Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-19@01:12:54 GMT

مهاجرت تحصیلی به کشور اسپانیا

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۳۶۸۹

امروزه مهاجرت به کشورهای پیشرفته، برای بهبود و ترقی در زندگی، به موضوع رایجی در ایران تبدیل شده است. کشورهای فراوانی در سراسر دنیا به عنوان مقاصد مهاجرتی شناخته می‌شوند که در میان آن‌ها،‌ نام اسپانیا هم به چشم می‌خورد. اگر آینده خود را در این کشور تصور می‌کنید،‌ بهتر است با ما همراه باشید و با مهاجرت تحصیلی به اسپانیا آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه افراد بسیاری برای ادامه تحصیل، کشور اسپانیا را انتخاب می‌کنند. همواره می‌توان گفت که مهاجرت تحصیلی در سراسر دنیا،‌ به خصوص اسپانیا،‌ یکی از راحت‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌های اخذ اقامت است. درست است که تحصیل در اسپانیا رایگان نیست، اما هزینه‌ تحصیل در آن، بسیار معقول‌تر و مناسب‌تر از بسیاری از کشورهای پیشرفته دیگر است. علاوه بر این موضوع،‌ دانشگاه‌‌ها و مراکز علمی معتبر باعث شده که این کشور به یکی از قطب‌های مهاجرت تحصیلی در دنیا تبدیل شود. پس با ما همراه باشید و این فرصت مناسب را از دست ندهید.

مهاجرت به اسپانیا؛ قدمی برای ایجاد زندگی بهتر

شاید با خود بگویید که چرا باید اسپانیا را انتخاب کنیم؟ ویژگی‌های فراوانی وجود دارد که این کشور را به گزینه‌ای مناسب برای مهاجرت تحصیلی تبدیل کرده است. یکی از عواملی که تحصیل در اسپانیا را حائز اهمیت می‌کند،‌ مزیت‌های بی‌نظیرش برای دانشجویان بین‌المللی است. از مهم‌ترین مزیت‌‌های تحصیل در اسپانیا برای دانشجویان بین المللی، امکان اخذ اقامت دائم است. برای اخذ اقامت دائم، تنها کافی است که دانشجویان پس از تحصیل در اسپانیا، برای مدتی وارد بازار کار این کشور شوند. پس از اخذ اقامت دائم و دریافت پاسپورت اسپانیا، دانشجویان می‌توانند به سراسر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا سفر کنند و در آن‌ها به تحصیل،‌ کار کردن و زندگی بپردازند.

از دیگر مزایای قابل توجه مهاجرت تحصیلی به اسپانیا، اجازه همراه است، یعنی یک دانشجو در زمان تحصیل در اسپانیا می‌تواند، با خانواده خود در این کشور اقامت داشته باشد. همراهان دانشجو معمولا والدین آن‌ها هستند،‌ اما اگر دانشجو متاهل باشد می‌تواند همراه با همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود، در این کشور ساکن شود. قانون اجازه همراه هم خود با مزیت‌هایی همراه است. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این قانون که باعث ایجاد شرایط مالی مناسب برای دانشجو می‌شود،‌ امکان ورود به بازار کار برای همسر دانشجو است. این قانون به صورتی است که به همسر دانشجو اجازه کار تمام وقت در اسپانیا را می‌دهد و باعث از بین رفتن دغدغه‌‌های مالی مهاجران می‌شود.

 

شرایط ورود به دانشگاه‌های اسپانیا

تا به اینجا اطلاعاتی در خصوص مهاجرت تحصیلی به اسپانیا کسب کردیم و با برخی از مزیت‌های آن آشنا شدیم؛ اما باید بدانید که مهاجرت کردن از ایران به کشوری دیگر مانند اسپانیا،‌ کار آسانی نیست و نیاز است که فیلترهایی پشت سر گذاشته شود. یکی از فیلتر‌هایی که دانشجویان مقطع کارشناسی برای ورود به دانشگاه‌های اسپانیا باید بگذرانند، دوره‌های یک ساله کالج زبان اسپانیایی است. در ۶ ماهه ابتدایی این دوره‌‌،‌ دانشجویان به مدرک B2 زبان اسپانیایی دست می‌یابند و در شش ماه دوم، دروسی در خصوص آزمون ورودی، به دانشجویان آموزش داده می‌شود.

پس از پایان این دوره،‌ به غول آخر یعنی آزمون UNED می‌رسیم. در اسپانیا مانند ایران آزمون سراسری برای ورود به دانشگاه‌های وجود دارد؛‌ این آزمون با نام  Selectividad یا UNED شناخته می‌شود و  تماما به زبان اسپانیایی است. این آزمون برای متقاضیان رشته‌های پزشکی و رشته‌های فنی مهندسی متفاوت است. برای متقاضیان رشته‌های پزشکی،‌ این آزمون از ۴ درس زیست، شیمی، ریاضی و زبان انگلیسی تشکیل شده و برای متقاضیان رشته‌های فنی مهندسی دارای ۴ درس فیزیک، شیمی، ریاضی و زبان انگلیسی است. معمولا هر درس در این آزمون شامل ۷ الی ۸ سوال است.

جالب است که بدانید،‌ آزمون اوند اسپانیا از ۱۴ نمره تشکیل شده و حداقل نمره قبولی برای رشته‌ پزشکی نمره ۱۳،‌ برای دندانپزشکی نمره ۱۱،‌ داروسازی نمره ۱۰ و تمامی رشته‌های مهندسی نیز نمره ۱۰ است. این آزمون هر ساله در ماه‌‌های می و سپتامبر برگزار می‌شود و متقاضیان با ارائه گواهی‌ای مبنی بر اتمام دوره یک ساله کالج،‌ می‌توانند در این آزمون شرکت کنند.

تحصیل در مقطع کارشناسی در اسپانیا

پس از پشت سر گذاشتن کالج و کسب نمره قبولی از آزمون اوند،‌ می‌توانید برای مقطع کارشناسی وارد دانشگاه‌های اسپانیا شوید. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های اسپانیا نسبت به هر رشته متفاوت است. مدت زمان تحصیل در برای دانشجویان رشته‌های فنی مهندسی در حدود ۳ الی ۴ساله بوده و همچنین برای رشته‌های پزشکی ۵ الی ۶ سال زمان می‌برد. همچنین باید بدانید که تحصیل در دانشگاه‌های اسپانیا،‌ تماما به زبان اسپانیایی است.

همان‌طور که در بخش‌های قبلی گفته شد،‌ تحصیل در کشور اسپانیا رایگان نیست،‌ اما از هزینه‌ بسیار پایینی برخوردار است. هزینه تحصیل در دوره کارشناسی نسبت به رشته متفاوت است، اما به طور میانگین، هزینه تحصیل سالیانه بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ یورو است.

در این نوشته به صورت کلی با نحوه مهاجرت تحصیلی به اسپانیا آشنا شدیم و برخی از نکات مهم آن را بررسی کردیم. درست است که این روش مهاجرت به اسپانیای فرصتی مناسب به‌شمار می‌رود و می‌تواند آینده‌ای روشن را برای شما رقم بزند، اما مانند هرگونه مهاجرتی نیاز به پشتکار و صبر فراوان دارد. پس اگر عزم خود را جزم کرده‌اید و تصمیم به مهاجرت دارید،‌ این گزینه‌ را فراموش نکنید. کارشناسان ما در شرکت رسا همواره آماده مشاوره و ارائه خدمات به متقاضیان مهاجرت هستند. شما می‌توانید با ما تماس بگیرید یا سوالات خود در این زمینه را در بخش نظرات با ما مطرح کنید. جهت دریافت مشاوره رایگان از تیم مشاوران رسا با شماره ۰۲۱۲۲۹۵۰۹۷۵ تماس بگیرید.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: اسپانیا مهاجرت تحصیلی دانشگاه های اسپانیا تحصیل در اسپانیا زبان اسپانیایی مقطع کارشناسی برای دانشجو دانشگاه ها اخذ اقامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۳۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فردا؛ آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالیکه پیش از این زمان پایان ثبت‌نام داوطلبان آزمون ورودی پایه هفتم و آزمون ورودی پایه دهم مدارس سمپاد و نمونه دولتی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، بیست و هشتم فروردین‌ اعلام شده بود، اما مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با صدور اطلاعیه‌ای دیگر از تمدید زمان ثبت نام این آزمون‌ها تا ۳۱ فروردین خبر داد که بر این اساس، فردا آخرین مهلت دانش‌آموزان برای ثبت‌نام در آزمون مذکور است.

