Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، تشکل‌های صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های ایران در نامه‌ای به محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری خواستار اصلاح مالیات پلکانی اعضای هیأت علمی پیمانی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها شدند متن این نامه به شرح زیر است:

«همانطور که مستحضر هستید، مالیات بر درآمد حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در سال ۶۸ ذیل تصویب پایه حقوقی اعضای رسمی هیئت علمی تعیین و در ماده ۵ قانون مذکور مقرر شد از مشمولان قانون مذکور نسبت به درآمد حقوق ۱۰ درصد مالیات کسر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از صدور مجوز استخدام اعضای هیئت علمی به صورت پیمانی، پایه حقوقی آنها نیز طبق قانون اصلاح پاره‌ای از مقررات مربوط به پایه حقوق اعضا رسمی هیئت علمی (آموزشی و پژوهشی) شاغل و بازنشسته دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی مصوب ۱۶ اسفند ۶۸ تعیین شد و قانون مذکور بر اعضای هیئت علمی پیمانی نیز تسری یافت.

با تصویب قانون احکام دائمی توسعه کشور طبق ماده ۱ آن، روابط استخدامی اعضای هیئت علمی همچنین نحوه محاسبه حقوق مزایای ایشان در آئین نامه اداری و استخدامی تشریح گردید.

دربند ۱۶ ماده ۱ این آئین نامه آمده است: منظور از عضو در سراسر این آئین نامه و پی وست های آن (بدون ذکر هرگونه قیدی)، عضو هیئت علمی شاغل در مؤسسه اعم از رسمی و یا پیمانی بوده که صلاحیت علمی و عمومی وی به تأیید هیئت ممیزه و یا هیئت اجرایی جذب (حسب مورد) رسیده باشد.

بنابراین ازنظر استخدام و تعیین پایه حقوقی هیچ تفاوتی بین اعضای هیئت علمی رسمی و پیمانی وجود نداشته و همگی ذیل یک قانون واحد هستند.

ازآنجایی که مأموریت سازمان امور مالیاتی وصول کارا و عادلانه درآمدهای مالیاتی کشور است و طبق ماده ۲۱۹ قانون مالیات‌های مستقیم شناسایی و تشخیص درآمد مشمول مالیات، مطالبه و وصول مالیات موضوع این قانون به سازمان امور مالیاتی کشور محول شده، این سازمان هیچگاه برای اعضای هیئت علمی پیمانی دانشگاه‌ها نرخ مالیات متفاوتی اعلام ننموده است و مستند به ماده ۵ قانون اصلاح پاره‌ای از مقررات مربوط به پایه حقوق اعضا رسمی هیئت علمی با نرخ ثابت ۱۰ درصد، مالیات بر درآمد حقوق همه اعضای هیئت علمی کسر و به حساب‌های قانونی واریزشده است.

آخرین پاسخ به استعلام ذی حساب و مدیرکل امور مالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که توسط معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور و طی نامه شماره ۴۳۲۱/۲۱۰/ ص مورخ ۲۳/‌۰۴/‌۱۴۰۰‬ ارائه شده، نیز موید کسر مالیات به نرخ ۱۰ درصد از اعضای هیئت علمی دارای ردیف عضو هیئت علمی است که شامل اعضای رسمی و پیمانی می‌شود.

در این نامه به صراحت بیان شده است موید صرفاً کسانی که دارای ردیف عضو هیئت علمی در حکم کارگزینی دارند به استفاده ماده ۵ قانون اخیرالذکر مشمول استثنا پیش بینی شده در تعیین نرخ مالیات بر درآمد حقوق قانون بودجه کل کشور خواهند بود.

ازآنجایی که مبنای قانونی کسر مالیات اعضای هیئت اعضای علمی در هر دو وزارت یکسان است، طبیعتاً هیئت علمی وزارت عتف نیز مشمول این روش از محاسبه و کسر مالیات خواهند بود.

اما شواهد و مکاتبات نشان می‌دهد تعداد زیادی از دانشگاه‌ها در سطح کشور به استناد تذکرات مکرر کتبی و شفاهی حسابرسان دیوان محاسبات کشور، اقدام به کسر مالیات به نرخ پلکانی از حقوق اعضای هیئت علمی پیمانی نموده و ما به التفاوت مالیات‌های کسر شده نسبت به نرخ ۱۰ درصد و روش محاسبه پلکانی نیز از حقوق آنها کسر می‌شود.

ازاین رو خواهشمند است دستور فرمائید، جهت ایجاد وحدت رویه و اجرای عدالت در کسر مالیات از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و همچنین ارائه مستندی متقن و شفاف نسبت به نحوه کسر مالیات اعضای هیئت علمی پیمانی به دستگاه‌های نظارتی از جمله دیوان محاسبات، اقدام الزم صورت گیرد.»

کد خبر 5373568 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: اعضای هیات علمی دانشگاه های ایران وزارت علوم تحقیقات و فناوری سازمان سنجش روز دانشجو آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه تهران دانشجویان کارشناسی ارشد پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه های ایران دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه پیام نور پذیرش بدون آزمون نخبگان شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضای هیئت علمی پیمانی دانشگاه ها درآمد حقوق کسر مالیات پایه حقوق ۱۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۱۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع ایرادات طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۴ اردیبهشت) با رفع ایرادات طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی اعاده شده از شورای نگهبان موافقت کردند.

نمایندگان موادی از این طرح که شامل ماده ۶ و بند (الف) و بند (ر) و (ز) و ماده ۲ (الف) مواد ۴۶ تا ۵۱ فصل اول از باب سوم این قانون را الحاق و فصل اول از باب سوم این قانون شامل مواد ۴۶ تا ۸۰ به مالیات بر عایدی سرمایه اشخاص غیر تجاری و مالیات درآمد را اصلاح کردند.

بند‌های (الف)، (ب)، (پ) و (ت) ماده ۳ اصلاح شد، همچنین بند‌های (خ) و (ت) ماده ۳ تبصره (۴) و ماده ۵ اصلاح شدند.

در بند (الف) ماده ۷ موضوع اصلاح ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی عبارت «برخط» اصلاح و از عبارت اصطلاح مناسب استفاده شود.

بند (ب) ماده ۷ و تبصره آن اصلاح گردید و یک سند به عنوان بند (پ) و ۳ تبصره به عنوان یک تا ۳ به این ماده الحاق شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم
  • مالیات بر عایدی سرمایه اشخاص غیرتجاری اصلاح شد
  • اصلاح طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی
  • رفع ایرادات طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در مجلس
  • تجمع در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از غزه
  • نخستین نشست هم‌اندیشی اعضای هیئت علمی گروه‌های آموزشی هنر، ارتباطات و رسانه
  • نشست هم‌اندیشی اعضای هیئت علمی گروه‌های آموزشی هنر، ارتباطات و رسانه
  • بررسی اندیشه تمدنی امام رضا(ع) در استانبول
  • امتیاز پژوهشی تألیف کتب درسی بدست اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد
  • چرا معطلی تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در مجلس به ضرر کشور است؟