Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل پزشکی قانونی اصفهان گفت: با تولید کیت‌های تشخیص ژنتیک در کشور، ایران جزو پنج کشور دست یافته به این فناوری در جهان قرار می‌گیرد. متوسط زمان تشخیص هویت قربانیان حوادث بسته به موارد متفاوت از سه روز تا یک ماه متفاوت است.

علی سلیمان‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه ایران جزو پنج کشور دست یافته به فناوری کیت تشخیص ژنتیک در جهان است، اظهار کرد: رسیدگی و تعیین هویت اجساد در بیش از ۲۱ حادثه دسته جمعی اتفاق افتاده در ایران در دهه‌های گذشته در کوتاه‌ترین زمان ممکن توسط پزشکی قانونی، دلالت بر توانمندی سازمان پزشکی قانونی کشور در مدیریت بحران‌های دسته‌جمعی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر به همت نخبگان جوان و با حمایت‌های مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، کیت‌های تشخیص هویت در کشور تولید شده و با تولید این کیت‌ها، ایران جزو پنج کشور دست یافته به این فناوری در جهان قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به روند تشخیص هویت قربانیان حوادث، افزود: برای تشخیص هویت قربانیان حوادث دسته‌جمعی، ابتدا تیم‌های انتظامی و امدادی کلیه نمونه‌های بیولوژیک صحنه را به تفکیک برداشت، مستندسازی، بسته‌بندی و کدگذاری کرده و تحویل سازمان پزشکی قانونی می‌دهند. در تالار تشریح ابتدا تیم معاینات نسبت به معاینه اجساد و قطعات اقدام نموده و در صورت ضرورت و نیاز به نمونه‌برداری برای آزمایشات DNA Typing از نمونه بافت‌های نرم یا سخت، نمونه لازم برداشته و به آزمایشگاه ژنتیک پزشکی قانونی ارسال می‌شود.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان ادامه داد: در آزمایش ژنتیک یک تیم نسبت به تحویل نمونه‌ها، کدگذاری، استخراج مولکول DNA از بافت‌ها و تکثیر فرآیندهای مولکولی روی کروموزوم‌های جنسی Y، کروموزوم‌های غیرجنسی و حتی کروموزوم X، اقدام کرده و تیم بعد از بازماندگان و بستگان درجه اول معرفی شده متوفیان، مبادرت به مصاحبه، تشکیل پرونده و اخذ نمونه می‌کند. در پایان تداوم تطابق پروفایل‌های ژنی نمونه بافت‌های اجساد با بستگان از روش‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری صورت گرفته و نتایج به مراجع ذی‌ربط گزارش می‌شود.

وی در خصوص تهیه پروفایل‌های ژنی، تصریح کرد: یکی از پیچیده‌ترین مراحل کاری تعیین هویت به ویژه در مواردی که تعداد نمونه‌ها و قطعات بسیار زیاد باشد، مرحله بررسی تطابق یا عدم تطابق پروفایل‌های ژنی با یکدیگر و وابستگان احتمالی است که این امر به ویژه هنگام ازدیاد تعداد نمونه‌ها، صرفاً از طریق به‌کارگیری نرم‌افزار تخصصی ممکن خواهد بود. تهیه پروفایل ژنی از افراد بر اساس یک پروتکل جهانی و بین‌المللی انجام می‌شود که نتایج در بانک‌های تشخیص هویت و پلیس بین‌المللی قابل بهره‌برداری است.

وی با اشاره به متوسط زمان تشخیص هویت قربانیان حوادث، اضافه کرد: متوسط زمان تشخیص هویت قربانیان حوادث بسته به حجم حادثه، تعداد نمونه‌ها، تعداد قطعات، تعداد نمونه‌های اخذ شده از بستگان احتمالی درجه اول و نزدیک یا دور بودن نسبت بستگان معرفی شده با اجساد متفاوت بوده و حدود سه روز تا یک ماه زمان به طول می‌انجامد. به عنوان مثال در یک حادثه دسته جمعی واژگونی و آتش‌سوزی در منطقه نائین اصفهان با ۱۲ فوتی، در مدت سه روز تمام اجساد از طریق DNA Typing احراز هویت شدند.

کد خبر 545087

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پزشکی قانونی سازمان پزشکی قانونی کشور مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان مرکز پزشکی قانونی اصفهان ژنتیک تشخیص هویت علی سلیمان پور آزمایش DNA زمان تشخیص هویت آزمایشگاه ژنتیک پزشکی قانونی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تعداد نمونه ها پزشکی قانونی دسته جمعی ایران جزو سه روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۸۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صهیونیست‌ها ده‌ها نفر را در بیمارستان ناصر زنده به گور کردند

نهادهای دولتی غزه با اشاره به جنایات هولناک صهیونیست‌ها در بیمارستان ناصر از جمله تکه تکه کردن اجساد فلسطینیان و ریختن آنها در کیسه زباله و سرقت اعضای بدنشان اعلام کردند، شواهد نشان می‌دهد اشغالگران شماری از غیرنظامیان را زنده به گور کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم با گذشت چند روز از کشف گورهای دسته جمعی در مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس واقع در جنوب نوار غزه در پی عقب نشینی نظامیان صهیونیست و در حالی که همچنان تلاش‌ها برای کشف سایر اجساد باقی مانده در این گورها ادامه دارد، دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه امروز اعلام کرد که نیروهای اشغالگر اجساد شهدای فلسطینی را در بیمارستان ناصر قبل از دفن آنها در گور دسته‌جمعی تکه تکه کرده و در کیسه‌های پلاستیکی ریخته بودند تا تجزیه آنها سریعتر انجام شود و پیدا کردن آنها ممکن نباشد.

از طرف دیگر اداره دفاع مدنی نوار غزه اعلام کرد که ما خواستار تشکیل کمیته تحقیقات بین المللی درباره جنایت وحشتناک ارتش رژیم صهیونیستی با حفر گورهای دسته جمعی و پنهان کردن اجساد تکه تکه شده شهدای فلسطینی در این گورها هستیم.

دفاع مدنی غزه تاکید کرد که با بررسی اجساد موارد زیادی از آثار شکنجه روی آنها دیده شد و شواهد نشان می‌دهد که این شهدای فلسطینی توسط ارتش رژیم اشغالگر به شکل وحشیانه‌ای اعدام میدانی شده‌اند.

دفاع مدنی غزه همچنین گزارش داد که با بررسی اجساد متوجه شدیم نیروهای اشغالگر اعضای بدن این شهدا را قبل از دفن آنها در گورهای دسته‌جمعی سرقت کرده‌اند. همچنین موارد زیادی از اعدام میدانی بیماران و تیم های پزشکی در مجتمع پزشکی ناصر توسط ارتش اشغالگر وجود دارد.

در بیانیه دفاع مدنی غزه آمده است که همچنین شماری از این اجساد متعلق به کودکان هستند که توسط ارتش صهیونیستی در گورهای دسته جمعی در مجتمع پزشکی ناصر دفن شده‌اند. ما از سازمان ملل می‌خواهیم کمیته‌ای بین المللی جهت بررسی جنایت های رژیم صهیونیستی در اعدام میدانی غیرنظامیان و سایر جنایات وحشیانه این رژیم در مجتمع پزشکی ناصر تشکیل دهد.

جزئیات هولناک از جنایات اشغالگران در گورهای دسته‌جمعی غزهگورهای جمعی و اجساد خاکستر شده در غزه؛ نماد توحش صهیونیسمواکنش حماس به کشف گور جمعی در خان‌یونس

در این بیانیه آمده است که تاکنون حدود 392 جسد در گورهای دسته جمعی در مجتمع پزشکی ناصر کشف شده که 58 درصد آنها قابل شناسایی نیست. همچنین دلیل حضور اجساد کودکان در گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر را هنوز نمی‌دانیم و آثار شکنجه روی اجساد چند تن از این شهدا وجود دارد.

دفاع مدنی غزه اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد اشغالگران دست کم 20 نفر را در مجتمع پزشکی ناصر زنده به گور کرده‌اند.

پیشتر سازمان دیده بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه اعلام کرد که تیم‌های آن در بررسی اجساد قربانیانی که در گورهای دسته جمعی دفن شده بودند متوجه شدند بسیاری از آنها هنگام مرگ دستبند به دست داشته‌اند و همچنین شواهد نشان می‌دهد که بسیاری از این افرادی که قربانی شدند مجروح و بیمار بوده‌اند. علاوه بر آن اجسادی کشف شده که بدن آنها کاملا تجزیه و برخی از اجساد نیز تکه تکه شده بودند و این اجساد متعلق به غیرنظامیانی است که زیر بولدوزرهای ارتش اسرائیل له شده‌اند و صحنه‌هایی که دیده می‌شود بسیار وحشتناک است.

این سازمان حقوق بشری نبش قبر اجساد برخی از غیرنظامیان فلسطینی را مستند و اعلام کرد که شمار زیادی از این افراد بیمار بوده‌اند؛ بطوری که آتل‌ها و سوندهای ادرار هنوز هنگام دفن به آنها وصل بود. اکثر اجساد کشف شده شروع به تجزیه شدن کرده‌اند و بعد از اینکه نیروهای اسرائیلی در ماه ‌گذشته مانع از رسیدن تیم‌های مربوطه به این اجساد شدند پیکر بسیاری از آنها توسط حیوانات از جمله سگها پاره پاره شده است.

این در حالی است که دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه از مفقود شدن هزاران نفر بعد از عقب نشینی نظامیان صهیونیست از برخی مناطق نوار غزه خبر داده و اعلام کرد که اطلاعی از سرنوشت این مفقود شدگان در دست نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صهیونیست‌ها ده‌ها نفر را در بیمارستان ناصر زنده به گور کردند
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • وجود ۱۲۶۰ کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان
  • واکنش نوری قزلجه به ادعاهای عجیب کریمی قدوسی درباره برنامه هسته ای ایران
  • با یک آپارتاید علمی از سوی کشور‌های غربی مواجه هستیم
  • متاسفانه با یک آپارتاید علمی از سوی کشورهای غربی مواجهیم
  • متوسط زمان رسیدگی پرونده‌ها در شعب تجدیدنظر کرمان ۸۴ روز است
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • این آزمایش سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد
  • استان همدان صاحب آزمایشگاه تخصصی ژنتیک شد