Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@18:02:48 GMT

۳ دمنوشی که حافظه را تقویت می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۱۲۰۴

۳ دمنوشی که حافظه را تقویت می‌کند

گیاهان دارویی سال‌های متمادی در فرهنگ ایران و ایرانی نقش داشته و تقریباً بخشی از این گیاهان همواره در آشپزخانه یا گنج‍ه‌های اکثر ایرانی‌ها وجود داشته و مردم بر اساس آموزه‌های قدیمی از خواص زیاد آن‌ها استفاده می‌کنند؛ اما حالا چند سالی می‌شود که برچسب دمنوش به دم کرده و عصاره این گیاهان زده شده و شکل مدرن به خود گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش همشهری، دمنوش‌ها همان جوشانده‌های مادربزرگ‌ها که هرکدام برای یک درد یا بیماری خوب هستند، امروز در بسته‌بندی‌ها و فرم‌های کیسه‌ای یا باز در فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند.

دمنوش جینسینگ

ریشه جینسینگ حاوی میزان قابل توجهی از ویتامین‌ها و موادمعدنی است. این گیاه حافظه را تقویت می‌کند و استرس و خستگی را رفع می‌کند. علاوه بر این ریشه این گیاه باعث تقویت ریه‌ها می‌شود و اضطراب و مشکلات مجاری تنفسی را تسکین می‌دهد. دمنوش این گیاه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و شما را در برابر بیماری‌ها ایمن می‌کند.

موجب تقویت حافظه، افزایش قدرت جسمانی، شادابی و نشاط، قدرت تحمل و پایداری، رفع بی‌خوابی، کاهش عوارض یائسگی، مداوای مشکلات جنسی، رفع خستگی ضعف و بی‌حالی، افزایش قدرت سیستم قلبی و عروقی، تقویت سیستم ایمنی، تنظیم فشار و سطح قند، تنظیم سوخت‌وساز بدن و مداوای سرماخوردگی می‌شود. جلوگیری از پیری زودرس و رفع افسردگی از دیگر خواص این گیاه است. این گیاه تومور‌ها را از بین می‌برد و باعث افزایش طول عمر می‌شود.

جینسینگ بیش از آنکه به عنوان شفابخش استفاده شود، گیاهی حفاظتی و پیشگیری کننده است. برای تهیه چای جینسینگ، آب را بجوشانید و مقداری از ریشه خشک شده جینسینگ (حدود یک تا ۳ گرم) را به آب جوش اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید به مدت بیست تا سی دقیقه بجوشد. در صورت تمایل می‌توانید مدت زمان بیشتری آن را بجوشانید و نیمی از آب آن تبخیر شود.

بهتر است روزانه دو یا سه فنجان از این چای بنوشید. مصرف یک تا دو گرم پودر جینسینگ خالص و مرغوب در روز توصیه شده است. اگرچه جینسینگ معمولا بی‌خطر است، اما عوارض جانبی نیز دارد. سردرد، بی‌قراری، مشکلات خواب، بی‌نظمی ضربان قلب، تحریک‌پذیری، تنگی نفس، اسهال، استفراغ و خون‌دماغ شدن از عوارض جانبی آن است.

توجه: همان‌طور که ذکر شد این گیاه نقش درمانی ندارد و برای افرادی که به برخی بیماری‌ها مبتلا هستند، مخصوصا اگر دارو مصرف می‌کنند، مناسب نیست و باید از مصرف مقدار زیاد یا طولانی مدت جینسینگ پرهیز کنند. مبتلایان به فشارخون بالا، بیماران قلبی، مبتلایان به اندومتریوزو، شیزوفرنی، دیابت و بیخوابی نباید از این گیاه مصرف کنند. همچنین، چون جینسینگ شبیه هورمون استروژن عمل می‌کند، زنان باردار و شیرده از مصرف آن منع شده‌اند. کسانی که آسپیرین، وارفارین و دارو‌های کاهش دهنده فشارخون مصرف می‌کنند، نباید جینسینگ مصرف کنند. باید از مصرف سایر مواد محرک مانند چای، قهوه، و نوشابه‌های کولادار همراه با جینسینگ خودداری نمود.

شاه‌توت

عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. فلاونوئید‌های موجود در این میوه و خانواده آن پروتئین‌های خاصی را فعال و حافظه را تقویت می‌کنند.

هلیله سیاه

این گیاه معروف به «اکسیر طول عمر» و بومی کشور هند است که برای درمان بیماری‌های متعدد از آن استفاده می‌شود. تقویت کننده حافظه، معده، مانع سفید شدن مو، مؤثر در هضم غذا، کاهش دهنده بیماری آسم، ملین و درمان یبوست و ناراحتی‌های چشمی، تصفیه‌کننده خون، برطرف‌کننده سیاهی دور چشم است. جویدن روزانه مقداری از آن به صورت ناشتا، بیماری‌های متعدد از جمله بواسیر، قولنج، یبوست و آسم را درمان می‌کند.

شب‌ها قبل از خواب یک دانه هلیله سیاه را تکه تکه کنید (پودر نکنید) و مقداری ماست روی آن بریزید، و مخلوط کنید سپس آن را قورت دهید. بدون ماست احتمال دارد مزه تلخ آن گلوی شما را اذیت کند؛ بنابراین اگر همراه ماست خورده شود بهتر است. خاصیت هلیله سیاه شست‌وشوی کامل معده، صاف کردن خون و دفع سموم از بدن و در نتیجه افزایش قدرت بینایی است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه جینسینگ تقویت حافظه هلیله سیاه بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۱۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه خطر ضعف حافظه را کاهش دهیم؟

داشتن فعالیت بدنی، به چالش کشیدن ذهن، نوشتن فهرست انجام کارها و مصرف مکمل کورکومین می‌تواند خطر ضعف حافظه را کاهش دهد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، با وجود اینکه فراموش و ضعیف شدن حافظه می‌تواند آزاردهنده باشد، اما راهکارهایی برای بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر از دست دادن حافظه وجود دارد؛ در ادامه به بررسی اقداماتی برای کاهش خطر ابتلاء به ضعف حافظه می‌پردازیم:

داشتن فعالیت بدنی

فعالیت بدنی نه تنها برای بدن مفید است، بلکه به بهبود عملکرد شناختی نیز کمک می‌کند، انجام ورزش منظم جریان خون به مغز را افزایش می‌دهد و خطر ابتلاء به ضعف حافظه را کاهش می‌دهد، بنابراین توصیه شده است روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط مانند پیاده‌روی، دویدن یا شنا داشته باشد.

به چالش کشیدن ذهن

مغز انسان نیز مانند عضلات برای قوی و سالم ماندن نیاز به ورزش منظم دارد، بنابراین لازم است افراد به منظور پیشگیری از بروز اختلالات شناختی، ذهن خود را تحریک کنند و توانایی‌های شناختی را به چالش بکشند؛ پازل‌ها، بازی‌های فکری و حل کردن جدول روش‌های عالی برای فعال نگه داشتن مغز و بهبود عملکرد حافظه است؛ علاوه بر این، یادگیری مهارت‌ها یا سرگرمی‌های جدید می‌تواند باعث تحریک ذهنی شود و به ایجاد مسیرهای عصبی جدید کمک کند، در این صورت مغز فعال باقی می‌ماند.

نوشتن فهرست انجام کارها

یکی از دلایل رایج ضعف حافظه نداشتن برنامه‌ریزی دقیق است، با ایجاد فهرست انجام کارها و برنامه‌ها می‌توانید به سازمان‌دهی و دسترسی آن به وظایف و مسئولیت‌های خود کمک کنید، بدین منظور قرارملاقات‌ها و وظایف مهم خود را یادداشت کنید و به طور مرتب به لیست خود مراجعه کنید تا آن‌ها را فراموش نکنید؛ تقسیم وظایف به مراحل کوچک‌تر و قابل مدیریت نیز می‌تواند باعث شود احساس خستگی کمتری داشته باشید و به خاطر سپردن آن‌ها نیز آسان‌تر شود.

مصرف مکمل کورکومین

کورکومین که یک ترکیب فعال در زردچوبه است، به دلیل فواید شناختی بالقوه‌ای که دارد مورد توجه قرار گرفته است؛ نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که کورکومین با هدف قرار دادن مسیرهای درگیر در بیماری آلزایمر به بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کند، به نظر می‌رسد که مکمل‌های کورکومین ممکن است اثرات محافظتی عصبی داشته باشند و از سلامت مغز حمایت کنند.

کد خبر 747098

دیگر خبرها

  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • دمنوشی که موجب جلوگیری از اضافه وزن می‌شود
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • با سوپر غذای تقویت‌کننده مغز آشنا شوید
  • خواص درمانی رازیانه
  • رویش گیاه ریواس در دشت‌های زیرکوه
  • چگونه خطر ضعف حافظه را کاهش دهیم؟
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • خواص آب هویج بستنی