Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی کردن مسافت ۱۴۰۰ کیلومتری در بازه زمانی بیش از ۳۰ ساعت توسط گروه سرود جهادی جوادالائمه (یاران سلیمانی‌ها) به عشق سردار دل‌ها، حضور پُرشور مردم در مراسم افتتاحیه و پرواز ۱۷ کبوتر به نشانه صلح‌دوستی حاج قاسم از مهمترین حاشیه‌های روز نخست سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی بود.

به گزارش قدس آنلاین، سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی در حالی مراسم افتتاحیه خود را روز جمعه (۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۰) پشت سر گذاشت و رسماً کار خود را آغاز کرد که مطابق برنامه‌ریزی مسئولان؛ دو رویداد افتتاحیه و اختتامیه از فصل اجراها به شکلی جدا و مجزا برنامه‌ریزی‌شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه ادوار قبلی نشان می‌داد با توجه به شور، علاقه و استقبال عموم مردم در کنار همراهی هنرمندان با جشنواره‌ای که مزین به نام سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی است، چنین رویداد هنری شروع و پایانش نیز باید متفاوت با ایام برگزاری باشد.

برهمین اساس روز هفدهم دی‌ماه مراسم افتتاحیه و آغاز به کار رسمی سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی نخست در بیت‌الزهرا(س) و سپس در گلزار شهدای کرمان با حضور دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان جشنواره، مسئولان استانی، هنرمندان مهمان جشنواره و اهالی فرهنگ و هنر کرمان و خیل آحاد مردم خون‌گرم کرمان برگزار شد.

طی کردن بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر راه به عشق سردار دل‌ها

نکته جالب آنکه نخستین حاشیه‌ای پررنگ‌تر از متن سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی پیش‌از مراسم افتتاحیه و در ساعات بامدادی روز هفدهم دی‌ماه رقم خورد.

جایی‌که نخست از زبان سیدوحید فخرموسوی سکان‌دار دبیری سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی و بعد به شکل موجی منتشرشده از زبان حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، توحید معصومی مشاور دبیر جشنواره و مشاور مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، دست‌اندرکاران استانی اداره‌کل فرهنگ و هنر ارشاد اسلامی کرمان و برخی از داوران این جشنواره مبنی‌بر حضور گروه سرود جهادی جوادالائمه (یاران سلیمانی‌ها) که اعضای آن را نوجوانان و جوانان لنگرودی تشکیل می‌دادند شنیده شد.

اتفاق و رخدادی که برای کاستن از هزینه باعث شده بود تا این نوجوانان و جوانان شب را برای استراحت در خود اتوبوس پشت سر بگذارند و طبق صحبت‌های خودشان تنها عشق حاج قاسم و لبیک گفتن به ندای مقاومت، ایثار و نگرش فرهنگی این سردار در بازتاب ارزش‌های انقلاب اسلامی و مقاومت، آن‌ها را بر آن داشت تا این مسیر طولانی را به عشق سردار دل‌ها بر خود هموار کنند.

در نخستین ساعات بامداد هفدهم دی‌ماه و طی مسیر بیش ‌از ۳۰ ساعت از لنگرود تا کرمان، سیدوحید فخرموسوی دبیر جشنواره، جواد تمدنی مدیر روابط‌عمومی جشنواره و جمعی از دست‌اندرکاران ستادی برگزاری سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی به استقبال این جوانان و نوجوانان عاشق و دلداده حاج‌قاسم رفته و با اهدای شاخه‌های گل به‌گرمی از آن‌ها استقبال کردند.

بازار گرم تقدیر و تشکر سخنرانان از یکدیگر با کلید واژه‌ای مشترک

اما اصلِ بطن و متن رخدادها و حواشی نخستین روز از سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی به صبح روز هفدهم دی‌ماه بازمی‌گشت.

جایی‌که هم‌زمان با سالروز خاک‌سپاری سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی جمعی از مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان به همراه مسئولان دبیرخانه و جشنواره سوم تئاتر سردار آسمانی در حضور پُرشور مردمی با حضور در بیت‌الزهرا(س) - خانه سردار دل‌ها در کرمان که بعد به خواست او تبدیل به حسینیه بیت‌الزهرا برای برگزاری مراسم سوگواری و تعزیت ائمه اطهار(ع) به‌ویژه حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت زینب کبری(س) که سردار دل‌ها ارادت ویژه‌ای به این دو بزرگوار داشت- با سخنرانی محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و سیدوحید فخر موسوی دبیر سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی همراه بود.

هر سه سخنران مراسم افتتاحیه در کنار تأکید بر رسالت و تعهد هنرمندان در بازتاب ارزش‌های انقلاب، حماسه هشت سال دفاع مقدس و به‌ویژه محور مقاومت با منشوری چون سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی، رشادت‌های او در میدان‌های نبرد و زیست و سلوکِ عاشقانه و عارفانه او در زندگی شخصی و عادی؛ در سخنرانی‌های خود مراسم تقدیر و تشکر از یکدیگر را مکرر به‌جای آوردند.

هرچند کلیدواژه هر سه سخنران مراسم افتتاحیه، قدردانی و سپاس از حضور متعهدانه و مجاهدانه هنرمندانی بود که از نخستین لحظه شهادت سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی تا لحظه برگزاری سومین دوره این رویداد، متعهدانه، عاشقانه و با پشتکار جدی تلاش کردند تا پرچم هنرمندان تئاتر را که همواره در کُنش‌ها و اتفاقات تاریخ معاصر کشورمان قافله‌سالار فعالیت‌های فرهنگی و هنری بودند بالا نگه دارند را قدردان باشند.

اجرای گروه سرود یاران سلیمانی‌ها و پرواز کبوتران صلح و دوستی

پیمودن مسیر بیت‌الزهرا(س) تا گلزار شهدا به‌عنوان مدفن شهدای حماسه دفاع مقدس، مدافعان حرم و به‌ویژه مدفن سردار دل‌ها شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی، قرائت فاتحه، نثار گل و همچنین ادای احترام و تجدید بیعت با آرمان‌های شهدا، بخشی دیگر از مراسم افتتاحیه را به خود اختصاص داد.

در کنار حرکت مسئولان و دست‌اندرکاران جشنواره استانی، دبیرخانه، ستاد جشنواره و حضور خیل مردم همراه با این مراسم؛ شاهد موجی دیگر از استقبال عظیم همشهریان کرمانی در گلزار شهدا و آغاز مراسم تجدید بیعت با شهدای بودیم.

این استقبال و شکوه حضور مردم به‌گونه‌ای بود که تعجب برخی از دست‌اندرکاران جشنواره و کسانی که کمتر تجربه حضور در کرمان و نظاره چنین عشق و ارادت مردم کرمان به سردار دل‌ها را تاکنون شاهد نبودند، با خود به‌همراه داشت.

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های مراسم افتتاحیه در گلزار شهدا اجرای گروه سرود جهادی جوادالائمه (یاران سلیمانی‌ها) و هنرمندان نوجوان و جوان آن در عشق و رسای سردار دل‌ها شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی بود، که فضایی مملو از قیل‌وقال و جنب‌وجوش گلزار شهدا را به سکوت فراخواند. به گونه‌ای که همگی حضار با دو قطعه سرودی اجرایی این گروه هنرمند همراه و همدل شدند و با ذکر صلوات‌های ممتد رضایت خود را از اجرای این هنرمندانِ نوجوان و جوان عاشق و دلداده مقاومت و قافله‌سالار آن حاج‌قاسم سلیمانی ابراز کردند.

بعد از برگزاری مراسم افتتاحیه سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی که تا لحظه اذان ظهر به افق کرمان ادامه داشت، مسئولان، مردم و حضار در این مراسم برای اقامه نماز جمعه عازم محل برگزاری این فریضه عبادی و سیاسی شدند.

تبلیغات محیطی کمرنگ شهر کرمان

هرچند کرمان برای دومین سال متوالی است که به‌عنوان میزبان جشنواره تئاتر سردار آسمانی به‌مناسبت سالروز شهادت سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی پذیرای هنرمندان تئاتر با محوریت و موضوع این جشنواره است؛ اما در سطح شهر و تبلیغات محیطی کمتر می‌توان رد و اثری از این جشنواره یافت.

برای این مسئله که شاید کمی بیش‌ازحدِ معمول به چشم می‌آید دو علت را می‌توان متصور بود.

نخست آنکه طبق برنامه‌ریزی نخستین روز اجراهای جشنواره تئاتر سردار آسمانی در گام سوم از امروز (شنبه ۱۸ دی‌ماه) قرار است که آغاز شود و مسئولان طی شب گذشته و ساعاتی قبل‌از برگزاری اقدام به تغییر فضای شهری و تبلیغات محیطی برای معرفی این جشنواره کرده‌اند.

سنجش این مهم را باید هم‌زمان با آغاز اجرای گروه‌های تئاتر خیابانی و رادیوتئاتر حاضر در جشنواره و میزان استقبال مردم از آثار هنرمندان به سنجش گذاشت.

فعالیت خستگی ناپذیر برای جشنواره‌ای تراز شخصیت حاج قاسم

درنهایت آنکه آخرین حاشیه‌های نخستین روز از سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی را می‌توان به فعالیت مستمر و بدون اغراق، شبانه‌روزی مسئولان ستاد اجرایی این جشنواره هم در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و هم در دبیرخانه جشنواره برای برگزاری رویدادی هم شأن و تراز نام سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی و استقبال شایسته از هنرمندان حاضر در این رخداد قلمداد کرد.

این مسئله به چشمان راقم این سطور و ناظر این اتفاق‌ها به شکل مستند دیده و حال به ثبت رسیده‌است.

سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان ۱۸ تا ۲۱ دی ماه ۱۴۰۰ به دبیری سیدوحید فخرموسوی در کرمان در حال برگزاری است.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جشنواره سردار آسمانی سردار سلیمانی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تئاتر سردار آسمانی یاران سلیمانی ها مراسم افتتاحیه دست اندرکاران هفدهم دی ماه سردار دل ها گلزار شهدا بیت الزهرا گروه سرود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۲۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک اردیبهشت بی‌بدیل

  شیوه برگزاری هفدهمین دوره
شیوه برگزاری نیز به‌دلیل گسترش اجرای عمومی بی‌بدیل است، چنانچه در فراخوان هفدهمین جشنواره تئاتر رضوی نیز آمده است‌؛ در راستای گسترش فرهنگ رضوی با استفاده از ظرفیت‌های حوزه تئاتر و دسترسی بیشتر عموم مخاطبان به تولیدات تئاتر، ستاد برگزاری، این دوره از جشنواره را‌ به صورت غیر‌متمرکز و با رویکرد تقویت اجرای عمومی آثار در محل تولید برگزار خواهد کرد. به این صورت که دبیرخانه پس از ارزیابی نهایی آثار متقاضی، ۱۵ اثر را به‌عنوان آثار منتخب معرفی و با صاحبان آثار برای اجرای عمومی(۱۰ تا ۱۵ نوبت) در شهرهای محل تولید تفاهم‌‌نامه همکاری منعقد خواهد کرد. این گروه‌ها طبق گاه‌شمار دبیرخانه، آثار خود را در شهرهای محل تولید، اجرای عمومی خواهند کرد. علاوه بر اجرای صحنه‌ای (زنده)، فیلم آثار منتخب طی جدول تنظیمی، از تلویزیون تئاتر ایران به نمایش گذاشته خواهد شد تا تمامی علاقه‌مندان و هنرمندان سراسر کشور امکان تماشای آثار را داشته باشند. در اختتامیه جشنواره‌های بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام در مشهد از کارگردانان این آثار تقدیر خواهد شد. 
 
۱۶ اجرا با موضوع فرهنگ رضوی
هیأت انتخاب متون جشنواره متشکل از هوشنگ هیهاوند، نوشین تبریزی و ایوب آقاخانی پس از خوانش و ارزیابی ۱۴۵ اثر متقاضی حضور در هفدهمین دوره جشنواره تئاتر رضوی ۳۸ نمایشنامه منتخب را برای حضور در مرحله انتخاب آثار معرفی کرد. در مرحله انتخاب اجراهای برگزیده از میان ۳۱ اجرای رسیده به دفتر جشنواره در نهایت ۱۳ اجرا توسط ۹ داور برگزیده شد ودرنهایت درکنار سه اجرای دعوت شده از سوی اتابک نادری، دبیر جشنواره ۱۶اثر به جدول اجراها راه یافت.داوری هم به لحاظ انتخاب ۹ داور از نگاه موشکافانه‌تری برخوردار شده بود زیرا ازطیف وسیع‌تری از هنرمندان و چهره‌های شناخته شده تئاتر کشور به‌عنوان اعضای هیأت انتخاب، دعوت به همکاری شده بود.کیومرث مرادی کارگردان، مدرس تئاتر، رضا آشفته نویسنده و منتقد تئاتر، ندا ثابتی نویسنده و کارگردان تئاتر،رضا خدادادبیگی نویسنده و کارگردانِ اهل زاهدان، مجتبی رستمی‌فر نویسنده و کارگردان اهل اهواز، یعقوب صدیق‌جمالی نویسنده و کارگردان اهل تبریز، بهار کریم‌زاده بازیگر و کارگردان، جهانشیر یاراحمدی کارگردان و پژوهشگر اهل بوشهر و علی یعقوب‌زاده بازیگر و کارگردان در انجام فرآیند انتخاب آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، ستاد برگزاری جشنواره را یاری کردند. 
 
صحنه‌های تئاتر کشور میزبان امام رئوف

​​​​​​​تاریخ و زمان اجرای آثار منتخب جشنواره که به شکل اجرای عموم در سالن‌ها و شهرهای مختلف به صحنه می‌روند، مشخص شد. ۱۵نمایش منتخب جشنواره و نمایش «میشو سوزوکی» نوشته و به کارگردانی اصغر گروسی به دعوت دبیر جشنواره، به شرح زیر اجرا خواهند شد: 
 
۱- نمایش«آبگینه» نوشته سعید تشکری و کارگردانی مریم رضازاده از استان البرز از ۱۳ تا ۲۵ اردیبهشت‌ در فرهنگسرای هنر نظرآباد به صحنه می‌رود. 
 
۲- نمایش «آبی‌گونه» نوشته و به کارگردانی کاوه مهدوی از ۲۳ فروردین تا ۳۰ اردیبهشت‌ در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر تهران به صحنه می‌رود. 
 
۳- نمایش «تولد یک‌سالگی» نوشته شادی غفوریان و به کارگردانی بهاره فاضلی‌راد در شهر مشهد، در تماشاخانه حسین نوری و تاریخ ۱۵ تا ۳۰ اردیبهشت‌ اجرا خواهد داشت. 
 
۴- نمایش «پانما» نوشته و به کارگردانی مجید کاظم‌زاده مژدهی‌ از تاریخ ۱ تا ۱۰ اردیبهشت‌ در تالار مرکزی رشت اجرای عمومی صحنه‌ای خواهد داشت. 
 
۵- نمایش «روزهای اتفاقی» نوشته کامران شهلایی و کارگردانی پوریا رضایی از تاریخ ۵ تا ۱۵ اردیبهشت‌ در فرهنگسرای آینه شهر اراک به صحنه خواهد رفت. 
 
۶- نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده مژدهی و کارگردانی محمد رسائلی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت‌ در تالار مرکزی رشت اجرای عمومی خواهد داشت. 

۷- نمایش «حکایت دختری که خاتون مغربی را دید» نوشته سیروس همتی و کارگردانی مشترک سیدابراهیم شبیری و پوریا قصابی از۱۳ تا ۲۷ اردیبهشت‌ در تماشاخانه صورتک قوچان اجرای عمومی صحنه‌ای خواهد داشت. 
 
۸- نمایش«دارشکنه» نوشته وبه کارگردانی محمدرضا شاه‌مردی از۱۷تا۲۱اردیبهشت‌ در سالن لایق شیراز به صحنه خواهد رفت. 

۹- نمایش«دل‌لرزه» نوشته سیدعلی موسویان و به کارگردانی فاطمه بایرام‌زاده از اول تا ۱۰ اردیبهشت‌ در تئاترشهر تبریز به صحنه خواهد رفت. 
 
۱۰- نمایش«صدمین تکه» نوشته و به کارگردانی بهناز دوستی از اول تا ۱۰اردیبهشت‌ درسالن بلک‌باکس شهرساری به‌صحنه‌ خواهد رفت. 
 
۱۱- نمایش«کان‌لم‌یکن» نوشته و به کارگردانی سیدعلی موسویان از ۲۶ فروردین تا ۳۱ اردیبهشت‌ در تالار سایه مجموعه تئاترشهر تهران به صحنه می‌رود. 
 
۱۲- نمایش«یاخته» نوشته مهدی سیم‌ریز و به کارگردانی میثم نویریان از ۵ تا ۲۵ اردیبهشت‌ در تماشاخانه مهر حوزه هنری تهران اجرای عمومی خواهد داشت. 
 
۱۳- نمایش«گلبهار» نوشته و به کارگردانی هاشم پورمحمدی از ۱۵ تا ۳۰ اردیبهشت‌ در تئاترشهر کرمانشاه به صحنه می‌رود. 
 
۱۴- نمایش«گوهر»نوشته سیروس همتی وبه کارگردانی سیدمحسن هاشمی از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ در تماشاخانه هنر شهر تربت‌حیدریه اجرای عمومی خواهد داشت. 

۱۵- نمایش«هشت + میلیون» نوشته رضا عرفانی و به کارگردانی محمد حسن‌زاده از ۱۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ در کارخانه نوآوری شهر مشهد به صحنه می‌رود. 
 
۱۶- همچنین نمایش «میشو سوزوکی» نوشته و به کارگردانی اصغر گروسی از ۴ تا ۱۴ اردیبهشت‌ در سالن لایق شهر شیراز به صحنه می‌رود. 

هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی ازبرنامه‌های بیست‌ویکمین جشنواره فرهنگی هنری امام‌رضا(ع)است که به ریاست فرهاد قائمیان در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

دورنمای جشنواره تئاتر رضوی
اتابک نادری، دبیر هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: اگر می‌خواهیم تئاتر رضوی رشد کند باید نگاه درستی را تعریف کنیم. هر اثری که بر مبنای باورهای دینی و به‌نام اخلاق تولید و اجرا شود، کاری رضوی است. باید از نگاه شعاری و شتاب‌زده دور شویم. هرچه مخاطب‌شناسی اثر بیشتر باشد برای ما مهم است و در اولویت قرار می‌گیرد. در این دوره از جشنواره رضوی خواستیم نگاه حرفه‌ای‌تر به مبنای تولید آثار داشته باشیم و از نگاه کلیشه‌ای دور شویم. این دوره جشنواره غیرمتمرکز است و در آن به یک جهت‌دهی متفاوت رسیدیم. آثار در شهر خود تولید و اجرای عمومی خواهند داشت و ما گزینشی از اجراهای عمومی داریم.   وی تاکید کرد: تئاتر را برای جایزه‌گرفتن و هیجانات جشنواره‌ای کار نکنیم، چون هدف تولید تئاتر برای مخاطب است. بررسی کردیم در جشنواره‌ها هزینه‌هایی از بودجه تئاتر صرف کارهایی می‌شود که در اصل باید در قالب کمک‌هزینه تولیدات به سفره هنرمندان تئاتر برگردد.  دبیر هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی افزود: تئاتر رضوی فاصله‌ای با نگاهی جهانی ندارد و حتی اهل تسنن یا هرکسی که نگاه به شخصیت و زندگی امام‌رضا(ع) دارد، می‌تواند اثر نوشته و در جشنواره شرکت کند. در گذشته اکثرا تئاترها برای مخاطبان اجرا نمی‌شد و فقط هنرمندان به تماشای آثار یکدیگر می‌نشستند، ولی حالا به‌جای هزینه‌های سفر و اسکان، تمامی حمایت خود را برای تولید آثار و اجرای عمومی در شهرهای خود معطوف می‌کنیم. طبق برنامه‌ریزی شورا تصمیم داریم از سال آینده به سمت بین‌المللی‌شدن حرکت کنیم.  نادری گفت: به نظر من به‌جای میزبانی از یک یا دو نمایش در ایران، صادرکردن کارهای با مضمون دینی و رضوی بسیار اهمیت دارد. کارهای برگزیده شاید با رایزنی‌هایی که در آینده خواهیم داشت و در صورت ایجاد شرایط در کشورهای همسایه چند اجرا خواهند داشت. در دوره بعدی جشنواره باید به سمت برگزاری رپرتوآر آثار برگزیده در شهرهای مختلف کشور حرکت کنیم. این اتفاقی است که می‌تواند در دوره هجدهم تئاتر رضوی رقم بخورد. 

دیگر خبرها

  • پذیرفته شدگان پانزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد معرفی شدند
  • نمایش «آلاء» به تونس می‌رود
  • محتواهای رضوی با یک سامانه در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد
  • ببینید | نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ
  • ببینید | تصاویری دیده نشده از گریه‌های سردار زاهدی هنگام سخنرانی حاج قاسم سلیمانی
  • فراخوانی برای انسان دوستی عکاسانه
  • حضور ۱۳ اثر در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد
  • نحوه محاسبه قیمت مترو به ازای مسافت طی‌شده
  • یک اردیبهشت بی‌بدیل
  • نحوه محاسبه قیمت مترو به ازای مسافت طی شده چطور است؟