Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@10:04:18 GMT

از زیبایی‌های بیرونی تا مخروبه‌های کنونی!

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۷۸۹۰۲

از زیبایی‌های بیرونی تا مخروبه‌های کنونی!

ایسنا/همدان میدان مرکزی همدان یکی از زیباترین آثار شهرسازی ایران است که در دوره پهلوی توسط کارل فریش مهندس معمار آلمانی تهیه و اجرا شده، این میدان دایره‌ای شکل در تاریخ ۲۲ تیر ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۷۱۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر همدان شناخته می‌شود. اولین چیزی که نگاه هر بیننده‌ای را در این محدوده به خود جلب می‌کند ساختمان‌های اطراف این میدان تاریخی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود این ساختمان‌ها مربوط به معماری پهلوی و برگرفته از سبک معماری مشهور به باروک است. همچنین دو گنبد فلزی که در ابتدا و در هر دو طرف هر شش خیابان میدان خودنمایی می‌کند بر جذابیت این میدان افزوده است.

به گزارش ایسنا، شاید کمتر کسی باور کند در جای جای شهری که عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران را یدک می‌کشد تاریخ و تمدن در حال رخت بربستن است و فاصله کمی تا نابودی دارد. با وجود اینکه ساختمان‌های دور میدان خاطره‌ساز همدانی‌ها ظاهری به نسبت مناسب دارد اما درونش حکایت دیگری را نمایش می‌دهد. به اعتقاد بسیاری از فعالان میراث فرهنگی و گردشگری همین ساختمان‌هایی که با مهری تمام در حال از بین رفتن هستند می‌توانند یک تنه گردشگری همدان را وارد عرصه اقتصادی کرده و از خواب بیدار کند. 

این بناها هنوز هم آثاری از تزئینات با ارزش آجرکاری‌های ساده و برجسته با نقوش هندسی، گچبری‌های سردر پنجره‌ها با نقوش انسان و حیوان و پنجره‌های چوبی دارند که می‌توانند با مرمت و تغییر کاربری مناسب از زوال نجات یابند اما نه تنها اراده‌ای در نگهداری و حفاظت از آنها دیده نمی‌شود بلکه مالکان آنها را با چالش‌های جدی روبرو کرده است که در همدان حکایت تازه‌ای نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میدان امام همدان استانی عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۸۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲ خط اتوبوس گردشگری در اصفهان

مسئول کمیته حمل‌ونقل و ترافیک ستاد دائمی خدمات سفر شهر اصفهان با اشاره به فعالیت اتوبوس‌های گردشگری از روز بیست‌ونهم اسفند سال گذشته تا پایان تعطیلات نوروز گفت: خطوط ۱۰۰ و ۱۰۱ در سطح شهر و نقاط گردشگری فعال هستند.

حمید آقایی با اشاره به مسیر حرکت خط ۱۰۱ اتوبوس‌ گردشگری افزود:  این اتوبوس از باغ فدک با فاصله زمانی یک ساعت یک‌بار به سمت میدان امام حسین (ع) و برعکس حرکت می‌کند.

او با بیان اینکه  خط ۱۰۱ به‌صورت مبدا-مقصدی است و در طول مسیر توقف ندارد گفت: به این دلیل که در دروازه‌دولت اماکن تاریخی و ایستگاه مترو متمرکز است، از این‌رو در راستای دسترسی آسان، مسافران به‌صورت مستقیم به این مکان منتقل می‌شوند، دو دستگاه اتوبوس در این خط فعال است که یکی از آنها اتوبوس برقی است، واولین اتوبوس برقی به‌کارگیری شده در اصفهان در خط گردشگری است.

آقایی  با اشاره به ساعت آغاز فعالیت خطوط گردشگری افزود: ابتدا ساعت آغاز حرکت اتوبوس ۷:۰۰ بود، اما بازخورد خوبی نداشت، از این‌رو به ساعت ۹:۰۰ تغییر پیدا کرد و تا ساعت ۱۹:۰۰ ادامه خواهد داشت.

مسئول کمیته حمل‌ونقل و ترافیک ستاد دائمی خدمات سفر شهر اصفهان با اشاره به مسیر حرکت خط ۱۰۰ اتوبوس گردشگری خاطرنشان کرد: در این خط دو اتوبوس فعال است که از خیابان باب‌الرحمه حرکت خود را آغاز می‌کند، این دو اتوبوس به صورت ساعت‌گرد و پادساعت‌گرد با مبدا یکسان حرکت می‌کنند.

آقایی ادامه داد ایستگاه نخست، ابتدای خیابان باب‌الرحمه روبه‌روی مسجد است، سپس ابتدای خیابان شمس‌آبادی مقابل هنرستان برای سی‌وسه‌پل - سه‌راه نظر برای دسترسی به جلفا - میدان سهروردی برای پارک ناژوان، کوه صفه، ترمینال صفه، دروازه شیراز، تخت فولاد، ضلع جنوبی پل خواجو، میدان بزرگمهر برای باغ گل‌ها - میدان احمدآباد - زیرگذر میدان امام علی (ع) و سپس از خیابان عبدالرزاق و چهارباغ به سمت باب‌الرحمه برمی‌گردد، اتوبوس بعدی این مسیر را از آخر به اول طی می‌کند.

وی با بیان اینکه روزانه ۱۲۰ نفر از این طریق جابه‌جا شده‌اند، تصریح می‌کند: بیشترین استقبال از خط ۱۰۱ که از باغ فدک عبور می‌کند، صورت گرفته است، البته خط ۱۰۰ در طول سال روز‌های جمعه نیز فعال است، اما خط ۱۰۱ تنها ویژه ایام نوروز است.



بح

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲ خط اتوبوس گردشگری در اصفهان
  • آبشار «ازنادر» تجلی زیبایی خلقت در لرستان
  • دعوت استاندار همدان از مسافران برای حضور در پایتخت تاریخ و تمدن
  • اسکان ۳۲ هزار گردشگر نوروزی در همدان 
  • گنج نهفته در همدان، بهترین مکان برای مسافران نوروزی
  • مزیت رقابتی استان فارس، برخورداری از مردم مهمان نواز است
  • اجرای طرح تقاطع مدرس باعث قطعی گسترده‌ی آب در همدان می‌شود
  • تعیین تکلیف مهمترین گره ترافیکی همدان در شورای ترافیک
  • محوطه بیرونی آرامگاه خرقانی در دسترس گردشگران قرار گرفت
  • بازدید ۳۳۰ هزار گردشگر از جاذبه های گردشگری همدان