Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، بدون شک سرمایه گذاری ایران در افغانستان در موارد مختلف از جمله معادن، بازارچه‌های مرزی، اتصال افغانستان به آب‌های آزاد، غرب آسیا، اروپا و دستاوردهای ایران در عرصه‌های صنعتی و تجربی اهمیت به سزایی دارد.

همچنین سفر هیئت طالبان به تهران به احتمال بسیار در کاهش اثرات تحریم‌های آمریکا بر افغانستان نیز تاثیرگذار است زیرا افزایش کالاهای اولیه در بازارهای افغانستان و کاهش قیمت نفت نیز موثر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افغانستان کشور آسیب دیده و بحرانی است و به تازگی از دو دهه اشغال آزاد شده است، بنابراین سفر و رجوع طالبان به سوی تهران در واقع استقلال این کشور را تقویت کرده و بحران پس از اشغال را مهار می‌کند چون خود ایران تجارت گسترده‌ای در مبارزه علیه تحریم های ظالمانه دارد و به خوبی توانسته از پس آن برآید.

از سوی دیگر، در همین چند ماه اخیر پاکستان بار دیگر نشان داده که با افغانستان حتی با تغییر رژیم صادق نیست و مانع از ورود گندم‌های کمکی هند به افغانستان شده است که در این راستا نیز بندر چابهار ایران فرصت عظیمی در اختیار افغانستان می‌گذارد تا بتواند با جهان از طریق آب‌های بین‌المللی ارتباط موثر و فارغ از دخالت های پاکستان تامین کند.

در نگاه کلی می‌توان گفت که سفر هیئت طالبان به ریاست امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان به ایران، در جهت رشد اقتصادی، تحول ترانزیت، بانکداری، ارتباطات و تامین ثبات و امنیت در این کشور موثر و مثبت است و دیدارهایی که در ادامه به اختصار آورده شده است، شاهدی بر این اظهارات است.

امیرخان متقی در سفر به تهران با مشاور مقام معظم رهبری، وزیر کشور، وزیر خارجه و نماینده رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان درباره مسائل مختلفی بحث و تبادل نظر کرد.

«علی‌اکبر ولایتی» مشاور مقام معظم رهبری، «احمد وحیدی» وزیر کشور، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه و «حسن کاظمی قمی» نماینده رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان درباره مسائل مختلفی از جمله روابط دوجانبهٔ اقتصادی و سیاسی میان افغانستان و ایران، افزایش پروازها، ترانزیت زمینی و سایر تسهیلات و فراهم‌آوری تسهیلات برای مهاجرین افغان بحث و تبادل نظر کردند.

هیئت طالبان همچنین در این سفر با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه و «حسن کاظمی قمی» نماینده رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان دیدار و درباره مسائل مختلف منافع مشترک و گسترش روابط دوجانبه گفت‌وگو کردند.

«امیرخان متقی» وزیر خارجه طالبان و هیئت همراهش همچنین علاوه بر نشست‌های سیاسی در عرصه اقتصادی نیز در تهران گفت‌وگو کرده است.

در این سفر، هیئت طالبان با «سعید محمد» مشاور رییس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، «علی صالح آبادی» رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، «سیدرضا فاطمی امین» وزیرصنعت، معدن و تجارت، «سید جواد ساداتی نژاد» وزیر جهاد کشاورزی، «سید احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی و تاجران افغان و ایرانی گفت‌وگو کردند.

این نشست درباره سیاست‌های جاری پولی و مالی کلان و خرد صنعت و تقویت و گسترش بیشتر روابط اقتصادی همکاری‌های بانکی، بازارچه‌های مرزی، معدن، تجارت و همکاری‌های دو جانبه بین افغانستان و ایران به ویژه در حوزه اقتصادی بحث و تبادل نظر انجام شد.

در پایان همچنین باید یادآور شد که علاوه بر دیدارهای هیئت طالبان با مقامات ارشد ایران، می‌توان گفت که این سفر به انحصاری شدن روندهای صلح افغانستان توسط آمریکا نیز پایان داده است.

ایران در سفر هیئت طالبان زمینه دیدار «احمد مسعود» رهبر جبهه پنجشیر و اسماعیل خان از رهبران جهادی افغانستان را فراهم کرد که نوید دهنده حل مشکلات افغانستان می‌تواند باشد زیرا روند مسالمت آمیز صلح آغاز خواهد شد و این روند که در سال‌های گذشته توسط آمریکا انحصاری شده بود نیز خواهد شکست.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/.

کد خبر: 1125379 برچسب‌ها طالبان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طالبان هیئت طالبان وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۵۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقانی: دنیا باید بپذیرد که افغانستان کشور مستقل است

وزیر کشور حکومت طالبان در دیدار با چهره‌های علمی و فرهنگی افغان مقیم اروپا تأکید داشت دنیا باید این حقیقت را بپذیرد که افغانستان کشوری مستقل است، در امور دیگران مداخله نمی‌کند و هیچ مداخله‌ای را نیز نمی‌پذیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «سراج الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان در دیدار با برخی چهره‌های علمی و فرهنگی افغان مقیم اروپا تأکید داشت دنیا باید این حقیقت را بپذیرد و به آن عادت کند که افغانستان یک کشور مستقل است، بنابراین همانطور که امارت اسلامی در امور داخلی کشورهای دیگر مداخله نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران دستوراتی بدهند که با حاکمیت ملی ما همخوانی نداشته باشد.

حقانی همچنین گفت: درهای حکومت به روی همه خیرخواهان باز است و تأکید کرد حکومت طالبان برای حل مشکلات افغانستان به تلاش خود ادامه خواهند داد.

در این دیدار «دکتر روحی» به عنوان ریاست هیئت علمی و فرهنگی افغان‎های مقیم اروپا اظهار داشت: افغانستان پیش از روی کار آمدن حکومت طالبان نه تنها در معرض تهاجم نظامی بوده است بلکه تحت تهاجم فرهنگی و عقیدتی نیز قرار داشته است که باید با دقت فراوان با آن مبارزه نمود.

 دکتر روحی همچنین از پیشرفت‌های حاصل شده در زمینه‌های امنیت جهانی، صلح، مبارزه مؤثر با مواد مخدر پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان قدردانی کرد.

وی افزود: فراموشی گذشته تلخ پس از سال‌ها جنگ، تحمل و پذیرش یکدیگر به معنای واقعی، افزایش کمی و کیفی آموزش زنان و مردان و فرصت دادن به افراد متخصص منجر به توسعه و ثبات خواهد شد و می‌تواند افغانستان را در مسیر بهتری قرار دهد.

حقانی: امنیت پروژه‌های بین‌المللی در افغانستان تضمین استحقانی به اتحادیه اروپا: برای حل مشکلات، افغانستان باید در نهادهای بین‌المللی عضو شودبرخی مسائل باید از موضوع به رسمیت شناسی طالبان تفکیک شود

سراج الدین حقانی همچنین اظهار داشت: مردم افغانستان پس از چندین دهه مبارزه سخت به آرمان‌های اساسی خود که آزادی، مالکیت بر میهن و استقرار نظام اسلامی بود، دست یافته‌اند و همه طرف‌ها باید از فرصت ایجاد شده در جهت توسعه کشور استفاده کنند.

وزیر کشور حکومت طالبان افزود: «ما می‌خواهیم بر اساس احترام متقابل با دنیا تعامل کنیم. بحث تعلیم و تربیت مال ماست، ما خودمان زمینه سازی می‌کنیم. چون این مسئله فرزندان خودمان است و هیچکس به اندازه خودمان با فرزندانمان مهربان نیست».

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هیئت بلندپایه ‎ترکمنستان وارد کابل شد
  • افزایش همکاری ها محور گفتگوهای مقامات طالبان و چین
  • هیات اقتصادی و تجاری هرمزگان عازم چین می‌شود
  • سفیر طالبان در پکن: مناسبات افغانستان با چین بسیار مهم است
  • معاون سیاسی طالبان: کشورهای اسلامی باید از فلسطین حمایت کنند
  • مطالبات علمای شیعه از حکومت سرپرست افغانستان
  • تعیین سفیر جدید طالبان در تاشکند
  • تعیین سفیر جدید طالبان در ازبکستان
  • ابراز امیدواری سفیر ایران از تداوم جریان آب هیرمند به سیستان
  • حقانی: دنیا باید بپذیرد که افغانستان کشور مستقل است