف قارچ باعث غلظت خون می‌شود.

افرادی که مشکل کبد چرب یا کولیت روده دارند.

افرادی که به درد مفاصل یا نقرس مبتلا هستند.

سخن پایانی 

قارچ یک منبع غنی پروتئین است و شما می‌توانید آن را جایگزین گوشت کنید؛ اما دقت داشته باشید که از دیدگاه طب سنتی بدترین نحوه مصرف قارچ، مصرف آن همراه با گوشت است.

سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • متن کامل گزارش نهایی تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • ارسال گزارش تحقیق و تفحص سازمان حفظ نباتات به قوه قضائیه
  • گزارش تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات به قوه قضائیه ارسال شد
  • متن کامل گزارش نهایی تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • (تصاویر) خواص قارچ برای سلامتی؛ فقط این قارچ‌ها خوراکی هستند!
  • «معجزه سلامتی» به نان مردم بازمی‌گردد
  • سمپاشی باغ‌های رودبار علیه ملخ مراکشی
  • آغاز مبارزه با ملخ مراکشی در گیلان
  • حفظ سلامتی با استفاده صحیح از مکمل‌های بدنسازی
  • سیل دبی و تاثیرات آن بر سلامتی شهروندان + عکس