بر اساس دستورالعمل اعلامی، آزمون‌های ورودی مدارس دوره اول و دوم استعدادهای درخشان و دوره دوم نمونه دولتی، دفترچه راهنمای ثبت‌نام و شرکت در آزمون ورودی از طریق سامانه ثبت‌نام به نشانی my.medu.ir در اختیار داوطلبان (داخل و خارج از کشور) قرار می‌گیرد.‌ همچنین ثبت‌نام داوطلبان نیز از طریق سامانه مذکور انجام می‌شود.

لازم به ذکر است که ویرایش اطلاعات و پرداخت وجه برای دانش آموزانی که ثبت نام خود را تکمیل نکرده‌اند نیز در بازه زمانی مذکور امکان پذیر خواهد بود این در حالیست که پس از پایان مهلت مقرر، دانش آموزانی که ثبت نام خود را تکمیل نکرده‌اند از سامانه ثبت نام حذف خواهند شد.

مدارس مسئولیتی برای ثبت‌نام ندارند

بر اساس دستورالمعل صادره ثبت‌نام به صورت الکترونیکی و توسط داوطلبان انجام می‌شود و مدارس محل تحصیل دانش‌آموزان، مسئولیتی در این خصوص ندارند. همچنین دانش‌آموزان اتباع خارجی باید از کد اتباع استفاده کنند.

کارت ورود به جلسه آزمون شامل نام، نام خانوادگی، عکس داوطلب و سایر اطلاعات مورد نیاز مدارس سمپاد و نمونه دولتی انتخاب شده به ترتیب اولویت و نشانی دقیق حوزه آزمون پنج روز قبل از تاریخ برگزاری آزمون، از طریق سامانه ثبت‌نام به نشانی my.medu.ir در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد.

 شرکت داوطلبان در جلسه آزمون بدون ارائه کارت ورود به جلسه، ممنوع است.

آزمون ورودی پایه هفتم ۳۱ خرداد و آزمون دهمی‌ها اول تیر

آزمون ورودی پایه هفتم رأس ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه (۳۱ خرداد) و آزمون پایه دهم مدارس سمپاد و نمونه دولتی، راس ساعت ۸ صبح روز جمعه تاریخ (۱ تیرماه) آغاز می‌شود.

مبلغ ثبت‌نام یکصد هزار تومان است که صرفاً از طریق درگاه اینترنتی سامانه ثبت‌نام دریافت خواهد شد.‌ هر نوع پرداخت خارج از سامانه ثبت‌نام آزمون فاقد اعتبار بوده و مبلغ واریزی قابل استرداد نخواهد بود. مبلغ ثبت‌نام ثابت بوده و به جز این مبلغ دریافت هرگونه وجه با هر عنوانی ممنوع است.

با توجه به این‌که ثبت‌نام در آزمون‌ها به صورت الکترونیکی انجام می‌شود مسئولیت احراز شرایط ثبت‌نام و صحت مندرجات در تقاضانامه ثبت‌نام تماماً بر عهده داوطلب است و در صورت مغایرت، قبولی داوطلب، لغو و از ثبت‌نام و ادامه تحصیل او در مدارس مزبور ممانعت خواهد شد.

