Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریدون حسن‌وند با اشاره به طرح جدید دولت برای بنزین گفت: در مرحله اول باید تاکید کنم که ما در سال آینده افزایش قیمت بنزین نخواهیم داشت و بحثی در دولت و مجلس به ویژه  کمیسیون انرژی درباره افزایش قیمت بنزین صورت نگرفته است؛ لذا قطعا چیزی تحت عنوان افزایش سوخت به ویژه بنزین در بودجه ۱۴۰۱ دیده نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: درباره طرح جدید دولت برای بنزین ایده‌ها بین کارشناسان و دولتمردان مطرح شده که معاون اقتصادی دولت و وزیر نفت هم اشاره ای به آن داشت اینها ایده  و نه مصوبه است.

رئیس کمیسیون انرژی اضافه کرد: برخی آقایان معتقدند باید در توزیع  سوخت عدالت را رعایت کرد چون به هر حال بخشی از جامعه و مردم دارای وسیله نقلیه نیستند  و اینها باید از منابع کشور بهره‌مند شوند، ولی موضوع بر سر آن است که نفت و فرآورده های آن سرمایه ملی بوده که باید در توزیع آن هم عدالت رعایت شود. با این نگاه می گویند در توزیع سوخت ملاک خودرو و یا فرد باشد اما اینکه چگونه می خواهند سازوکار آن را تعیین کند مشخص نیست.

وی توضیح داد: نگاه برخاسته از عدالت محوری آن است که کسانی که خودرو ندارند سهمیه سوخت  ماهانه دریافت کنند این در سالهای قبل هم مطرح شد اما اجرای آن مشکلات عدیده و عوارضی به همراه داشت که از جمله آن قاچاق و نحوه نگهداری سوخت بین مردم و نحوه فروش آن است مشکلاتی که در نهایت باعث مخالفت با این طرح شد.

حسن وند با اشاره سخنان روز گذشته وزیر نفت گفت: علاوه بر وزیر نفت طی نامه ای اعلام شد که این موضوع قرار است به صورت آزمایشی در جزیره کیش و قشم اجرا شود اما همه اینها یک ایده است؛ وزیر نفت هم به این اشاره کرد ما باید دنبال مهیا کردن زیرساختها و اجرایی شدن این طرح باشیم موضوعی که به داشتن آمار دقیقی از جمعیت ساکن دارد. این جزایر جزایری هستند که عمدتا گردشگر به صورت روزانه در آنجا تردد داشته پس باید جمعیت ساکن و مستقر را در نظر گرفت و براساس نیاز و تعداد  خودرو و زیرساختها اقدامی را انجام داد؛ به همین دلیل است می گویم اینها ایده است و هنوز در دولت تصویب نشده و مجلس هم هنوز درباره آن نظری اعلام نکرده است.

وی مجددا تاکید کرد که طرح بنزین در حد یک ایده در دولت مطرح شده به همین دلیل مجلس هفته آینده از وزیر نفت دعوت کرده تا در باره این موضوع توضیح دهد؛ چون بنای ما این است که در بودجه سال آینده هیچ افزایش قیمت بنزین نداشته باشیم؛ پس نباید التهابی هم به جامعه وارد شود. به هر حال  خیلی از مردم از سهمیه بندی و دادن سهمیه به فرد و خودرو تلقی افزایش قیمت آن را می کنند یا اینکه تصور می کنند قرار است بستری برای افزایش قمیت بنزین ایجاد شود که چنین چیزی نیست؛ به همین دلیل ما می‌خواهیم هفته آینده قبل از بررسی بودجه در صحن وزیر نفت حاضر شده و برای نمایندگان و مردم  توضیح دهد هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

وی این اطمینان را داد که این طرح تا پایان سال اجرا نمی شود و برای اجرایی شدن در کیش و قشم هم باید زیرساختهای آن فراهم باشد از جمله مشخص شدن نحوه وصول پول و نحوه فروش بنزین؛  قطعا مجلس به ویژه کمیسیون انرژی باافزایش قیمت بنزین مخالف است و آن را تنها راه برای اصلاح وضعیت موجود نمی داند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا فقط بنزین به ازای هر کد ملی داده می شود و به خودرو داده نخواهد شد، گفت: بنا شده وزارت نفت و معاون اقتصادی این موضوع را بررسی کنند که قرار است به افرادی که  خودرو دارند چه میزان بنزین داده شود؛ طبیعتا افرادی هم هستند که خودرو ندارند و باید سهمیه دریافت کنند.

وی افزود: اعتقاد دوستان این است که سوخت و بنزین انفال است و انفال متعلق به همه است؛ پس باید عدالت را رعایت کرد. این یک بحث است اما در حوزه اجرا باید مواردی زیادی رعایت شود که خودمان عامل افزایش مصرف نباشیم.

حسن وند توضیح داد: وضعیت تولید در کشور ما مشخص است؛ نباید به گونه ای عمل کنیم که به وارد کننده سوخت تبدیل شویم؛ ما مسیری را رفتیم که نتیجه آن تبدیل شدن به صادر کننده سوخت بود. پس نباید دوباره  تبدیل به واردکننده شویم. به همین دلیل است که می گویم این طرح در حد ایده ناقصی است که  به نظر اجماعی در دولت هم نرسیده است.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر قرار باشد به هر فرد ۱۵ لیتر بنزین داده شود آن وقت میزان سهمیه بنزین برای خانواده دو نفر از ۶۰ لیتر به ۳۰ لیتر کاهش پیدا کرده و این با عدالت ناسازگار است گفت: من هم با شما موافقم؛ برای همین می گویم که این طرح در حد یک ایده است که برخی افراد مطرح کردند ایده ای نیست که در مجلس مطرح شده باشد؛ به همین دلیل وزیر نفت هفته آینده به مجلس می آید تا به نمایندگان توضیح دهد بیان برخی موارد بدون بررسی دقیق و کارشناسی تبعات مثبت و منفی دارد. برخی موارد پیوستهای فرهنگی اطلاع رسانی، اجتماعی، امنیتی و مالی و فنی داشته که باید با اجماع بین مجلس و دولت و ارگان های مختلف اجرایی شود؛ همچنین زیرساختهای آن هم در نظر گرفته شود و همه درباره آن نظر دهند.

رئیس کیسیون انرژی درباره اینکه قرار است از ۱۵ دی چگونه طرحی جدید دولت درباره بنزین در کیش اجرایی شود گفت: وقتی هنوز چیزی مشخص نیست چطور می توان آن را اجرا کرد؟ طبق گفته دولت این اجرایی آزمایشی در کیش و قشم است منتهی باید زیرساختها آماده شود وزیر نفت هفته آینده در مجلس می آید بعد از آن تمام زوایا بررسی شده و  اطلاع رسانی آن انجام می شود./ایسنا

منبع: فردا

کلیدواژه: طرح جدید بنزینی دولت سهمیه بنزین خانوار نحوه فروش بنزین افزایش قیمت بنزین کمیسیون انرژی همین دلیل هفته آینده وزیر نفت مطرح شد طرح شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۰۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مخبر به انتقادها از «وعده ناممکن دولت» / تولید ۴ میلیون مسکن، مصوبه مجلس بود / کاهش تورم زمان بر است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد مخبر پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در «گردهمایی مدیران و کارگزاران دولت مردمی» که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: دولت سیزدهم از زمان آغاز بکار با انباشتی از مشکلات و مسائل روبرو بود و در سال ۱۴۰۱ که اتفاقاتی غیرقابل پیش بینی در سطح بین الملل رخ داد، مسائل متعدد دیگری بر انباشت مشکلات کشور اضافه شد.

بنابر روایت ایسنا، معاون اول رئیس جمهور با یادآوری مسائل و مشکلات کشور در سال ۱۴۰۱ و همچنین چالش های بین المللی همچون جنگ اوکراین خاطر نشان کرد: دولت تلاش کرد که میزان تورم در سال ۱۴۰۱ علی رغم همه مسائل و مشکلات از تورم سال ۱۴۰۰ بالاتر نرود.

وی افزود: زمانی که وارد سال ۱۴۰۲ شدیم باید به یاد داشته باشیم که مسائل و مشکلات گذشته همچنان پابرجا بود و چالش هایی همچون وضعیت رشد اقتصادی پایین، تورم ۶۰ درصد، درآمدهای اندک حاصل از فروش ۲۰۰ ،‌۳۰۰ هزار بشکه ای نفت و وضعیت نامناسب پایه پولی و رشد نقدینگی وجود داشت و کار بسیار مهمی که انجام شد این بود که برنامه ها و کارهای سال ۱۴۰۱ را در سال ۱۴۰۲ ساماندهی کردیم و بر تحقق شعار سال متمرکز شدیم.

مخبر ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی در ابتدای سال ۱۴۰۲ برنامه ای مدون را برای تحقق شعار سال تدوین کردند و این برنامه در شورای اقتصاد به تصویب رسید و به همه دستگاه های اجرایی مربوطه ابلاغ شد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به شکل گیری کمیته رصد برای بررسی نتایج اقدامات خاطر نشان کرد: کمیته ای در این خصوص شکل گرفت و به طور مرتب شاخص ها را در تک تک دستگاه های اجرایی متناسب با اهداف تعیین شده مورد بررسی قرار داد.

وی با اشاره به اقدام دیگر دولت از ابتدای سال ۱۴۰۲ تحت عنوان ایجاد اتاق وضعیت رصد تورم و رشد تولید افزود: در همین راستا جلساتی مستمر با دستگاه های اجرایی ذیربط برگزار شد و روند تورم و رشد تولید در طول سال به طور مستمر مورد بررسی قرار گرفت ضمن آنکه ۲۹ محور مهم راهبردی که از سوی رئیس جمهور ابلاغ گردید نیز بصورت هفتگی رصد و بررسی و گزارش آن را ارائه میشد.

مخبر با بیان اینکه دولت علاوه بر پیگیری مجدانه برنامه تدوین شده از سوی سازمان برنامه و بودجه،‌ وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای تحقق شعار سال ۱۴۰۲، تمرکز اصلی خود را بر چند دستگاه یعنی وزارت نفت، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، نیرو و وزارت امور خارجه که بیشترین تاثیر را در رشد تولید داشتند، معطوف کرد و برای هر یک از این بخش ها وظایف و اقداماتی را تعریف کردیم.

معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: سال گذشته‌ دولت تصمیم گرفت با ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری، میزان تولید نفت را از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار برساند که این مهم تا ۳ میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه محقق شد و افزایش بیشتر آن نیز در دستور کار امسال قرار دارد. در بخش گاز نیز افزایش تولید برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به هجمه هایی که نسبت به وعده دولت برای تولید ۴ میلیون مسکن صورت می گیرد و آن را برنامه ای ناممکن توصیف می کنند، گفت: اولاً‌ عدد اعلام شده از سوی دولت سیزدهم، مصوبه مجلس شورای اسلامی بوده و امروز با تدابیر و اقدامات صورت گرفته توسط دولت، تولید ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار واحد شروع شده و این در حالی است که بخش مسکن سالها تعطیل بوده و اقدام جدی در این بخش صورت نگرفته است.

مخبر کریدورهای حمل و نقل و ترانزیتی را یکی از مزیت های مهم کشور برشمرد و با اشاره به برنامه ریزی دشمنان برای ایجاد کریدورهای موازی و کم کردن بهره ایران از درآمدهای ترانزیتی اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که دولت محکم پای آن ایستاد تکمیل کریدورهای شرق ـ‌ غرب و شمال ـ جنوب بود که بخشی از این کریدورها راه اندازی شده هرچند برنامه ای زمان بر است.
معاون اول رئیس جمهور از ناترازی در بخش های مختلف به عنوان یکی از مسائل و مشکلات کشور در سالهای گذشته یاد کرد و گفت: همه به یاد داریم که در شهرهای مختلف سهمیه های خاموشی برای برق خانگی تعیین شده بود اما خوشبختانه در این دولت این مشکل تا حد زیادی مرتفع شد.

وی در ادامه به اهمیت منابع و مدیریت مصرف آب اشاره و تصریح کرد: آب جزو منابعی است که تمام دنیا نسبت به آن حساسیت دارند و ایران نیز که کشوری خشک و نیمه خشک است باید اهتمام ویژه ای در مدیریت منابع آب داشته باشد. در شمال و جنوب ایران دریا قرار دارد که باید با مدیریت صحیح، برنامه دقیقی برای تامین آب مناطق مرکزی داشته باشیم.

مخبر با اشاره به برنامه های در دست اقدام دولت برای انتقال آب از دریا افزود: بخشی از خط یک انتقال اجرا شده و بخش های دیگر نیز در حال اجرا است و با اجرای سایر خطوط انتقال، اطمینان نسبی برای تامین آب استان های سیستان و بلوچستان،‌ کرمان، یزد،‌ خراسان جنوبی، اصفهان و خراسان رضوی که با بحران مواجه هستند، ایجاد می شود.

معاون اول رئیس جمهور احیای واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه فعال را از مهمترین کارهای دولت سیزدهم عنوان کرد و در ادامه با اشاره به اقدامات دولت برای تامین مالی غیر تورمی افزود: یکی از موضوعاتی که مقام معظم رهبری از آن به عنوان مشکل بزرگ یاد کردند کسری بودجه بود و رئیس جمهور نیز تاکید جدی داشته اند که نباید بودجه با کسری بسته شود و خوشبختانه در روزهای پایانی سال گذشته شاهد تحقق ۹۵ درصدی بودجه بودیم.

مخبر با اشاره به دستاوردها و توفیقات دولت در بخش های مختلف بهداشت و درمان و اقدامات موثر صورت گرفته حوزه سلامت در اقصی نقاط کشور و حتی روستاهای دور افتاده افزود: در بخش دیپلماسی نیز توفیقات و نتایج خوبی حاصل شده به نحوی که از ۲۰۵ توافق منعقد شده با طرف های خارجی،‌ تاکنون ۱۲۱ توافق به قرارداد تبدیل شده و تقریباً‌ هر دو سه هفته شاهد تبدیل یک توافق به قرارداد و یا یک تفاهم به توافق هستیم.

معاون اول رئیس جمهور به توفیقات دولت در بخش مهار تورم نیز اشاره و تصریح کرد: تورم ماهانه مصرف کننده از ۴,۷ درصد در اسفند ۱۴۰۱ به ۲ درصد در اسفند ماه ۱۴۰۲ رسید و لازم است به این نکته توجه کنیم که کاهش تورم زمان بر است اما ایجاد آن به سرعت انجام می شود.

وی افزود: تورم نقطه به نقطه در اسفند ۱۴۰۱ که ۵۴ درصد بود امروز به ۳۲,۳ درصد رسیده و تورم ماهانه تولید کننده از ۴.۵ درصد اسفند ۱۴۰۱ به ۱.۲ درصد اسفند ۱۴۰۲ کاهش یافته است. دکتر مخبر اضافه کرد: تورم نقطه به نقطه تولید کننده از ۴۲ درصد در اسفند ۱۴۰۱ به ۲۸ درصد رسیده و این تورم در اردیبهشت ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۳ درصد بود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه رشد اقتصادی که سالها در کشور منفی بود در دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: رشد سرمایه گذاری کشور در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ به عدد ۴,۷ درصد رسیده است.

