Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اداره کل هواشناسی استان تهران با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی میانگین بارش در پاییز ۱۴۰۰ گفت: انتظار می‌رود که بارش‌های زمستانی در تهران در حد نرمال و متوسط دما در فصل زمستان یک درجه کمتر از حد نرمال باشد.

مازیار غلامی در گفت وگو با ایسنا درباره پیش‌بینی‌های اداره کل هواشناسی تهران درباره متوسط میزان بارش در فصل زمستان اظهارکرد: با توجه به جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی انتظار داریم متوسط دما در فصل زمستان به‌ویژه ماه‌های دی و بهمن ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ تا ۱ درجه کمتر از مقدار متوسط بلند مدت (نرمال) باشد.

وی افزود: انتظار می‌رود که متوسط بارش فصل زمستان به‌ویژه ماه‌های دی و بهمن در حد نرمال و در بعضی نواحی شمالی استان بیشتر از حد نرمال باشد.

معاون اداره کل هواشناسی استان تهران با اشاره به کاهش میزان بارش انباشته شده از سال گذشته گفت: به نظر نمی‌رسد که نرمال بودن بارش‌ها بتواند چالش‌های مربوط به کمبود آب را جبران کند و کماکان باید برنامه‌های مدیریت منابع آب و مدیریت مصرف بهینه آب در بخش‌های مختلف ادامه داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به تاثیرگذاری عوامل مختلف بر پیش‌بینی‌های فصلی افزود: از آنجا که عوامل تاثیرگذار بر پیش‌بینی‌های فصلی بسیار متنوع و متعدد است و عملا درنظر گرفتن تمامی عوامل ممکن نیست. بر این اساس و بنابر مستندات علمی، احتمال وقوع پیش‌بینی‌های اقلیمی برای سه ماهه آینده حدود ۶۵ تا۷۰ درصد خواهد بود.

غلامی یادآور شد: پیش‌بینی‌های فصلی ابتدای هر ماه به‌روزرسانی می‌شود و لازم است توسط کاربران مورد پیگیری قرار گیرد.

وی با اشاره به کاهش متوسط بارش استان تهران در بلند مدت گفت: متوسط بارش (پهنه‌ای) استان تهران در پاییز ۱۴۰۰ ، ۶۲.۷ میلی متر بود که در مقایسه با بلند مدت ۱۶.۳ میلیمتر تقریبا معادل ۲۱ درصد کمتر بوده است.

معاون اداره کل هواشناسی استان تهران با اشاره به کاهش۴۰درصدی میزان بارش در پاییز امسال اظهارکرد: میزان کاهش بارش نسبت به پاییز سال قبل نیز قابل توجه است؛ به گونه‌ای که بارش پاییز امسال در مقایسه با پاییز سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: بیشترین کاهش بارش نسبت به بلندمدت در شهرستان‌های فیروزکوه، دماوند و پردیس اتفاق افتاده است. 

معاون اداره کل هواشناسی استان تهران درباره وضعیت دمای هوای تهران طی پاییز گفت: متوسط دمای هوا طی فصل پاییز در استان تهران، ۱۱.۶ درجه سلسیوس بود که در مقایسه با بلند مدت ۰.۴ درجه سلسیوس و در مقایسه با سال قبل ۰.۹ درجه سلسیوس بیشتر بوده است.

غلامی در پایان تصریح کرد: بررسی متوسط دما کمینه و دمای بیشینه نیز بیانگر آن است که متوسط کمینه دمانسبت به بلند مدت تغییری نداشت و در حد نرمال بود اما متوسط بیشینه دما در مقایسه با بلندمدت حدود ۰.۹ درجه سلسیوس افزایش یافت.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وضعیت دما و بارش اداره کل هواشناسی استان تهران اشاره به کاهش پیش بینی درجه سلسیوس حد نرمال فصل زمستان متوسط دما بلند مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۷۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سر ریز کردن سد مخزنی کهیر در کنارک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان،عبدالغفور حوت گفت: بارندگی‌های ۴۸ ساعت اخیر موجب آبگرفتگی شدید خانه‌ها در شهر کنارک، محاصره شدن روستا‌ها و قطعی برق و تلفن در سطح شهرستان کنارک شده است.