حوزه امتحانی داوطلبان آزمون‌های ورودی پایه‌های هفتم و دهم براساس منطقه آموزشی محل تحصیل سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ آنان تعیین خواهد شد. امکان تغییر حوزه امتحانی صرفاً در زمان ثبت‌نام برای داوطلبان وجود دارد و قابل تغییر نخواهد بود.

دانش‌آموزان عشایری به دلیل کوچ‌رو بودن در هر منطقه‌ای که اداره کل آموزش و پرورش استان تعیین می‌کند مجاز به ثبت‌نام هستند.

با توجه به این‌که حوزه آزمون در خارج از کشور تشکیل نخواهد شد، اطلاع‌رسانی و هماهنگی برای ثبت‌نام دانش‌آموزان مدارس ایرانی خارج از کشور بر عهده مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور است.

شرایط ثبت‌نام در آزمون ورودی پایه هفتم مدارس سمپاد

۱. اشتغال به تحصیل در پایه ششم ابتدایی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲

۲. کسب مقیاس «خیلی خوب» در تمامی دروس نوبت دوم پایه پنجم ابتدایی در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ و کسب مقیاس ‌خیلی خوب در تمامی دروس در نوبت اول پایه ششم در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲

توجه: تربیت‌بدنی و شایستگی عمومی جزو مواد درسی محسوب می‌شود

توجه‌: شرکت دانش‌آموز در آزمون ورودی پایه هفتم با داشتن حداکثر یک مقیاس «خوب» در مجموع ارزشیابی نوبت دوم پایه پنجم و نوبت اول پایه ششم، مجاز است.

‌شرایط شرکت در آزمون ورودی پایه دهم مدارس نمونه دولتی و تکمیل ظرفیت مدارس سمپاد

۱. اشتغال به تحصیل در پایه نهم سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ یا اتمام پایه نهم و عدم ورود به پایه بالاتر با داشتن شرط سنی (مطابق ماده ۱۹ آئین‌نامه آموزشی دوره دوم متوسطه، متولدین قبل از ۱۳۸۵/۰۷/۰۱ مجاز به ثبت‌نام نیستند.)

‌شرایط و ضوابط اختصاصی انتخاب پایه دهم مدارس سمپاد

۱. اشتغال به تحصیل در پایه نهم در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲

۲. پذیرش دانش‌آموز برای ورود به پایه دهم مدارس سمپاد از طریق برگزاری آزمون ورودی متمرکز کشوری از بین دو گروه از دانش‌آموزان زیر انجام می‌شود:

‌الف) دانش‌آموزان پایه نهم غیر مدارس سمپاد که معدل کل خردادماه پایه هشتم (سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱) و نوبت اول پایه نهم آنان (سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲) حداقل ۱۹ باشد.

ب) دانش‌آموزان پایه نهم مدارس سمپاد که معدل کل خردادماه پایه هشتم (سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱) یا نوبت اول پایه نهم آنان (سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲) کمتر از ۱۸ باشد.

توجه‌: دانش‌آموزان پایه نهم مدارس سمپاد که معدل کل خردادماه پایه هشتم سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ و نوبت اول پایه نهم ( سال تحصیلی (۱۴۰۳-۱۴۰۲) آنان حداقل ۱۸ باشد، بدون نیاز به شرکت در آزمون ورودی پایه دهم، مجاز به ادامه تحصیل در مدارس دوره دوم سمپاد خواهند بود، پذیرش قطعی این قبیل دانش آموزان منوط به احراز شرایط ماده ۱۶ آئین نامه مدارس سمپاد است.

‌شرایط و ضوابط اختصاصی انتخاب مدارس نمونه دولتی

۱. رقابت علمی در آزمون ورودی دبیرستان‌های نمونه دولتی در بین دانش‌آموزان همان منطقه / ناحیه خواهد بود.

توجه ۱: چنانچه برخی از مناطق آموزشی فاقد مدرسه نمونه دولتی باشند دانش‌آموزان این مناطق می‌توانند در نمون‌برگ تقاضای ثبت‌نام حداکثر تا چهار اولویت مدرسه - رشته تحصیلی از مدارس نمونه دولتی سایر مناطق مشخص شده در سامانه ثبت‌نام را انتخاب کنند.

توجه ۲: هر داوطلب می‌تواند در نمون‌برگ تقاضای ثبت‌نام حداکثر تا چهار اولویت مدرسه ـ رشته تحصیلی از شاخه نظری علوم تجربی، ریاضی فیزیک، ادبیات و علوم انسانی، علوم و معارف اسلامی را انتخاب کند.

توجه ۳‌: ستاد آزمون استان می‌تواند در موارد خاص نسبت به تعیین ضوابط و شرایط ثبت‌نام در محدوده جغرافیایی شهرستان/منطقه/ ناحیه تصمیم‌گیری کند.

۲. اسامی مدارس قابل انتخاب عناوین رشته های تحصیلی و ظرفیت پذیرش مدارس نمونه دولتی، هنگام ثبت‌نام به رؤیت داوطلبان خواهد رسید.

رقابت علمی برای ورود به هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای نمونه دولتی در بین دانش‌آموزان شهر و شهرستان، بدون لحاظ کردن منطقه یا ناحیه خواهد بود.

توجه: هر داوطلب می‌تواند در نمون برگ تقاضای ثبت‌نام تا چهار اولویت هنرستان و رشته تحصیلی از شاخه فنی و حرفه‌ای را انتخاب کند.

‌محتوای آزمون‌های ورودی پایه هفتم مدارس سمپاد و پایه دهم مدارس سمپاد و نمونه دولتی

محتوای آزمون ورودی پایه هفتم مدارس سمپاد

 

سوالات «استعداد تحلیلی»، «هوش»، «سرعت و دقت و خلاقیت» به شیوه چهارگزینه‌ای طراحی و فقط یکی از گزینه‌ها به عنوان پاسخ مناسب‌تر آن سؤال، در نظر گرفته می‌شود.

توجه ۱: به‌ازای هر پاسخ درست ۳ نمره مثبت و به ازای هر پاسخ‌ غلط ۱ نمره منفی لحاظ می‌شود. برای سؤالات بدون پاسخ، نمره‌ای منظور نخواهد شد.

توجه ۲: چنانچه داوطلب در سؤالی بیش از یک گزینه را علامت زده ‌باشد ۱ نمره منفی منظور خواهد شد.

تعداد و ضرایب سؤالات آزمون و مدت زمان پاسخگویی به شرح جدول زیر است‌:

 

مواد امتحانی، تعداد و ضریب سؤالات آزمون پایه دهم مدارس سمپاد و نمونه دولتی

‌محتوای آزمون مشتمل بر دو دسته سؤالات «استعداد تحصیلی» و «استعداد تحلیلی» است.

توجه ۱: معیار محاسبه نمره کل آزمون برای مدارس سمپاد از طریق وزن‌دهی به نمره کل استعداد تحلیلی و تحصیلی به نسبت %۵۰ و ۵۰٪ محاسبه و به صورت یک عدد بین ۳۳,۳۳۳- و ۱۰۰,۰۰۰ اعلام می‌شود.

توجه ۲: نمره کل آزمون برای مدارس نمونه دولتی از طریق وزن‌دهی به نمره کل استعداد تحلیلی ۱۸% استعداد تحصیلی ۵۱٪ و معدل کتبی ارزشیابی پایانی نوبت دوم پایه نهم، بدون اعمال نمرات تکوینی ۳۱٪ محاسبه و اعلام می‌شود.

توجه ۳: حداکثر زمان ثبت نمرات پایه نهم در سامانه دانش‌آموزی مطابق آیین‌نامه ارزشیابی تحصیلی تربیتی دوره اول متوسطه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۳ خواهد بود و نمراتی که تا این تاریخ ثبت شده باشند ملاک محاسبه معدل خواهد بود.

‌منابع، تعداد و ضرایب سؤالات آزمون و مدت زمان پاسخ‌گویی به آن‌ها، به شرح جداول زیر است:

دفترچه اول: سوالات استعداد تحصیلی

دفترچه دوم: سوالات استعداد تحلیلی

 

توجه؛ منابع، تعداد سؤالات، ضرایب و مدت پاسخگویی برای تمامی رشته‌ها یکسان است.

سؤالات استعداد تحلیلی به شیوه چهارگزینه‌ای فقط با یک پاسخ درست به‌منظور ارزیابی توانایی تحلیل، ریشه‌یابی، طبقه‌بندی و سازمان‌دهی مطالب و مباحث گوناگون طراحی می‌شود. طراحی این سؤالات به طور عمده بر محتوای کتب درسی مبتنی نخواهد بود.

سؤالات استعداد تحصیلی به شیوه چهارگزینه‌ای فقط با یک پاسخ درست از محتوای کتاب‌های دروس تعیین شده طراحی می‌شود.

سؤالات درس قرآن و پیام‌های آسمان از محتوای مشترک داوطلبان اهل تشیع و تسنن طراحی می‌شود، اما داوطلبان اقلیت‌های دینی رسمی کشور (مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان‌) به سؤالات مشترک اقلیت‌های دینی ‌براساس محتوای کتاب تعلیمات ادیان الهی و اخلاق ویژه اقلیت‌های دینی با کد ۹۲۰ پایه نهم سال تحصیلی (۱۴۰۳-۱۴۰۲) پاسخ خواهند داد.

۱۰ درصد از پذیرش دبیرستان‌های دوره دوم متوسطه و هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای نمونه دولتی در صورت وجود داوطلب، به دانش‌آموزان شاهد تعلق دارد. دانش‌آموزان با شرایط زیر به ترتیب اولویت می‌توانند از این سهمیه استفاده کنند

الف) اولویت اول فرزندان شاهد

ب) اولویت دوم فرزندان جانباز ۵۰ درصد به بالا و آزادگان با بیش از ۳ سال سابقه اسارت

ج) اولویت سوم‌ فرزندان جانباز ۲۵ درصد تا ۴۹ درصد و آزادگان با بیش از ۶ ماه سابقه اسارت

‌د) اولویت چهارم فرزندان جانباز زیر ۲۵ درصد و آزادگان با کمتر از ۶ ماه سابقه اسارت.

دفترچه سؤالات در اولین فرصت پس از برگزاری آزمون راهنمای تصحیح طراحان آزمون حدود یک هفته کاری پس از برگزاری و کلید نهایی پس از تأیید کمیته فنی در سامانه my.medu.ir و پایگاه اطلاع رسانی مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش منتشر می‌شود.‌

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فردا؛ آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی
  • بررسی ادامه تحصیل از کارشناسی به دکتری علوم آزمایشگاهی در کمیته‌های تخصصی
  • شرایط ثبت نام در آزمون های ورودی مدارس/ آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی
  • شرایط ثبت در آزمون های ورودی مدارس/ آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی
  • ثبت نام جاماندگان کنکور در این ۲ روز
  • ادامه تحصیل دانش آموز با نیاز ویژه قوچانی با ایثار معلم
  • زمان انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون ورودی دوره دکتری ۱۴۰۳
  • اخذ مجوز راه‌اندازی کارشناسی ارشد رشته اخلاق پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی قم
  • اعلام زمان انتشار کارنامه نتایج اولیه و زمان انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون ورودی دوره دکتری «P.h.D» سال ۱۴۰۳
  • آغاز ثبت نام آزمون دکتری تخصصی رشته های داروسازی از اول اردیبهشت