Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون عمرانی استانداری قزوین گفت: مشکلات استان با روشهای سنتی گذشته حل شدنی نیست و بایستی با ایده های جدید و خلاقانه به سمت عملی شدن الگوی توسعه تحولی گام برداریم.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ مهدی رجحانی در  کمیته راهبردی مسکن که روز چهارشنبه در سالن باقرالعلوم مدیریت بحران استانداری برگزار شد اظهارداشت: مسکن از چالش های 80 ساله کشور است و در گذشته گاهی موجب تغییر نخست وزیران هم شده بود و در این راستا موضوع زمین شهری و نوآوری که از سوی شهید بهشتی برای حل مشکل مسکن ارایه شد نیز تجربه دیگری در این عرصه است و از آنجا که این چالش پیچیده نیازمند نگاههای تخصصی و ایده های جدید است امیدواریم با استفاده از نوآوری و خلاقیت در کارها بتوانیم در مدیریت جدید با آن بهتر روبرو شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون عمرانی استانداری قزوین یادآورشد: امروز نباید روش های غلط گذشته را که جواب نداده ادامه دهیم و بار دیگر هزینه های بیشتری به کشور و استان تحمیل کنیم بلکه در شرایط کنونی به روش های مدرن و ابتکاری نیازمندیم تا دیگر آزمون و خطا صورت نگیرد.

وی گفت: جمعیت، مسکن و اشتغال از مشکلات جدی پیش روی مسئولان ارشد کشور است و از آنجا که بیش از دو سوم درآمد خانوار در مسکن هزینه می شود و بیکاری و نبود اشتغال هم دامنگیر برخی شده شاهد کاهش نرخ رشد جمعیت هستیم که این چالش را با تدبیر باید حل کنیم.

رجحانی بیان کرد: امروز برخی مشکلات ما مانند مسکن به یک بیماری مزمن تبدیل شده که باید با تشخیص درست و ارائه نسخه هایی موثر برای درمان اقدام کنیم.

وی با اشاره به طرح جدید ارائه شده برای ساخت مسکن های ویلایی و مطابق با زیست بوم منطقه در استان اظهارداشت: برای این که به دستاوردهای بهتری برسیم بایستی ضمن استفاده از ایده های کارشناسان و مهندسان ساخت و ساز بتوانیم نگاه کلان داشته باشیم و طرح های جدیدی را عملیاتی کنیم.

رجحانی تصریح کرد: قزوین مستعدترین نقطه برای کشاورزی است و در ساخت طرح های مسکن ویلایی نمی توان این ظرفیت را نادیده گرفت و توصیه می کنیم حتما دنبال نوآوری باشیم و از کارهای تکراری و سنتی گذشته فاصله بگیریم.

وی گفت: با دست فرمان گذشته نمی توان مشکلات را حل کرد و اگر امروز مردم چالش های جدی دارند حتما مدیریتها اشکال داشته و اگر قانون هم ایراد دارد می توانیم با کمک نمایندگان مجلس آن را اصلاح و به روز کنیم.

رجحانی اضافه کرد: امروز نیازمند سخنان جدید و طرح های نو هستیم و از نخبگان و صاحب نظران انتظار داریم به ما کمک کنند و ایده بدهند تا کارها موثرتر جلو برود.

جسارت در مدیران لازمه پیشبرد امور است/ مدیریت جدید دنبال نگاه توسعه تحولی است

وی در ادامه تصریح کرد: به نظر می رسد جسارت در سیستم مدیریت کمتر دیده می شود و محافظه کاری غالب شده اما تیم مدیریتی جدید در استان قزوین تصمیم دارد از روزمرگی و کارهای تکراری خارج شده و دنبال الگوهای توسعه تحولی است و در این راستا همه حرف های جدید را می شنویم و با تدبیر و تفکر جدید آن را اجرا می کنیم و در تغییر روشهای کهنه و سنتی گذشته آماده پرداخت هزینه هستیم.

رجحانی گفت: از اشتباه نمی ترسیم، واپس گرا هم نیستیم اما به اصالت و هویت گذشته خود اعتقاد داریم و با نو آوری و جسارت به سمت توسعه خواهیم رفت.

وی اضافه کرد: یک الگویی در ساخت مسکن ارائه شده که توسط کارشناسان باید چکش کاری شود تا به نقطه مطلوب برسیم و باور داریم به شرطی که با ایده های جدید و خلاقانه جلو برویم و اشکالات را منطقی حل کنیم می توانیم الگوی موفقی از ساخت مسکن با رویکرد شکل گیری کشاورزی های کوچک و دوستدار محیط زیست را در استان محقق کنیم.

رجحانی گفت: اگر امروز شکل گیری شهرک هفت سنگان مشکلاتی دارد و به عنوان یک منطقه مرفه دیده می شود اگر ما دهها نقطه مانند هفت سنگان داشتیم که به کشاورزی کوچک و باغداری هم توجه می شد امروز شاهد توسعه پایدار و ایجاد منطقه ای شاخص در استان کشاورزی قزوین بودیم.

وی اظهارداشت: بایستی بر روی الگوهای جدید فکر کنیم و برای سال آینده حداقل دو نقطه را برای اجرای عملی طرح مشخص کنیم تا کار آغاز شود.

معاون عمرانی استانداری قزوین یادآورشد: البته باید بپذیریم که نظام اداری کشور هم سنتی و سخت و انعطاف ناپذیر است ولی با تغییر در رویکرد مدیران می توانیم با طرح های نوآورانه روشهای غلط گذشته را اصلاح کنیم و به نتیجه برسیم.

وی بیان کرد: مشکلات استان قزوین با نگاه سنتی و تکراری گذشته حل شدنی نیست و از دانشگاهیان و نخبگان و کارشناسان انتظار داریم با ایده های جدید به تحول و توسعه استان کمک کنند.

انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا مسکن مدیریت بحران زمین شهید بهشتی خلاقیت اشتغال مشکلات درآمد بیکاری رشد درمان کشاورزی قانون نمایندگان مجلس نخبگان استان قزوین محیط زیست توسعه پایدار شاخص استانداری قزوین ایده های جدید توسعه تحولی سنتی گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۹۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی می خواهند گاو اردک بزاید

از خواستن تا توانستن و از توانستن تا به کاربستن فرسنگ‌ها است. چه بسیار خواسته‌ها که شدنی نبود و در آغاز نمی‌دانستیم و بعدها با تحمل زیان‌ها دانستیم.

چند پرسش:
آیا ممکن است که عدد «الف» هم بزرگتر از عدد «ب» باشد و هم کوچکتر از عدد «ب» یا ۳ بزرگتر از ۴ باشد؟
آیا ممکن است که گاو اردک بزاید؟
آیا ممکن است یک وزنه بردار ۴۸ کیلویی وزنه‌ی ۲۵۰ کیلویی را بالای سر بلند کند؟
این ها موارد آشکاری است که ممکن نیست؛ یعنی «نشدنی بودن» آن‌ها عیان است. اگر کسی این موارد نشدنی را شدنی بداند، به عقل او باید شک کرد. خوبست توجه کنیم که «نشدنی بودن» آن روی سکه ی «شدنی بودن» است (به اصطلاح این دو به نوعی «دوگان» (dual) هم اند. «دوگان‌ها» مبحث بسیار شگفت و خلاقیت‌آفرین است، درباره ی آن خواهم نوشت).

بدبختانه «شدنی بودن» بسیاری از موضوع های اجتماعی، اقتصادی و حتی علمی آشکار نیست. یعنی خیلی از افراد، گروه ها، سازمان ها و حکومت ها به غلط می پندارند که چیزی شدنی است، ولی در واقع آن چیز نشدنی است. یعنی واقعاً تلاش می‌کنند که گاوشان اردک بزاید. این جهل پنهان در طول تاریخ، مشکلات زیادی برای افراد و جوامع بشری ایجاد کرده است.

در علوم و مهندسی که ظاهراً «نشدنی بودن» باید عیان‌تر باشد، سال‌ها بر موضوع‌های نشدنی توان و زمان گذاشته‌ شد و به جایی نرسید. برای نمونه، طرح های زیادی در مهندسی مکانیک به دنبال گرفتن حرارت از منبع سرد به منبع گرم بود تا از انرژی آن استفاده شود یا با انرژی اندک، انرژی بسیار تولید کند. با کشف یا تعیین اصول اول و دوم ترمودینامیک، معلوم شد که همه ی این نوع طرح‌ها نشدنی بود؛ به اصطلاح ادیبان، مبتکران این طرح، آب در هاون می کوبیدند و بز نر می دوشیدند.

در کمیسیون صنایع و معادن و نفت مجلس اول، تنها روحانی کمیسیون گفت که طلبه‌ای دستگاهی اختراع کرده است که وقتی راه می‌افتد، بدون سوخت بلاتوقف برق تولید می‌کند؛ با آن اختراع می‌توان تمام روستاها را برق داد. مهندسان کمیسیون به اتفاق گفتند که این مخالف قانون بقای انرژی و نشدنی است. آن روحانی نمی‌توانست نشدنی بودن آن به اصطلاح اختراع کذایی را باور کند، گفت: چرا چنین علیه یک طلبه‌ی مخترع که اختراع‌اش خیر می رساند، مخالفت می‌کنید؟ بدبختانه چندی بعد، مجله‌ی سروش صدا و سیما از سر بی‌اطلاعی از قانون اول ترمودینامیک، تصویر رنگی آن طلبه و یک دستگاه در پیش وی را با شرح همان مدعیات اختراع و امکان برق‌رسانی به روستاها را چاپ کرد. روحانی مذکور چاپ آن مطالب را ملاکی برای صحت ماجرا پنداشت و به توهم توطئه توسط تعدادی مهندس باور یافت. دیگر نتوانستیم «شدنی نبودن» عیان یک دستگاه ساده‌ و ابتدایی در مهندسی مکانیک را به آن روحانی کمیسیون بفهمانیم. ولی بعدها باید دریافته باشد که اگر چنان چیزی شدنی می بود، می‌ماند و به همه برق می‌رساند. با کف که نمی توان آبیاری کرد.

دو دهه پیش خوانده بودم که کسانی که رساله ی دکترای شان شکست خورد، یعنی به طریقی مدعیات‌شان شدنی نبود، در کره جنوبی مورد حمایت قرار گرفتند. در واقع، هم دانشجو، هم استاد راهنما، هم گروه داوران طرح پیشنهادی (proposal) تصور می‌کردند که رساله شدنی بود، ولی نبود. به زبان ساده، همه می‌پنداشتند که در چاه عمیق آب هست و دانشجو به درون چاه رفت، ولی در چاه آب نبود یا رفتن بیشتر نشدنی بود. حال به خاطر توانایی در چاه عمیق رفتن و آب نیافتن، از دانشجو حمایت می‌شود و حتی ممکن است به این توانایی دکترا بدهند. یعنی نشدنی بودن از نگاه گروه متخصص هم ممکن است پنهان بماند.

متأسفانه تعامل کاستی علمی مخاطبان از یکسو و شیادی عالمان قلابی از سوی دیگر، توهمات «شدنی بودن» می‌زاید. با اندکی جستجو در زمینه‌های علمی، مقوله‌ی«علم‌نما» (pseudo-science) مطرح می‌شود. «علم‌نما» همان علم‌دروغین است، مانند پزشک نما یا روحانی‌نما. در «علم‌نما» ادعاهای علمی «نشدنی» در پوشش «شدنی» است، نمونه معروف وطنی‌اش دستگاه کرونایاب از راه دور بود و ماجرای ارسال امواج الکترومغناطیسی فضایی توسط یک حلقه عرفانی مثلا از تهران به کالیفرنیا برای درمان یک بیمار! خوشوقتانه، علم به سوی شناخت روزافزون مرزهای شدنی و نشدنی بودن است.

*عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر

بیشتر بخوانید:

همه می بازیم با دروغ و فریب و بی انصافی انقلاب علمی خاموش و انفعال ما / پیشگامی تولید فکر نیازمند آزاداندیشی از قیدهای تحمیلی است استالین و پژوهش های جانبدارانه نقد ادعای ظهور عصر پسادینی در ایران پژوهش جانبدارانه در اتحاد جماهیر شوری

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896655

دیگر خبرها

  • حمایت از ایده‌های برتر دانش سنتی محیط زیست
  • مشکلات متقاضیان مسکن مهر حل شود
  • تحقق شعار سال نیازمند انسجام دستگاه‌های مربوطه تولید است
  • کسانی می خواهند گاو اردک بزاید
  • الگوی سنتی کسب و کار در دنیا منسوخ شده/ برای ایجاد جهش در تولید روشهای نوین استفاده شود
  • سبک زندگی ایرانی - اسلامی باید در جامعه نهادینه شود
  • افزایش تعاونی‌ها به حل مشکلات استان‌ها کمک می‌کند
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود
  • ضرورت مدیریت تقاضا و اصلاح الگوی مصرف آب آشامیدنی
  • سالانه یک میلی‌متر از میزان بارش‌های کشور کم شده است