وی افزود: سد مخزنی کهیر برای بهره‌برداری از منابع آب حوضه آبریز رودخانه کهیر ساخته شده است.
فرماندار کنارک بیان کرد: نوع سد کهیر بتن غلتکی CMD-FSHD، ارتفاع سد ۵۴ متر، طول تاج سد ۳۸۲ متر، عرض تاج سد پنج متر، حجم بتن ریزی سد ۷۷۰ هزار متر مکعب، طول سریز ۱۲۲ متر، نوع سرریز آزاد و بدون دریچه، سطح دریاچه در تراز نرمال ۲۳ کیلومتر مربع، طول دریاچه ۲۱ کیلومتر، حجم اولیه مخزن در تراز نرمال ۳۴۳ میلیون متر مکعب، ظرفیت آبگیری پنج متر مکعب در ثانیه است.
وی افزود: دوره بازگشت و دبی پیک سیل طراحی دو هزار ساله با دبی ۱۵ هزار، دوره بازگشت و دبی پیک سیل آزمون ایمنی بیش‌از ۱۰ هزار ساله با دبی ۲۴ هزار و پتانسیل سطح زیر کشت آن بیش‌از پنج هزار هکتار است.
حوت ادامه داد: رودخانه کهیر از ارتفاعات شهرستان‌های نیکشهر و لاشار سرچشمه می‌گیرد و از رود‌های مهم و از منابع استراتژیک آب این منطقه به شمار می‌رود که به دلیل سیلابی و فصلی بودن آن، قسمت بزرگی از آورد سالانه ۱۸۲ میلیون متر مکعبی آن که آب شیرین با کیفیت بسیار مناسب و با EC (درجه الکترونیکی آب) کمتر از ۷۰۰ است، در قالب سیلاب‌هایی مهیب، در فاصله ۲۰ کیلومتری پایین دست سد کهیر و تنها چند ساعت پس از عبور از محدوده سد، به آب‌های شور دریای مکران می‌پیوندد.
وی بیان کرد: ساختن سد در مناطق گوناگون کشورمان با اهداف مختلفی انجام می‌شود مثل مهار سیلاب‌ها، ذخیره آب‌های سطحی برای تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت در کنار آن تولید برق و برخی مواقع ایجاد محیطی تفریحی از مهمترین آنهاست.
فرماندار کنارک گفت: در همجوار سد کهیر سد زینچه ساخته شده و مشخصات سد زینچه و موقعیت این سد خاکی در همجوار سد مخزنی کهیر و در منتهی الیه شرق و شمال شرقی مخزن دشت سیلابی وجود دارد که رقوم ماکزیمم زمین طبیعی ۴۸ متر بوده و ناگزیر برای افزایش حجم مخزن و جلوگیری از عبور آب از معبر طبیعی مذکور، احداث سدخاکی (سد زینچه) در این محل با مشخصات زیر ضرورت می‌یاید.
وی افزود: نوع این سد خاکی همگن با رویۀ آب بند، ارتفاع سد ۲۱ متر، طول تاج قسمت اصلی هزار و ۵۶۰ متر، عرض تاج هشت متر، تراز بستر ۴۷ متر از سطح دریا، تراز تاج ۶۸ متر از سطح دریا، تراز نرمال ۵۸ متر از سطح دریا، حجم خاکریزی یک میلیون و ۶۷۶ مترمکعب است.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده کشور
  • رقم باورنکردنی کرایه‌خانه در تهران ۱۳۳۷ (+عکس)
  • اضافه شدن ۲۷ میلیمتر بارش به میانگین فارس در سال آبی جاری
  • اضافه شدن ۲۷ میلیمتر بارش به میانگین استان در سامانه بارشی اخیر در سال آبی جاری
  • وضعیت مطلوب دلیجان در حوزه فنی و حرفه‌ای و کار و دانش
  • هوا در خوزستان گرم‌تر می‌شود
  • ایرانی‌ها چقدر کار می‌کنند دیگران چقدر؟
  • سر ریز کردن سد مخزنی کهیر در کنارک
  • روند افزایشی دمای ‌خوزستان‌
  • قیمت پیشنهادی آپارتمان در منطقه ۵ تهران