Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@21:12:55 GMT

قارچ پا یا بیماری پای ورزشکار چیست؟+ علائم

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۱۶۶۳

قارچ پا یا بیماری پای ورزشکار چیست؟+ علائم

قارچ پا یا بیماری پای ورزشکار نوعی عفونت قارچی است که معمولا بین انگشتان پا به وجود می‌آید؛ علائم، عکس‌ها و درمان آن مورد نظر کاربران فضای مجازی است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پای ورزشکار اصطلاحی است که تقریباً برای هرگونه بیماری التهابی که پا، پاشنه پا یا بین انگشتان را درگیر کند به کار می‌رود؛ نشانه‌های این بیماری از نظر ظاهری شامل پوست پوست شدن، قرمز شدن و تاول زدن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر خلاف اسم این بیماری، افراد غیرورزشکار را نیز درگیر کند. قارچ پا یک عارضه جدی نیست، اما گاهی اوقات به سختی درمان می‌شود؛ به ویژه اگر فرد مبتلا به دیابت باشد یا سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد.

علت بروز قارچ پا

قارچ عامل ایجاد بیماری پای ورزشکار، همان قارچ پوستی است که سبب بروز کچلی و خارش کشاله ران می‌شود. جوراب و کفش نمناک و گرم و محیط‌های مرطوب باعث رشد این ارگانیسم‌ها می‌شود. عفونت قارچی پا مسری است و می‌تواند از طریق تماس با فرد آلوده یا تماس با سطوح آلوده مانند حوله، زمین و کفش منتشر شود. قارچ عامل ایجاد بیماری پای ورزشکار ممکن است در محیط‌های مختلف مانند باشگاه‌ها، اتاق‌های پرو، استخر شنا، روش‌های مشترک و سالن‌های زیبایی و کاشت ناخن وجود داشته باشد.

علائم قارچ پا

علائم احتمالی زیادی برای بیماری پای ورزشکار وجود دارد که شامل خارش، گز گز کردن و سوزش بین انگشتان یا کف پا، تاول‌های روی پاها که معمولاً با خارش همراه است. ترک خوردن و پوست پوست شدن روی پاها، خشکی پوست کف یا کناره‌های پاها، آسیب دیدن و زخم پوست روی پاها، تغییر رنگ، ضخیم شدن و شکننده شدن ناخن‌های پا و خارج شدن ناخن‌های پا از بستر ناخن می‌شود.

عوامل خطر قارچ پا

احتمال اینکه هر فردی دچار عفونت قارچ پا شود وجود دارد، اما بعضی رفتارها خطر ابتلاء به آن را افزایش می‌دهد. عواملی که خطر ابتلاء به عفونت پای ورزشکار را افزایش می‌دهد شامل پا برهنه راه رفتن در مکان‌های عمومی، به خصوص در اتاق‌های رختکن، دوش‌ها و استخرها، استفاده مشترک از جوراب، کفش یا حوله فرد آلوده به قارچ، پوشیدن کفش‌های تنگ و بسته، مرطوب بودن پاها برای مدت طولانی، پاهایی که زیاد عرق می‌کنند و آسیب جزئی پوست یا ناخن روی پا می‌شود. احتمال ابتلاء به پای ورزشکار در میان افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند نیز افزایش پیدا می‌کند. آمار ابتلای مردان به این بیماری التهابی بیشتر از زنان است، زنان در صورت رفتن به سالن‌های آلوده مراقبت ناخن به این بیماری دچار می‌شوند.

درمان قارچ پا

عفونت قارچ پا اغلب با استفاده از داروهای ضد قارچ موضعی بدون نسخه قابل درمان است؛ در صورتی که داروهای بدون نسخه عفونت قارچ پا را درمان نکند پزشک می‌تواند پماد ضد قارچ پوستی یا داروهای ضد قارچ خوراکی قوی‌تر برایتان تجویز کند. داروهای موضعی زیادی برای درمان قارچ پوستی وجود دارد که نیاز به تجویز پزشک ندارد و قابل دسترس است؛ این داروها شامل میکونازول، تربینافین، کلوتریمازول، بوتنافین، تولنفتات می‌شود.

درمان خانگی قارچ پوستی پا

برای درمان خانگی قارچ پا توصیه شده است که افراد پاهای خود را مرتباً با آب و صابون بشویند، پاهای خود را در آب نمک یا سرکه رقیق قرار داده تا تاول‌ها برطرف شود، جوراب‌های نخی تمیز بپوشند، پاهای خود را پس از شستن کاملاً خشک کنند و به منظور خشک نگه داشتن پاها کفش‌ها و جوراب‌های خود را مرتباً عوض کنند. حوله‌ها را به صورت مرتب شسته شوند و با فرد دیگری به اشتراک گذاشته نشود، به محض تمام شدن ورزش یا تمرین نیز کفش‌های خود را درآورند.

عوارض بیماری پای ورزشکار

عفونت پای ورزشکار می‌تواند از پاها به دیگر قسمت‌های بدن نیز گسترش پیدا کند. در صورتی که قسمت‌های آلوده به قارچ را بخراشید، ممکن است دستان شما دچار عفونت مشابه شود، قارچ‌های مربوط به عفونت پای ورزشکار می‌تواند ناخن‌های پا را آلوده کند و باعث ایجاد قارچ ناخن شود. گسترش عفونت از پاها به کشاله‌های ران اتفاقی رایج و معمول است، زیرا قارچ می‌تواند از طریق دست یا روی حوله نیز منتقل شود؛ در این صورت خارش کشاله ران اغلب توسط همان قارچ‌هایی ایجاد می‌شود که عامل بروز عفونت پای ورزشکار است.

تشخیص قارچ پا

پزشکان معمولاً عفونت قارچ پا را از روی علائم تشخیص می‌دهند، اما در صورتی که از بروز عفونت قارچی اطمینان نداشته باشد ممکن است برای تشخیص علت بروز علائم آزمایش پوستی تجویز کند. تست ضایعات پوستی پتاسیم هیدروکسید رایج‌ترین تست برای تشخیص عفونت پای ورزشکار است، در این تست پزشک قسمت کوچکی از پوست آلوده را می‌خراشد و آن را در محلول پتاسیم هیدروکسید قرار می‌دهد، پتاسیم هیدروکسید سلول‌های طبیعی را از بین می‌برد و سلول‌های قارچی را دست نخورده باقی می‌گذارد؛ بنابراین این سلول‌ها به راحتی زیر میکروسکوپ قابل مشاهده خواهند بود.

کد خبر 547456

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری علائم بیماری قارچ خارش پوست علل خارش پوست سلامت پا درمان خانگی قارچ پا درمان قارچ پا بیماری پوستی انگشتان پا درمان شوره سر با جوش شیرین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بیماری پای ورزشکار عفونت قارچ پا قارچ پوستی روی پا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۱۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم

به گزارش خبرآنلاین، آزمایشی که حساسیت بصری را ارزیابی می کند می تواند به پیش بینی آلزایمر، ۱۲ سال قبل از شروع علائم کمک کند.

مهر در گزارشی به نقل از مدیکال نیوز نوشت: مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899478

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع