کیهان: شعار " نه شرقی نه غربی" مال قدیم بود
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۹۷۵۸۴
آفتابنیوز :
روزنامه کیهان با انتقاد از کسانی که شعار"نه شرقی نه غربی" را در باره مذاکرات با روسیه و چین مطرح میکنند نوشت: مدعیان اصلاحات با ادعاهای مضحک روسیه را آماج هجمه و حمله قرار میدهند. این جریان حتی در مواجهه با شعارهای انقلاب هم همین رویه را در پیش گرفته، حال آنکه در شعار «نه شرقی، نه غربی» مراد از مفاهیم غرب و شرق؛ جهتهای جغرافیایی نیست بلکه این شعار ناظر بر جهان دو قطبی در آن روزگار بوده است.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
نکته مهم دیگر این است که این ایران نیست که روابط تجاری (آنچنانکه منافع کشور در آن حاصل شود) با اروپا و آمریکا را قطع کرده بلکه این آمریکا و اروپا هستند که با تحریمها و عدم همکاری راه را مسدود کردهاند. نمونه واضح این موضوع قراردادهای امضا شده پس از برجام میان ایران و شرکتهای اروپایی و به خصوص فرانسوی (نظیر توتال، ایرباس، پژو و...) بود که این شرکتها تنها چند ماه پس از آمدن به ایران و در حالی که ایران به تمام تعهداتش عمل کرده بود به بهانه خروج آمریکا از برجام از کشور خارج شدند.

منبع: آفتاب
کلیدواژه: روزنامه کیهان روسیه چین
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۷۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
اعمال تحریم های جدید علیه ایران توسط اتحادیه اروپا، آمریکا و استرالیا
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، اتحادیه اروپا با متهم کردن شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
اتحادیه اروپا در بیانیهای این شرکت را به مشارکت در توسعه و تحویل هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه متهم کرده است.
مطابق توضیحات وبسایت www.europeansanctions.com که اخبار مربوط به تحریمهای کشورهای اروپایی را منعکس میکن شرکت هسا جولای سال 2010 هم به بهانه مشارکت در برنامه هستهای ایران در فهرست تحریمهای بروکسل قرار گرفته است. این شرکت توسط انگلیس، آمریکا، استرالیا و کانادا هم تحریم شده است.
تحریم 7 نهاد ایرانی توسط آمریکا
ساعتی قبلتر هم وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد نام هفت نهاد ایرانی را به بهانه کمک به روسیه در جنگ اوکراین به فهرست سیاه تجاری خود اضافه کرده است.
اوکراین و کشورهای غربی در ماههای گذشته مدعی شدهاند جمهوری اسلامی ایران پهپادهایی را با هدف استفاده در جنگ اوکراین به روسیه ارسال کرده است.
مقامهای تهران و مسکو پیش از این اتهامهای آمریکا و کشورهای غربی درباره ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه را رد کردهاند. دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین چندی پیش این موضوع را «اخبار جعلی» خواند و تاکید کرد که ارتش روسیه از پهپادهای ساخت داخل استفاده می کند.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم با بیان اینکه جمهوری اسلامی بارها به اتهامات بی اساس مقامات اوکراینی در موضوع ادعایی پهپادها پاسخ داده همواره تأکید کرده که تهران هیچگونه تجهیزات نظامی برای هیچ طرفی به منظور استفاده در جنگ اوکراین صادر نکرده است.
استرالیا 17 شخص و نهاد ایرانی را تحریم کرد
استرالیا در حمایت از آشوبگران و ادعای کمک نظامی ایران به روسیه، شماری از مقامات ارشد نظامی ایران و یک نهاد را تحریم کرد.
استرالیا، از کشورهای متحد آمریکا روز سه شنبه در حمایت از آشوبگران و طرح ادعای کمک پهپادی ایران به روسیه، شماری از مقامات ارشد ایران و بنیاد تعاون بسیج را تحریم کرد.
به نوشته روزنامه «گاردین» دولت استرالیا با ادعای کمک پهپادی ایران به روسیه و در حمایت از آشوبگران ایرانی، چند مقام ارشد نظامی ایران را تحریم کرده است.
چندی قبل نیز وزارت خارجه ایران سفیر استرالیا در تهران را به دلیل دخالت دولت این کشور در امور داخلی ایران و اتخاذ معیارهای دوگانه، به وزارت خارجه ایران فراخوانده بود.
به نوشته گاردین، ممنوعیت سفر به استرالیا و مسدود شدن داراییها شامل 16 نفر از جمله «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و شماری از مقامات ارشد نیروی مقاومت بسیج و بنیاد تعاون بسیج میشود.
افراد تحریم شده عبارتند از: «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش، «سالار آبنوش» معاون عملیات سازمان بسیج مستضعفین،«حسین معروفی» معاون هماهنگ کننده بسیج، «قاسم رضایی» جانشین فرمانده کل انتظامی، «احمد شفاهی» فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان، «حسین مدرس خیابانی» فرماندار سابق سیستان و بلوچستان، «حسن حسنزاده» فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله،« حسین رحیمی» رییس سابق انتظامی تهران بزرگ، «اسماعیل زارعی کوشا» استاندار کردستان، «علیرضا مرادی» فرمانده انتظامی سنندج، «منوچهر اماناللهی» فرمانده انتظامی استان چهارمحال و بختیاری، «محمدتقی اصانلو» فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا، «حبیب شهسواری» فرمانده سپاه شهداء آذربایجان غربی،«علی اکبر جاویدان» فرمانده انتظامی استان کرمانشاه و «الله کرم عزیزی»، مدیر زندان رجایی شهرکرج.
این سومین دور از تحریمهای استرالیا علیه ایران بر اساس قوانین تحریمی این کشور است که اواخر سال 2021 به تصویب پارلمان استرالیا رسید.
وبگاه «ایج» نیز روز سه شنبه نوشت که یک کمیته پارلمانی دو حزبی قرار است از دولت استرالیا بخواهد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد. قرار است روز چهارشنبه به این اقدام ضد ایرانی رسیدگی شود.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه ایران روز سهشنبه در توییتی به وضعیت پناهجویان در زندانهای استرالیا اشاره کرد و نوشت: «استمرار مرگهای زنجیرهای پناهجویان و مرگ 500 بومی در زندانهای استرالیا ممکن است تنها نوک کوه یخ نقض حقوق بشر در آنجا باشد. آیا جامعه بینالمللی کانبرا را پاسخگو خواهد کرد؟ استاندارد دوگانه!»
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چندی پیش نیز به تحریمهای استرالیا علیه ایران واکنش نشان داد و در این باره اعلام کرد: «اقدام جدید ضدایرانی استرالیا در حالی صورت گرفت که دولت این کشور سالهاست به طور سازمان یافته حقوق اولیه بومیان استرالیا، زندانیان و پناهجویان را نقض کرده و همچنین به عناصری از گروههای تروریستی و تجزیه طلب ضدایرانی پناه داده است»