وی در ادامه سخنان خود به شعار سال جدید تحت عنوان «‌رشد تولید با مشارکت مردم»‌ اشاره و تصریح کرد: مقام معظم رهبری سال گذشته نیز که شعار سال را «‌مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری کرده بودند، در سخنرانی خود در حرم مطهر رضوی گفتند که تحقق این شعار بدون فعال کردن مردم میسر نیست بنابراین شعار سال جاری نیز ادامه شعار سال قبل است.

مخبر افزود: دولت علاوه بر اینکه برنامه تحقق شعار سال ۱۴۰۳ را تدوین و دنبال می کند، تلاش خواهد کرد بر مزیت های کشور نیز تمرکز نماید و اهداف تعیین شده را محقق سازد که یکی از این اهداف رساندن میزان تولید روزانه نفت به ۴ میلیون بشکه خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در بخش برق نیز قرار است برای ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و ۱۰ هزار مگاوات برق تجدید پذیر در بخش دولتی و خصوصی در میان مدت سرمایه گذاری شود و علاوه بر آن ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی همچنین با اشاره به سایر مزیت های کشور و بخصوص بخش معدن گفت: یکی از مزیت های کشور وجود معادن مس است به گونه ای که یکی از سه رگه اصلی معادن مس جهان از ایران می گذرد و با تولید هر یک میلیون تن کاتد مس ۱۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور حاصل می شود و این در حالی است که تاکنون فقط ۷ درصد از معادن مس کشور اکتشاف شده است.

مخبر توسعه دریا محور و ایجاد شهرهای جدید ساحلی،‌ پتروشیمی و مولد کشاورزی را از دیگر برنامه های دولت برشمرد و گفت: دولت برای جلب مشارکت مردمی و فعال کردن ظرفیت مردم ۱۰ روش را تعریف و برنامه ریزی کرده است تا از این طریق جهش تولید با مشارکت مردم محقق شود.
معاون اول رییس جمهور گفت: دغدغه اصلی مقام معظم رهبری و رئیس جمهور معیشت مردم است و دولت تمام تلاش خود را بکار خواهد گرفت تا مشکلات اقتصادی جامعه را برطرف و معیشت مردم را بهبود بخشد و در همین راستا طی یکی دو ماه اخیر ۶۰ میلیون نفر توانستند ۱۱ قلم کالای اساسی را از طریق کالابرگ با قیمت سال گذشته تهیه کنند و یارانه آن را دولت پرداخت کرده است که در سال جدید این گونه برنامه ها استمرارخواهد داشت.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888040

دیگر خبرها

  • تغییرات کابینه در سال ۱۴۰۲/ چه کسانی از دولت جدا شدند؟
  • سهمیه نفت سفید برای خانوار‌های روستایی خراسان‌شمالی شارژ شد
  • مالیات افزایش می‌یابد/وزیر اقتصاد: رسما مخالفت خود را با تصمیم مجلس برای افزایش بار مالیاتی اعلام کردیم
  • بلژیک: اشغال فلسطین باید پایان یابد
  • اعلام سهمیه نفت سفید فصل بهار در زنجان
  • اسکان ۴۵ هزار و ۷۳۸ نفر در مراکز اسکان نوروزی فرهنگیان کرمان
  • خبر عجیب بنزینی دولت + اعلام جزییات
  • توصیه وزیر دولت احمدی‌نژاد به نمایندگان مجلس دوازدهم
  • توصیه وزیر دولت احمدی‌نژاد به نمایندگان مجلس دوازدهم / دنبال تصویب قوانین جدید نباشد
  • واکنش مخبر به انتقادها از «وعده ناممکن دولت» / تولید ۴ میلیون مسکن، مصوبه مجلس بود / کاهش تورم زمان بر است