Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از بانک مرکزی؛ تفاهم‌نامه همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و هفت بانک عامل با موضوع تامین مالی زنجیره‌ای تولید با حضور علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی، رضا فاطمی امین وزیر صمت، احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به امضا رسید.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه موضوع تامین مالی تولید از اصلی‌ترین اولویت‌های نظام بانکی است گفت: با اجرایی شدن طرح تامین مالی زنجیره تولید نیاز به نقدینگی واحد‌ها کمتر می‌شود و در نتیجه آن فشار بر سیستم بانکی کاهش خواهد یافت و شاهد بهبود ترازنامه بانک‌ها خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالح آبادی با تاکید بر اینکه در این طرح به جای تمرکز صرف بر نقدینگی بر ابزار‌های اعتباری تکیه خواهد شد گفت: سیاست مهم این است که از انحراف منابع بانکی در بازار‌های غیر تولیدی و سفته بازانه جلوگیری و هدایت اعتباری در تولید محقق شود.

رئیس کل بانک مرکزی از دیگر ویژگی‌های این طرح را نظارت بر مصرف تسهیلات اعطایی به شبکه تولید خواند و گفت: بر اساس مکانیزم طراحی شده، صدور فاکتور از یک سامانه واحد انجام می‌شود در نتیجه شفافیت و نظارت بر مصرف تسهیلات و اعتبارات در بنگاه‌های تولیدی گسترده‌تر و نظام‌مند خواهد شد.

رئیس شورای پول و اعتبار در ادامه مزیت این طرح را در کاهش مطالبات غیرجاری بانک‌ها برشمرد و گفت: در بحث مطالبات غیرجاری قطعا بدلیل نظام‌مند شدن اعطای تسهیلات و رصد آن شاهد کاهش بدهی‌ها و مطالبات غیر جاری در شبکه بانکی خواهیم بود ضمن آنکه هزینه تمام شده محصول با اجرایی شدن طرح تامین مالی زنجیره‌ای کاهش می‌یابد.

صالح آبادی کار مشترک بانک مرکزی، بانک‌ها و وزارت خانه‌های صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و امور دارایی را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: از امروز به صورت آزمایشی در هفت بانک عامل صنعت و معدن، صادرات، ملی، ملت، تجارت، پارسیان و مسکن با همکاری وزرات صنعت، معدن و تجارت زنجیره تامین مالی تولید در حوزه‌های فلزات، خودرو، ساختمان، لوازم خانگی، صنایع غذایی، محصولات پتروشیمی، ماشین‌آلات و تجهیزات فعال خواهد شد و سپس به مرور به صنایع دیگر نیز تعمیم خواهد یافت.

وزیر صمت: کار مشترک حاصل هماهنگی تیم اقتصادی است

در ادامه جلسه وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشکر از بانک مرکزی و بانک‌های عامل در کار مشترک به منظور کمک به تولید گفت: امروز شاهد یک کار مشترک و هماهنگ هستیم و این مثالی مناسب و عینی برای هماهنگی تیم اقتصادی است.

فاطمی امین با بیان اینکه با اجرایی شدن این طرح ضمن تسهیل دسترسی تولیدکنندگان به منابع بانکی از انحراف این منابع ممانعت به عمل می‌آید گفت: بازگشت پذیری تسهیلات به بانک‌ها و حذف فاکتور‌های صوری و دسترسی سهل تولیدکنندگان در دریافت اعتبارات از ویژگی‌های مهم این طرح است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه این طرح امروز با حضور هفت بانک عامل به صورت آزمایشی انجام می‌شود گفت: طرح تامین مالی زنجیره‌ای کمک موثری برای نظام بانکی در مدیریت و هدایت اعتباری است و در مقابل نیز واحد‌های تولیدی به صورت آسان‌تر و زنجیره‌ای اعتبارت لازم را برای فعالیت خود در یافت خواهند کرد.

فاطمی امین با بیان اینکه با این طرح شاهد حذف فاکتور‌های صوری در اعطای تسهیلات خواهیم بود تاکید کرد: زیر ساخت‌های لازم در سامانه جامع تجارت مبنا عمل قرار می‌گیرد و تامین مالی زنجیره‌ای در این بستر انجام خواهد گرفت.

به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت اجرای تفاهم‌نامه تامین مالی زنجیره‌ای باعث افزایش 30 درصدی دسترسی بنگاه‌های اقتصادی به منابع مالی خواهد شد.

وزیراقتصاد: تامین مالی زنجیره‌ای حلقه مقاومت در برابر تحریم‌هاست

در آیین امضای تفاهم نامه، وزیر امور اقتصاد و دارایی با تشکر از همکاری بانک مرکزی و وزرات صمت این کار مشترک را نمونه هم‌افزایی بین بانک‌ها و وزارت صنعت، معدن و تجارت خواند و گفت: امیدورایم این اقدامات و همکاری‌ها حلقه‌ای برای زنجیره مقاومت در برابر تحریم‌ها و برای تولیدکنندگان در شرایط کنونی اقتصادی که تحت فشار تحریم‌های ظالمانه است کمکی مفید باشد.

خاندوزی تامین مالی زنجیره تولید را منتج به ارزان کردن هزینه تولید و سامانه‌مند کردن اعطای اعتبارت به بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی خواند و گفت: این هم افزایی در مسیر تولید سال‌های طولانی به عنوان دغدغه اصلی مطرح می‌شد و در گزارش‌های ارزیابی موانع کسب و کار در صدر سه اولویت اصلی قرار داشت.

وی افزود: این اقدامات نه تنها به تولید کمک شایانی خواهد کرد بلکه موجب انسجام و ضابطه‌مند شدن اعطای اعتباری و تسهیلات در واحد‌های تولیدی خواهد شد و بر این اساس صف و تقاضا‌های صوری برای دریافت تسهیلات از بین خواهد رفت و با این اقدام با کمترین اعتبار بیشترین پوشش را در بحث اعطای تسهیلات در تولید را شاهد خواهیم بود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی از ویژگی‌های مهم این طرح را تحول ساختاری خواند و گفت: امیدواریم این هم افزایی تعمیم و تداوم یابد و همچون گذشته شاهد پیشتیبانی تولید توسط شبکه بانکی باشیم.

عضو تشخیص مصلحت نظام: تحول بزرگ در هدایت اعتباری تولید محقق می‌شود

در این جلسه دکتر آقا محمدی عضو تشخیص مصلحت نظام نیز با اشاره به اینکه امروز روز بزرگی در تحول و جهت گیری هدایت اعتباری در تولید است گفت: مدت‌ها بانک‌ها درگیر این مسئله بودند که خوشبختانه با تلاش‌های بانک مرکزی و ایجاد اداره تامین مالی زنجیره تولید گام‌های اولیه و اساسی در این زمینه برداشته شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص تک نرخی شدن ارز گفت: یکی از مهمترین ویژگی‌های بودجه سال آینده، تک‌نرخی شدن ارز است که به توسعه صادرات کشور کمک می‌کند و طبق لایحه بودجه سال آینده، ملاحظات عجیب و غریب در مباحث ارزی برداشته می‌شود و ایران می‌تواند کانون و قطب (هاب) تجاری منطقه شود.

آقامحمدی ابراز امیدواری کرد منابع سرگردان به نام تولید نداشته باشیم و منابع به سمت تولید هدایت شود و به دریافت وام به سبک گرفتن پول خاتمه دهیم.

رئیس گروه اقتصادی معاونت بررسی دفتر رهبر معظم انقلاب گفت: این موضوع به حوزه ارزی نیز باید تعمیم یابد، به عنوان نمونه شرکت‌های صنایع غذای کنسرسیومی برای صادرات تشکیل داده‌اند، بازار‌های جهانی را بین خودشان تقسیم کرده و به صورت مشترک به کشت فرامرزی روی آورده اند که درآمد‌های ارزی آن‌ها نیز باید نظام‌مند شود.

وی بر اهمیت بورس در این حوزه نیز تاکید کرد و ادامه‌داد: باید در روند این عملیات بتوانیم بورس را تقویت کنیم و اتفاقا بسیاری از مشکلات شرکت‌های بورسی در همین حوزه است و از این پس باید به شرکت‌های بورسی تسهیلات داده شود.

آقامحمدی افزود: بسیاری از مشکلات بانک‌ها به این دلیل است که در بخش تامین مالی شرکت‌ها، زمینی را به عنوان وثیقه در اختیار بانک‌ها قرار می‌دهند و در واقع زمین سوخته‌ای را با قیمت بالا به بانک می‌فروشند.

وی تصریح‌کرد: باید شرکت‌های بورسی در جریان تامین مالی زنجیره‌ای قرار بگیرند تا سهام وثیق باشد و از این طریق فقط به شرکت‌های بورسی تسهیلات داده می‌شود و بخشی از مشکلات این شرکت‌ها برطرف خواهد شد.

گفتنی است در آیین امضای تفاهم‌نامه، مدیران عامل بانک‌های ملی و صنعت و معدن ضمن تشریح مزایای این طرح به اقدامات و فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم اشاره کردند./تسنیم

منبع: فردا

کلیدواژه: تحریم ها وزیراقتصاد تامین مالی زنجیره ای تشخیص مصلحت نظام شرکت های بورسی هدایت اعتباری معدن و تجارت خواند و گفت بانک مرکزی تفاهم نامه کار مشترک تحریم ها خواهد شد شرکت ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۶۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین مالی سینما، تئاتر و موسیقی از طریق بازار سرمایه

یک کارشناس بازار سرمایه به تشریح بسترهای تامین مالی سینما، تئاتر و موسیقی از طریق ابزارهای نوین مالی از طریق بازار سرمایه پرداخت. - اخبار اقتصادی -

امین آذریان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به بسترهای تامین مالی سینما و تئاتر و موسیقی از طریق ابزارهای نوین مالی در جهان گفت: ایجاد بستر مالی مناسب و زمینه‌سازی برای مشارکت افراد در تامین مالی پروژه‌های هنری یا همان تامین مالی جمعی، از سوی افراد بسیار از طریق اینترنت انجام می‌شود؛ به طوری که در سال 2015، میزان تامین مالی جمعی در دنیا حدود 34 بیلیون دلار تخمین زده شد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: تامین مالی جمعی، یکی از راهکارهای نوین برای تمین منابع مورد نیاز استارتاپ‌ها است. مثلا اگر شما به عنوان یک شرکت استارتاپی در واشنگتن دیسی تصمیم به تامین مالی جمعی داشته باشید، در واقع یکی از بهترین روش‌های تامین مالی را برگزیده‌اید؛ اما اگر استارتاپی ساکن ایالت میسی سیپی هستید، باید اعلام کنم که اگر می‌خواهید موفق شوید راه دیگری را انتخاب کنید.

وی ادامه داد: در آخرین آمار منتشرشده توسط موسسه 1CCA، بهترین و بدترین ایالت‌های آمریکا برای تامین مالی جمعی معرفی شدند که در میان آنها واشنگتن دیسی، نیویورک، ورمنت، و کالیفرنیا بهترین و موفق‌ترین ایالت‌ها برای تامین مالی جمعی، و میسیسیپی، نبراسکا، آرکانساس، آیوا، و آلاباما از بدترین و شکست‌خورده‌ترین شهرها برای تامین مالی جمعی بوده‌اند.

به گفته آذریان، تامین مالی جمعی در آمریکا که به صورت آنلاین انجام می‌شود، شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا با جمع‌آوری نقدینگی لازم، مراحل رشد استارتاپ خود را فراهم کنند.

این کارشناس بازار سرمایه اذعان داشت: بزرگترین پلتفرم‌های تامین مالی جمعی در آمریکا (سکوی تامین مالی جمعی) حدود پنج پلتفرم هستند که در زمینه‌های مختلف خدمات ارائه می‌دهند و بیشتر آنها در قالب پروژه‌های هنری فعال هستند. این پلتفرم‌ها درواقع وبسایت‌هایی هستند که به صورت آنلاین، بخش مالی را تامین می‌کنند.

وی اضافه کرد: پلتفرم کیکاستارتر بزرگترین پلتفرم معاملاتی تامین مالی جمعی است که در آوریل 2009 در نیویورک شروع به کار کرد و در زمینه تامین مالی پروژه‌های هنری و سینمایی فعالیت می کند. این پلتفرم ترجیح می‌دهد از تعداد بسیاری از متقاضیان به صورت داوطلبانه نقدینگی جذب کند تا اینکه از عده‌ای محدود، مقدار زیادی پول جمع کند.

به گفته آذریان، پلتفرم کیکاستارتر با موفقیت‌های روزافزون روبه‌رو شد و توانست با جذب پروژه‌های هنری مختلف، حدود 124 هزار و 935 پروژه را با موفقیت تامین مالی و حدود 3.50 بیلیون دلار نقدینگی جمع‌آوری کند. یکی از مشخصه‌های بارز این پلتفرم، روش «همه یا هیچ» است؛ به این معنی که اگر پروژه‌ای نتوانست به هدف موردنظر در خصوص تامین مالی برسد، نیازی نیست که مبلغی را به عنوان حق کمیسیون به این پلتفرم پرداخت کند، اما پروژه‌های موفق در زمینه تامین مالی 5 درصد کمیسیون و 3 درصد هزینه معاملات را پرداخت خواهند کرد.

وی افزود: پلتفرم ایندیهگوگو نیز در ژانویه 2008 در سانفرانسیسکو فعالیت خود را آغاز و به عنوان راه حل جایگزین برای تامین مالی پروژه‌های هنری فعالیت کرد. ایندیهگوگو به سرعت رشد کرد و توانست میزبان تامین مالی دیگر پروژه‌ها باشد.

آذریان ادامه داد: یکی از مشخصه‌های متفاوت این پلتفرم اینست که به پروژه‌ها امکان می‌دهد اگر موفق به جمع‌آوری میزان نقدینگی هدف خود نشدند، میزانی از نقدینگی جمع‌آوری شده را به کار برند تا پروژه پیش برود. ویژگی دیگر هم این است اگر بیش از میزان هدف، نقدینگی جمع‌آوری شد، 5 درصد کمیسیون به 9 درصد خواهد رسید و این میزان علاوه بر 3 درصد ثابت بابت معاملات و تراکنش مالی هر پروژه خواهد بود.

وی تصریح کرد: از ژانویه 2014، ایندیهگوگو میزبان شرکتها و پروژه‌های بیشتری نسبت به کیکاستارتر بود. این پلتفرم میزبان 231 هزار و 900 پروژه و کیکاستارتر میزبان 218 هزار و 869 پروژه بود. بااین حال، میزان موفقیت پروژه‌های کیکاستارتر بیشتر بود و در حدود 68 هزار و 984 پروژه کیکاستارتر، و 26 هزار و 272 پروژه ایندیهگوگو به هدف اولیه تامین مالی خود رسید.

آذریان گفت: براساس آمار منتشرشده، کیکاستارتر 31,5 درصد و ایندیهگوگو 11,3 درصد در زمینه کاری خود موفق بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه پلتفرم پلج میوزیک را سومین پلتفرم موفق که از سال 2009 پروژههای هنری تامین مالی می‌کند، عنوان کرد و افزود: این تامین مالی توسط تعداد بسیاری از مردم صورت می‌گیرد و محدودیتی برای حضور در آن وجود ندارد. نحو کار این پلتفرم هم مانند کیکاستارتر، همه یا هیچ است. به این ترتیب که اگر تأمین مالی موردهدف صورت نگیرد، مبلغ جمع‌شده به پروژه تخصیص پیدا نمی‌کند. وجه تمایز این پلتفرم این است که از پروژه‌هایی که موفق به تأمین مالی 100 درصدی شدهاند، 15 درصد کمیسیون میگیرد، زیرا مدعی است که 90 درصد از پروژه‌هایی که در ماه بر عهدۀ این پلتفرم است، با موفقیت کامل تامین مالی میشود.

وی همچنین افزود: پلتفرم سید اند اسپارک (بذر و جرقه) پلتفرم معاملاتی، ویژه تامین مالی فیلمها و برنامه‌های تلویزیونی بوده و در لس‌آنجلس مشغول به فعالیت است و در دسامبر 2012 فعالیت خود را آغاز کرده و توانسته است جامعه‌ای از فیلمسازان مستقل و هالیوودی را پدید آورد که تمامی فعالیتهای تأمین مالی پروژه‌ها را بر عهده بگیرند. این پلتفرم ادعا میکند که حدود 75 درصد از پروژه‌های تحت اختیار خود را با موفقیت به پایان برده است.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، هزینه کمیسیون این پلتفرم برای پروژه‌هایی که با موفقیت انجام می‌شود، 5 درصد است.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان اذعان داشت: پلتفرم بارن رایزر مخصوص تامین مالی تولیدات ارگانیک کشاورزی است و در سال 2014 با 187 پروژه موفق، فعالیت خود را آغاز کرد. بیشترین تامین مالی صورت گرفته توسط این پلتفرم 93 هزار دلار بوده است. حق کمیسیون این پلتفرم از پروژه‌های موفق 5 درصد است و از پروژه‌هایی که به هدف نهایی تامین مالی نرسند، هیچ کمیسیونی دریافت نمی‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تامین مالی سینما، تئاتر و موسیقی از طریق بازار سرمایه
  • تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین
  • معتمدین و بزرگان حلقه ارتباط پلیس و مردم هستند
  • تامین آب شرب شهر شریف آباد با حفر یک حلقه چاه جدید
  • همراهی بانک ها در تامین مالی پروژه‌ها و طرح‌های توسعه شرکت مس
  • پیگیری تامین منابع مالی طرح کمربندی قم در دیدار با رئیس بانک ملی ایران
  • لزوم هوشیاری در برابر جنگ رسانه / جوانان را با قهرمانان دینی وملی آشنا کنید
  • اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی
  • مظلومترین حلقه زنجیره ریلی تولیدکننده واگن است
  • نظارت هوشمند بر زنجیره تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی