Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، احسان نورانی روز شنبه با اعلام این خبر افزود: در راستای حفاظت و نگهداری از آثار ارزشمند تاریخی، پرونده ثبت هشت اثر تاریخی غیرمنقول استان شامل سه تپه تاریخی، ۲ عمارت، ۲ قنات و یک برج با حضور کارشناسان ثبت حوزه معاونت میراث‌ فرهنگی در کمیته ثبت آثار غیر منقول کشور مورد بررسی قرار گرفت که با تائید نهایی اعضای شورا این آثار در فهرست ملی به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین با اشاره به آثار ثبت‌ شده، افزود: این آثار شامل خانه تاریخی مرتضوی مربوط به دوره قاجار و عمارت طوطی مربوط به دوره پهلوی در خیابان امام‌ خمینی(ره) شهر قزوین، تپه شیره‌ پز خانه مربوط به هزاره دوم، سوم (مفرغ) و ششم پیش از میلاد (نوسنگی) در شهرستان البرز، پلکان‌ تپه مربوط به دوره های اشکانی و مس و سنگ میانی، تپه قشلاق شش مربوط به دوره پیش‌ از تاریخ (مس سنگی) در شهرستان آبیک بوده است.

وی اظهار داشت: قنات آراسنج مربوط به دوره قاجار در شهرستان بوئین‌ زهرا، قنات رادکان مربوط به دوره قاجار و برج سردار افشار مربوط به دوره پهلوی در شهرستان تاکستان دیگر آثار تاریخی ثبت شده از استان قزوین در فهرست آثار ملی هستند.

این مسوول یادآور شد: با ثبت این هشت اثر، تعداد آثار ثبتی استان در فهرست آثار ملی کشور به هزار و ۴۶۷ عدد افزایش یافت.

برچسب‌ها استان قزوین میراث فرهنگی بنای تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان قزوین میراث فرهنگی بنای تاریخی استان قزوین میراث فرهنگی بنای تاریخی مربوط به دوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۹۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در حاشیه رونمایی از این آثار گفت: این مراسم با توجه به وجود نسخ خطی نفیس در گنجینه موزه بزرگ خراسان و به مناسبت روز بزرگداشت «ابومحمد مشرف‌الدین مصلح بن‌عبدالله بن‌مشرف» متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایرانی برگزار شد.

احسان زهره وندی افزود: یکی از اولویت‌های کاری معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی تبیین و معرفی مشاهیر ادبی ایران است که از اسفند سال گذشته با برنامه (بزرگداشت نظامی) شروع و در سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت و طبق تقویم فرهنگی اقدام به برپایی نمایشگاه‌های مشاهیر فرهنگی و هنری براساس آثار موجود در خراسان رضوی می‌کند.

وی گفت: در این مراسم ۲ نسخه خطی نفیس سعدی از کلیات گلستان و یک رقعه متعلق به دوره تیموری رونمایی شده است.

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: یکی از نسخه‌ها شامل غزلیات سعدی به ضمیمه غزلیات قاسم انوار و بخشی از دیوان حافظ است که با خط نستعلیق ۱۴ سطری نوشته شده و تاریخ تحریر آن مربوط به دوره تیموری و قرن ۱۰ هجری قمری است.

زهره وندی افزود: نسخه دیگر کلیات سعدی شامل گلستان، بوستان و دیوان اشعار بوده که با خط نستعلیق تحریر شده است.

نسخه‌های خطی سعدی از سوم تا نهم اردیبهشت  در موزه بزرگ خراسان واقع در بوستان کوهسنگی مشهد از ساعت ۹ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان به هنر، شعر و ادبیات فارسی است.

دیگر خبرها

  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران
  • رونمایی از نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • دو نسخه خطی گلستان سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد
  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها
  • نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد
  • رونمایی از نسخ خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • ثبت ۴۱ میراث ناملموس از استان البرز در فهرست آثار ملی