Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران گفت:مطابق با تأکید سازمان جهانی گردشگری مبنی بر اولویت گردشگری داخلی در دوران کرونا، دولت می‌توانست بستری را فراهم کند تا حداقل ۱۰ درصد از سفرها در قالب تور انجام شود؛ در حالی‌ که هیچ تدبیری در این خصوص نداشت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ محمد حسین یزدانی در یک گفت‌وگوی رادیویی ضمن بیان برخی از جزئیات مصائب و مشکلاتی که در طول دو سال گذشته به علت شیوع کرونا گریبان‌گیر فعالان صنعت گردشگری بوده است، نسبت به برخی از اقدامات دولت گذشته در این زمینه انتقاد کرد و ضمن بیان راهکارهایی، در این باره توضیحاتی ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این مطلب که عنصر زمان در صنعت گردشگری بسیار مهم و حیاتی تلقی می‌شود، گفت: کرونا باعث از دست رفتن زمان برای ارائه خدمات توسط فعالین گردشگری شد و از رهگذر همین امر خسارات زیادی بر پیکره صنعت گردشگری وارد شد؛ چراکه بنگاه‌ها و مراکز گردشگری در طول دو ساله گذشته در حالی نتواستند کسب درآمد کنند که هزینه‌های مرسوم و جاری این مراکز نظیر پرداخت حقوق کارکنان، اجاره‌بها، مبلغ قبوض خدماتی همچون آب، برق، گاز و ... به قوت خود باقی بودند.

بنا به گفته رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران، در واقع از دست رفتن زمان دو ساله برای ارائه خدمات از یک سو و از سوی دیگر تورم سرسام‌آوری که به دلیل تحریم‌های ظالمانه بر اقتصاد کشور تحمیل شده بود، ضرر و زیان مضاعفی بر فعالان این حوزه وارد کرد.

این فعال بخش خصوصی گردشگری با اشاره به این موضوع که حدود 14 هزار راهنمای گردشگری دارای مجوز قانونی فعالیت در کشور وجود دارد که از بین این تعداد صرفاً چیزی در حدود 3 هزار نفر از آنان در طول سال به صورت تصادفی مشغول به این کار بودند، بیان کرد: در سال 1397 با رونق نسبی این صنعت به واسطه افزایش ورود گردشگران خارجی، روزنه امیدی به منظور افزایش فضای اشتغال برای راهنمایان گردشگری ایجاد شده بود که متأسفانه همین روزنه نیز به دنبال حوادث سال 1398 و پس از آن آغاز همه‌گیری کرونا به ناامیدی محض مبدل شد.

یزدانی با بیان اینکه قبل از کرونا حدود 3 هزار راهنمای گردشگری به صورت میانگین حدود 150 روز در سال مشغول به کار بوده و دستمزدی بر مبنای حداقل حقوق مصوب وزارت کار دریافت می‌کردند، تصریح کرد: به دنبال شیوع ویروس کرونا و لغو ویزای گردشگران خارجی این افراد به دلیل عدم اجازه ورود گردشگران خارجی به ایران، همین سطح از درآمد خود را فارغ از میزان تورم سالیانه که موجب ورود فشار شدید اقتصادی به این افراد شد، از دست دادند.

وی خسارت بزرگتر را زمانی متوجه این صنعت عنوان کرد که بسیاری از راهنمایان گردشگری به جهت طولانی و فرسایشی شدن مدت زمان همه‌گیری ویروس برای گذران معاش خود، ناگزیر به خروج از این صنعت و انجام فعالیت در رسته شغلی دیگر شدند، که همین امر موجب شد تا حوزه گردشگری شاهد ریزش بخش اعظمی از نیروهای متخصص و زبده بدنه این صنعت باشد.

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران ضمن انتقاد از عملکرد ضعیف و شکست دولت در زمینه اتخاذ سیاست‌های لازم به منظور حفظ و نگهداشت نیروهای متخصص شاغل در حوزه گردشگری اظهار کرد: اختصاص تسهیلات و اعطای وام‌هایی با مبالغ اندک و ناچیز و بعضاً تحقیرآمیز به فعالان این حوزه نتوانست موجب تاب‌آوری و ماندگاری نیروهای تخصصی این صنعت شود. 

این فعال بخش خصوصی گردشگری با اشاره به بیانیه سازمان جهانی گردشگری و تأکید آن بر لزوم احیای گردشگری داخلی به عنوان اولین قدم در جهت توسعه و رونق این صنعت در دوران کرونا توضیح داد: چندی پیش و به دنبال رفع اولین محدودیت‌ها توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا، شاهد انجام یک میلیون سفر ظرف مدت یک هفته بودیم و این موضوع بیانگر این حقیقت است که تمایل به سفر در تمام مدت همه‌گیری کرونا در قاطبه مردم وجود داشت، اما برنامه‌ریزی درستی در این خصوص توسط مسئولان و متولیان دولتی مربوطه انجام نشد.

یزدانی ادامه داد: در حقیقت باید بگوییم دولت گذشته بدون توجه به بیانیه و خط مشی ترسیم شده توسط سازمان جهانی گردشگری هیچ‌گونه تدبیری برای ایجاد امکان سفر ایمن در طول دوران همه‌گیری کرونا نداشت و این امر درحالی به وقوع پیوست که دولت می‌توانست ضمن اجرایی کردن سازوکارهای مقتضی، بستری را فراهم کند تا حداقل 10 درصد از سفرها در قالب تور و از مجرای قانونی انجام پذیرد.

وی تمامی صحبت‌ها و اظهار نظرهای برخی از مسئولان حکومتی مبنی بر ضرورت اولویت دادن به صنعت گردشگری در اقتصاد کشور با هدف رشد و شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت را اظهاراتی شعار گونه تلقی کرد و افزود: در تمام دوران شیوع کرونا به کرات شاهد این موضوع بودیم که ستاد ملی مبارزه با کرونا با اخذ تصمیمات و ابلاغ مصوبات هیجانی و غیرکارشناسی در حوزه گردشگری بدون مشورت و هم‌فکری با متخصصان و مجریان زبده این حوزه و در رأس آن متولی اصلی گردشگری یعنی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اخذ نظرات آن‌ها، موجب ایجاد خسارات فراوانی به این حوزه شد.

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران یکی از آخرین نمونه‌های عدم تطابق برخی از اقدامات عملی و تصمیمات اجرایی با شعار ضرورت توجه به گردشگری را تصمیم اخیر ستاد ملی مبارزه کرونا مبنی بر لغو ویزا گردشگری خارجی به مدت 15 روز با هدف مبارزه با انتشار سویه جدید اومیکرون کرونا دانست و یادآور شد: خوشبختانه این مصوبه با اقدام و پیگیری بجا و مناسب وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین شخص معاون گردشگری اصلاح و مرتفع گردید. 

این فعال بخش خصوص گردشگری در پایان با تأکید بر لزوم فراهم کردن بستر لازم به جهت احیاء مجدد صنعت گردشگری از طریق افزایش میزان ورود گردشگران خارجی با هدف شروع دوباره کار و فعالیت در این صنعت خاطر نشان کرد: این موضوع مستلزم همکاری و هم‌افزایی کلیه مسئولان کشور اعم از دولت و مجلس شورای اسلامی در سطح کلان است و مسئولان باید به این اصل حیاتی توجه کنند که اعطای هرگونه وام یا تسهیلات بدون فراهم کردن زمینه افزایش درآمد و اشتغال شاغلان این حوزه به هیچ عنوان مفید فایده نخواهد بود.

نابودی 62 میلیون شغل در حوزه گردشگری جهان به خاطر کرونا / دولت روحانی گردشگری را بدهکارتر کرد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ویروس کرونا گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گردشگران خارجی صنعت گردشگری حوزه گردشگری همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۳۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت ملی مسکن، تحولی در حوزه روستایی ایجاد خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ فرماندار شهرستان چناران با اشاره به اینکه اجرای طرح نهضت ملی مسکن، تحولی بزرگ در حوزه روستایی بوجود خواهد آورد، گفت: ضرورت دارد تا بخشداران و دهیاران با همکاری بنیاد مسکن نسبت به تامین زمین با الحاق به بافت و یا بازنگری طرح هادی اقدام نمایند.

محسن مه آبادی ادامه داد: اجرای طرح نهضت ملی مسکن علاوه بر فراهم نمودن زمینه مهاجرت معکوس به روستاها، خانه دار شدن جوانان نقش بسزایی در رونق اقتصادی کسب و کار و همچنین اشتغالزایی خواهد داشت.

نماینده عالی دولت در شهرستان چناران تاکید کرد: بخشداران با مشارکت دهیاران و همراهی بنیاد مسکن نسبت به ثبت نام افراد واجد شرایط دریافت زمین و اعطای تسهیلات مسکن روستایی اهتمام بیشتری داشته باشند.

در طرح نهضت ملی مسکن، تامین زمین بصورت اجاره ۹۹ ساله و تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی نقش بسزایی در تامین مسکن و مهاجرت معکوس به روستا‌ها خواهد داشت که این مهم به جدیت در دولت سیزدهم دنبال می‌شود.

دیگر خبرها

  • نهضت ملی مسکن، تحولی در حوزه روستایی ایجاد خواهد کرد
  • تبلیغات و اطلاع‌رسانی از راهکار‌های رونق گردشگری است
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • ۲ دانشکده جدید در استان کرمانشاه ایجاد می‌شود
  • اهمیت نقش حمایتی مسئولان در جذب و ماندگاری سرمایه‌گذاران در همدان
  • سرمایه‌ گذاری ۱۵۰ همتی در حوزه صنایع معدنی و صنعت خراسان رضوی
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در حوزه صنایع معدنی و صنعت خراسان رضوی
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی حوزه صنایع معدنی و صنعت
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم