قاچاق رسمی پرندگان ایرانی با مجوز سازمان محیط زیست/ ایران تبدیل به پاتوق قاچاقچیان حیات وحش می شود؟
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۹۶۸۵۱
گروه جامعه خبرگزاری فارس، اخیرا مجوز صادرات 850 قطعه پرنده زینتی به کشور کویت با امضای رئیس اداره کل محیط زیست استان خوزستان به امضا رسیده است. درحالیکه پیش از این هم سابقه داشته و مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان در توجیه این رویه گفته است: صدور مجوز برای پرنده های زینتی مثل «بلبل خرما» که از گونه های غیرحمایتی و پرورشی محسوب می شود، قانونی است.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
در این مجوز صحبت از انتقال هوایی 300 قطعه قناری، 100 قطعه بلبل خرما، 100 مرغ مینای پرورشی، 150 قطعه فنچ و 200 قطعه جوجه مرغ است.
قاچاقچیان روز روشن پرنده ها را در خوزستان زنده گیری می کنند
اما ناصر عبیات فعال محیط زیست به خبرنگار فارس در واکنش به این خبر گفت: بلبل خرماهایی که اجازه صادرات آن داده شده در روز روشن و بدون هیچ مزاحمتی از طبیعت خوزستان به وسیله قاچاقچیان زنده گیری شده و پرورشی نیستند، و با مجوز محیط زیست از کشور خارج میشوند.
ایمان ابراهیمی پرنده شناس و مدیرعامل انجمن آوای بوم ایران نیز در گفت و گو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه هر از چندگاهی خبر صدور مجوز صادرات پرندگان از سوی سازمان محیط زیست شنیده می شود و مسئولان آن ادعا می کنند که این پرندگان پرورشی هستند، اظهار داشت: محیط زیست شناسنامه ای برای پرندگان پرورشی صادر نکرده است که پرورشی یا به اسارت گرفته شدن آنها را بتوان تشخیص داد. متاسفانه تقریبا بیشتر بلبل خرماها و شاهین سانانی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس خرید و فروش می شوند، با مجوز رسمی به این کشورها صادر شده اند.
بیشتر بلبل خرماها و شاهین سانانی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس خرید و فروش می شود از ایران صادر می شوند
ابراهیمی راه حل این مساله را شناسایی توالی گونه عنوان کرد و گفت: به زبان ساده از حیواناتی که ادعا می شود پرورشی هستند، باید شناسنامه داشته باشیم، که این شناسایی از طریق چیپست گذاری "chipset" زیر پوستشان ممکن است.
این پرنده شناس با اشاره به اینکه چیپست گذاری پیشرفته ترین کاری است که امروز در دنیا برای ردیابی گونه ها انجام می دهند، توضیح داد که چیپست ها، تراشه الکترونیک کوچک ارزان قیمتی است که زیر پوست حیوان قرار داده می شود و امکان خوانش اطلاعات آن با دستگاه وجود دارد و اعداد ثبت شده در آن نشان می دهد که هر حیوان نشانه گذاری شده در چه شرایطی قرار دارد.
تجارت کلان قاچاق پرندگان با مجوز و بدون نظارت دولتی
ابراهیمی صدور مجوز ورود و خروج گونه ها قبل از الزام چیپست گذاری را منجر به ایجاد یک فساد شبه دولتی مشابه پول شویی دانست و اظهار داشت: وقتی گونه ها علامت گذاری نشده باشند، قاچاقچیان به راحتی می توانند، گونه جانوری حاصل قاچاق را با مجوز دولتی و بدون اینکه مشخص شود این گونه از کجا آمده است، از کشور خارج کنند.
کشورهای حاشیه خلیج فارس به شدت سیستم نظارت خرید و فروش حیوانات را در کشورشان جدی گرفته اند و سودجویان از خلاءهای قانونی در ایران استفاده کرده و پرندگان ایرانی را با کسب مجوز صادرات پرندگان زینتی با سود کلان به آنها می فروشند
این پرنده شناس در توضیح علت رشد این نوع تجارت در ایران گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس در چند سال اخیر به شدت سیستم نظارت خرید و فروش حیوانات را جدی گرفته اند، در حالیکه ایران در این زتوسه سیستم های نظارتی عقب مانده است ودر این شرایط اگر در محدوده ایران بخواهند گونه قاچاق را به اروپا منتقل کند، بدون نیاز به هزینه و ریسک بالا با کسب یک مجوز قانونی از سازمان محیط زیست تحت عنوان، صادرات پرنده زینتی سود کلانی به جیب می زنند.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه این رویه در بلند مدت می تواند کشور ما را به پاتوق قاچاقیان حیات وحش تبدیل کند. ابراز داشت: برای سامان دادن با این موضوع راهی جز چیپست گذاری نیست. چون مافیای قاچاق پرندگان در ایران در حال سودجویی با کمک خلاءهای نظارتی و کسب مجوزهای قانونی هستند و ایران را به یک کردیدور قاچاق قانونی پرندگان تبدیل کرده اند، تجارتی که سود دلاری کلانی را برای آنها به ارمغان آورده و آسمان ایران را از پرنده خالی می کند.
انتهای پیام/

منبع: فارس
کلیدواژه: قاچاق پرندگان مهاجر ایمان ابراهیمی شکار پرندگان محیط زیست خوزستان کشورهای حاشیه خلیج فارس خرید و فروش محیط زیست گونه ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۶۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
همزیستی امید و آرزو؛ درنای ماده رها سازی شد
ایسنا/مازندران مدیرکل محیط زیست مازندران از رهاسازی درنای ماده که از بلژیک به ایران فرستاده شد، خبرداد و گفت: درنای ماده بعد از پنج روز نگهداری، رهاسازی شد و بعد از پنج دقیقه این پرنده از سازه خارج و خود را به درنای امید نزدیک کرد؛ پس از ۱۰ دقیقه در کنارهم با رقص و آوازی که داشتند، نشان دادند که معارفه خوبی بین این دو پرنده انجام شده است.
عطااله کاویان امروز در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت درنای سیبری، اظهار کرد: بعد از پنج روز نگهداری درنای ماده که از بلژیک به ایران منتقل شده است در این مدت در سازهای که به همین منظور تا زمان رها سازی تهیه شده بود نگهداری میشد و به صورت لحظهای نیز مورد پایش قرار داشت.
وی با بیان اینکه در این مدت به صورت همزمان رفتار درنای امید نیز در تالاب و در مجاورت این سازه مورد پایش قرار گرفت، افزود: در این چند روز فاصله این دو پرنده بهم نزدیکتر شد و صبح روز گذشته به دلیل فراهم بودن شرایط مناسب و رعایت پروتکلهای لازم رها سازی شد.
کاویان با اشاره به پیگیریهای متعدد درحوزه اداره کل محیط زیست و سازمان متبوع با دفتر حیات وحش، تصریح کرد: مکاتبه ای با "آقای گیل" در کشور بلژیک انجام شد و درنای امید مطابق با استاندارد به نزدیک سازه درنای ماده قرار گرفت و این رها سازی به صورت تدریجی انجام شد.
مدیرکل محیط زیست مازندران افزود: بعد از پنج دقیقه درنای ماده از سازه خارج شد و خود را به درنای امید نزدیک کرد؛ پس از ۱۰ دقیقه در کنار هم با رقص و آوازی که انجام دادند نشان دادند که معارفه خوبی بین این دو پرنده انجام شده است.
این مسئول گفت: انتظاری که ما در حال حاضر داریم این است که از این لحظه به بعد هم ذات طبیعی این پرنده و محیط نقش خود را به خوبی انجام دهد و ما شاهد بروز رفتارهای طبیعی در هر دو پرنده باشیم.
به گفته کاویان، یک ماه به زمان مهاجرت بازگشت پرندگان باقی مانده است با تعذیه مناسب و تقویت ماهیچههای پروازی شاهد مهاجرت آنها به صورت همزمان باشیم که این برنامه نهایی سازمان محیط زیست است و همه کارشناسان و علاقمندان محیط زیست در انتظار آن روز هستیم.
این مسئول با اشاره به تغذیه و گشت این دو پرنده در فاصله ۱۰۰ متری از هم، یادآور شد: تمام تلاش ما بر این است که پروژه با آرامش به موفقیت برسد.
انتهای پیام